Okei, ymmärrän jos kaikilla tulee jo pääsiäisjutut korvista, mutta ajattelin tälleen muutaman päivän löllöttelybreikin jälkeen kantaa silti korteni kekoon. Flunssani hellitti onneksi hieman, ja pääsin viettämään ihanan lomaviikon äitini kanssa Köpiksessä. Pääsiäistunnelmaa näkyi kyllä kaupungilla; aurinkoa ja ulkoilijoita riitti, Tivoli aukesi talviteloiltaan, ja Royal Copenhagenin upeat posliiniset pääsiäismunat olivat jokaisessa ikkunassa. Olo oli kieltämättä hyvin keväinen, ja useat pyhäpäivät pitivät huolen siitä, että viikko sujui maltillisessa tahdissa ilman turhaa säntäilyä ja kiirettä.

Äiti on käynyt Tanskassa useita kertoja ennemmin, ja vaikka tämä oli ensimmäinen yhteinen reissumme asuinmaassamme, vältettiin kaikki kliseiset turistiaktiviteetit merenneitovaelluksine ja museoineen. Päivät kuluivat mukavasti toistemme seurasta nauttien, syöden, kauppoja fiilistellen ja aurinkoisia katuja tallaten. Tehtiin oikeastaan samoja juttuja mitä missä tahansa tekisi: käytiin ystävien luona illallisella pitkän kaavan mukaan, vietettiin yksi ilta leffateatterin hämärässä (I'm still Alice oli huikea, Julianne Moore on yksi ikisuosikkini!), hemmoteltiin itsejämme dayspassa.. Ihan mahtava breikki kaikkeen kiireeseen, ja rentouttava loma, vaikken matkustanut minnekään. Tai no - ehkä juuri siksi!

Vaikka toisin voisi kuvitella, ei kuusi päivää kahdestaan oman äidin kanssa aiheuta harmaita hiuksia tai turhautumista. Tietysti välillä kaltaiseni erakko tuntee sellaista kaipuuta omaan tilaan ja omiin rutiineihin, muttei niitäkään tullut nyt ajateltua kertaakaan - päinvastoin. En oikein osaa normaalissa arjessani ikävöidä läheisiä ja Suomea, mutta sitten yhdessä oltaessa suorastaan riipii se ajatus, että kohta taas menee ties kuinka pitkään ennenkuin nähdään. Viimeisenä iltana nukkumaan mennessä ei ollut kyyneleet kaukana kun ajatteli tulevia hyvästejä, niin harvinaista ja ihanaa oli saada olla ihan vaan kahdestaan melkein kokonainen viikko. Niisk, oma äiti on aina tärkein.

On se kotiin palaaminenkin aina sitten omalla tavallaan ihanaa. Tsekkiläinen kämppikseni oli onneksi jo saapunut kotiin ennen minua, ja otti vastaan halauksin ja tuliaisin. Kuulumisten vaihtamisen jälkeen oli ihanaa rojahtaa omaan sänkyyn nukkumaan, ja aika fantastista oli myös tuo maanantain pyhäpäivä. Kerrankin sellainen pehmeämpi paluu arkeen! Nukuin superpitkään, söin suklaata aamupalaksi peiton alla, pesin pari koneellista pyykkiä ja vastasin rästimeileihin. Järjestin meikkipöydän, kirjoitin tulevien viikkojen kouluaikataulun valmiiksi.

Tällä viikolla alkaa valinnaisaineeni, joista tottapuhuen en ole kovinkaan innoissani. Harhaanjohtavasta nimestään huolimatta kyseisiä kursseja ei saanut valita itse, vaan ne arvottiin. Omalle kohdalleni ei todellakaan sattunut ne ns. pisimmät tikut, jonka takia seuraavat viikot opiskelen "How to write to fashion websites"- somekurssilla. Pientä tahatonta naurunkihertelyä tähän väliin. Ehkä saan hyviä vinkkejä bloggaamiseen ja Instan päivittämiseen, hahaha! Onneksi suurin osa tehdään etänä, ja voi myös olla että saan muutaman pisteen hyväksiluettua tämän työni ansioista.

Vaikka koulufiilis ei nyt ihan ole korkeimmillaan, on kuitenkin alkaneesta huhtikuusta aika hyvät fiilikset! Sää näyttää upealta ja kevät on nyt todella tullut jäädäkseen, iisimmät kouluviikot mahdollistavat catch upin urheilun ja töiden saralla, ja viikonloppuna onkin sitten meidän ulkosuomalaisten aika äänestää! Mulla on luonnoksissa postaus aiheesta, se on siis tiedossa lähipäivinä. Toukokuussa olisi tarkoitus pakata laukku ja tuolla Helsinkiin lomalle, ja sen ajatuksen voimalla aion nyt painaa tän nihkeämmältä tuntuvan ajan läpi. Eiköhän tää alavireisyys ja innottomuus iloksi muutu kun parin viikon paussin jälkeen pääsee normaaliin arkeen kiinni!

Kommentit (0)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram