Hangon regatasta on jäänyt minulle hyvin elävät muistot lapsuudestani, jolloin perheelläni oli mökki tuolla ihanassa kesäkaupungissa. Natiaisena oli vaikeaa ymmärtää, miksi yhdeksi viikoksi muutoin niin rauhallinen ja seesteinen kylä pakkautui täyteen ihmisiä ja metrilakukojuja, mutta muistan olleemme aina innoissamme hetkittäisestä väenpaljoudesta. Loppukesän karkkirahat tuli tienattua pulloja keräillessä, ja se taisi kyseisistä kinkereistä olla se iloisin muisto - niitä upeita veneitä kun kaupunki on täynnä koko kauden.

Teini-iän kolkutellessa jokakesäinen roilotusjuhla alkoi kiinnostaa enemmän ja enemmän, ja suurella kinumisella saimme luvan lähteä yksin kiertelemään täyteen pakattuja biitsejä. Noihin auvoisiin ja siiderinhuuruisiin kesäiltoihin ei tarvitse mennä sen syvällisemmin, mutta hauskaa ja niin jännittävää oli aina.Ylilyönneiltä tuskin vältyttiin noina kesinä, haha.

Nyt "muutaman" vuoden breikin jälkeen päätettiin ystävättäreni kanssa juhlistaa viime viikolla alkanutta kesälomaani, ja polkaista ensimmäinen viikonloppu vauhtiin perinteisen regatan parissa. Pakattiin autoon kesähatut ja viinilaatikko, ja karautettiin etelään pienelle minilomalle. Vuokraamamme mökki oli niin idyllinen ja Pinterest-albumeiden kaltainen keidas, että emme me mummelit melkein malttaneet edes poistua sieltä vehreiltä tiluksilta.. Tulikin siis enemmän vietettyä aikaa mökin verannalla kuin laiturin kekkereillä, mutta ehkä ihan hyvä niin. Ei se bailaaminen nyt niin erilaista ole purjehdustakki päällä. Toki HSF:llä piti käydä kumpanakin iltana kääntymässä, ja oli kyllä huvittavaa, miten joka toinen vastaantulija oli tuttu Stadista. Mennyt viikonloppu taisi tarjota kaksi mahdollisuutta; Ruissin tai regatan, ja yllättävän moni ystävä oli tänä kesänä valinnut Hangon. Oli kyllä hauskaa, että saman katon alla pystyi vaihtaa kuulumiset ja ujosti tamppailla niin monen tutun naaman, ja aamupäivällä biitsillä makoillessa totesinkin seuralaiselleni, ettei voisi kyllä tervetulleempi fiilis olla. Niin ihana olla Suomessa!

Kaikenkaikkiaan "aikuis-regatasta" jäi todella hyvä fiilis, ja rento viikonloppureissu osoittautui oikein mukavaksi. Päätettiin ehdottomasti palata kesäkaupunkiin vielä tämän loman aikana - ja ensi kesänä tulen kyllä regattaan botskilla! Loppukesän to do- listalle siis purjehtimisen salojen opettelua.

Terveiset vielä sille ihanalle lukijalle, joka tuli jonossa juttelemaan! <3

Kommentit (0)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram