Anteeksi hiljaisuudesta linjoilla, viikonloppu pääsi pikkuisen venähtämään. Ei voi kyllä edes pahoitella, sillä viimeisimmät päivät on sujuneet erittäin chillisti, ja olleet juuri sitä mitä olen kaivannut; häpeilemätöntä rentoilua.

Viikonlopun kunniaksi satoi ensilumi, jonka kauneus valaisi hetkeksi koko kaupungin. Hetkeksi vain, tosin, sillä täällä etelässä ei pakkanen riitä nietoksien säilymiseksi. Viikonlopun alkamista juhlistettiin perinteisesti koulun perjantaibaarissa, jonka nerokas konsepti yhdistää pöytäfutiksen ja halvan kaljan ympärillä "verkostoitumisen". Muotikorkeakoulun opiskelijoiksi kaikki tuntuvat olevan vähintäänkin piirimestareita kyseisessä lajissa, itse viihdyn paremmin cheerleaderina virvokkeiden parissa.

Perjantaina juhlistin parhaiden ystävieni yhteenmuuttoa pienen porukan tupari-iltamissa, jossa jekkupommit ja mokkapalat maistuivat kaikille. Lähdettiin vielä kylille tanssimaan, ja positiiviseksi yllätykseksi pikkukylämme jokainen täysi-ikäinen vaikutti olevan pikkujoulujen kunniaksi radalla. Tanskalaiset ottavat pikkujoulut hyvin, hyvin vakavasti. Täkäläiset pikkujoulut sisältävät kotimaista jouluillallista muistuttavan ruokailun, mutta juomalauluilla ja akvavit-snapseilla kostutettuna. Pikkujouluja vietetään marraskuulta aatton asti, ja on kuulemma tyypillistä vetää niinkutsutusti tuplasarjaa vuoden loppuun asti. Positiivista oli se, että juhlakansa täytti normaalisti niin valjut pubit hyvin pukeutuneilla ja iloisilla juhlijoilla. Tanskalaisten kännäämiselle pitäisi varmaan omistaa ihan oma postauksensa, mutta kerrottakoot heidän olevan tyypillisesti erittäin kovaäänistä, iloista ja kaikkia ja kaikkea rakastavaa porukkaa. Ja laulaminen - täällä lauletaan ja PALJON. Monesti baarissa raikaa kunnon yhteislaulu, ja kotimatkalla kompuroivat tanskikset jodlaavat iloisina aamuun asti.. Täällä kun ei tunneta pilkkuja, vaan pääsääntöisesti anniskeluravintolat ovat siihen asti auki, kun tolpillaan pysyviä ostajia löytyy. Niin, itsehän kotiuduimme seitsemältä.. Ei ihme että väsytti.

Kunnianhimoinen suunnitelmani oli lähteä lauantaina Århusiin joululahjaostoksille, mutta sattuneesta syystä jäinkin kotiin. Kuntosalillani on "wellness", joka oli minusta aluksi jotenkin kummastuttava asia. Wellness koostuu useammasta vesiterapia-altaasta ja muutamasta erilaisesta saunasta, siellä on lämmitetyt rahit ja tunnelmavalaistus, ja usein tarjolla myös vähän naposteltavaa. Tämä siis kuntosalijäsenyyden (22€) hinnalla, rajattomassa käytössä. Aika usein viikonloppuisin tulee salitreenin jälkeen mentyä nautiskelemaan hedelmäsalaatista ja kuumassa altaassa löhöilystä, ja tämäkin lauantai meni siellä rusinaksi muuttuessa. Uudelleensyntymisen toisena vaiheena oli kinkkibuffet, jossa sai täydeliset ruokaöverit kruunaamaan täydellisen päivän.

Sunnuntaina vietimme rakkaiden kämppisteni kanssa kotimme pikkujouluja. Heti aamusta asti joulumusiikki pauhasi taustalla, ja kaikki kokkasivat suosikkiruokiaan illallista varten. Kiitos itsenäisyyspäivän panostukseni, minut oli vapautettu keittiövuorosta, ja keskityin maisteluun. Ilta oli ihanan rauhallinen, tunnelmallinen, ja muistutti jälleen miten onnekas onkaan, kun saa jakaa kotinsa neljän upean, kiltin ja ruoanlaittotaitoisen naisen kanssa. Jos kuukausi-pari sitten kirjoitin kämppiselämän sujuvan mukavasti ja olevan kivaa, voin nyt päivittää sen olevan ehkä maailman paras asia. Nämä ihmiset tuovat niin paljon iloa jokaiseen päivään, jakavat taakkaa harteiltani, ja ovat minulle perhe.

Uskomatonta, mutta aamukammassa on enää kolme koulupäivää, ja kolme yötä sen jälkeen otan sinivalkoiset siivet alleni, ja lennän lomalle Stadiin. Saattaa tulla hieman haikea fiilis kun muut tytöt lähtevät heti loman alkaessa kotimaihinsa Hollantiin ja Tsekkeihin, ja jään yksin massiiviseen kotiimme. Tiedossa on siis videopostausten kuvaamista, haha! Eivaan, kiva saada vähän rauhoituttua ja nukuttua univelat pois ennen lomaa Suomessa - uskaltaisin veikata sen olevan jälleen hektinen reissu.

Karkin (nyyh nyyh, enää kaksi viikkoa jäljellä tätä onnea...) ja kahvin voimalla, kyllä se loma pian alkaa!

Kommentit (4)

With love, jLo

Ihanaa, että tuut pian tänne lokakuiseen Helsinkiin, joka ei ole lunta eikä pakkasta nähnytkään! Voidaan kääriytyä harmaisiin mohairvillapaitoihin ja -villatakkeihin ja houstaan meille glögi-joulutorttu-Mean Girls illan niin saat rentoutua myös täällä!! <33

Hei!!!

Mun on nyt ihan pakko kommentoida. Oot maailman hulvattomin bloggaaja ikinä, siis, googlaan sut joka päivä!! Annat nii paljo iloo päiviin noilla et voi huh :DD älä lopeta tätä ikinä! sun pitäs kirjottaa joku kirja, tai jotain. Sussa on kirjottajan ainesta. Tää nyt meni vähän tämmöseks älä ärsyynny liika kehumisesta mutta Vilpuri Valpuri olen piilorakastunut sinuun<3

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram