Olen pikkuhiljaa havahtunut siihen, että olen todella kyllästynyt nykyiseen hiusväriini. Tiedän tun olevan vähän joka toisen naisen valitusvirsi, about joka toinen kuukausi, mutta omalla kohdallani tämä on todella poikkeustila. Taidan kuulua niihin harvoihin, jotka eivät oikeastaan suo kahta ajatusta hiustensa värille ja mallille, tai edes täysin ymmärrä mitä omiin hiuksiin "kyllästyminen" edes tarkoittaa.

Hiushistoriani saattaa olla yksi maailman tylsimmistä: olen aina viihtynyt brunettena. Joskus 17-kesäisenä värjäsin oman värini joukkoon ohuita raitoja, ja kyseistä frisyyriä ylläpidin pari seuraavaa vuotta. Henkilökorttini kuvassa muikistelee yksi pikkutyttö blondeine raitoineen, hrr... Muuta hauskaa triviaa männävuosilta, mitä moni ei välttämättä heti arvaisi; sporttasin VUOSIA todella pitkiä, siis vähintään sentin omia kynsiäni pitempiä, rakennekynsiä. Harrastin myös lukioaikoina solariumissa makaamista, mitä ei tosin tuosta vasemmasta vuoden 2007 kuvasta uskoisi. Raidoitettu piiskaletti oli siis luonnollinen lisä epäluonnolliseen lookiin, mutta tässä ovatkin raisuimmat repäisyni. Muutoinkin kuvista näkee silloiset gearini aika hyvin; wetlook-leggingsit olivat todellakin housut, ja kävin usein bailaamassa tuubitoppi+wetlookleggingsit+korkkarit- outfitissa. Kaiken kruunasi himmeä kuorrutus koruja sormissa, kaulassa ja ranteissa, oli varmaan ihan ajankohtainen ja magee look seistemän vuotta sitten. Ei siis ihme, että tunnen syvää yökötystä koruröykkiöihin nykyään, tekokynsistä puhumattakaan. 

Muutama vuosi myöhemmin koin positiivisen valaistumisen, ja ennen ylppäreitäni päätin karistaa hiuksistani christinaaguileravm.2004- vibat, ja värjäsin hiukseni omaa väriäni muutaman asteen tummemmaksi.  Australiassa asuessani tummanruskeat hiukset olivat SE juttu, ja värjäilin hiuksiani tummemmiksi, auringon tehokkaasta vaalennuksesta huolimatta. Tasaisen tumma hiusvärini on ollut toistaiseksi se eniten kehuja kerännyt look, joka sopii ihoni ja silmienväriin ehkä kaikkein parhaiten. Alemmat kuvat vuosilta 2010 & 2011.

Värjäytin oman värini latvat vaaleiksi ombre-tyyliin kolme ja puoli vuotta (!!) sitten, ja olen viihtynyt puoliblondina läpi kesien ja talvien. Ainoa hullutteluni on ollut satunnainen hopeashampoo-kuuri, jolloin vaalennetut pituudet ovat olleet sitten hetken aikaa todella vaaleat. Muuta ihmeellistä en ole hiuksille moneen vuoteen tehnyt, vähän kiharrellut latvoja kerran-pari viikossa jos on siltä tuntunut. Nyt Tanskaan muutettuani olen koskenut kyseiseen kapistukseen tasan kerran (!), ei ole vaan inspiroinut kähertää vaaleaa latvaa samalla tavalla mitä aikaisemmin. Ehkä aika on vihdoin kypsä muutokselle, tai sitten tanskalaisten luonnolliset lookit ovat vaivihkaa aivopesseet minut, eikä enää värjätyn näköiset hiukset nappaa. On siis aika siirtyä tummempaan.

Onneksi ajatus tuli mieleeni nyt, sillä pääsen ylihuomenna Suomeen samalle maaperälle luottokampaajani kanssa! Laitoin pinterest-kuvien pläräilyn innoittamana heti viestiä hiusvelholleni Demille Luomukseen, ja sain kuin sainkin ajan heti lauantaille - yyeeaaaah! Moni voi varmasti samaistua siihen kismittävään fiilikseen, kun haluaisi nopeasti radikaaleja (tai omassa tilanteessani "radikaaleja") muutoksia, mutta suosikkituoliin istahtamista pitäisikin sitten odotella viikkoja.. Ihanaa saada startata syysloma Stadissa uusissa hiuksissa!

Poimin muutaman inspiraatiokuvan muistilapuksi lauantaille, ja jotain tällaista olisi tarkoitus värjätä. Ei liian dramaattista eroa tuohon omaan sävyyn, ehkä asteen tummempi sävy kylmään taittaen. Pääasia että näyttää mahdollisimman freesiltä ja luonnolliselta näiden dippivärjättyjen vuosien jälkeen! Pääasia, ettei enää koskaan tulisi samanlaisia puistatuksia mitä tämän postauksen historiikkiä kaivellessa..

*

AINIIN - vielä ehtii heittää kysymyksiä the kysymyspostaukseen! Keksikää kysymyksiä, pieniä tai suuria, niin mulla on tekemistä junareissulle, haha!

Kommentit (4)

Helinä

Sporttaan kans ehdottomasti tummia hiuksia, ja noihan on sopinu sulle tosi hyvin :) En oo moneen vuoteen jaksanu miettii uusia juttuja hiuksiini, mitä nyt kasvatusprojekti käynnissä. Kun tuli nuorempana käytyä läpi ne vihreät hiukset+miljoonat eri värjäykset+värinpostot+rastat ni nyt ei vaan enää tunnu tarpeelliselta :)

Minna

Otsikon luettuani ensimmäinen reaktioni oli, että eieieieieiii! Mutta kun näin nuo kuvat sinusta vuosina 2010&2011 olin, että WAU WHATAFAKA!!! Oot ollu mun tukkaidoli niin kauan kun oon blogias lukenu (eli ekasta postauksesta asti) ja itsellänikin on hiukset värjätty tähän ombretyyliin (ennen viipotin hiukset Gandalf valkoisina, hyivit...).Nyt alkoi tälläinen luonnollisempi suklaanruskea himottamaan, pitäisköhän sitä iteki!? Sun ansiosta oon saanu pakkomielteen moniin muihinkin asioihin esim. The notebook oli nähtävä HETI (huh mistä olinkaan jäänyt paitsi!!) ja marabou vs. tuc-keksi suklaalevyä on metsästetty nyt kaksi päivää. Kiitos että kirjoitat tätä blogia, pystyn samaistumaan suhun monessa asiassa ja oot vaan vittu paras!!! Pardon my french, mutta ilman kirosanaa sana "paras" olis kuulostanut liian laimealta.

Emppu

Sä oot kyllä just tota ihmissorttia, kelle sopii niin lämpimät että kylmätkin sävyt! Sillä en osaiskaan valita noista kuvista parasta: toisaalta lämmin ruskea tuo hehkua ihoon ja toisaalta kylmä saa silmät sinistymään ja tekee sellasen "chloe delevingne"-värityyppi vibat. Hmmmm...:D

Hemppa

Oletko käyttänyt mitä hopeashampoota? Ja oletko pessyt ainoastaan latvat sillä vsi ihan koko kuontalon?

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram