Tuskin tulee yllätyksenä kenellekään, mutta monet blogipostaukset kirjoitetaan ennakkoon, ja ajastetaan haluamaansa aikaan, haluamaansa päivään. Itselleni tämä on enemmänkin sääntö kuin poikkeus, sillä inspiroivimmat hetket kirjoittamiselle ovat yleensä myöhään illalla, ja koska kiitos aikaeron Tanskan ja Suomen välillä, ei olisi ehkä yhtä järkevää julkaista postauksia kymmeneltä illalla.. Nyt kuitenkin poikkeuksellisesti tuli sellainen fiilis, että on aikaa ja energiaa postata juuri tästä hetkestä.

Mitään erikoistahan tähän maanantaihin ei sinänsä kuulu - olen käynyt koulussa ja tullut kotiin lounaalle, ja iltani ainoa ohjelma on käydä salilla, ja sitten aloittaa pakkaamaan Suomeen. Kyllä - olen tulossa taas visiitille Helsinkiin, ylihuomenna sinisin siivin Stadiin. Vastahan sieltä yhdeksän päivää sitten lähdin takaisin kotiin.. Itseäni inhottaa matkustaa näin paljon, koska maapallo ja ilmakehä ja bensiini, mutta ennenkaikkea se, että kaikkein mieluiten olisin vaan kotona, kävisin koulussa ja kirjastossa ja salissa ja kahvilla, ja viettäisin normaalia Tanska-arkea.. On tietysti aina kivaa nähdä perhettä ja ystäviä, mutta kyllä mulle painaa enemmän vaakakupissa saada olla vaan... rauhassa. Lentokenttäelämä ei todellakaan ole tehty mua varten, junassa istumisesta puhumattakaan. Tuntuu myös vähän epäreilulta ryhmätyön muita opiskelijoita kohtaan, että neiti Nieminen lähtee kahden päivän uurastuksen jälkeen pohjoiseen, ja jättää presentaatiot ja muut olennaisuudet muiden harteille..

Jotkut tapahtumat elämässä ovat vain tärkeämpiä kuin toiset, ja omassa tärkeysjärjestyksessäni äidin viiskymppiset ovat korkeimmalla. Syntymäpäiväjuhlien lisäksi sain sovittua muutaman tärkeän tapaamisen Helsinkipäiville, ja näin ollen toivottavasti ei tarvitse sitten liikahtaa Tanskasta minnekään ennen joulua..

Poikkeuksellinen viikko siis edessä. Suomesta on tullut aika paljon ruikutusta alati huononevasta säästä, ja tottahan se on - marraskuu alkaa tällä viikolla! Marraskuu!!! Vastahan oli kesä, ja vuosi on aivan viittä vaille ohi. Täällä Tanskassa syksyn, tai siis talven, saapuminen näkyy oikeastaan vaan hämärtyvissä illoissa ja pimeämmissä aamuissa. Päivisin lämpöä riittää yli viidentoista asteen, ja t-paita ja nahkatakki ovat olleet edelleenkin oikein riittävä varustus ulkoilulle. Puissakin on vielä lehdet, tuntuu kuin ruska olisi vasta tulossa. Sääfriikkinä nämä seikat kiinnostavat erityisesti, ja on suorastaan jännittävää kokea tanskalainen talvi ja vuodenaikojen muutos ensimmäistä kertaa! Uskoisin siis ainakin ekan talven menevän lähinnä ihmetellessä, ja arpoessa nähdäänkö tänä vuonna Jyllannissa lainkaan lunta. Niin outoa suomitytölle!

Jospa tämä nyt riittäisi säästä.. Viime perjantaina tein vihdoin sen, mikä on ollut kauan suunnitelmissani; kävin hakemassa jäsenyyden kuntosalille. Kyläpahaseni tarjoamat palvelut ovat suorastaan erinomaiset, ja uutuuttaan kiiltävään kuntosaliin sisältyy myös uimahalli poreammeineen, ohjatut tunnut joogasta zumbaan, punttisalin 24/7 käyttö, sekä wellness, eli saunaosasto ja "vesiterapia". Kaikki tämä päätähuimaavaan 22€ kuukausihintaan. Siinä meinasi protskusheikkeri tippua kädestä kun kuulin kuntosalin hinnan, pikkuisen oli erilaiset lukemat Stadin gymillä.. Ja puitteista puhumattakaan. On ihanaa käydä vetämässä niinkutsuttu raivotusjumppa, ja sitten mennä makaamaan poreammeeseen ja höyrysaunaan. Saatan ehkä ilmojen joskus viiletessä muuttaa asumaan salille..

Nyt kiskon jumppatrikoot päälle ja lähden juoksutreffeille, kivaa maanantaita kaikille!

Kivoja nää webbikameran kuvat, kuten kuvasta näkyy, niin joku on ehkä juuri lakkaillut kyntensä ja unohtanut pyyhkeen kuivumaan halloween-teemaa mukaillen roikkumaan vaatekaapin pieleen...

Kommentit (4)

Noora

JUTTUTOIVE! Moni bloggaaja sanoo aina että syynää vaatteiden laput läpi ja "tietää" milloin vaate on laadukas ja milloin ei. Yleensä otetaan samaan syssyyn tämä H&M vs. ACNE tms. ja kerrotaan kuinka ei miljoonaan vuoteen aio osta enää mitään ketjuvaatteita.

Noh viime viikolla sain tarpeekseni näisä teksteistä ja lähdin hieman shoppailemaan. Kiersin kaukaa ketjuliikkeet ja menin pienempiin vaatekauppoihin. Otin kivoja kledjuja mukaan sovituskoppeihin ja tajusin siellä että ei helev... Enhän minä tiedä mitään mistään että onko joku vaate laadukas vaiko eikö. Tietysti tiedän eron 100% puuvillan ja 100% akryylin välillä, mutta siihen se jääkin. Enhän mä osaa katsoa että kestääkö joku paita 5 vuotta vai 5 viikkoa.

JOTEN, pyydänkin nyt sinua, Vivian Valpuri, kuulemma minkeistä parhain, ACNE:n oma äiti teresa ja laadukkaiden vaatteiden sanansaattaja: tee meille tavallisille kuolevaisille postaus siitä miten hemmetissä tunnistaa laadukkaan vaatteen! Mitä asioita pitää etsiä? Miten hyvin tehdyt saumat tunnistaa? Pitääkö farkkujen olla mahd kireet jalkaan laitettaessa? Mitä matskua paidan on hyvä olla? JNE. Kiitos! Ja mukavaa syksyä Tanskaan!

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram