Takuuvarma merkki keväästä on terasseille ilmestyvät, viimaa uhmaavat kansalaiset, pajunkissakimput, sekä tämä pääsiäinen nyt ylipäätänsäkin. Takuuvarma merkki uudesta, valoisammasta sesongista on myös JÄRKYTTÄVÄ hiuskriisi. Juuri nyt en siedä omaa hiusväriäni ollenkaan. Viimeksi syys-lokakuussa värjättyjen hiuksien tyvi on sekasävyinen ja kulahtanut, ja vuosien liukuvärjäksessä vaalennetut latvat ovat kuoriutuneet suklaanruskean sävyn alta epämieluisana ymmärinä, kuin koirankakka lumikasoista auringon ensisäteiden aikaan.. Lisäksi hiukset ovat taas kasvaneet kohinalla, ja rispaantuneet latvat kaipaavat akuuttia siistintää. Minun on PAKKO päästä kampaajalle!

Kuten (minulle) tavallista, ei kyseinen freesaus ole ihan niin yksinkertaista - minulla ei ole aavistustakaan mitä haluaisin. Ainoa mitä tiedän on se, etten enää jaksaisi katsoa tätä reuhkaa päivääkään. Vaaleat latvani saavat minut tuntemaan itseni ei-Vivianiksi, joksikin vieraaksi blondiksi, eikä hiuksia ole kiva edes väkertää, kun ne näyttää niin nuhjuisilta. Vaikka inhorealistinen hiuskriisi on päässyt äitymään jo tällaiseen sfääriin, aion vaikka itkua vääntäen kestää siihen asti, että pääsen toukokuussa Helsinkiin lomalle. Ei millään pahalla, Tanskan kampaajat, mutta luotan tässä asiassa kotikieleeni sekä tottumaani ammattitaitoon.

 

Niin - sitten kun vielä osaisi päättää mitä laitetaan. Vaaleampaa ja kesäisempää, ehkä jopa punertavaan taittavaa ruskeaa? Vaiko tasaisen tumma ja syvä suklaa? Kolmas TODELLA villi ajatus on nykyistä asteen tummempi ruskea, joka olisi kauttaaltaan raidoitettu monisävyisemmäksi. Raidoituksesta on vaan jäänyt minulle ja epäilemättä monelle muulle milleniumin aikaan nuoria olleille aikamoiset traumat. Paksut palkkiraidat tai räikeästi erisävyiset raidoitukset ovat jättäneet syvät traumat, mutta huhut kertovat, että nykyään osataan pikkuisen paremmin, ja ennenkaikkea luonnollisemmin. Onko näin?

Taannoisissa kuumehouruissani aloin myös kaipailla tasaisen ja paksun otsatukan perään. Olen leikannut moisen elämäni aikana neljästi, ja joka kerta kironnut sitä poiskasvattaessani miksi koskaan meninkään leikkaamaan sen TAAAAAAS. En vaan vo isille mitään, että se tuo mieleeni unelmaminän huolettoman eteerisen seksikkäänä Herningin Brigitte Bardotina, joka mysteerisesti öögailisi maatalon poikia etuhiuksiensa suojasta. Todellisuus olisi kyllä varmana jotain sen suuntaista, että otsatukka JOKO olisi rasvaisena ja otsaan liimaantuneena hyttysverkkona naamallani, tai Tanskalaisen tuulen tuivertamana aivan päin honkia. Hyvä puoli otsiksessa olisi toki siinä, että KERRANKIN näyttäisin jotenkin erilaiselta kampaajakäynnin jälkeen, ja otsis nuorentaa eittämättä aika vanhan näköisiä piirteitäni huomattavasti lapsekkaammiksi, siis silleen hyvällä tavalla. Iskeekö tää kaksviis-kriisi jo nyt?! Kyseenalainen puoli otsiksessa on taas ehkä siinä, että viimeksi tasapaksun otsiksen leikattuani kuulin jatkuvasti näyttäväni venäläiseltä. Ja mites sitten urheillessa - pinnit messiin? Kuulostaa ajatuksenakin rasittavalta.. Mahdoton päätös! Pohditaan siis sitä otsismahdollisuutta vielä, ensin jos päättäisi sen sävyn...

Vaikka itse joudun moppiani kantamaan ja sen kanssa elämään, on välillä "ulkopuolisen" näkemys freesi ja oikeassa. Kuulisin mieluusti teidän näkemyksenne - millaiset hiukset minun kannattaisi leikata ja värjätä? Vaaleanruskeaa kesäbeibeä, mystistä ja tummaa ruskeaa, punertavaa, otsista..? Kaljua ja pastellisävyä ei minulla tulla näkemään, mutta muuten olen avoin ja odottavainen ehdotuksillenne! JA HEI - jos joku osaa suunnitella osaavaa ja näkemystä omaavaa kampaajaa Helsingistä, ILMIANTAKAA ITSENNE TAI LUOTTOKAMPAAJANNE! On ehkä aika kokeilla jotain aivan uutta.

Kommentit (22)

coco

Osos Polares -kampaamon Mikko Iso-Roballa! Aivan huippu tyyppi joka tekee mahtavaa jälkeä eikä oo ees älyttömän hintanen (mitä Helsingin kampaamot helposti on). Suosittelen testaamaan!

Battery

Sulle kyllä varmasti sopis otsatukka super hyvin! Mutta ymmärrän kyllä siihen liittyvän tuskan :D Värinä taas juurikin semmonen suklaan ruskea olis tosi kiva!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Jooo, mäkin just tässä pohdin et oon kyl NIIN wash'n'go- tyyppi, et en tiedä jaksaisko sitä ikinä laittaa nätisti..

VeeraL

Parturikampaamo Beat, sörkässä. Suosittelen! Itse täällä otsiksen kanssa tuskailen, mutta on tää vaan kiva! Hirveen monipuolinen, ja oon ehdottomasti sitä mieltä että sulle kans ;)

Iida

ahahhahaha miten voikin osua näin yks yhteen otsis tuskailut:D itse rupesin eilen tuumailemaan että joo-o kyllä vois olla aika otsiksen comebackille, näyttäis _just_ sellaselta vähän suttuisen seksikkäällä birgitte bardotilta (kyllä) ja vähemmän tylsältä kun peruslook :D mutta joo ite en mukavuudenhalusena ihmisenä tolle mieliteolle anna periks, koska otsis on vaan pirun ärsyttävä (kutittaa, hiostaa, pitää aina laittaa ja on silti aina huonosti ja on iso riesa urheillessa) plus mietin että onko mahdollista että siitä tulee kesällä rusketusraja!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

OMG en ollut edes ajatellutrusketusrajoja.... :D Mutta toi urheilu mietityttää, ja se, ettei esim pienen pyöräilyhien jälkeen se olis joka aamu sellanen ruma klöntti... Pitää nyt pohtia! :D

Jatta

Sulle kyllä sopis joku vähän tummempi ja syvempi ruskeansävy! Ja otsiksesta, itellä on ollut otsis nyt jotain 3-4 vuotta (mulle ei vaan sovi mikään muu, koska omistan korkean otsan) ja ei se niin vaikea hoidettava ole! :D Itse kylläkin suoristan otsiksen joka aamu, koska hiukseni ovat melko taipuisia. Urheillessa (ja meikatessa) panta on hyvä, sillä saa helposti ja nopeasti otsiksen pois tieltä. Sulle vois sopia semmonen hiukan rikottu otsis, ei missään nimessä mitään suoraa ja kulmikasta!! :D

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Kiitos vinkeistä, jeesaa varmasti jos moiseen ryhtyis! Väriin nyt on tärkein saada muutosta, oon niin hiusinhossa :D

Laura

Tynius, Albertinkadun qhair 22:ssa!!!! Jeeeeeestas miten hyvä! Yks suomen parhaita hiusstylisteja ;) Ihan mieletön!!

Sanna

Mä käyn Nooran hellässä huomassa Beatissa ja en vois olla tyytyväisempi. Luotan siihen mimmiin niin paljon ettei ikinä tarvii kattoo mitä se tekee ja tykkään tosi paljon mun hiuksista. Mut hiukset näkee aina niin eri tavalla, et kampaajasuosituksii on vaikee antaa, koska täytyy vaan testaa ja löytää se oman tyylinen kampaaja. Silti, beattia tosiaan kehutaan PALJON syystä, kannattaa testaa! :)

Vierailija

Meikä ei osaa suoraan heittää ketään superhyvää kampaajaa Helsingistä, mutta suosittelen ehdottomasti tsekkaamaan löytäisitkö ketään supertyyppiä joka tekee värjäyksiä Olaplexin kera - tällä hetkellä kun kyseisen "ihmetuotteen" INCI-listaa suomennan itselleni, niin alan pikku hiljaa vakuuttua siitä, että se taitaa olla ainakin melkein kaiken hehkutuksen arvoinen. Itse juuri odottelen että ehtisin omaan päähän tuota testaamaan, mutta kaikki tutut ja tuntemattomat joiden hiuksia olen päässyt syynäämään Olaplexin jälkeen ovat olleet Ä-L-Y-T-T-Ö-M-Ä-N tyytyväisiä ja hiukset hyväkuntoisia. Etenkin jos päädyt jollain lailla vaalentamaan/raidoittamaan tai haluat saada hiukset pysymään mahdollisimman hyväkuntoisina värjäyksestä huolimatta, suosittelen kokeilemaan (; Nimimerkillä, tuotetta ensin täytenä jenkkihuuhaana pitänyt, mutta nyt kemiallista puolta tarkasteltua taidan joutua nöyrtymään ja uskomaan, että joku on oikeasti keksinyt kemiallisen aineen, joka on kestovärien jälkeen suurin ja vaikuttavin hiusalan kemiallinen keksintö :D

sisu

tähän voisin vinkata Pinup hairia sepänkadulla :) heillä on olaplex käytössä ja itse olen käynyt siellä pari kolme kertaa hiuksia muuttamassa ja ollut tyytyväinen!

mikaela

Vivian! Laita astetta tummempi, ehkä jopa aavistuksen tuhkainen ruskea! Ja ehkä sulle sopis myös sellainen pehmeä "verho-otsis", tiiätkö sellanen 70s?

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram