Nyt on kesä. Se tuntuu lämpönä iholla, takin tarpeettomuutena, piristävällä tavalla vilpoisena tuulenvireenä, sekä loputtomina hymyilevinä kasvoina ympärillä. Kaksi päivää suven suloisessa Helsingissä ovat onnistuneet palauttamaan mieleeni kaikki elämäni kesät täällä, ja jokainen aistini on imenyt lämmintä säätä ja kuvankauniita maisemia itseensä. Hitto, on ollut ikävä tänne.

Muita havaintoja:

Käveleminen kaikkialle tuntuu kepeältä ja kivalta, ja vaikka ohuet nahkasandaalit eivät hohkaa ergonomisuuttaan, on olo jatkuvasti kuin leijailisi pari senttiä ilmassa, ja kipeytyneet jalkapohjat äkkää vasta illan tultua.

Lokkien kirkuminen kuulostaa kauniita, lokkien näkeminen pelottavalta.

Valkoviini maistuu erittäin hyvältä oikeastaan missä tahansa ulkoilmassa nautittuna. Lisätään tähän myös suodatinkahvi - ja jäätelö.

Nurmikko paljaiden jalkojen alla voi olla romantisoitu klisee, mutta syystä. Kauden tuore nurmi tuntuu silkkiseltä ja jalkapohjia sopivasti kutittelevalta.

Petankin pelaaminen on koukuttavinta puuhaa naismuistiin, ja sen tasaväkisissä mittelöissä saattaa ystäväporukan kesken kulua puoli yötä kuin huomaamattaan. Keskiviikkona käppäilin puolihämärässä kotiin puoli neljältä aamulla, hartiat aivan jumissa tuntien viskomisesta.

Siirtolapuutarhan täytyy olla parasta, mihin vaihtaa rahansa. Tai no, parasta on se, jos se on vanhempiesi, ja voit käyttää omat roposesi mansikkalaatikon ostoon, ja sen sijaan antaa aikaasi kuulumiset vaitaen, samalla pikkukoirien kanssa puutarhakeinussa lojuen.

The Cock on hauskinta ja raikkainta, mitä Helsingin ravintolaskenessä on tapahtunut hetkeen. Kesti useamman Helsinkireissun verran ennen kun sain kurvattua Kasarmintorin kulmaan, mutta sitten söinkin siellä yhden päivän kaikki ateriat.

Olkoonkin niin, että kotikaupungin jokaisen kulman takaa tulee vastaan aina samat naamat, on niitä samoja naamoja aina yhtä ihana nähdä. Iloisesti yllättyneet tervehdykset ja aurinkorasvalta tuoksuvat halaukset ovat muistuttaneet taas siitä, mitä olen menettänyt ollessani ulkomailla.

Heinäkuussa tietokoneen tuijottaminen, sähköposteihin vastaaminen, tai äidin facebook-viesteihin reagoiminen tuntuu erityisen työläältä. Heinäkuun kuuluisi olla virallisesti vapaa kaikille - kunhan vaan kuppilat ja jätskikiskat pyörisivät kuin pyhällä hengellä.

Ja viikonlopun regattaretkelle pakkaaminen on lähes yhtä haastavaa kuin Tanskasta Suomeen muuttokuorman kokoaminen. Taidan heittää kapsäkkiin viimeisellä minuutilla fiilispohjalta mikä sattuu tuntumaan hyvältä - bikinit ovat jo mukana. 

Jos kahdessa päivässä voi elää näin täydellistä kesää, tuntuu suorastaan laittoman ihanalta tietää, että samaa onnea ja autuutta on tarjolla vielä kuusi kokonaista viikkoa. Kesäloma on niin paljon parempaa, mitä osasin unelmoidakaan.

Kommentit (0)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram