Sattuipa niin, että Suomesta kiireessä lähtiessä pääsi vähän sitä ja tätä unohtumaan. Tai no, ei kuukautta kai voi hyvällä tahdolla tai vimmaisimmallakaan dramatiikalla "kiireeksi" kutsumaan, mutta itselleni ominaiseen tyyliin saatoin typeryyttäni jättää muutamien tärkeimpien juttujen pakkaamisen niin viimeisille minuuteille, ettei kaikki tarpeellinen eksynytkään matkalaukkuun. Ihan siltä varalta että joku tätä lukeva juuri työstää muuttoa/on lähdössä reissuun, tässä olisi ilmainen vinkki: EI missään tapauksessa kannata pakata niin, että pistää kaiken omaisuuden lattaille, ja laittaa vierekkän sekä mukaan tulevan laukun, että kellariin säilöön menevän laukun. Epähuomiossa jälkimmäiseen lipsahti sekä ystävieni jäähyväiskirjeet (..joiden todella toivon pysyneen suljettuina siihen asti että saavun kotiin keräämään ne mukaani Tanskaan, sen verran "spesiaalia" "huumoria" on tapana näissä porukoissa harrastaa..), terveyssandaalini (trenditietoista vai äärimmäistä mukavuudenhalua; ostin omat birkenstockini Berliinistä jo kesällä 2012, ja muiden oksennusrefleksi-pantomiimiesityksistä huolimatta rokkasin niitä aika kun sää salli) SEKÄ tärkeimpänä Olympukseni laturin.

Niih, eihän se kamera ole bloggaajalle kuin sellainen suhteellinen tärkeä apuväline, uuteen maahan muuttamisesta ja sen dokumentoinnista puhumattakaan.. Huomasin asian vasta reilu viikko sitten, kun pakkasin laukkuani Köpis-viikonloppua varten, kun kameran akku vilkkui punaisena. Päättelin vaan sulloneeni sen jonnekin, sillä eikai kukaan olisi niin keitaalla, että jättäisi kameransa laturin Suomeen. Köpiksessä tulee onneksi niin tiuhaan käytyä, että kännykuvat riittivät kuvasaldoksi reissusta - yksien asukuvien lisäksi, jotka rakas Alexa nappasi hieman ennen h-hetkeä, eli Britney Spearsin alusvaatemalliston julkkaribileiden starttia. Murphyn lakien mukaisesti kuvien olisi tietenkin pitänyt jotenkin vioittua tai muuten täysin epäonnistua, mutta ihme ja kumma, akun viimeisillä rippeillä saatiin aikaiseksi kelvolliset poset.

Looginen ratkaisu voisi myös olla kamerapuotiin asteleminen ja uuden vastaavan hankkiminen, mutta päätin sinnitellä nämä pari päivää ennen Suomeen lomalle palaamista. Kamalasti olisi toki kuvattavaa nytkin; olen löytänyt kaksi s-u-p-e-r-h-y-v-ä-ä meikkipohjaa, syksyinen Herning on kaunis kuin mikä, ja lähden torstaina työmatkalle Lontooseen, josta voisi olla kiva saada jotain iPhonen kameraa laadukkaampia kuvia. Ehkä ensiavuksi etsin kyläpahasestani jonkun, jonka laturia saisin ladata ensihätään, ennen kuin pääsen faijan kellarikomerolle hakemaan unohtamani tavarat parempaan talteen. Saa nähdä onko taas jättikokoinen matkalaukkuni halkeamispisteessä ja pakaasin painoraja hilkulla, kun palaan takaisin.. Nyt uuden kodin myötä tekisi mieli raahata kaikki omat astiat ja taulut ja peitot mukaan, mutta ehkä yritän hillitä itseni. Vähintäänkin Finskin ylikilojen hinnasto hillitsee, jos ei muuta.

Haalari Dorothy Perkins, nahkatakki IRO, korkkarit Roberto Festa/ Zio

Päälläni oli taas ja kerran Dorothy Perkinsin musta haalari, jonka löysin kesän alussa Lontoosta. Haalari on kaikinpuolin täydellinen vaatekappale sekä arkisempaan käyttöön sandaalien kanssa, mutta osoittautunut suosikkivaatteeksi bailatessa. Se ei ole koskaan liian hieno rentoonkaan cocktailtilaisuuteen, muttei myöskään alipukeutunut himmeästi kiiltävän materiaalinsa ansiosta. Bonusta myös taskuista, joissa usein matkaa puhelin ja pankkikortti. Inhoan käyttää koruja, ja tällainen "erikoinen" vaate ei onneksi suuria krumeluureja kaipaa. Nuo nudet korkkarit ostin alunperin vapuksi entisestä työpaikastani Ziosta, ja ne olivat minulle täysin uudelta merkiltä nimeltään Roberto Festa. Roobertin lakeerikorkkarit vaativat kyllä pintanahkaisia siskojaan pitemmän ajan ennen kuin niistä tuli niin mukavat, että niillä jaksoi bailata koko illan, mutta nyt ne ovat ehdottomat suosikkini myös mukavuuden puolesta. Jos olen kiltisti ja niitä on vielä omaa kokoa jäljellä, täytyy ehkä Suomilomalla hakea vastaavat myös mustina!

Tämän asun ainoa moite on se, että olen edustanut se ylläni valehtelematta 90% kaikista kemuista sitten alkukesän. Siis kaikki juhlat tai formaalimpaa asua vaativat tilaisuudet. Ystävieni ei enää ole edes tarvinnut soittaa kysyäkseen mitä puen, kun vastaus on aina sama: musta pitkälahkeinen haalari. Ongelma tulee siis nyt tässä: aina ei voi pitää samoja vaatteita, koska asut valokuvataan. Mun siis pitäisi löytää joku uusi omantyylinen, helppo, mukava, matkalaukussa suorana säilyvä ja omaa kroppaa imarteleva vaate, joka voisi vuorotella tämän suosikkipukuni kanssa. Sillä varmasti säästäisin myös tämän rievun käyttöikää, kun se ei joutuisi niin tiuhaan päälle ja pesuun.. Ei ihan helppo metsästettävä, mutta eiköhän se löydy!

Lukioikäinen Vivian olisi aivan järkyttynyt nykypäivän Vivvestä, joka paljon mieluummin shoppailee laadukkaita villapaitoja ja kestäviä farkkuja JA JOTAIN HELVETIN HATTUJA JA PIPOJA KOKO AJAN, eikä uutta bailuasua pari kertaa kuukaudessa..

Kommentit (7)

sibal

Haalaria ei voi tosissaan sanoa kaikin puolin täydelliseksi vaatekappaleeksi, koska mites se vessassa käyminen?? :-D Muuten haalarit on kyllä överi-ihania!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Heh no ainahan vessaan mentäessä pitää JOTAIN riisua, en ole siis itse kokenut yksiosaista pukua ongelmalliseksi ;) Eivaan, toki näissä on eroja: vetoketjuselkäinen voisi olla raivostuttava, mutta tää yhdellä napilla aukeava on oikeesti todella helppo, ja siksi aina päällä :D

Jenni

Heippa, hei osaatko sanoa eroaako acnen hinnat köpiksessä suomen hintoihin verrattuna. Pohdin ostanko terrazzo huivin täältä suomesta vai viikon päästä tanskasta. Kiitos!

Merja

Täällä toinen hajamielinen pakkaaja :) Eräänkin kerran on tullut lähdettyä matkalle ilman puhtaita alusvaatteita tai ainakin joku tosi triviaali esine kuten kampa on unohtunut. Matkat eivät onneksi ole kovin pitkiä olleet ja sivistyksen parista saa alkkareita ostettua, mutta mökkireissu keskelle korpea jossa ei kauppoja ihan huutoetäisyydellä ole, onkin joutunut pyykkipuuhiin tai keksimään jotain muuta ;) Ylipäänsä inhoan pakkaamista.

Asta

Moi, en tiedä tuleeko viesti myöhässä, mutta ainakin vuosi sitten Finnairille pystyi ostamaan ylimääräisen matkalaukun mukaan lennolle n. 50€ hintaan. Itse kun muutin ulkomaille, niin mun mielestä se oli halpa hinta siitä, että sai 23kg lisää omia tavaroita mukaan! Joten soitapa asiakaspalveluun ja kysy onko vielä mahdollista :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Juu kyllähän noita saa ostettua & finskin pisteitä hyödynnellen olen niin tehnytkin :) Kiitos kuitenkin kun vinkkasit!

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram