Äsken iltalenkillä mieleeni tuli hauska idea blogia varten. Asukuvia syystä tai toisesta toivotaan aina ylivoimaisesti eniten, ja olen ollut niistä aina hieman skeptinen. Kamerakalustoni ei ole kummoinen, olen kuvissa vaivautuneen ja oudon näköinen, enkä oikeasti jaksa käyttää aikaa vaatteiden valitsemiseen aamuisin. Ei myöskään ole minulle vaihtoehto pukeutua asuun X vain kuvien ottamista varten, sillä se ei tuntuisi myöskään millään tavalla mielekkäältä puuhalta. Koska kuitenkin lähes joka päivä pukeudun, mutta hissin peili käy vaan kännyselfieiden räpsimiseen, oli keksittävä jotain muuta saadakseni kuvamateriaalia asuista.

Pohjustetaan tätä pienellä tarinalla tämän viikon tiistailta. Tiistai oli sateinen ja aika kolea päivä, ja viikon ensimmäinen työpäiväni. Aamulla heitin siis ylleni jotain, mikä täytti kriteerini tarpeeksi siististä, mutta kuitenkin päällä mukavasta vaatekerrasta. Kiitos uuden ihanan ison käsilaukkuni, nakkasin mukaan myös Olympukseni ihan siinä toivossa, että keksisin jotain kuvattavaa päivän aikana. Juuri kun olin pistämässä päivää ns. pakettiin ja lähtemässä talsimaan kotiin, soi puhelimeni. Yksi vanhimpia ja rakkaimpia ystäviäni soitti, ja kysyi lähtisinkö extempore dinnerille hänen kanssaan nyt just heti. Koska en ollut ehtinyt tehdä sen kaksisempia suunnitelmia (fuck muuttolaatikot ja pakkaus), kipitin tihkusadetta uhmaten Kotoon.

Jotta tarinaan tulisi pieni sivuraide, niin kerrottakoot ravintola Koto'n (Lönkalla vähän ennen Alepaa, jos olette Helsingissä) olevan yksi ylivoimaisesti parhaita japanilaisia ravintoloita tässä kaupungissa. Sushia tuppaa saamaan vähän joka kulmasta, mutta japanilainen ruokakulttuuri on NIIN paljon muutakin. Kuten erinomaisen hyviä liharuokia. Koto'n yakiniku nauta on niin, niin herkullista, että tekisi mieli nuolla puhtaaksi sen valurautainen tarjoiluastia, vaikka se luultavasti polttaisi koko naaman vesikelloille ikiajoiksi. Niin hyvää se on. 5/5.

Ystäväni kanssa oli ihanaa kuten tavallista. Olen useasti maininnut sivulauseessa tai parissa, että kuten nokkelimmat varmasti sanomattakin ymmärtävät, ei blogi ole koko elämä, eikä koko elämä näy blogissa. Todellakaan. Etenkin ystävät (ja perhe) ovat sellaista maailmaa, jota ei tänne tarvitse määräänsää enempää sotkea. Blogin kautta voi saada käsityksen, että kaikki bloggaajat hengailevat vain joka päivä keskenään, mutta se johtuu puhtaasti siitä, että vain heidän nimiään ja naamojaan tuntuu minusta sopivalta julkaista. On sitäpaitsi ihanaa ja minulle tärkeää, että on myös sellaisia ihmisiä ympärillä, jotka eivät lue blogiani tai blogeja ylipäätään, ja joita ei todellakaan kiinnosta sepustukset blogimaailman kiemuiroista ja kaikista kissojen nimiäisistä. Että lähellä on myös sellaisia ihmisiä, keiden kanssa jakaa aivan erilaisia asioita.

Sitten siihen tarinan olennaisuuteen. Kun olimme nautiskelleet hartaasti nuo jumalaiset annokset (tietenkin tilasimme samaa), lähdimme yhtä matkaa kävelemään suuntiimme. Ulkona, sateesta ja ruokailun levittämistä huulipunista huolimatta, pyysin kainosti josko kultainen ystäväni suostuisi ottamaan minusta asukuvat blogia varten. "Saa olla huonojakin, kunhan niissä about näkyy minä eikä muita ihmisiä taustalla ainakaan paljoa, ihan vaan nopeesti, tää on tosi vaivauttavaa, mut ei sun tarvii jos et halua plaaplaaplaa" - noin se ihan oikeasti meni. Vastoin odotuksiani, ystäväni oli aivan innoissaan ja suorastaan otettu, että pyysin häntä räpsimään muutaman kuvan blogia varten. Hän otti ainakin 50 kuvaa, yritti olla naurattamatta vaivautunutta mallia, ja risti kuvaustuokiomme Hel-Looks kakkoseksi. Ja pyysi saada joskus uudelleenkin olla kuvaamassa.

silkkipusero - Filippa K / farkut - Acne / kengät - Pretty Ballerinas / takki - IRO / laukku - Balenciaga / huulipuna - Lumene Raspberry Miracle sävy 19

Siitä sitten muhi alitajunnassa tämä idea; haastan itseni kantamaan kameraa mukanani seuraavat X päivää, ja puskemaan itse itseni mukavuusalueeltani pois. (Tässä tapauksessa mukavuusalue = ei asukuvia, ei silmät pyöreinä tapittavia ohikulkijoita, ei pakkoa tuijottaa omaa naamaa tietokoneen näytöltä jne.) Aion siis pyytää joka päivä - satoi tai paistoi, verkkarit tai pilkkihaalari - jotain tapaamaani henkilöä ottamaan minusta asukuvat. Edes muutaman sellaisen. Saan varmasti a. materiaalia blogiin b. vaihtuvia lokaatioita ja toivottavasti myös asuja haha c. varmasti hyvin erilaisia kuvia jokaisella kerralla. Samalla blogiin tulee hyvää dokumentaatiota siitä, mitä olen tehnyt minäkin päivänä. En voi valitettavasti luvata julkaisevani asuja päivittäin, sillä tällä hetkellä työstän muutamaa muuta työproggista syyskuun lehteen, eikä aika välttämättä riitä kuvien valitsemiseen ja rajailuun. Kokeilen tätä kuitenkin about viikon, ja mielenkiintoista nähdä mitä lopputuloksesta tulee.. Ja helpottaako kameran edessä pönöttäminen yhtään. Ainakin helppo spotata mitä vaatteita käytän eniten! Villi veikkaus: vähintään neljä kokomustaa asua tulossa. Saatan säväyttää joka päivä harmaalla tai valkoisella.

Kommentit (13)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Ai että olen iloinen että joku on mun lisäksi samaa mieltä :D Olis kamalaa pakottaa lukijoita seuraamaan mun omia ihmiskokeita, haha! Ja siis tuo laukku on jo nyt osoittautunut NIIN hyväksi hankinnaksi että :)

Jennaaa

Joo, tänään päälle menee kesäinen kokomusta asu :D Harmaavalkoinen asu pienellä väriläntillä (lakatut kynnet xD) on jo tosi värikkään tuntunen hahahahaha Ei mutta on tosi kiva asu, huolisin kaikki sen osat.Jopa ballerinat on mun lemppariballerinamerkiltä.

H

Liian pitkää jaarittelua nämä sun postaukset.. Tai siis muutamasta olen oikeasti tykännytkin mutta tämmösii on vaan niin tylsää lukea. Tiedän kyllä, ei mun tarvi sun blogia lukea :D

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Haha, kiva että vastasit itse itsellesi puolestani :D Eivaan, ikävä toki kuulla että minun tyylini bloggata tökkii, ja olen oikeasti pyrkinyt kirjoittamaan tietoisesti välillä lyhyempiä postauksia, että "rytmi" kilometripostausten ja lyhyempien juttujen välillä olisi mukava seurata.. Mutta en ole ilmeisesti vielä onnistunut siinä kovinkaan hyvin! :D Yritän ehkä jatkossa kovemmin, kiitos siis mielipiteestäsi!

Battery

Ihana asu kerrassaan! Itse suosin usein myös kokomustaa. En edes tiedä miksi yritän välillä pukea jotain värikästä väkisin koska kokomustahan toimii aina. (Nyt sain tarvitsemaani taustatukea tästä postauksesta :D)Innolla odotellaan lisää asuja.

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Mäkin välillä oikein pakottaudun pukeutumaan vaikkapa valkoiseen paitaan tai vihreään hameeseen, mutta kyllä kokomusta vaan aina viehättää. Mulla on yleensä kynnet tai huulet jotain väriä, ja se on hyvin riittänyt itselleni väriläiskäksi hahaha :D

josbanse

Voi Vivian, olet niin kaunis! Pidän tyylistäsi erityisesti siksi, että se on ihanan arkipäiväistä verrattuna kaikkeen muuhun blogimaailmassa pyörivään hömpötykseen. Ja tämä asukuvahaastekin on oikein hyvä idea. Seuraan aika paljon blogeja ja vaikka hirveellä vaivalla mietittyjä asuja kuvattuna jossain ah-niin-upeassa miljöössä jossain merenrannalla aurinkolaskun aikaan on ihan kiva katsella henkeä haukkoen, kyllä mä eniten tykkään tämän tyylisistä blogeista kuin sulla on. Helppo samaistua. :)

Niin ja peukkua kokomustalle asulle, omakin vaatekaappi on aika mustanpuhuva heh heh...

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Voi miten kiva kuulla, kiitos paljon kehuista <3 Minäkin nautin kauniista kuvista ja visuaalisesti viimeistellystä ilmeestä, mutta itselleni "luontevampi" tapa on tämä. Ihanaa, ettei se saa osakseen haukkuja ja mollausta, koska minusta sellaiset ns. taiteelliset ja tyädelliseen illuusioon pyrkivät kuvat täytyy tehdä sitten ihan täysillä, eikä vähän sinnepäin- meiningillä, mitä ne itseltäni varmasti toteutuksessa olisivat.

Kokomusta kunnes löydän mustempaa (y)

S

Mä olen joutunut ala-asteesta asti taistelemaan itseni kanssa, että käyttäisin välillä värikkäämpiäkin vaatteita. :D Nykyään kaapissa on jopa jotain neon värejäkin ja vaaleanpunaista. Useimmiten kuitenkin päälle päätyy mustaa,melkein kaikki takkini ovat mustia.
Varsinkaan takkeja löytyy harvoin missään muussa kivassa värissä.

Mä olen saanut kuulla tästä tummasta pukeutumisesta juurikin sieltä ala-asteelta asti. Kommentoiko kukaan sun kokomustia asuja koskaan? :D

Ja nää asukuvat oli kyllä mun mieleen! Jotenkin niin kyllästyttää joittenkin bloggareiden mitä ihmeellisemmät viritykset mitä eivät varmasti vapaa-ajalla pidä päällään...

Jepsukka

Ihana Balenciaga! Itselläni on Balenciagan weekenderi samassa värissä ja se on yksi luottolaukkuistani.

Jepsukka
lily.fi/blogit/jepsukka

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram