Saavuin Sydneyyn myöhään torstai-iltana. Kun lentokone vihdoin, yli kahdenkymmenen viiden tunnin jälkeen, kaarsi suurkaupungin ylle, tunsin ihoni menenvän kananlihalle. Oopperatalo, Harbour bridge ja värivaloillaan taivaan valaisevat pilvenpiirtäjät toivottivat tyttönsä takaisin.

Kuusi vuotta sitten muutin Australiaan vuodeksi, ja mistään mitään tietämättömänä saavuin silloin Sydneyn kentälle matkalaukku painavana ja passin välissä viisumi tarkasti muovitaskuun printattuna. Nyt Australian rajalla -ohjelmasta tutut rajavartiaston miehet vilakaisivat passini läpi nopeasti, ja toivottivat mukavaa lomaa.

Porttien toisella puolella vastassa oli tutut kasvot. Kuusi vuotta sitten tapasin rantakahvilassa maailman hymyileväisimmän ja nauravaisimman tytön, joka oli myös saapunut Suomesta Australiaan, tosin minua vuosia aikaisemmin. Meistä tuli erottamaton tiimi ja kuin siskokset subtrooppisen taivaan alla. Sitä olemme edelleen, tajusin heti kohdatessamme kentällä. Ystäviä aina.

Ystäväni oli kokannut valmiiksi pho-keittoa ja dumplingseja, ja ottanut shamppanjapullon viiilentymään. Olin sillä väsymyksen reunalla, joka on jo keikahtamassa iloisen hysterian puolelle. Kävin suihkussa, söin pyjama päällä keittoa, ja kilistelin kyyneleet silmissä jälleennäkemisen riemua ja uuvuttavan matkan painoa harteillani. Miten paljon joitan asioita tai ihmisiä voikaan kaivata, eikä sitä tajua ennen kun taas kohtaa.

Seuraavana aamuna heräsin elämäni pahimpaan krapulaan, joskaan alkoholilla ei ollut siihen asiaa. Jetlag, todella huimaava sellainen, muurasi minut huovan alle kääryleeksi, joka ei suunnitellut nousevansa koskaan. Ystäväni oli yksin tlissä, ja kävin itseni kanssa kovan luokan jaakopinpainia siitä, kannattaisiko vain nukkua koko päivä, vai ihan oikeasti pa-kot-taa itsensä nousemaan ylös, harjaamaan hampaat ja kohtaamaan maailma.

Onneksi nousin. Ystäväni oli suositellut mukavaksi lähialueen jalotteluksi kävelyretkeä pistoon, jonka uumenista löytyisi hyvä aamupala kahvia ajatellen. Jalat hoiperrellen ja pää hädintuskin mukana heijaten lähdin kävelylle, ja voi minne päädyinkään! Sademetsää äänimaisemaltaan ja kasvistoltaan muistuttava pöheikkö näytti lumoavalta. Vaikka alas asti kapuaminen puiston solaan vaati ainakin sadat rappuset, se oli kaikki sen arvioista. Alhaalla pienessä kahvilassa tilasin banana breadia ja vahvaa kahvia, ja istuin terassille katsomaan miten vastapäisellä tenniskentällä pojat harjoittelivat. Vieressäni valui puro ja linnut visersivät, ja jetlagin muussaama mieleni ei osannut muuta kuin itkeä. Miten onnellista onkaan, että saavuin tänne. Se on kaiken valvomisen, lentokoneessa nukkumisen sekä väkevän aikaerorasituksen arvoista.

Kommentit (0)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram