Samaan portaaliin kanssani rustaava, ihana Elisa, inspiroi minua eilen julkaisemallaan tekstillään. Olen pyöritellyt samaa asiaa päässäni todella pitkään, ehkä jo pari vuotta, mutta ikäkriisin ultimaattinen huippu koettiin 25. syntymäpäiväni jälkimainingeissa.

Koen olevani enemmän hukassa kuin koskaan. Koen päivittäin, siis vähintään kerran joka päivä, pahaa oloa ja ahdistusta siitä, etten tiedä mitä tekisin elämälläni. Että pitäisikö sitä nyt puskea kauheasti töitä ja brändätä itseään ja tyrkyttää itseään kaikkialle? Pitäisikö valita selkeä urasuunnitelma, ja kunnianhimoisesti puskea itseään eteenpäin sivuille katsomatta? Vai pitäisikö viimeinkin alkaa kuopata sitoutumiskammonsa, ja kelpuuttaa joku hannu kupeitteni hedelmien isäksi, ja asettua rivari-idylliin tasaista perhe-elämää pyörittämään?

Kun olin nuori, siis ehkä 18-vuotias, mielikuvani aikuisuudesta oli selkeä. Halusin kunnanvaltuustoon ja johonkin cooliin mainostoimistoon voimakkaaksi naispomoksi, halusin kirjoittaa useita kirjoja siinä sivussa, ja saada kaksi lasta viimeistään 25-vuotiaana. Kenellekään ei taida olla epäselvää, etten ole saavuttanut mitään haaveistani. En yhtäkään. En ole edes lähellä toive-elämääni. Olenko epäonnistunut?

Tottakai vuosia kertyessä realisoituivat ne tulevaisuuden haaveetkin. Tajusin lukion loppumetreillä, etten haluakaan Valtsikaan, vaan haluan maailmalle. Muutin Australiaan. Kun viisumi oli umpeutumassa, halusin karistaa lukioaikaisen kahvilatyön purut kintereiltäni, ja Oikeaan Työhön vaatealalle. Aloitin kenkäkaupan myyjänä ja visualistina. Vaikka en valinnoillani ja päämäärilläni päässyt ehkä lähemmäs niitä suurien linjojen toiveitani, ainakin ylitin ne ruohonjuuritason haaveeni.

Silti, yhtäkkiä viikko sitten alkoi itkettää, koska tajusin, etten ole saavuttanut vielä oikeastaan mitään. En saanut perhettä ja lapsia nuorena, vaikka niin olin salaa ehkä toivonutkin. En sinne päinkään - olen ollut viimeiset kaksi ja puoli vuotta yksin, ja sille suunnalle ei taida olla tulossa muutosta. En ole luomassa uraa unelma-alallani, vaan jumitan opiskelijaelämässä, jota olen huomannut inhoavani yli kaiken. Akateemiset opinnot ja koulussa luuhaaminen tuntuu minusta ajan tuhlaamiselta, ja mietin aina, mitä kaikkea muuta voisin tehdä sillä ajalla kun särmään marginaaleja ja kirjoitan esseitä mielikuvitusbisneksistä. Vaikka olen aidosti kiinnostunut opiskelemistani aineista ja tiedän, että tämän hetken pakerruksella tienataan tulevaisuuden saavutukset, tuntuu opiskelu tuskalliselta.

Olen yrittänyt lievittää tuskaani ajattelemalla järkevästi; kaikki meistä tuntevat joskus vastaavia aiheellisia tai aiheettomia pettymyksiä, eikö niin? Olen myös yrittänyt keskittää ajatukseni tajuamaan sen, mitä kaikkea olen saanut utopisten haaveideni sijaan: olen saanut asua ulkomailla, toteuttaa itseäni, tehdä intohimostani kirjoittamiseen työni. Vuosien sinkkuelämästäkin voi repiä ehkä jotain positiivista. Vaikken saanut mitä toivoin, olen elänyt itseni näköistä elämää. Ainakin seikkailuja ja jännittäviä tilanteita on kertynyt kiikkustuoliin, ja kuten toisinaan itselleni vakuuttelen, kaikki elämänkokemus auttaa tulevaisuudessa.

Toistaiseksi paras lääke kriiseilyyn on tiedostaa se, miten paljon voi tapahtua hyvinkin lyhyessä ajassa. Vaikka juuri nyt saatankin huonona päivänä ajatella, että elämäni on kiertänyt kehää pienen ikuisuuden ja on täysin merkityksetöntä, voi seuraava päivä muuttaa kaiken. Se jos jokin on lahja.

Kommentit (44)

Linda

KIITOS Vivve tästä!! Oon viime aikoina kokenut aika pahaa ahdistusta just noista samoista asioista johtuen ja tuntuu hyvältä kuulla, etten oo ainoo, joka taistelee näiden juttujen kanssa. Täytin kesällä 24, parisuhde päätty, tuntuu että opiskelen väärää alaa, 5 lähimmistä ystävistäni lähti sattumalta samaan aikaan ulkomaille asumaan, irtisanoin itseni viime viikolla mun osa-aika työstä ja en oikein tiedä, mitä aion tehdä, kun valmistun vuoden päästä.
Mutta arvaa mitä? Asioilla on tapana järjestyä, tavalla tai toisella. Suosittelen kaikkia ahdistuneita lukemaan kirjan Satavuotias. :-) Se on niin hauska ja ajattale jos me eletään satavuotiaiksi, me ollaan vasta oman kirjamme alkusivuilla. Kun tulevaisuudesta ei kuitenkaan vielä tiedä mitään, sitä ei myöskään kannata murehtia.

Mukavaa syksyä sulle! :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Huh, kyllä sulle on samalle hetkelle osunut runsaasti painetta! Paljon tsemppiä, uskoa tulevaan, ja kaunista syksyä myös sulle Linda!

Angie

Tämä kosketti koska itse 21-vuotiaana mietin samansuuntaisia ajatuksia. Olenko valinnut väärin ja menettänyt tilaisuuteni? Opiskelen neljättä vuotta yliopistossa ja jo ekana vuonna tajusin olevani väärällä alalla. Olin kuitenkin jo lähdössä vaihtoon joten helpointa oli tehdä kandi valmiiksi tähän opintosuuntaan ja hakea keväällä erillisvalinnassa siihen oikeaan maisteriohjelmaan - mutta siihenkin on kaksi vaihtoehtoa enkä osaa päättää. En pääse eroon paniikinomaisesta ajatuksesta että olen valinnut ihan väärin ja tuhalnnut neljä vuotta aikaa enkä saa hienoa akateemista uraa haluamallani alalla - mutta mitä hittoa, olen kohta vasta 22?!?

Olen aina ollut kiltti ja suorituskeskeinen oikea "kympin tyttö" ja vaikka vastuu valinnoista onkin mulla itselläni, en nyt voi olla syyttämättä ahdistuksestani myös yhteiskunnan ja koulutusjärjestelmän luomia paineita, oletuksia ja asenteita kaltaisiani "kilttejä tyttöjä" kohtaan. Muutenkin esim. koulutuksen uudistukset luovat jatkuvaa painetta siihen, että nuorille ei hyväksytä vääriä valintoja tai "itsensä etsimistä".

Ehkä omasta tilanteestani avautuminen meni nyt vähän sivuraiteille, mutta sitten sun tilanteesta: sullahan on paljon arvokasta työkokemusta ja työskentely myymäläpäällikkönä parikymppisenä ja ilman koulutusta on aika upea saavutus :) Opiskeluvuodet hujahtaa niin nopeasti ettet huomaakaan ja sitten voit jatkaa uraa kunnon koulutuksen turvin. Mun mielestä on myös hienoa että sulla oli rohkeutta lähteä Tanskaan opiskelemaan ja kaikkien muiden etujen lisäksi ulkomailla opiskelu on hyvää kansainvälisyyttä cv:ssa :)
Ihana lopetuskappale tekstissäsi, pidä se mielessä <3

T. Vakkarilukija ja FANI!!1 joka tosin ei melkein koskaan kommentoi :D

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Haa, mä olin puolvälissä ekaa kappaletta huutamassa sulle ruudun läpi et RAUHOTU SÄ OOT VASTA 21!!! :D Vaikka hei, ymmärrän varsin hyvin - oon ollut aina ihan samanlainen mikä nyt. Vaativa itselleni. Kiitos niin paljon siitä, että muotoilit sanoiksi noita oman elämäni merkkipaaluja.. Helposti niille sokeutuu itse! Hyvää tulevaa ja kiitos niin paljon <3

Hanna

Älä huoli, meillä kaikilla on ihan satavarmasti noita samoja ajatuksia! Oon itse pian 27 ja mulla ei vieläkään ole sitä hyväpalkkaista unelmaduunia, vaan lähinnä olen painanut matalapalkkaisissa harjoittelijatason hommissa kandin jälkeen. Olen myös edelleen sinkku ja suurin osa kavereista alkaa olla jo naimisissa ja perustamassa perhettä, kun oma rakkauselämä muistuttaa lähinnä Taylor Swiftin mieskuvioita. Muutin vuosi sitten ulkomaille kun halusin nähdä uusia maisemia ja se oli kyllä hyvä veto, nyt tuntuu taas että elämä kuljettaa johonkin suuntaan - ehkä jossain vaiheessa myös takaisin Helsinkiin. Kliseisesti haluan ajatella, että kaikella on tarkoituksensa ja kyllä meillekin vielä se "elämän suunta" jostain löytyy ennemmin tai myöhemmin, sitä kun ei voi aina kiirehtiä vaikka tahtoisi :)

Janna

1. Olet terve (et ainakaan sairasta mitään toimintakyvyn lamaavaa sairautta, koska kykenet opiskelemaan ja käymään töissä). Terveys mahdollistaa vaikka mitä suunnitelmia elämässä! Kuten työnteon, sitä kautta rahan ansaitsemisen, mahdolliset lapset jne.

2. Perhe ja ystäviä ympärillä =rakkautta

3. Rahaa ruokaan ja mahdollisuus syödä ruokaa, juoda puhdasta vettä jne.

Älä turhaan murehdi, kyllä ne asiat loksahtelevat pikku hiljaa omille paikoilleen ja hyvään suuntaan, kun perustat ovat kunnossa :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Niinhän se on, että asiat on kyllä ehdottomasti hyvin, jopa keskivertoa paremmin. Erityisesti näinä vaikeina aikoina omat ongelmat ovat minimaalisia, mutta toki tuntuvat pahalta omalla mittapuulla. Kiitos kuitenkin positiivisesta perspektiivin palauttamisesta! :)

Hena

Ihanaa, kun jaoit "ahdistusmietteitä"! Tuttu tunne mulle tällä hetkellä... Mä en muista mitä 18-vuotiaana kuvittelin tässä huikeassa 25 vuoden iässä olevani, mut kunnianhimoa mulla on aina ollut sen verran, että ihan matalimman aidan alta en ole halunnut mennä (en nyt kuitenkaan ihan vaikeimman kauttakaan). Nyt mulla on ylempi korkeakoulututkinto, kokemusta ulkomailla opiskelusta ja asumisesta ja ihana mies. Lapsia ei olla saatu, vaikka tervetulleita olisivat jo jonkin aikaa olleet, työpaikkaa ei sitten löydy millään ja vähän väliä itkettää ja harmittaa ja ahdistaa se, etten tiedä mikä ns. on mun paikka tässä elämässä. Mulle itsensä kehittäminen ja haastaminen on erittäin tärkeää ja siks työttömyys ahdistaa välillä suunnattomasti, vaikka kaikki muut osa-alueet elämässä on hyvin!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Tällaista palloilua tää tuntuu olevan kyllä.. Mutta samoin, itsensä kehittäminen ja sopivat haasteet kuuluu elämään, samoin tällaiset alavireisemmät ajatukset. Hyvin tässä käy, ihan varmasti! Ihanaa syksyä :)

Katri

En ois lainkaan osannut odottaa sulta tällaista postausta. Jotenkin kuvittelin, että elät nimenomaan NYT sitä aikuisuusunelmaa, sen ensimmäisiä portaita. Kelaa nyt mimmi, oot kerännyt nimeä media-alalla kirjoittajana (se kantaa varmasti pitkälle niissä piireissä myöhemminkin), päässyt sisään hyvään yliopistoon ja oppinut siinä sivussa uuden kielen. Elänyt oman mukavuusalueen ulkopuolella tarpoen nimenomaan sitä urapolkua ja levittänyt samalla osaamistasi Cosmon puolella. Ja silti, välittänyt meille lukijoille itsestäsi inhimillisen kuvan.

Ps. Et tasan kelpuuta mitään jätkää nyt tässä ihan vaan siksi että sillä olis karismaattiset kasvot jotka periytyy todennäköisemmin, kun sun!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Tiedätkö, mä aloin itkeä kun luin tän kommentin. Välillä, tai oikeastaan aika usein, ne "ulkopuolisen" sanomat sanat iskevät kaikkein koviten, ja mulle tuli tästä jotenkin tosi liikuttunut olo. Että miten ihanaa, että joku tuntematon voi nähdä tämän oman kaaokseni noin! Ei se siis ihan paskaa voi olla, tai ainakin sinussa on optimistin vikaa ;) Kiitos niin paljon <3

Turkunen

Mahtava teksti, ihan kun mun suusta, kiitos! :) ja tsemppiä sulle ja kaikille kohtalotovereille :)

Vierailija

Voi, arvaappa vaan kuinka ylpeä mä oon sun puolesta kaikista sun saavutuksista! Voisit edelleen olla töissä paikassa x ja tyytyä siihen.. Thank god, et tyytynyt ja siksi annat toivoa meikäläisellekin, että mullakin on ehkä jotain toivoa. :D :D :D <3 Olet upea, hauska, lahjakas ja pystyt ihan mihin tahansa, mitä päätätkin tehdä.. Piste.

Vierailija

Siis voi ei, miten paljon tähän voikaan samaistua. Vielä viime vuonna ei tuntunut olevan sen suurempia ongelmia, mutta heti kun 25 tuli mittariin, alkoivat just tällaiset fiilikset ja ihan hirvittävä "mitä teen elämälläni" -pohdinta ja -pähkäily! Ihanaa kuulla, että muillakin on ihan samoja ajatuksia! Hyvä teksti!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

No JOO! Tää on kyllä enemmän tai vähemmän läsnä jokaisessa viikossa, mut tää myötätunnon määrä & tieto siitä, miten moni hyvin pärjännyt velloo samoissa fiiliksissä lohduttaa! Voidaan sit seuraavalla Turkureissulla ottaa parempi aika, ja vuodattaa lisää tästä, haha!

NooraR

Kiitos Vivve! Kiitos että annoit minulle rohkeuden olla aloittamatta maisterintutkintoa jota en oikeasti halua suorittaa vaan sen takia koska semmoinen pitää muka olla. Täällä ulkomailla se herkku olisikin maksanut noin €10,000. Taidanpa näillä säästetyillä rahoilla varata matkan New Yorkiin, jos vaikka se opiskeluinspiraatio iskisi 5th Avenuen kauppoja kolutessa ;)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Woooow! Sinne vaan, elämään täysillä! Onnea rohkeudestasi, inspiroit varmasti monia muita omalla esimerkilläsi.

Vierailija

Voi, minusta 25-vuotias on vielä nuori. Tosin paraskin sanomaan, kun taisin 21-vuotiaana ensimmäisen kerran itkeskellä omaa vanhuuttani :) Sitä vaan, että parhaat asiat tulevat suunnittelematta ja puun takaa. Yritä nautti hetkestä ja keskittyä siihen, mitä sinulla on. En tietenkään halua väheksyä toivettasi, että sinulla ehkä olisi se mies ja vaavi. Mun kaveri löysi miehen vasta 33- vuotiaana, ja musta tuntuu, että hän on parisuhteessaan meistä kaikista onnellisin. Hyvää kannattaa odottaa :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Olen ehdottomasti samaa mieltä, että hyvää kannattaa odottaa - sen takia varmaan olenkin ollut niin pitkään yksin :) Että niin hulluksi ei ole äitynyt se "rauhtoittumisen" tarve, että madaltaisi omia toiveitaan tai päämääriään. Ja joo, nuorihan 25-vuotiaana on, muttei kuolematon. Onneksi olen saanut elää täyttä elämää ja kokea PALJON, se lohduttaa pahimmissa kriisimyllerryksissä. Kiitos tsemppikommentistasi! :)

tiippa

Ahdistavina hetkinä kannattaa nostaa jalat pöydälle, juoda kuppi kahvia ja hengähtää. mihin meillä on niin kiire parikymppisinä. Annetaan itsellemme mahdollisuusmepäpnnistua. Epäonnistumiset auttaa laittamaan asioita oikeaan perspektiiviin. Yhteiskunta luo meille nuorille aikuisille ihan valtavia paineita, mutta vaatimuksia seuraamalla ensimmäinen burn out on saavutettu opiskelujen aikana ennen oman alan töitä. Näitä tapauksia näkee paljon.. itsekin kriiseilen välillä uraani, mutta tärkeintä on perhe, terveys ja ystävät. Ei mahtava ura. Halauksia.

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Tuo pitää kyllä paikkansa; kiire ei ole minnekään. Kaikki tulee kyllä kun on sen aika, niin uskon itse. Kiitos ja hyviä kahvihengähdyksiä myös sinulle!

Noora

Elisan kirjoitus aikuisuudesta sai mut miettimään yhtä lukion psykologian tuntia, kun meidän piti kirjoittaa ylös missä ollaan noin 10 vuoden päästä. Olin silloin 16 ja muistan kirjoittaneeni, että siihen mennessä mulla on hyvä työ, oon naimisissa ja mulla on kaksi lasta. 2016 mun elämän pitäis siis näiden suunnitelmien mukaan olla tollanen enkä mä oo lähelläkään sitä. Se "hyvä työ" on vaihtunut matkan varrella aika monta kertaa ja nyt lopulta, kun tunnen löytäneeni edes sen oikean alan, menee valmistumiseen ainakin vielä 3-4 vuotta. Avioliitto ei voisi tuntua kaukaisemmalta, koska en ole edes oikeesti seurustellut vielä tän 25-vuotisen elämäni aikana enkä todellakaan voisi kuvitella itseäni äitinä, koska välillä tuntuu, että itsekin olen vielä lapsi. Toisaalta mietin, että mitä olen tehnyt väärin, ettei ne 16-vuotiaan suunnitelmat toteutunutkaan/toteudu, mutta toisaalta taas tunnen helpotusta siitä, että oon saanut kasvaa rauhassa ja tehdä asioita itselleni! Kyllä tästä vielä selvitään ja mä uskon siihen, että kaikelle mitä tapahtuu on joku syy eikä me voida saada enempää kuin mitä pystytään ottamaan vastaan!
Hauskaa syksyä Vivian <3

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Juuri tota ristiriitaa koen usein! Että esimerkiksi tuossa perheasiassa olen ehkä juuri oikealla polulla; kerään ensin elämänkokemusta ja toteutan pieniä ja suuria haaveitani, ennen kuin tulee se aika omistautua perhe-elämälle. En edes osaa kuvitella miten erilaista elämäni olisi, jos lapsia olisi jo nyt, enkä varmaan olisi kaksinen äitikään :D Kiitos tsempistä ja ihanaa syksyä myös sulle, Noora! <3

Gemma

Olin 1,5 vuotta sitten täyttänyt 27, sinkku (viidettä vuotta), työssä joka ei innostanut ja muutenkin elämä ei ollut yhtään sellaista mitä toivoin. Nyt olen 28, asun avoliitossa (suhde kestänyt jo reilu vuoden), asun uudessa kaupungissa ja olen opintovapaalla töistäni, opiskelemassa täysin eri alaa kuin missä olen työskennellyt... Itsellä se elämä heitti kuperkeikkaa just silloin kun sitä vähiten odotin. Ja vähän sen jälkeen kun olin jo "luopunut" toivosta... :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Aivan! Tuo on se ajatus, jota itselleni usein yritän nakuttaa. Että joka vuosi tapahtuu niin paljon niin yllättäviä ja muuttavia asioita, että koskaan ei pitäisi luopua toivosta. Elämä kun on nytkin hyvää ja täyttä! Mutta tuollaiset sinunkin kohdallesi sattuneet ihanat tarinat kyllä saavat hymyn korviin :) Onnea sinulle kaikesta!

Linda

Olen viime aikoina monta kertaa miettinyt, että miten sitä voi samaan aikaan jumittaa pahasti paikallaan ja olla silti niin hukassa? Itsekin saavutin tänä vuonna 25 vuoden merkkipaalun ja välillä tuntuu, etten ole saavuttanut vielä mitään. Oon ollut samassa työpaikassa liian monta vuotta; parisuhde, jonka kuvittelin olevan the one, päättyi viime vuonna; valmistun hyvällä tsäkällä vuoden päästä, enkä vieläkään tiedä mitä haluan sillä tutkinnolla tehdä. Vaikka näitä epätoivon hetkiä iskee välillä, niin toisaalta luottoa on, että palaset loksahtavat vielä kohdilleen. Yleensä se vaan tapahtuu juuri silloin, kun sitä vähiten odottaa :) Ja niinkuin mainitsit, onhan tässä matkan varrella kertynyt vaikka mitä seikkailuja ja tarinoita myöhemmin muisteltavaksi. Anyways, pointtini oli, että kiitos tästä tekstistä! Tätä tarvitsin just nyt <3

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Sanos muuta.. Ihana että kommentoit, ja varmasti palaset loksahtelevat just oikeille uomilleen itse kullekin. Tsemppiä syksyysi <3

emmi

Et ole yksin!

Itse tajusin nyt 6 vuotta opiskeltuani ja vuoden töissä oltuani, etten tiedä, onko tää sittenkään mun ala. Verkkopankissa näkyy 30t opintolaina ja sukulaiset on haltioissaan mun ammatista, kun samalla itse tekisin jotain ihan muuta.. Mutta mitä? Sitä en oo vielä selvittänyt...

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Huh, aika monta on samassa paatissa selkeästi! Tsemppiä, kaikki kyllä järjestyy. Ja rahasta ei kannata stressata - se on pientä elämän muiden asioiden rinnalla :)

Hansku

Kiitos kirjoituksestasi, parhaita blogipostauksia blogisi historiassa! Niin rehellistä tekstiä :) Tämä osui ja upposi myös minun kohdalleni. Täytin helmikuussa 25v ja nuorempana olin asettanut lähes vastaavanlaiset tavoitteet elämälleni kuin sinä. Nyt puolen vuoden kriiseilyn jälkeen olen tullut siihen tulokseen,että vaikka asiat olisivat niin tai näin, niin todennäköisesti miettisi silti miten ne voisivat olla paremmin. Jos olisin jo nyt se perheenäiti,joka halusin olla, toivoisin ehkä vielä nauttivani nuoruudestani, jota nyt saan vielä elää. Eli nautitaan tästä kaikesta, mitä nyt on elämässä, koska kyllä ne asiat järjestyy.

Riikka

Mä olin kolme vuotta sitten (eli 27-veenä) sinkku, määräaikaisessa työsuhteessa ei-niin-kivassa työpaikassa, ikuisuusopiskelija ja itkeskelin josksu pimeinä syysiltoina pikkuyksiössäni vieraassa kaupungissa, että tätäkö tää nyt on?

Nyt kolmekymppisenä oon naimisissa maailman ihanimman miehen kanssa, asutaan unelmakämpässämme, on kissi, maisterin paperit taskussa ja ensi viikolla aloitan huippujännittävässä vakiduunissa (jo toisessa sellaisessa).

Eli: hyviä asioita tapahtuu hyville tyypeille, kuten sulle ja mulle :) 25 on vielä tosi nuori, eikä silloin tällasilla vaativilla naisilla vielä kuulukaan olla koko elämä valmiina! Mulla se meni jotenkin niin kliseisesti, että etsin siinä sisäistä tasapainoa ja kun se alkoi vähitellen löytymään, niin johan alkoi muutkin palikat loksahdella kohdalleen. Mä oon ihan varma, että parin vuoden päästä mietit tätä tämän päivän tietämätöntä Viviania lämmöllä ja hellyydellä ja toivot, että etpä olis stressanut niin paljon. Asiat kun tulee järjestymään ihan varmasti.

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Buhuu, haluisin vaan lukea näitä ihania kummentteja yhä uudelleen ja uudelleen, ja nyyhkiä oikein kunnolla! Kylläpä on sua onni potkinut, ja eittämättä tuntuu yksiössä itkeskely sen arvoiselta. Ihania ajatuksia, ihania käänteitä. Tulin tästä niin iloiseksi <3.

Sanna L.

Täälläkin vellotaan samanlaisissa fiiliksissä! Tuntuu että kaikki porskuttaa eteenpäin ja itse ei ole saanut mitään aikaan. Ensi vuonna täytän 25, ja siihen ikävuoteen on ladattu (kohtuuttomiakin) odotuksia.. Pukkaa vähemmästäkin ikäkriisiä kun ei ole siellä missä on itsensä kuvitellut olevan! Mua jotenkin lohduttaa Johanna Kurkelan erään laulun sanat: "Entä jos ei tarvitsekaan löytää tietä, tie on tässä." Ehkä me ollaan jo sillä oikealla tiellä, nyt vaan mennään reippaasti vaan eteenpäin sitä! :-)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Nyt, itse 25-vuotiaana, haluaisin sanoa jokaiselle jotenkin tosi vakuuttavssti, että se on vain numero. Joissain asioissa tunnen itseni paljon tuota maagusta akksvitosta vanhemmaksi, ts. "edellä" olevaksi, joissain tunnen laahaavani 19. kesässä. Älä ota siis ylimääräistä stressiä - sitä kipataan jo tarpeeksi ihan itsestäänkin :) Kaunis lause Kurkelalla, ja niin totta! <3

Mäsevaanoon

Itse olen hetken päästä 28-vuotias. Sivusta seuraan, kun ystävät perustavat perheitä jne. Kateellisena katselen sivusta ja toivoisin, että itsekkin joskus saisin saman..
Tulin juuri kotikonnuilleni käymään ja näin vanhoja ystäviäni (juurikin näitä ah niin onnellista perhe-elämää eläviä) ja havahduin siihen, että olen ihan turhaan surkutellut "kohtaloani". Ystävieni avatuessa oman elämänsä kiemuroista tajusin, etten ole yksin kriiseilyni kanssa! Moni painii samanlaisten ajatusten kanssa koskien alan vaihtoa ja opiskelua. Eikä se niin ruusuiselta näyttävä parisuhde aina olekkaan sitä..roikutaan kuolleessa suhteessa, kun ei uskalleta/haluta olla yksin, lapsen syntymä ja talon/kämpän rempat koettelee..
Monet ovat sanoneetkin olevansa kateellisia elämästäni! (Ihan sairasta!!) Kuulemma itsenäinen ja uskalias nainen :DD
Lähdinhän lyhyellä varoitusajalla Ausseihin vuodeksi, olen tehnyt monilla eri aloilla töitä menestyksekkäästi, asunut eri puolilla Suomea ja nyt vakituisessa hyväpalkkaisessa työssä..ja vapaa tekemään ihan mitä huvittaa! Siitä kaverini jaksavat muistuttaa.

Kaiken tän kriiseilyn keskellä yritän muistaa, että tää elämä on kuitenkin niin ainutalaatuinen juttu! Kaikkeen ei voi vaikuttaa, mutta kannattaa kuunnella itteensä ja tehdä sitä mikä tuntuu hyvältä!
Hyvin sä vedät Vivve! No worries <3

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Toi on NIIN totta; kaikkihan aina vaikuttaa niin täydelliseltä, vaikka pinnan alla kytisi mitä. Olemme omalla tavallamme onnekkaimpia jokainen, niin voisi sanoa.

Ja hyvin SÄ vedät! Kiitos ihanasta sateisen päivän valaisemisesta <3

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram