Täällä sitä ollaan, reissun viimeisellä etapilla New Yorkissa! Saavuin tänne aivan pöhnässä torstain ja perjantain välisenä yönä, ja perjantaina aamulla herätessä olo oli kieltämättä hyvin absurdi ja irtonainen. Rauhallinen San Diego kun oli hujauksessa vaihtunut meluisaan, nopeatempoiseen metropoliin. Sääjumalat eivät näemmä jaksa olla puolellani aivan kuukauden vertaa, ja reissuni loppumetreillä piti siis saada vielä tällainen Suomen lokakuuta muistuttava keli, missä villapaita ja pitkät lahkeet eivät mitenkään tunnu suojaavan tarpeeksi viimalta.. Onneksi aktiivinen käppäily pitää lämpimänä.

Ensimmäinen päiväni kului SoHossa ja NoLiTassa pyörien. Kävin katsomassa kaikki putiikit ja kaupat, yritin olla ostamatta mitään, söin täydellistä avokadotoastia hipsteripaikassa ja olin vaan niin totaalisen kuutamolla kaikesta, että jo nyt naurattaa. Viimeksi olin isossa omenassa 14 vuotta sitten, enkä hyvällä mielikuvituksellakaan voi sanoa olevani mitenkään kartalla meiningeistä ja kulmista. Onneksi tännekin maailman kolkkaan on siunautunut kourallinen ystäviä, jotka ovat toimineet turistioppainani ja vieneet minua paikasta toiseen.. Perjantai-ilta sujui rattoisasti hyvässä seurassa ja korkkarit jalassa East Villagen salakapakoita kierrellen. Oli muuten hauskaa olla pitkästä aikaa tanssimassa intiimin täyteenahdetussa kuppilassa, vaikka aamulla kolme kumottua drinkkiä kyllä tuntuivatkin.

Kuluva lauantai vei minut sillan toiselle puolelle Brooklyniin, jossa suomityttöjen kanssa käytiin brunssilla (taas avokadoleipää) ja vintageliikkeitä koluamassa. Ja kuulkaa! Harvoin voin sanoa, että jotain vaatettä X olisin metsästänyt kissojen ja koirien ja koulutettujen pulujen kanssa tunteja kuin THE Leviksen täydellisiä shortseiksi leikattavia löllöfarkkuja! Nyt niitä löytyi mustanharmaassa kulutuksessa kaksin kappalein (toisia aion käyttää sellaisinaan mahtavina mutsifarkkuina!), eivätkä mestarilöydöt kuluttaneet matkakassan rippeitä kuin viidentoista dollarin verran. Huh!

Avokadotoast, tuo tämän hetken sometetuin aamupala, on Nycissä _kaikkialla_. The Butchers Daughterin vegaaninen luomusetti on paitsi taivaallisen hyvää, myös tarjoiltu kaupungin trendikkäimmillä kulmilla.

Brooklynistä löytyy kaupungin parhaat second hand-spotit, joissa voisi pyöriä päiväkausia, ja jotka ovat todella budjettiystävällisiä. Jalassa Monkin Culottesit sekä Addun vielä toistaiseksi ihanan puhtaanvalkoiset, maailman mukavimmat luottotennarit.

Library-hotelliketjun kolme keskeistä pistettä - Giraffe, Elysee ja Library - ovat pitäneet reissunaisesta huolta. Viiniä, konvehteja, kylpyamme sekä huone tällaisella näkymällä - en voisi toivoa parempaa "home away from homea" ison kaupungin sydämeen! Love it.

Brooklyn - tänne on päästävä takaisin seikkailemaan. On hirveää mutta toisaalta ihanaa, ettei koskaan yhdellä reissulla ehdi kokea kaikkea.

Jouduin äsken käymään itseni kanssa kovan väännön - lähteäkkö vielä tänään kaupungille drinksuttelemaan, vai levätäkkö kunnolla, jotta saisi vielä viimeisestä kokonaisesta ja yhdestä puolikkaasta lomapäivästä kaiken irti. Olen kerrankin järkevä, ja relaan tämän illan telkkarin edessä ja kylpyammeessa lojuen. Uskon, etten kadu päätöstä huomenna, vaikka eilisen perusteella New Yorkin klubielämä vakuuttikin. Noh, jotain seuraavaan kertaan!

Kommentit (8)

xod

Kai tästä reissusta tulee joku yhteenveto? Mua ainakin kiinnostaa :) Ja ainakin että miten matkajärjestelyt meni ennen reissua, miten ne piti reissussa, mitä kaikki kustansi, mitä tekisit erilailla / samalla tavalla, miltä tuntui matkustaa yksin yms...

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Haa, olet oikea ajatustenlukija! Tiedossa on yhteenveto ja suositukset jokaisesta kohteesta erikseen, infoa kustannuksista ja muista käytännönjutuista, ja juu epäilemättä myös pohdintaa ja fiiliksiä yksin matkustamisesta. Nämä siis seuraavan parin viikon sisällä, kaikkea en mitenkään ehdi tien päällä kirjoittaa, jotta reissusta saisi muutakin irti kuin koneen edessä nököttämistä ja kuvien käsittelyä :) Mutta saamasi pitää!

Elisa_annamari

Kirjotathan postauksen noista Brooklynin vintagekaupoista? Mennään marraskuussa Nykiin ja hotelli onkin Brooklynissä :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Hitsi, en kyl tiedä kirjoitanko, sillä se olisi kuin sokea taluttamassa sokeaa - en ole todellakaan mikään pro! Suosittelen siis tarttumaan työsästi googleen, tai sit vaan seikkailemaan - En liioittele ollenkaan kun kerron että Brooklyn on oikeasti TÄYNNÄ niitä! Valtavia, kaikki (kuulemma) aivan yhtä ällistyttäviä, kävelymatkan päässä toisistaan. Ehkä paras vinkki mitä voin sulle kertoa on se, et JEE sekä kortit että käteinen pelittää, kokoja on minipienestä jättiin, laatu hyvää, hinnat todella edullisia, ja penkominen kyllä palkitaan ;) anteeksi, toivottavasti saat tästä jotain irti tulevaan ihanaan reissuunne!

Vierailija

Mikä noista kolmesta hotellista on mielestäsi kivoin ja mikä kätevin shoppailua ja iltamenoja ajatellen? Nettisivujen perusteella vaikea hahmottaa eroja...

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Kaikki kolmesta ovat keskeisillä paikoilla, mut tälleen Nycissä lähes untuvikolle tää Library on ollut kaikkein kivoin! Todella keskeisellä paikalla kävelyetäisyydellä kaikista isoista shoppailuspoteista, tavarataloista, times squaresta sekä central parkista, ja aivan nurkan takaa löytyy päärautatieasema, josta kulkee melkeinpä kaikki metrot minne vaan - SoHoon pääsee alle vartissa, toiselle puolelle siltaa myös vaivatta. Henkilökunta on ollut niin ystävällistä, täällä on esimerkiksi eilen yöllä punnittu mun matkalaukkuja ja viritetty mun dvd-soitinta kuntoon, että voisin katsoa hömppäleffoja :D suosittelen!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

..ja iltamenoihin on myös helppo suunnata, east. village monike kivoine paikkoineen on edullisen taksimatkan päässä :) toivottavasti oli jotain apua, ja ihanaa reissua!!

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram