Vielä yksi Köpisvinkki Tanskaan reissua suunnitteleville! Minulta kysytään usein majoitusvinkkejä Kööpenhaminaan, ja lähes aina suosittelisin nappaamaan turistireissulle jonkun airbnb-huoneen jostain mukavalta alueelta. Jos matkan tarkoitus on kuitenkin nauttia myös neljän seinän sisällä olemisesta ja hippusellisesta luksusta, voin suositella Hotel D'Angleterrea. Kongens Nytorvin laidalla kohoava 1800-luvulla ovensa avannut hotelli lukeutuu Euroopan parhaisiin, ja tarjoaa vierailijoille spesiaalia tunnelmaa, huippuhyvää palvelua sekä huikeita näkymiä. Koska meidän reissuviikonloppumme oli syntymäpäivälahja miehelleni sekä ensimmäinen romanttinen get awaymme yhdessä, halusin panostaa vähän spesiaalimpaan majapaikkaan.

Kumpikin meistä on myös niin tottunut Köpiksen matkaaja, että suunnittelimme jo etukäteen viettävämme paljon aikaa myös yhdessäolosta nauttien, ja D'Angleterre vastasi siihen tarpeeseen erinomaisesti. Oli todellista luksusta saada nauttia aamukahvit omalta parvekkeelta ennen herkullista pöytiintarjoiltua aamupalaa. Päivän kaupunkikierrosten ja illallisen jälkeen oli ihanaa palata kotoisaan ja kauniiseen mini-asuntoomme katsomaan leffoja tai viihtymään hotellin uima-altaalla ja spassa, jotka molemmat sisältyvät huoneen hintaan. Erityisesti höyrysauna ihastutti! Muhkeat kylpytakit ja pehmoiset aamutossut jalassa kelpasi kipittää parvekkeelle juomaan kupposet yrttiteetä ja katsomaan täydellistä näkymää tähtitaivaalle. Siirappista? Ehdottomasti. Täydellinen loma? Kyllä.

Neljän päivän reissumme oli tietysti jo itsestään unohtumaton ja upea kokemus, mutta täydellisellä sijainnilla ja parhailla mahdollisilla palveluilla varusteltu hotelli oli kirsikka kakun päälle. Jokainen hotellin työntekijä oli niin ystävällinen ja mukava, kuitenkin rennolla fiiliksellä varusteltuna, että olo oli kuin kuninkaallisella. Luksushotellit eivät ehkä ole täydellinen valinta jokaiselle reissulle, mutta hänelle, jonka toiveena on viettää ainutlaatuinen hemmotteluloma, tämä kaunis jättiläinen sopii kuin paahtopaistisiivu smørrebrødiin. Satumaisen hyvin.

Kommentit (2)

Milski

Oi Köpis, olin 5 kk harjoittelussa, ja pyöräilin joka päivä ton hotlan ohi! Mulla on koulut päättymässä, ja kiinnostaisi hakea juuri tanskaan opiskelemaan. Luin noi sun tanska postaukset ja koitin ettiä, että missä sä kävit käännättämässä esim Yo todistuksen sun muut tarvittavat dokumentit?

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Tilasin ne ihan YTL:ltä virallisina käännöksinä! Just luin kyllä jostain, että myös itse tehdyn käännöksen pitäis olla ok, mut en kyllä luottais siihen täysin, ei ollut iso raha eikä vaiva tilata niitä virallisina, ja niistä on ollut hyötyä muutenkin :) Tsemppiä, täällä on ollut kyllä ilo opiskella!

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram