Kirjoitin teille muutama kuukausi sitten kauheasta kosmeettisesta vaivasta, joka on ollut harmaana pilvenäni jo todella pitkään. Kuin tyhjästä vuoden 2013 lopussa ilmestynyt ärhäkkä ja valitettavasti myös sitkeä selkäakne ei ottanut lähteäkseen kotikeinoin, poppakonstein tai elämäntapojen muutoksilla, päätin lääkärini kehotuksesta ottaa lähes vuosikymmenen tauon jälkeen e-pillerit nujertamaan ne peijoonit.

Tässä sitä ollaan, 2,5 kuukautta myöhemmin - edelleen selässä näppylöitä. Nyyyyyh! Olen edelleen yrittänyt hillitä stressiäni (sekä maailmantuskasta että itse finneistäkin), putsannut ihoa tunnollisesti, ja syönyt jokaisen nappulan ajallaan, mutta edelleen selkä kukkii. Harmittaa todella paljon, sillä hormonien aloittaminen ei ollut itselleni mikään kevyt päätös, vaikka toisaalta vaakakupissa painoi lyijynraskaana se, että olen yli vuoden ajan surrut yht'äkkisesti huonoksi muuttunutta ihoani. Pikkujuttujahan tuollaiset kosmeettiset nyrjähdykset on, mutta oikeasti harmillisia ja elämänlaatuun vaikuttavia.

No, eilen minulla oli kontrollikäynti lääkärilläni, mikä jo itsessään oli kyllä kivaa palvelua tanskalaiselta terveydenhuollolta! Tosiaan pillerit aloittaessani sain vain kolmen kuukauden napit, ja lopun lähestyessä minun piti varata toinen aika, jossa tehtäisiin välitsekkaus ihoon, painoon ja verenpaineeseen. Minusta mitään jatkuvasti syötävää lääkettä ei pitäisi kirjoittaa pitämättä huolta siitä, että tuollaisia välitarkastuksia tilanteeseen tehdään. Sitä voi helposti kärsiä vaikka millaisista sivuoireista, mutta ajatella niiden olevan normaaleja, ja kärvistellä sitten migreeneissään tms. vailla luotettavaa tietoa ja apua. Pikkusen sivupoluille eksyttyäni siis eiliseen käyntiin! Painoa ei ollut tullut lisää, verenpaine on todella matala kuten kaikilla perheessäni, ja olen ollut pillereihin tyytyväinen. Hiukseni eivät rasvoitu yhtään niin nopeasti mitä ennen, kuukausittaiset lamauttavan särkevät krampit ovat historiaa, enkä muutenkaan ole ensimmäistä kahta viikkoa lukuunottamatta muuttunut psykopaattimuijaksi.

Niin - kaikki muu siis on täydellistä minun ja e-pillereideni liitossa, paitsi se, miksi ne otin. Ihoni on edelleen huonossa kunnossa selästäni, ja vaikka ehkä joinakin päivinä ajattelen sen voivan hiukan paremmin, en ihan rehellisesti näe merkittävää eroa. Lääkärini kuitenkin lohdutti minua, ja vakuutteli että viimeistään neljännen liuskan kohdalla sitkeinkin pizzaiho on parantunut. Se jääköön nähtäväksi parin kuukauden päästä, mutta polvillani anelen jokaiselta ihohuokosjumalalta, että saisin viettää tämän kesän ja mieluiten koko loppuelämäni ihan huolta ja murhetta siitä, näkyykö helletopin selkämyksestä punaiset näppylät.

Voimasanat ovat taas totisesti paikallaan, sillä vaikka positiivisia puolia näistä nappuloista on ollut jo nyt, ovat ne kuitenkin niin pieniä juttuja sen todellisen avun rinnalla. Onko teillä kokemusta vastaavasta tehokeinosta nitistää akne? Milloin pillerit ovat alkaneet sekeästi vaikuttamaan? EIKÖ TÄHÄN PENTELEESEEN TEHOA MIKÄÄN?!

Kommentit (46)

tänäännimetön

Voih Vivian! Myötäelän tuskassa... Kun tiiän miten vittumaista se on. Mulla autto kun jatkoi vaan niitä pillereitä... Vaik en hormoneita halunnut myöskään. Ja kun lopetin pillerit se tuli taas.

Mutta sitten kävin gynellä, ja sillekin löytyi selvitys. Mulla on PCOS eli kroppa tuottaa liikaa mieshormoneita ja sen takia se akne aina sieltä puskee. :( ja surullista kyllä tämä vaikuttaa myös lasten saamiseen, nyt yritystä takana kohta vuosi.

Kirjoitin tän koska en ollut koskaan edes kuullut pcos:stä. Ehkä se vois olla tota?

Toivottavasti syy löytyy, koska se on niin ärsyttävää se tappelu aknen kans.

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Voi miten surullista kuulla! :/ Toivottavasti sinulla kuitenkin tärppää, ja haaveesi lapsista täyttyy <3

Joo, en minäkään tuosta ole aikaisemmin kuullut, mutten osaa heti sellaista epäilläkään, kun kaikki oireeni (=selässä olevat tavalliset finnit) ovat niin normaaleja, stressiin ja hormoneihin viittaavia. Mutta hyvähän tuollaisesta on olla tietoinen, ja pyytää vaikka tuollaista tutkimusta jos tää vaiva jatkuu/uusiutuu..

Kauheesti tsemppiä ja kaunista kevättä sulle!

E-lla

Mä söin akneen tetralysal-nimistä lääkettä, ja mulla se kyllä toimi! Kannattaa kysellä lääkäriltä siitä, jos eivät nuo pillerit auta! :)

Vierailija

Sitkeisiin hormonaalisiin finneihin/akneen ei taida oikein auttaa mikään, ainakaan nopeasti :( Oma pillereiden lopettamiseni kaksi vuotta sitten oli täyttä tuskaa. Ensin lähti hiukset, sen jälkeen kipeitä finnejä alkoi ilmestyä leukaperiin, joissa niitä ei ikinä ennen ollut. Eräs kampaaja jopa kysyi olenko ollut raskaana, sillä sellainen hiustenlähtö on siihen aikaan tavallista... Nyt onneksi hiukset ovat kasvaneet takaisin ja finnitkin hieman vähentyneet, vaikka niitä silti ilmestyy vielä silloin tällöin samoihin paikkoihin.

Toivottavasti pillerit auttavat sinua pian! Vaikka kosmeettiset haitat vaikuttavatkin pinnallisilta, niillä on silti suuri vaikutus itsetuntoon. Miksei meillä kaikilla voi vaan olla täydellistä ihoa?!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

HUH, kuulostaapa hurjalta! Ja olen samaa mieltä, että kaikilla saisi olla hyvä iho ilman sen suurempia ponnisteluja :D Ainoa oikeesti lohdullinen juttu on se omalla kohdallani, että kasvojeni iho ja rintakehä on täysin virheetön. Silti, ottaa päähän :/

Laura

Voi tiedän niin tuon tunteen, kun tuntuu ettei mikään auta. Mulla kanssa aikuisiällä alkoi iho oireilemaan ja tuli kokeiltua kaikenmaailman lääkkeet. Viimein ihotautilääkärini kehotti kokeilemaan täysin maidotonta ruokavaliota hetken aikaa ja en uskonut että sillä olisi merkitystä. Ajattelin kuitenkin kokeilla ja tulokset ovat aivan uskomattomia. Ihoni on parantunut täysin ja nykyään pystyn syömään maitotuotteitakin harvakseltaan, ilman että iho alkaa oireilemaan. Olen lukenut netistä samanlaisia kokemuksia, että maidon jättäminen on auttanut akneen. Joten en tiedä oletko jo kokeillut tätä, mutta minulla se oli ainakin sen arvoista. :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Pitäis ehkä kokeilla, vaikken millään haluisi luopua maitotuotteista.. Rakastan kreikkajugurttia ja juustoja ja jäätelöä! :(

Suvi

Oi Vivian! Mä ymmärrän sun tuskan, itse hain pillerit tosi epäsäännöllisiin ja tuskallisiin menkkoihin. MUTTA iho parantui mielettömästä - mutta se vei aikaa. Ensin melkeen 5kk mun naaama oli JÄRKYTTÄVÄ - teki mieli heittää pillerit roskiin ja palata siihen buranoita nappailevaksi ja seuraavien mekkojen alkua arvailevaksi ämmäksi jolla meinas mennä hermot aina menkoista puhuttaessa. Mutta sitten 5kk jälkeen mun iho parantu ihan mielettöämästi. Tyyliin viikossa synty mieletön ero. Että tsemppiä sine, eiköhän se iho ala sielläkin hiljalleen paranemaan. (sorry tosi huonosta ulosannista tänään, tuntuu ettei suomenkieli skulaa ja helpotkin lauseet tuotaa tuskaa)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Kiitos tsempistä, Suvi! Odotan itsekin että pian se ihmeparaneminen tulisi... Toivotaan, että nyt seuraavan liuskan loputtua pääsen huokaamaan helpotuksesta ja kirmaamaan kesälaitumille ilman yhtäkään näppyä!

Laurasofiaxx

Hei! Mulla oli aika samanlainen tilanne kuin sulla noin puoli vuotta sitten, iski hormonaalinen akne eli naama ja selkä ns. räjähti käsiin. Viimeinen pisara oli mennä ihotautilääkärille, koska he määräävät juurikin joko pillereitä, antibioottia, tai roaccuttania, jotenkin tosi surullista että heillä ei ole minkäänlaista mielenkiintoa paneutua asiaan (ei saa toki yleistää), vaan antavat lääkereseptin kouraan. Mä sain ihoni parempaan kuntoon jättämällä viljat, maitotuotteet ja sokerin pois sekä siirtymällä luonnonkosmetiikkaan (sain omakohtaiset ihonhoito-ohjeet luonnonkosmetiikan ammattilaiselta). Stressi vaikuttaa ihoon myös, huomasin ainakin omalla kohdalla sen, kun oli stressaava elämäntilanne, naama oli juuri silloin pahimmassa kuosissa. Muutoksia joutui kyllä odottamaan, eli iho ei kertaheitolla parantunut, mutta pikkuhiljaa! Oon käynyt myös pariin otteeseen happohoidossa ja se on parantanut ihoa myös tosi näkyvästi. En sano että nää keinot toimis kaikilla, mutta omalle kohdalleni oon kokenut nämä parhaaksi, tiedän kuinka mieltä alentavaa akne voi olla. :( Tsemppiä! :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Joo, mullakin lääkäri diagnosoi että selkäaknen laukaisija on ollut kova ja jatkuva stressi. Todella kurjaa! Mulle pillereiden aloittaminen ei sinänsä ollut maailmanloppu vaikken hormoneista tai lääkkeistä juuri perusta, mutta kyllä se ehkäisyominaisuuskin tähän elämäntilanteeseeni sopii.. Eli jos nyt vielä iho fiksautuu, niin sit olen hyvin tyytyväinen tähän 2-in-one- ratkaisuun, ainakin toistaiseksi. Sitten kun nämä joskus lopettaa, niin ehdottomasti itsekin keskittyisin enemmän ruokavalioon!

suski

Mä söin 7 vuotta diane novaa lievään akneen. Toissa vuonna päätin lopettaa pillerit, koska tuntui hullulta kun syönyt pillereitä niin kauan. Noh aknehan tuli heti takaisin.
Vuoden kärvistelin ja lopulta aloitin pillerit uudestaan. Nyt olen syönyt puoli vuotta niin iho alkaa olemaan ok kunnossa! Muutamia näppyjä vain. Eli kannattaa syödä vielä jonkun aikaa ja katsoa jos paranisi. :)
Ja tosiaan tuo diane nova on Suomessa kelakorvattava, jos sen saa aknen hoitoon..vai oliko sulla toi merkki?

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Heh, Suomihan ei mulle korvaa penniäkään mistään :D Mutta Diane novan tanskalainen vastine käytössä, eli samaa kamaa eri nimellä, maksaa alle 2€/kk, eli ei tässä vararikkoon mennä onneksi :)

Mikkis

I tell you, Spirix on ollut mun akneihon pelastus! Enää en syö pillereitä (yli vuos lopettamisen jälkeen ei menkkoja) vaan otan päivittäin kans pilleriä tätä. Suosittelen googlaamaan spiroloctane acne, yks purkki maksaa Suomessa n. 6e ja kyllä toimii hormonaaliseen akneen. Älä Vivian luovuta, e-pilleritkin alkaa toimimaan jahka tuosta hormoonit tasoittuvat!

tiippa

Kyllä siinä itsellä meni varmaankin se neljä liuskaa, että selän akne saatiin aikoinaan kuriin. Mulla oli ihan kauheat, suuret finnit selässä, jotka oli super kivuliaita. Mutta olihan se ihanaa, kun ne lopulta paranivat :) Nyt en ole pillereitä syönyt noin neljään vuoteen ja hoidan lievää aknea salisyylihapolla ,toimii. Oletko vielä kokeillut? Salisyylihappohan on ihan lääkeaine ja toimii tutkitusti tulehduksiin ihon pintakerrosta syvemmällä. Löytyisiköhän Tanskan apteekista hyviä tuotteita, jollet jaksa Paulaa tilata? Tärkeintä on, että tuotteen pH on hapan, (pH noin 3-3,5), muuten salisyylihappo ei toimi. Myös tuotteet, joissa on alkoholia kannattaa jättää käyttämättä. Alkoholi lisää tulehdusta iholla pitkällä aikavälillä.

emma

Itsellä e-pillereiden aloittamisen myötä akne hävisi muutamassa kuukaudessa, ongelma-alueet selkä ja kaula. Mutta nyt pari vuotta myöhemmin akne näyttää tulleen takaisin, toivon että johtuu vaan tästä hormooneitaki suuremmasta ressitasosta

Hanna

Täällä hep! Mulla auttoi kun opettelin pesemään hoitoaineen hiuksista pää alaspäin, niin ettei ne hoitoainejämät leviä selän iholle. Oli juurikin sellaisia peukalon pään kokoisia tulehtuneita ja kipeitä paukamia selkä täynnä viime kesänä.

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Mulla ei ole mitään hirviöfinnejä, ihan normaaleja punasia ja pieniä näppyjä. Pesen muuten aina hiukset noin, ja lisäksi käytän selänpesuun sellaista harjaa, joka kevyesti kuorii - suosittelen!

Aino

Täällä kärsitään samasta vaivasta! Lopetin pillerit melkein vuosi sitten jonka jälkeen naamani ja selkäni räjähtivät täyteen finnejä. Söin ensiksi antibiottikuurin, jota olin syönyt kaksi kertaa aikaisemmin samaan vaivaan. Noissa on se, että auttavat tehokkaasti alkuun mutta kun pillerit loppuu niin mulla ainakin ongelma palaa. Joskus loppuvuodesta löysin naamalleni pelastuksen, clarisonicin kasvoharjan joka on auttanut omiin kasvoihin huimasti. Ostin toisen harjapään pelkästään selkäni ihon harjaamiseen ja sen lisäksi käytän selkääni himalajan suolasaippuaa suihkussa käydessä. Vähitellen oon huomannut parannusta selän ihossa, että suosittelen ainakin kokeilemaan tuota suolasaippuaa. Omani taisin ostaa ihan vaan sokokselta ja hintaa on vaan muutama euro. Toivotaan et kesää kohde paranisi, on niin inhottavaa kun ei voi käyttää toppeja kun selkä näyttää niin rumalle :( Tsemppiä ja kiitos kivasta blogista :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Kiitos ihanasta kommentistasi heti alkuun! :) Oon kuullut samaa noista antibiooteista, et on hyvä tasan sen hetken kun niitä syö... Siksi tää vaihtoehto oli itselleni parempi kokeilu. Ja toi suolasaippua kiinnostaa, en ookkaan sellasesta kuullut!

Mari

Tiedän todellakin miten akne voi saada fiiliksen ja itsetunnon ihan maanrakoon!
Itse kokeilin ensin apteekin kaikki akneihon ihonhoitosarjat ennenkuin menin ihotautilääkärille. Sain heti isotretinoiini-kuurin. Söin sitä 9 kk ja akne oli lähtenyt kokonaan. Muutaman vuoden iho pysyi hyvänä kunnes akne tuli uudestaan. Sama lääkäri määräsi sitten vielä 6 kk samaa lääkettä, koska joidenkin tutkimusten mukaan kuulemma 80% tuon lääkkeen käyttäjille ei akne enää uusiudu.
Nyt ihoni on hyvä. :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Kuulostaapa hyvältä! Pistän kokeiluun jos tämä ei tepsisikään :) Ihana kun kaikki jaatte vinkkinne - uskon, etten ole ainoa tästä kärsivä jolle nää kommentit tuo lohtua ja tietysti kullanarvoista apua!

Lilli

Pari vuotta sitten lopetin pillerit ja ihon kanssa ollut sen jälkeen yhtä alamäkeä! Olen koklannut pari antibioottikuuria, ihotautilääkärin määrämät voiteet, viljattoman, maidottoman sekä sokerittoman ruokavalion. Huomenna noutamaan roa-kuuria-->

En vaan enää jaksa tapella ja odottaa että menisi muka itsestään ohi. Ei perkele mene!!!

kaisu

Moi Vivve, mitä kropparasvaa käytät? Itselläni nuo probleemat ovat helpottaneet paljon, kun olen siirtynyt luonnonkosmetiikkaan. Selkää ja dekolteeta en rasvaa ollenkaan. (Toisinaan ehkä puhtaalla luomu-aloevera-geelillä.)

Joskus mulla oli käytössä Dalacin-antibioottiliuos, mutta se on tietty aika myrkkyä eikä sitä saisi käyttää jatkuvasti. Huomaan selkeästi suklaansyömisestä aiheutuvan ihon rasvoittumisen, ja kun siirryn takas salaattiin, homma helpottaa.

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

En rasvaa selkää :) Muutoinkin vaihtelee ihans en mukaan mitä kaapista löytyy, just nyt Yves Rocherin sheavoi-kamaa.

Mä en ole koskaan huomannut ihossa mitään eroa sen mukaan et mitä syön, eikä esim. rasvainen ruoka vaikuta mitenkään, mikä ulkoisesti olis huomattavissa. Toki jos pillerit ei alkais tehota, niin kääntäisin varmaan kaikki elämäntavat päälaelleen ja testaisin! :)

Nimetön

Voi ei :( mulla ei pillerit auttanut. Antibioottikuurilla lähti hetkeksi pois, mutta tuli takasin puolen vuoden kulttua. Blääh rasittavaa. Oletko kokeillut jättää sokerin tai alkoholin pois? Vauvoille tarkoitettua sinkkivoidetta? Sitruunaa? Ja juonut yli 2 litraa vettä? Täällä toimi!:)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Olin ilman sokeria 1,5kk, ei vaikutusta. En juo alkoholia kuin minimaalisen vähän todella harvoin. Sinkkitabletteja syön 120mrg annoksia. Vettä juon 2-4l päivässä. Sitruuna en ole kokeillut - pitäiskö se hieroa ihoon vai...?

Ja mitkä pillerit sulla oli - niissähän on tossa suhteessa valtavia eroja, ja ilmeisesti Suomen markkinoilla on vain yksi ihon hoitoon suunnattu, Diane nova? Eikö se toiminut sinulla, vai käytitkö jotain toista merkkiä?

Riika

itse huomaan saavani selkääni pieniä punaisia näppylöitä, kun harrastan hikiliikuntaa. vaikka suunnistaisin suoraan salilta suihkuun, iho reagoi liikuntaan (ja hikoiluun) aiheuttamalla näppylöitä. nyt kun olen ollut kuukauden kipeänä ja välttänyt hikiliikuntaa, selän iho on ihan erilainen kuin treenatessa. itse yritän ajatella asian niin että mielummin selkä kuin kasvot. kasvoihin onnistuin joskus muutama vuosi sitten keräämään järkyttävät näppylät soijalla ja silloin tuli juostua ihotautilääkäreillä apua etsimässä. onneks nykyisin soijaa välttämällä kasvot ovat ihan ok kunnossa ja ainoa ongelma on vain nuo selän ns. hikinäppylät.

tennisverkko

Kävin just hakemassa pillerit samaan ongelmaan, ja gyne sanoi ettei kannata odottaa tuloksia ennen kun on syöny vähintään neljä liuskaa. Toisaalta hän myös sanoi että reilun puolen vuoden käytön jälkeen on tapahtunut sen verran mitä pillereillä saa tapahtumaan, että sen jälkeen se ei enää paremmaksi muutu.
Eli hänen sanomansa perusteella itse muutos käy aika nopeasti kunhan ensin malttaa odottaa... Mutku ei malttais :(
Tsemppiä!

Johanna

Söin myös e-pillereitä melkein vuosikymmenen ajan ja iho oli nätissä kunnossa. Nyt kuitenkin viime kesänä lopetin ne (ja nyt olen onnellisesti ja toivotusti 7. kuulla raskaana!). Pelkäsin jo etukäteen, että palaako teini-iän akne, ja niinhän siinä kävi. Mulla siis ainakin e-pillerit piti ihon siistinä vuosikausia, mutta muistan että alkujaan siinä kesti joitain kuukausia ennenkuin pillerit sai aknen kuriin. Kärsivällisyyttä siis :) Pillereiden lopettaminen aiheutti mulle aluksi kamalan kasan oireita, joista akne selässä on sitkein. Kasvot ja rintakehä on alkuräjähdyksen jälkeen jo kunnossa. Niinkuin joku toinenkin vinkkasi, myös minä koen himalajan suolasaippuan auttaneen huomattavasti finnien nujertamiseen! Lisäksi se on edullista ja luonnollista :) Tsemppiä, tosi kurjaa kun iho kukkii :/

Jeanney

Mulla oli vuosia takaperin tosi vaikea hormonaalinen akne kasvoissa, isoja ja kipeitä finnejä oli ihan jatkuvasti ja mikään ei auttanu, mentiin sitte yksityiselle ihotautilääkärille joka määräs paikallisvoidetta, kahta kokeilin ja hetkeks oli apua mutta kun lopetti niin ongelma tuli takaisin. Sitten sain 6kk pitkän antibioottikuurin, söin 4kk sitä kunnes en pystynyt syömään enää kunnolla kun vatsa tuli niin kipeäksi. Sen jälkeen sain muistaakseni 6kk pitkän isotretinoin kuurin joka kuivatti ihoa tosi rankasti ja tuntu että iho uusiutu ihan supervauhtia. No sen jälkeen akne oli poissa ja pysy hetken poissa. Jouduin kuitenkin syömään lyhyemmän kuurin vielä sitä isotretinoinia kun meinasi palata. Nyt monta vuotta finnittömänä ollut, joskus kun stressaa niin tulee johonkin suupieleen yksittäinen mutta se on pientä :) e-pillereitä mulla on sen jälkeen ollu 2:det ns. Ylläpitohoitona, toinen vaan aiheutti päänsäryn ja toinen järkyttävät vatsakivut joten olen nyt ollut hetken ilman, eikä naama kuki. Jotakin mun pitäisi vain käyttää kun mullakin on nyt myöhemmin todettu pcos (munasarjojen monirakkulaoireyhtymä). Se todennäköisesti mulla perimmäinen aknen aiheuttaja..

Noora

Moikka Vivian!
Itselläni iski vuosi sitten ehkäisypillerien lopettamisesta johtuva aikuisiän akne otsaan. Otsani paheni ja paheni, otsa oli täynnä kipeitä finnejä ja erilaisia näppylöitä, ja se veti mielen maahan ja omaa otsaa ei kestänyt katsella ollenkaan (saatika näyttää muille!), ja kasvatinpa sen vuoksi otsiksenkin että pysyisivät piilossa..

Noh, jossain vaiheessa sain tarpeekseni, ja marssin ihotautilääkärin luo. Hän suositteli minulle Differin -geeliä.

Voin sanoa, että aloitettuani Differinin käytön meni ehkä 2 viikkoa ja otsa oli likimiten finnitön. Siis, se oli uskomatonta. En olisi uskonut että niin nopeasti se voisi käydä. Olin ikionnellinen!

Joten Differin on minulle ainakin ollut pelastava enkeli, ja suosittelen sitä lämpimästi!!

ano

Vivian!Tunnen tuskasi...Itse kärsin selkäaknesta monta vuotta, kunnes muutamalla poppakonstilla sain aknen kuriin.

Kesällä kannattaa ottaa aurinkoa mahdollisimman paljon selälle, sillä auringon valo kuivatti ainakin itselläni nuo viheliäät punaiset finnit lähes olemattomiin. Myös meressä uiminen auttoi jostain kumman syystä tosi paljon.

Lisäksi apteekista (ilman reseptiä) saatava Basiron -voide on ollut itselläni äärimmäisen tehokas. Kannattaa vaan varoa, ettei käytä voidetta lempitoppi päällä, sillä voide haalistaa kankaan väriä jostain syystä. En siis ole mikään tuotteen markkinoija, itselläni kyseinen tuote on vaan toiminut erittäin hyvin.:)

Toivottavasti vinkeistä oli jotian apua! :)

Sebastian

Heippa! En ole ennen kommentoinut, mutta aihe on niin lähellä, että haluan jakaa oman kokemukseni. Minulla puhkesi kaikkien kammoamma akne jo yläasteella, pahin oli alussa selkä. Pikku hiljaa iän karttuessa akne levisi myös lievänä rintaan ja suht voimakkaana kasvoihin. Kokeilin montaa eri antibioottikuuria ja rasvaa, Roaccutanin kohdalla äiti iski jarrut pohjaan lääkärille, koska minun olisi 14 vuotiaana mennä raskaustesteihin, jotta olisin voinut lääkkeet aloittaa. Äiti oli sitä mieltä, että lääke on liian voimakas ja näin jälkeenpäin kuulemieni kauhukokemusten perusteella kiitos äiti! Lopulta lääkäri ehdotti pillereitä. Ensin jouduin vaihtamaan pillereitä monta kertaa kunnes lopulta löytyi pillerit, josta ei tullut sivuoireita, mutta akne ei pystynyt täysin hallinassa. Se pysyi kuitenki tarpeeksi käsisssä ja välillä oli tosi hyviä aikoja. 20 vuoden ikäisenä ihoni räjähti käsiin järkyttävän stressin myötä ja marssin lääkärille ja lääkäri määräsi minulle pillerit, joita ei edes markkinoida e-pillerinä vaan nimenomaan akneen vaikka ovatkin samalla ehkäisypillereitä. Merkki on Cypretyl. Meni muutama kuukausi ja iho parantui. Sen lisäksi olen lisännyt veden juontia ja kasviksia sekä käytän ihon hoitoon NuSkin-tuotteita. Tämä ei ole mikään mainos vaan kuulin tuotteista kampaajaystävältäni ja suosittelen. Ruokavaliolla ei minun tapauksessani ole ollut juurikaan merkitystä, mutta Cypretyl-pillerit ja oikea ihonhoito on a ja o ja valehtelematta ei tee enää tiukkaa olla ilman meikkiä. Tietysti jälkiä on jäänyt, mutta mitkään lääkkeet eivät niitä pelasta. Suosittelen kotona pitämään hengittäviä vaatteita ja käyttämään vesipohjaista kosteuttavaa rasvaa. Iho voi kaikesta huolimatta olla kuiva ja pukata enemmän rasvaa aknen kautta pintaan, jos sitä ei kosteuta. Ja heille, joilla aknea on kasvoissa, korostan kotona meikittä oloa ja kevyttä meikkiä ja huolellista puhdistusta.

My

Suolasaippua kuulema tehoaa akneen :) itse olen käyttänyt muuhun ihonhoitoon ja tuntuu auttavan!

norppi

niimpä, vaikka tavallaan ne on "vaan" näppylöitä, niin oon ehdottoman samaa mieltä että itsetuntoon ja omaan fiilikseen finnit kyllä vaikuttaa, paljon! ei sen tarvitse olla merkki turhamaisuudesta. mä olen syönyt pillereitä 15 vuotiaasta, juurikin aknen takia. välillä lopetin kokeillakseni miten sujuisi ilman (olin vaihdossa ja poikaystävä suomessa, joten hyvä sauma). finnit palasivat kipeiden teinimuistojen kera. vaikka kuinka odottelin, ne vain pahenivat. jatkoin siis gynen suosituksesta taas, mutta meni varmaan lähemmän puoli vuotta, ennen kuin sain ihoni "alkuperäiseen" kuntoon. nyt siis 27-vuotiaana edelleen syön hormooneja aknen pelossa, aika inhottavaa. en vain kestä sitä, mitä finnit tekevät itsetunnolleni. tsemppiä, kyllä ne auttaa ajallaan!! xx

Jenni

Moikka! Selailin blogiasi ja törmäsin tähän postaukseen ja koin tarpeelliseksi kommentoida. Itse olen kärsinyt koko ikäni aknesta ja siihen ei ole auttanut kuin Roaccuttan lääke, tai nyt vastaava lääke Isotretinoin Actavis. Nyt olen syönyt lääkettä 9kk eikä näpyistä ole tietoakaan. Kirjoitin aiheesta pidemmänkin postauksen ennen-jälkeen kuvilla höystettynä jos kiinnostaa. Suosittelen pyörähtämään ihotautilääkärin luona joka osaa varmasti vastata paremmin lääkkeen sopivuudesta sinulle. :)
Linkki postaukseen:
http://lovemylife-j.blogspot.fi/2015/02/aikuisian-akne.html

Siiiina

Itse olen nyt muutaman vuoden syönyt Mercilonia, ihan ehkäisy mielessä, mutta siinä samalla hävisi akne. Yksi kaksi näppylää tulee välillä, ehkä kerran kahteen kuukauteen. Mutta niillä saatiin ainakin tämä naama kuntoon!

Nocapa

Pakko kommentoida jo vanhaa postausta. Vinkiksi aknesta kärsiville siskoille: merkillä on väliä! Minua auttoivat ainoastaan Stefaminelle ja Yazminelle -pillerit.

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram