Voi tätä kiirettä! En jaksa kuluttaa kenenkään aikaa valittamalla tuhannennen kerran siitä, miten nopeasti aika kuluu kun on hauskaa ja tekemistä ja aurinkoisia päiviä ja juhlapyhä nimeltä pääsiäinen. Ne ovat kuitenkin sen syy, että viimeisen viikon olen juossut pää viidentenä jalkana, unohtanut kaikki oikeasti tärkeät asiat, muistanut tärkeät asiat vasta kun joku soittaa ja ilmottaa niistä, ja muuttanut aikatauluja ainakin tuhanteen otteeseen. Sanokaa mun sanoneen, mutta jotkut vuorokaudet ovat selkeästi lyhyempiä kuin toiset, ja toiset päivät taas toooodeeelllaa paljon pidempiä. Kun mietin Tanskassa vietettyä aikaa, yks viikko tuntui kuukaudelta. Täällä yksi päivä tuntuu olevan muutamassa tunnissa ohi, ja joka ilta hampaita lopen uupuneena harjaillessani ihmettelen mitä hittoa tapahtui. En ole saanut mitään aikaiseksi; blogi on junnannut, kaikki matkajärjestelyt ovat pahasti kesken, ja koulutehtävät muistin vasta viimeisenä iltana..

Todellisuudessa tämä koko ongelma johtuu täysin itsestäni. On täysin oma vikani, että täytän kalenterini niin äärimmilleen, ettei valkoista ruutupaperia näy lainkaan merkintöjen takaa. Jos päivässä sattuisikin olemaan kaksi tuntia tyhjää, keksin siihen kyllä hetkessä jonkun buukkauksen. Tämä täyteen aikatauluttaminen saattaa vaikuttaa tehokkaalta, mutta todellisuudessa on kaikkea muuta. Huomaan, että kiire tekee minustä huonoa seuraa - en jaksa keskittyä nauttimaan toisen seurasta ja hyvistä keskusteluista, kun on jatkuvasti vilkuiltava kelloa tai stressattava seuraavasta menosta. En saa syötyä, siivottua tai hoidettua asioita, vaan sähköpostit, laskut, blogin kommentit ja villakoirat kämpän nurkissa kasaantuvat pilviä hipoviksi pinoiksi. Ei hyvä.

Tänään otin paussin typerästä kalenterielämästäni, ja peruin kaikki päivän menot. Paikasta toiseen suhaamisen sijaan lähdin ihanan Didemin kanssa kolmen tunnin aamupalalle juttelemaan töistä ja rakkaudesta ja kevään kynsilakoista, ja syömään kaupungin parhaan avokadoleivän. The Cockissa luuhattuani tulin kotiin tuijottamaan tietokoneen näyttöä JA vihdoin sain energiaa pakottaa itseni hoitamaan kertyneitä velvollisuuksia, yksi kerrallaan rauhallisesti. Nälän yllättäessä treffattiin uudelleen Didemin kanssa, käytiin naapurissa lohikeitolla ja munkkirinkilöillä (NAM!), räpsittiin vähän blogikuvia. Raskaan päivän päätteeksi kellahdin sohvalle pikkukoirat jalkopäässäni lekotellen, ja nautin hetken pyykkikoneen hurinasta ja matkasta haaveilusta. Muistutus itselleni: älä enää koskaan triplabuukkaa itseäsi, älä enää ikinä täytä päiviäsi minuuttiaikataulua vaativaksi suorittamiseksi, muista relata ja elää hetkessä. Se on parasta, mitä itselleen voi suoda, kiire kun yllättää vähän joka tapauksessa.

Niin, viikon kuluttua olen lentokoneessa matkalla Australiaan. Järjestettävää on vielä vaikka kuinka, mutta se tulkoon omana postauksenaan huomenna - tekee hyvää koota itsekin ajatuksia ja fiiliksiä tulevasta. Nyt jalat ilmaan, ja rentoa keskiviikkoa!

Kommentit (0)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram