Nyt olis kyllä pikkuisen tarvetta jollekin lisähapelle, tai vähintäänkin suurelle kulholliselle jäätelöä. Ensimmäinen kouluviikko huipentui lauantaina fuksiaisiin, ja kuten facebookissani totesin, olen aliarvioinut täysin tanskalaisten alkoholitoleranssin. Siis apua. Pub crawl- muodossa suoritettavat fuksiaisemme alkoivat kello kaksitoista aamupäivällä, ja itse iltabileet alkoivat kello kahdeltatoista puoliltaöin. Loppumisajankohtaa ei oltu sen tarkemmin ilmoitettu. Opin eilen, että Tanskassa -siis ainakaan minun kylässäni- ei tunneta pilkkua, vaan baarit ovat auki siihen asti kun ostavia asiakkaita notkuu pöydissä. Yhtenä koulumme vanhimpana oppilaana SEKÄ suomalaisena harrastustoimintaa kerryttäneenä sankarittarena ajattelin jaksavani vaikka kellon ympäri, mutta taisin olla ensimmäinen joka yhdeksän aikaan illalla uikutti päästä kotiin ottamaan välikuolemaa.. Jollain ihmeellä sain itseni kuitenkin kammettua vielä viltin alta kohtaamaan Herningin yöelämän, ja kipaisin puolenyön kulmilla yhdellä paikallisella klubilla. Siinä kohtaa ei kyllä olisi todellakaan tehnyt mieli edes haistaa viinilasin tai somersbyn suuntaan, vaan turvallisesti kokislasi kädessä ihmettelin hetken karnevaalitunnelmaa, saatoin ystäväni pyöräparkkiin, ja lähdin nukkumaan.
outfit of the day as a homeless: kengät acne, farkut acne, rollarit-teeppari kiertuepaita vuodelta 81' pöllitty faijalta, flanellipaita micmac
koulussani on miespuolisia opiskelijoita ehkä yksi prosentti, kuvassa yksi ehdoton suosikkikundini, joka jaksaa aina laulaa Madonnaa.
NEED MONEY FOR MY ANTABUS! Muotiopiskelijoiden näkemys homeless- teemasta, etuallalla tuleva kämppikseni


Tänään on ollut aika fyysinen olo, ja olen keskittynyt aamupalan syömiseen sängynpohjalta käsin. Ihana kämppikseni on pari kertaa käynyt tsekkaamassa vointiani, ja tuonut lisää teetä ja appelsiinimehua. Päivän aktiviteettina oli käydä suomiflickojen kanssa kaupunkimme ostoskeskuksessa ostamassa kuka mitäkin, ja hitaasti mutta varmasti sain itseni kammettua pyörän selkään. On muuten jännä miten nopeasti sitä tottuu pyöräilyyn! Koulumatkani on tosiaan 20minuuttia täysillä polkemista per suunta, eli päivittäin menee miltei tunti pyörän satulassa. Vaikka alivuokrakämppäni mukana tullut lainapyörä onkin aivan järkyttävän ruosteinen ja raskas poljettava, sujuu liikkuminen ympäri kotikulmia vauhdikkaasti. En kuitenkaan todellakaan malttaisi odottaa enää päivääkään rakkaan Ponini saapumista tänne! Onko jollain jotain suositeltavaa tapaa saada pyörä toiseen maahan? Posti/rahti/lentokone - whaat?


Naurettiin väsyneen näköisen Suomidelegaation kanssa kyyneleet silmissä miten tyypillisiä suomalaisia olemmekaan - sunnuntain kunniaksi vähän ostarille palloilemaan, haha! Etenkin paikallinen Prisma oli suorastaan huumaavan ihana kokemus kotitavaroineen, ruohonleikkureineen, loppumattomine shampoohyllyineen sekä ruokaosastoineen. Voikohan sitä missään kohtaa kyllästyä ulkomailla kaupoissa pyörimiseen? Innon laantumiselle ei ainkaan vielä ole näkynyt pienintäkään merkkiä. Kruunun kääntämistä päässälaskettuna en osaa vieläkään, se vois olla vaikka seuraavan viikon haaste..


Jotain tarpeellistakin tuli kauppareissulla hoidettua - kävin ostamassa itselleni uuden sängyn! Koska en halua ostaa juurikaan huonekaluja tänne, päätin satsata mahdollisimman mukavaan ja suureen sohvaan. Köllöttelyjen ja pehmoisten patjamateriaalien puristelun päätteeksi päädyin todella miellyttävän tuntuiseen, sopivan jämäkkään ja JÄTTIMÄISEEN jenkkisänkyyn. Elämäni paras sänky saapuu (uudelle) kotiovelleni keskiviikkona, ja saa nähdä montako yötä maltan nukkua ja oleskella täällä "vanhassa" asunnossani sen jälkeen. Veikkaan maksimissaan yhtä. Ehkä vähän offtopic, mutta olen viimeisen viikon aikana ihmetellyt monesti Tanskan mainetta hyvin kalliina maana. Ruokakaupassa on minusta aivan saman hintaista mitä vastaavissa Helsingissä, itseasiassa monen tuotteen kohdalla huomattavasti edullisempaakin. Laatu ja valikoima on myös aivan eri sarjaa mitä Suomessa, ja mielelläni maksan luomuruoasta sitä hintaa mitä pirkka-kamasta Suomessa. Myös tuo sänky, joka on varmasti opiskeluaikani suurin rahallinen satsaus, oli reippaasti alle 500€ erikseen valitsemieni jalkojen ja kotiinkuljetuksen sisältäen. Olen itse huomannut hinnakkuuden toistaiseksi vain siinä, että täällä olisi niin paljon enemmän shoppailtavaa mitä Suomessa, ja etenkin Köpiksen kaupat (ja ok - ehkä vuokratkin) ajaisivat minut nopeasti vararikkoon..
paras keino meikata krapula pois naamalta: valkoinen sisäkajal & mineraalimeikkipohja. Näistä lisää pian! 


Sitten niihin koulujuttuihin.


Ensimmäinen jakso, joka kestää tammikuun loppuun asti, olemme kaikki eri pääaineiden opiskelijat sekoitettu. Jokaisessa ryhmässä on siis puolen vuoden ajan sekä brändäystä opiskelevia, muotisuunnittelijoita, pattern design- opiskelijoita, retail design- opiskelijoita, että oman ryhmäni, purchasing managementin, opiskelijoita. Ensimmäiseen puoleen vuoteen kuuluu todella mielenkiintoinen ohjelma: opiskelemme vuorotellen jokaista viittä ainetta, jotta jokaiselle eri alalle tähtäävälle opiskelijalle tulisi mahdollisimman laaja osaaminen kaikista muotoilun, markkinoinnin ja bisneksen osapuolista. Vaikka odotankin innoissani ostoryhmän aloittamista, olen todella filiksissä etenkin suunnittelupuolen "pakko"kursseista! Kuten jotkut lukijat ehkä muistavat, olen intohimoinen piirtäjä ja maalaaja. En ole koskaan ajatellut muotoilijan alaa, enkä usko olevani siinä mitenkään poikkeuksellinen lahjakkuus, mutta tulee olemaan todella mielenkiintoista saada kokeilla myös sitä osa-aluetta!


Ensimmäiseen lukuvuoteen kuuluu myös leirikoulu. Jep - korkeakoulun leirikoulu!!! Lähdemme kaikki ensimmäisen vuoden opiskelijat kolmeksi päiväksi viiden tähden resortiin jonnekin päin landea, missä on tarkoitus satsata toisiimme tutustumiseen, verkostoitumiseen, sekä omien ryhmätyötaitojemme hiomiseen. Belbinin persoonallisuustesti on osa leirikoulua, ja odotan sitä suurella mielenkiinnolla. Olen todella myönteisesti yllättynyt siitä, miten monipuolisesti koulussani panostetaan siihen, että opiskelijat tekevät yhteistyötä toistensa kanssa, ja verkostoituvat keskenään. Bileitä tuntuu olevan useita joka viikko (kuten varmaan Suomessakin, ainakin ekan vuoden opiskelijoille?), ja sen lisäksi tällaisia syventävämpiäkin aktiviteetteja.
kokolattiamatto kotona......en sano mitään


Muutenkin olen todella tyytyväinen kouluuni. Tunnit ovat olleet sopivan haastavia, monipuolisia, ja päivät menevät nopeasti kaikkea mahdollista tietoa päähän imien. Tuleva kouluviikkoni sisältää ensimmäisen ryhmäprojektin lisäksi photoshopin alkeet- kurssin heti huomenna aamulla, sekä muutaman vierasluennoitsijan luennot. Muu aika menee projektin parissa, jota tehdään varmasti aika paljon kirjastossa ja kanttiinissa lenuten. Sen lisäksi kiireisenä pitää tanskantunnit, jotka minulla ovat sekä tiistaisin että torstaisin, kolme tuntia (!) kerrallaan. Muita tulevan viikon tavoitteita ovat lenkkikenkien kaivaminen matkalaukun syvyydestä, sekä uuteen kotiin muuttaminen. En malta odottaa!

Kommentit (15)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Voin lyödä bissestä vetoo että et oo ainoa joka kokee WOOOOT-hetkiä nähdessään tän, hahaha! Valpuri on toinen nimi :)

suvi

Hei tohon pyörän sinne saamiseen niin mä lähetytin oma pyöräni postilla kun muutin ulkomaille (piti tosin ite pakata postissa sellaseen jättimäiseen pahviin) mutta tuli kaikista halvimmalla ja helpoiten tuolla tavoin. Matkusti kiltisti matkahuollon matkassa ja hain sen lopulta paikalliselta bussiasemalta :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Oo, voitko pliis kertoa tästä lisää? Veitkö siis ihan itellaan, mistä hankit pahvin, pitikö purkaa/tyhjentää renkaat? Ja paljonko on halpa lähetys? :D Kiitos tuhannesti jos jaksat jeesata, mun on PAKKO saada oma pyörä tänne..

Maiju

Ihana lukea sun kuulumisia rakkaasta Tanskasta!
Muista mennä kiipeilemään Elialle, sinne hökötykselle keskellä peltoa (onhan se vielä siellä??) ja nauttia studenthusetin ja Fox and Houndin tarjonnasta. Toisaalta, sulla on kaks vuotta aikaa, niin etköhän sä kerkee jo kyllästymiseen saakka nauttimaan Herningistä. ;)

Maija

Kiva kuulla, että kaikki on alkanut hyvin. Innostus uudesta elämästä uudessa maassa ihan tarttuu tänne ruudun toiselle puolelle. Tosi, tosi kiva lukea näitä postauksia, ihanan virkistävää!
Ps. Aika hottis kuva opiskelijakortissa! :D

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Kiva et ketään ei vielä ainakaan vituta nää loputtomat Tanskajutut! :D Ja siis hehe en tajunnut et toi kuva tulee korttiin, valitsin sen kesällä vaan koulun nettiportaalin käyttäjäkuvaksi. Kelpaa vilautella vieressä sijaitsevan teknillisen yliopiston kirjastokundeille ;)))

Vierailija

Mua jännitti ihan hirveästi tätä lukiessa! Ihanaa, että viihdyt. ♥ Älä shoppaile itteäs vararikkoon ainakaan ihan vielä.
Joko eka on käytetty? ;) Puss puss

Noora T

Kaunis! Kaikki nayttaa alkaneen paremmin kuin hyvin. Kirjoita kuulumisia kun ehdit- oot ajatuksissa xxx

Merja

Kiva kuulla, että viihdyt :) Eikä näihin Tanska juttuihin kyllästy, lisää vaan tuuttiin. Olen käynyt Tanskassa kerran, mutta esim. Köpis on näkemättä. Näiden juttujen (ja sen viime postauksessa olleen viinipulloalen) myötä alan vakavasti harkitsemaan lentolippujen hankkimista Tanskan maalle..

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram