”Traveling is the only thing you can buy that makes you richer”. Yli viiden viikon ympäri palloa matkustamisen jälkeen täytyy allekirjoittaa joka sana. Tili tyhjä, sydän täynnä. Olen matkani aikana tavannut kymmenittäin ihmisiä, jotka ovat pitkällä tai lyhyellä kohtaamisella koskettaneet ja tuoneet päiviini valoa. Olen täysin häkelytynyt ja kiitollinen siitä ystävällisyydestä ja huolenpidosta, jota pienenä yksinmatkustavana seikkailijanaisena olen saanut nauttia vanhojen tuttujeni sekä ohikulkijoiden ansiosta. Ihan hyvin taisi maailmanympärimatka sujua, jos kaikkein eniten pelotti Kalifornian lähiössä SUPpailu. Vaikka maailman katsomiseen ja elämän kokemiseen ei kyllästy koskaan, on silti enemmän kuin aivan mielettömän ihanaa palata kotiin. Taidan elää unelmaelämää, sillä lomalta arkeen palaaminen tuntuu niin satumaiselta. Kaikkein tärkeintä itselleni on kuitenkin ollut se, että olen joka pennin ja matkustetun kilometrin verran elänyt täysillä. Oppinut uutta, avartanut näkemystä, rohkaistunut, nauttinut. Ehkä kasvanutkin. Kaikki on ollut upeaa, ja onneksi uskalsin lähteä. Kuten yksi ystäväni sen Melbournessa kiteytti: ”Stop existing, start living.”

Nyt kentälle, metalliputkiloon ja Arlandan kautta kotiin! Eilen ja tänään on muutamat itkut tullut tirautettua, väsymys ja ikävä ja onni ja liikutus ovat kaikki olleet mielen päällä. Kun saavun kotiin, aion pyhittää päivän tai kaksi jet lagin parantelemiseen ja rakkaimpieni kanssa jälleennäkemiseen, suonette sen anteeksi. Matkapäiväkirjaa ja runsaasti viimeisiä Nycin juttuja on tulossa hyvin pian.

Haluan vielä kiittää teitä lukijoita siitä, miten olette myötäeläneet matkaani sen odotuksesta ja käänteistä tänne viimeisille metreille asti. Olette niin sydämellisen oloisia ihmisiä, että yksinäisimpinäkin hetkinä olen saanut voimaa siitä, että joitakin ihmisiä kiinnostavat nämä läpät ja sekavat matkasepustukset. Onnentyttö, se minä tosiaan olen.

Tehkää hyvin ja unelmistanne totta. Palataan langoille Suomesta (!!!) PIAN (!!!!) <3

Kommentit (1)

Niina

Matkasi rohkaisi minuakin lähtemään kiertämään maapalloa lapsen kanssa. Turha sitä on etukäteen murehtia, onhan lapsia jokapaikassa.
Kiitos!

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram