..Ja juna kulkee taas! Jos jotain en olisi Tanskaan muuttamisesta osannut odottaa, niin se on kyllä raiteilla vietetty aika. Junalla tulee kuljettua näitä reilun kolmen tunnin (per suunta) reissuja tämän tästä - tällä viikolla vähän liikaakin. Lukuloma päättyi tänään ekan lukukauden loppukokeeseen, ja mikä kivenmurikka sieltä harteilta putosikaan! Okei, rehellisesti sanottuna en ollut kauhen huolissani kokeesta, sillä olen ollut läsnä lähes jokaisella luennolla, tehnyt tunnollisesti joka projektin, ja muistiinpanojakin oli tullut rustailtua aika runsaasti.. Siksi "uskalsinkin" ottaa alkuviikon kunnolla breikkiä, ja olin Kööpenhaminassa rentoutumassa pari päivää. Eilen matkustin taas kotikylään, ja tässä parhaillani olen jo toista tuntia matkallani takaisin Köpikseen. Huh.

Onneksi junat on siistejä, tosi tilavan tuntuisia, kohtuullisen hintaisia opiskelijalle, ja niitä menee usein. Maisemat matkalla ovat joka kerta yhtä häkellyttävän kauniit - Jyllannista Köpikseen puksutellessa juna ylittää kaksi suurta siltaa, ja utuisena sinertävä merimaisema saa aina hetkeksi nostamaan katseen kirjasta tai läpperistä. Ah. Olispa jo kesä!

Onkohan tässä blogissa ollut koskaan näin tuoretta kuvaa..? Legendaarinen 'junaselfie' on aina pakko otettava Köpiksessä odottavan iloksi, harvemmin moiset näkevät päivänvaloa..

Koe meni oikein mukavasti. Auditorion ilmapiirissä oli aistittavissa pientä joukkohysteriaa ja jännitystä - olihan tuo eka isompi koe koko koulun aikana. Jännä, miten ne itselleen haastavimmaksi ajatelleet asiat (product knowledge eli materiaalien rakenne) voivatkin itse koetilanteessa olla helpoimpia, ja sellaset "ennakkosuosikit" olla tosi nuivia, jos ei kysytä niitä omia ns. lemppariaihepiirien kysymyksiä. Hyvin meni jokatapauksessa, ja todellinen haaste oli ainoastaan ajan riittäminen.. Mutta nyt on kaikki palautettu, ja maanantaina alkaa vihdoin ne pääaineen opinnot! Kalenteriini on kirjattu jo kesään asti kaikki koulussa vietettävät tunnit, ja tiedossa on logistiikan opintoja, etiikkaa (!), material know-how, purchasing ethics, ja sitten sitä ihan "tavallista" purchasingia. Keväälle osuu myös valinnaisaineet ja muutama muu isompi kouluprojekti, joita kaikkia odotan innolla. Kiva päästä tekemään jotain ihan uutta!

Ravintola Mother Vesterbron kupeessa, Meatpack districtissä, on aina hyvä valinta - etenkin sellaisena päivänä, kun kaupungissa mitataan maailmanennätyksiä tuulen nopeudessa ja sade suttaa ripsivärit. Silloin ei ole mitään, mitä helk-ka-rin hyvä pizza ei pelastaisi.

Ennen paluuta kotikylään ja koulunpenkkiin, on tiedossa kuitenkin rentoutumista, hyvää ruokaa, ja  Suomi-ystäväni läksiäiset. Juuri nyt Köpiksessä on fashion week, mutta ton koehässäkän ja muiden velvollisuuksien takia mulla ei ole ollut hirveästi intoa eikä aikaa paneutua siihen, ja varmaan aika pitkälti skippaan messuilla ja näytöksissä pyörimisen. Tai no, todennäköisesti heti kun noin sanoo, löydän itseni huomenna asukriiseilemästä joihonkin spontaaniin tapahtumaan, haha!

Joululahjaksi itse itselleni ostama DAY:n putkikassi on muuten yksi parhaita ostoksia aikoihin! Kevyt laukku imaisee vaivatta sisäänsä viikonloppureissulle tarvittavat kamat, mutta toimii myös salikassina olematta liian suuri.

Muuten - mä olen myöhäisherännyt Pinterestiin! Kun junassa on tullut istuttua tällä viikolla jo 13 tuntia, on ollut pakko keksiä jotain yksinkertaista ja kivaa puuhaa.. En koskaan ennemmin oikein päässyt sisälle Pinterestin hienouteen ja aktiiviseen "pinnailuun", mutta nytkin mulla oikeasti syyhyää sormet päästä jatkamaan sen täyttämistä! Tiedän, että ne ei varmaan ole mitään kaikkein toivotuinta sisältöä blgiin, mutta varmaan piakkoin jaan teille jonkun fiiliskollaasin sieltä.. Koska olo on innostunut kuin kuusivuotiaalla Vivvellä joka sai ekan Tamagotchin.

Hauskaa viikonloppua tyypit!

 

Oi, ja mites toi otsikon kuva? Tällaiselta täällä näytti yksi pilvinen päivä, kun talviteloilla lepäävä Tivoli pyöritti tyhjiä laitteitaan. Sanoinko jo, että sais kesä tulla?

Kommentit (4)

Inka

Mä tulin eilen Köpikseen vaihtariksi 5 kuukaudeksi ja kun on päivän kävellyt tuossa kelissä, niin todellakin odotan kevättä ja kesää! Täällähän on kylmempi kuin Suomen pakkasissa! :D Näitä sun postauksiakin lukee nyt aika eri vinkkelistä, kun on vihdoinkin itsekin täällä paikan päällä! :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Oiiiiii tervetuloa Tanskaan! TOivottavasti kevät tulee sukkelaan - tää kaupunki on hyvän sään suosiessa niin kaunis ja miellyttävä <3 Toivottavasti viihdyt!

milla

Hei kattelin noita DAY:n kasseja Magasinetissa, mutta silmään ei osunu tota putkimallia? ostitko ton mistä? on kans tommonen weekender malli haussa haha :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Se on varmaan sit loppu..? Kandee Dayn liikkeestä tai sit joltain myyjältä kysyä, koska tää on noista laukuista uusin malli, ja siks voi olla loppu.. Omani ostin Köpiksen kentältä matkalla Suomeen, mutta Aarhusin Magasinetissa oli ainakin. Oliskohan Illumissa?

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram