Sain eilen sellaisen kommentin, joka todella pysäytti. Kommentin jättäjä ilmaisi varsin tiukkasanaisesti, että hänen mielestään blogistani on kadonnut täysin pointti ja sisältö, ja ruikutan vain elämästäni ja ikävästä poikaystävääni kohtaan. Myös harvaa postaustahtia moitittiin.

Kommentti herätti minussa lähinnä pettymyksen itseäni kohtaan, koska - uskokaa tai älkää - olen varsin hyvin kärryillä siitä, miten heikossa hapessa oma bloggaukseni on ollut viime aikoina. Ehkä jopa aika kauankin.

On ollut aidosti vaikeaa keksiä mistä kirjoittaisi jotain mielenkiintoista ja kepeää, hyödyllistä tai ajatuksia herättävää. Elämäni on niin uskomattoman yksitoikkoista täällä Tanskassa, enkä jaksaisi edes nousta sängystä aamuisin, saati että keksisin jotain väkinäisen pirteää blogiini. Tanskassa olo on niin epäinspiroivaa, koska kaikki aikani menee kotona neljän seinän sisällä, kuntosalilla tai koulun kampuksella turhia viimeisiä kursseja läpäissen. En ole ollut innoissani yhtään mistään aikoihin, tai no, ehkä tosta tulevasta reissusta JA siitä faktasta, että tasan kuukauden kuluttua muutan takaisin Helsinkiin. En halua kuulostaa dramaattiselta tai kerätä säälipisteitä kun sanon näin, mutta olen niin epätyytyväinen elämääni juuri nyt, että bloggaaminen on viimeinen asia mielessäni.

Tai no, valitettavasti en voi lakata ajattelemasta sitä. Ne ajat, joilloin innoissani valvoin öitä päivätyöni jälkeen kirjoittamassa toinen toistaan hauskempia blogipostauksia, tuntuvat todella kaukaisilta. Olen ihan samaa mieltä, että blogini taso on laskenut. En ole ollut bloggaamisesta innoissani, mikä johtaa väistämättä siihen, että 1) postauksia ei tule TAI/JA 2) ne ovat väkinäisiä ja pakolla puristettuja. En usko, että tästä tilanteesta nauttii kukaan osapuoli. Silti, joka päivä koen suurta epäonnistumisen tunnetta ja surkeaa fiilistä itsestäni, etten ole jaksanut olla kiinnostunut keksimään ja toteuttamaan kaikkea kivaa blogiin. Se on saanut minut miettimään monta kertaa pitäisikö laittaa pillit pussiin ja koko homma nippuun. Olen aina miettinyt, että lopetan bloggaamisen "ammattimaisena" tasan silloin, kun se ei enää miellytä, ja kun koen takkini olevan liian tyhjä jatkaakseni tikusta asian repimistä. Vaikka se toisina päivinä tuntuu ainoalta oikealta ratkaisulta, olen vaikeuksista huolimatta vahvasti siinä uskossa, että jahka elämä täältä tuppukylästä vaihtuu takaisin "normaaliin", ihanan kiireiseen elämään Helsingissä, tulee myös monipuolinen ja AITO bloggausinto kuin itsestään. Samoin tuleva maailmanympärimatkani! Olen reissusta haaveillessani suunnitellut millasiia kuvia haluan ottaa ja millasia matkapäiväkirjoja jakaa. Se, että olen huomannut olevani edes ajatuksen tasolla innoissani blogin kirjoittamisesta, vahvistaa fiilistäni siitä, että tästä vielä noustaan.

Vaikka en halua vierittää syytä kenenkään toisen niskoille, vaan päinvastoin puhua suuni puhtaaksi ja vastata rehellisesti saamaani palautteeseen, on tämä uusi Cosmopolitanin pohja tuottanut minulle paljon vaikeuksia. Sivut ovat useita kertoja viikossa olleet kaatuneina, runsaasti bugeja on korjailtu viime aikoine, ja käytettävyyttä sekä lukijalle että kirjoittajalle on hiottu hartiavoimin. Silti, tälle alustalle kirjoittaminen ja mm- kommentteihin vastaaminen on paljon työläämpää ja ottanut enemmän aikaa opetteluun ja hallitsemiseen, mitä olin kuvitellut. En vieläkään ole ihan bestis tämän alustan toimivuuden kanssa, mutta luotan kivaan IT-tiimiin, joka hioo saittia jatkuvasti paremmaksi. Parannusehdotuksia saa siis laittaa, niin välitän ne eteenpäin.

Ihmiset ruudun toisella puolen eivät ehkä aina tule ajatelleeksi sitä, miten vaikeaa on tuottaa jotain kiinnostavaa materiaalia useita kertoja viikossa, etenkään töiden ja koulun lisäksi. Jos omassa elämässä menee yhtään kehnosti, se myös näkyy blogissa kuin blogissa. Olen vilpittömästi pahoillani ja aidosti surullinen, että blogini on kärsinyt minun omasta huonosta voinnistani. Jokainen lukija ja seuraaja ja kommentin jättävä on minulle tärkeä. Se ilon ja positiivisuuden määrä mitä olen teistä vuosien aikana saanut, saa minut haluamaan bloggaamisen jatkuvan. Toivon ettei se jää vain haluamisen asteelle, vaan ihan oikeasti tuo kommentin jättänyt lukija voisi ajan X jälkeen palata takaisin rikospaikalle, ja ehkä huomata sitten jotain positiivisempaa muutosta. Ehkä. Tai sitten on vaan todettava, että minun annettavani blogimaailmalle päättyy.

Olen puhunut. Kiitos ja anteeksi.

Kommentit (15)

Lil

Voi apua, älä vaan luovuta. Mitä väliä jos postauksia tulee harvakseltaan just nyt. Luetaan sillon kun on luettavaa. Oot heittämällä paras kirjoittaja, ainakin niistä bloggareista joita itse luen. Elämä on aaltoliikettä, välillä tylsempää ja välillä huikeampaa, tottakai se näkyy blogissa.

Vierailija

Ei me ooteta aina jotain järisyttävän upeaa tekstiä vaikka oletkin kolumnisti. Ei blogitekstien tartte aina olla sellaisia. Kirjoita vaan siitä tylsästä arjesta ja ihan vain perusjutuista päiväkirjamaisesti. Ei teksteissä tartte aina olla jotain hienoa sisältöä ja pointtia. Mä muuten asun tällä hetkellä minipaikkakunnalla töiden takia niin täällä olis myös sun kohtalotovereita jotka haluis nimenomaan lukea siitä sun tylsästä arjesta. ;)

Teija

Tämä on ...elämä! Normiarki on joskus tylsää. Miten erottaa elämän huippuhetket jos ei välillä olis vähän tasaisempaa puurtamista. Miten voiskaan niissä huippuhetkissä yltää aina vaan korkeammalle. Paljon on puhuttu et blogit antaa elämästä väärän kuvan varsinkin nuorille. Kiitos sulle että et väkisin kirjoita pirteitä juttuja vaan kerrot miltä tuntuu. Aika kuluu nopeasti ja kohta oot matkalla ja silloin löytyy paljon kirjoitettavaa, sitä myös innolla odotan. 

Jonna-maria

Voi Vivve! Mun mielestä taas on ollut kiva lukea juttuja sun normi arjesta. On täysin ok, että kolumnisuoni ei pulppua, kun elämä on tasaista pannukakkua. Eikä todellakaan olisi hyvä, että kirjoittaisit väkisin tai kertoisit hehkuttaen asioista, jotka eivät itsestä tunnu aidosti siltä. Blogi on helppo tapa pitää päiväkirjaa ja kertoa huolet ja murheet, kun ne ovat ensimmäisinä mielen päällä, eli antaa palaa vain.

Oon varma, että tämä on 'pakollinen paha'-vaihe, ennen kun alkaa kunnon tykitys sun elämässä. Älä siis lannistu, se vanha moodi tulee kyllä takaisin, ja sitten juttuja syntyy kuin itsestään. Kärsivällisesti vain, tällaisetkin vaiheet kuuluu elämään. :)

Mukavaa viikonloppua! *<:-)

mrl

Moi! Höpö höpö tuommoisille kommenteille, kirjoitat sitten taas, kun siltä tuntuu, etkä ota nyt yhtään liikaa paineita blogista:) olet yksi ihanimmista ja aidoimmista bloggaajista ja hyvää kannattaa odottaa! Tsemit sinne<3

salla

hei, sitä se elämä on! siulla on siellä hektiset ajat käsillä ni ihmekkös tuo jos blogiin ei riitä rahkeet? kaikkien elämä menee aalloissa. keskity nyt vaan valmistumiseen ja pian koittavaan reissuun sekä kotiinpaluuseen, kaikki suttaantuu kyllä! sitten ku itellään on taas hyvä fiilis niin kirjottaminen alkaa luonnistua aivan varmasti :) se kommentoija voi mennä menojaan kun ei tajua ;) tsemppiä loppurutistuksiin ja mahtavaa matkaa!! :)

J

Moi! Nyt on pakko kommentoida, koska oot heittämällä yksi Suomen parhaista bloggaajista jolla on itseironia ja sana hallussa. Olen kuitenkin miettinyt, että miksi ennen nykyistä parisuhdettasi kirjoitit avoimesti sinkkuudesta ja sen hyvistä&huonoista puolista, mutta nyt uuden poikaystäväsi tavattuasi ei ole blogistasi kauheasti kuulunut esimerkiksi tapaamisestanne tai mietteistäsi siitä, miltä sunkkuuden taakse jääminen tuntuu. On ollut vaan ehkä hassua lukea vähintään joka toisessa postauksessa treffeistä ja tinderistä yms. ja nyt kaikki muu kuin ikävä-maininnat on vain hauska muisto sun entisistä, välillä hervottomistakin postauksista. 

Hauskaa viikonloppua!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Mun on pakko vastata tähän ennen muita kommentteja, koska tähän on niin looginen selitys :) Koen olevani sen verran tuoreessa suhteesta, jossa puolet ajasta on vietetty eri maissa asuen. On tuntunut vähän liian uskaliaalta alkaa kertoa yksityiskohtia suhteesta, ja poikaystäväni yksityisyyden takia olen halunnut vähän viivytellä moisilla tarinoinneilla. Lisäksi koen, etten ole päässyt elämään vielä ollenkaan sitä THE arkea, josta sit varmasti riittäisi raportoitavaa ja hauskoja sattumuksia jaettavaksi myös blogin puolella. Nyt ollaan eletty sellaista kaukosuhteen siirappista alkuhuumaa, että kaikilla menis hermo siihen söpöstelyyn :D Mutta jos tämä on mistä kiinnostaisi kuulla enemmän, niin pidän kehitysideasi mielessä! Ja olen ihan samaa mieltä, että hauskoja postauksia on tultava lisää - niitä on hauskointa kirjoittaa. Kiitos siis kommentista ja hyvää viikonloppua myös sulle!

doora

Hei kirjoitin sinulle sen kommentin ja pahoittelen sitä että sanoin sen niin tiukkaan sävyyn. Olen vain aina seurannut ja lukenut blogiasi ja surettaa kun tästä on tullut ns ruikutusblogi.. Ymmärrät varmasti mitä tarkoitan . Toivottavasti en pahoittanut mieltäsi sillä se ei ollut tarkoitus missään nimessä. Kaikkea hyvää sinulle Vivian <3

Vierailija

Parhaat blogikirjoitukset tulee silloin, kun on inspiraatio. Inspiraatiota ei ole aina. Inspiraatiota täytyy välillä odottaa. Siinä välissä oppii, oivaltaa ja relaa. Oikeanlaiset lukijat jaksavat odottaa ja sitäkin enemmän arvostaa seuraavaa hyvää kirjoitusta. Kaikkia ei voi miellyttää. Nauti rakkaudesta. Pus

SHaidi

Hei, älä luovuta vielä. Pidä tauko, hengitä. Katsotaan sit uudestaan kun elämä normalisoituu. Ei me täältä mihinkään kadota. Tsemppiä!

Merja

Samanlaisia aikoja koki myös Anna (mugolife) , oli jo aikeissa lopettaa, mutta lähtikin hetken päästä uuteen nousuun. Käsittääkseni olette ystäviä ja molemmilla on sana hallussa. On ollut mukavaa lukea ajatuksianne muustakin kuin muodista, meikeistä ja seuraavista dinnereistä. Pidä luova tauko, sinustahan tämä on kiinni, eikä meistä. Jatka sitten kun huvittaa. Hyvää maailmanympärysmatkaa ja iloa elämääsi. Ei blogi ole kaikki.

H

Täysin samaa mieltä edellisten kommentoijien kanssa! Mua ei ainakaan haittaa ettet koita väkisin vääntää postauksia, siitä huolimatta palaan tänne aina vilkaisemaan, josko olisi uutta postausta :) Oma elämäntilanne on nimittäin aika sama, asun vielä hetken ulkomailla ja ikävä on etenkin poikaystävää. Arki on päivästä toiseen aika samanlaista ja vähän tylsää joo, mutta niinhän se joskus on :) Odotan innolla tulevia reissupostauksia, jos niitä siis tulee! Toivottavasti et lopeta bloggausta kokonaan, vaan bloggaat enempi taas sit ku siltä tuntuu!

Illu

Hei! Tässä lukija joka käy aina epäsäännöllisen säännöllisesti (joskus kerran viikossa, joskus kerran puolessa vuodessa) lukemassa ihania juttujasi - sanoitkin jo että paremmalta tuntuu mutta pieni tsemppi on silti aina paikallaan. Oot erinomainen! Sulla on älyhyvä blogi. Ja kllähän sitä välillä on ruosteessa, se on osa elämää ;)

Kapteenska

Hei Vivian, komppaan edellisiä kommentoijia. Vedä henkeä, matkusta maailman ympäri ja tule takaisin.

Kyllä me täällä odotellaan.

Ihanaa viikonloppua.

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram