Viimeiset hetket Australiassa ovat käsillä. Tunnin kuluttua tilaan taksin ja lähden lentokentälle, ja sitten kohti Havaijia ja kolmen päivän minilomaani Honolulussa. Uima-altaalla lekottelu tulee tekemään kyllä terää, sillä juuri nyt fiilis on niin.. Sekavan onnellinen. En voi mitenkään käsittää, että kaksi ja puoli viikkoa Australiassa on ohi, ja matkaa enää kaksi viikkoa jäljellä. Aika Sydneyssä ja viimeinen viikonloppu Melbournessa on ollut yhtä elämäni hienoimmista, jonka takaisa muutaman päivän yksin oleminen ja kaiken läpi kelaaminen on juuri nyt ihana ajatus.

Takaisin kotikulmilla oleminen herätti niin paljon ajatuksia. Mitä jos en olisi koskaan muuttanut takaisin Suomeen, tai entä jos palaisin tänne? Missä asuisin, mitä tekisin työkseni? Reissuni aikana totesin useamman kerran ystävilleni, että onneksi kotona odottaa mieluista työpaikka ja ihana parisuhde - muuten olisin repinyt lentolippuni jo päiviä sitten.

Hetki sitten hyvästelin rakkaan ystäväni, jonka koti on ollut minun kotini muutaman viime viikon ajan. Kävimme Bondilla viimeisellä aamiaisella, ja juttelimme viimeaikain parhaista hetkistä, loman valopilkuista ja odotusten kohtaamisesta. Lainkaan liioittelematta voin sanoa, että Australiassa olo ylitti kaikki villeimmätkin odotukseni - täällä on niin ihanaa, ja joka päivä on tuntunut siltä kuin olisin kotona. Kuin en olisi koskaan lähtenytkään. Reissuni on jo nyt ollut yksi koko elämäni paras asia, enkä ole katunut matkaani hetkeäkään - edes nettipankin saldoa katsoessani. Silti, oli todella sydäntä lämmittävää äsken tajuta, että kymmenistä toinen toisiaan upeammista dinnereistä (ruokapostaus tulossa!) huolimatta, kaikista aurinkoisista biitsipäivistä välittämättä, reissuni parhaat hetket on koettu mukavasti täällä sohvalla jutellen, tai yömyöhään kahdestaan väsyneinä käkättäen. Mitkään henkeäsalpaavat maisemat tai samettisen pehmeä rantahiekka eivät vedä vertoja sille tunteelle, kun voi rentoutua ja jutella ystävänsä kanssa tuntikaupalla. Sekin yksinkertainen asia on välillä hyvä tajuta, vaikka tänne asti pitikin lähteä se oivaltamaan.

Vaikka nautinkin suunnattomasti yksin olemisesta ja etenkin soolona matkustamisesta, odota jo malttamattomana Kalifornian viikkoani, ja jälleen yhtä lämmintä ja räkänauruntäyteistä jälleennäkemistä toisen korvaamattoman tärkeän ystäväni kanssa. Mutta sitä ennen, kymmenen tuntia lentokoneessa torkkumista ja dekkarin pläräämistä, ja kolme aivot narikkaan rentouttavaa aurinkopäivää Honolulussa. Odotan erityisesti satumaiselta näyttävää hotelliani, pitkästä aikaa yksin nukkumista sekä uutta nastaa maailmankartalleni. Rakkaat jäähyväiset ihanalle Australialle, ja jännittyneet kädenpuristukset Jenkkilälle. Mukavaa tiistaita!

Kommentit (2)

Francesco Sinibaldi

Alma serena.

Alma dulce

y serena como

el canto del

sol en los

meses modernos,

alma dichosa

como el llanto

del mar cuando

el soplo regresa.....

Francesco Sinibaldi

Susanna

Heippa!
Huomasin Igstä että olet juuri päässyt Hawaille! En ole ikinä aijemmin kommanut sulle mitään mutta nyt oli pakko sillä haluan että pidät Hawaista..:) olin siellä joululomalla poikaystäväni kanssa kolme viikkoa, kiertelimme saarta ristiin rastiin. En tiedä sun suunnitelmia siellä mutta EHDOTTOMASTI kannattaa lähteä pois Honolulusta North Shorelle, siellä on paljon kauniimpia rantoja&luontoa, hyvää safkaa (suosittelen Sharks Covea ja sen lähellä olevia food truckeja!!) Toinen paikka mitä suosittelen on Kailua! Honolulusta sinne ajaa n. tunnin valtateitä pitkin, tai merenrantatietä 1,5h (tätäkin suosittelen, kauneimmat näköalat koko saarelta!! Lähtee siis Honolulusta länteen) Kailuassa on kiva shopping mall, kivoja rantavaatekauppoja, sekä kaunis Lanikai-ranta. Mut tärkeimpänä siis, suosittelen ehdottomasti myös saaren muiden osien tutkimista! Olisi sääli jos näkisit vain Honolulun koska se on (minun mielestäni) liian ruuhkainen ja tavallaan "ruma". Aitoa Hawaia näkee parhaillaan saaren muissa osissa. Joka tapauksessa ihanaa matkaa, nauti :)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram