Koskahan viimeksi blogin puolella näkyi asukuvia? No, onneksi blogimatka Aarhusiin piti sisällään intensiivistä hengaamista kanssabloggaajien kanssa, jotka auliisti suostuivat napsimaan muutamat kuvat päivän epävirallisen työosuuden asusta. Tai no, pikemminkin muut tytöt patistivat minut linssin eteen - mikä siinä onkin, ettei kameralle poseeraaminen koskaan tunnu vähemmän kiusalliselta? Koska asukuvat ovat kuitenkin aina ylivoimaisesti eniten toivottua tavaraa, tässä tulisi taas pari ruutua.

Viikonloppu on sujunut mukavissa merkeissä Tanskanmaalla. Perjantaina palasin takaisin kouluun kahden päivän reissun jälkeen, ja pääsin heti takaisin kiinni intensiiviseen opiskelijaelämään. Aloitimme heti uuden projektin - ottaen siis huomioon, että ensimmäinen moinen presentoitiin & arvosteltiin tiistaina! - ja se vaikuttaa todella mielenkiintoiselta. Seuraavana ryhmätyönä meidän on suunnitelta ja toteutettava nettikauppa. Tiedossa on siis taas kahvitankkausta ja intensiivistä kirjaston penkkien kuluttamista, kun työn alla on paitsi määriteltyjen tuotteiden kuvaaminen, editoiminen, nettikaupan taustatarinan ideointi ja kirjoittaminen, koodailusta puhumattakaan. Perjantai kului koulumme mahtavia laboratorioita hyödyntäen, joissa koneellisesti ja kemiallisesti testaamme esim. eri materiaalien reagoimista väriaineisiin, tekstiilin nyppyyntymistä yms. vastaavaa. Vaikka pääaineeni, muodin sisäänosto, onkin "siistiä sisätyötä", ja todennäköinen työympäristö on avokonttori eikä labra, on silti paitsi TODELLA mielenkiintoista, myös ehdottoman tärkeää omata ymmärrystä näistä aspekteista. Päivä toisensa jälkeen koulu vaikuttaa mielenkiintoisemmalta, ja tuntuu vaan niin mahtavalta voida tarjota aivoille ärsykkeitä uuden tiedon muodossa päivittäin. Niin paljon mitä myyntityötä ja liikkeen puunaamista rakastan, olen niin fiiliksissä tällaisen aineen opiskelusta.

Ihanaa on myös koulun jokaviikkoinen perjantaibaari. Heti kun olimme saaneet uudet työryhmät sovittua ja kaavailtua aikataulut uuden projektin toteuttamiselle, istahdimme terassille nauttimaan virkistävän kylmää bisseä. Ilta jatkui koulun diskossa (!), mikä oli juuri sellainen kokemus mitä voi kuvitella; serpentiiniä löytyi lattioille tanssimisesta tallottuna, ikkunat oli pimennetty aukileikatuilla jätesäkeillä, ja kalja maksoi alle kaksi euroa tuopilta.

Lauantaille oli vain yksi suunnitelma, ja se oli aina yhtä miellyttävä krapularetki Ikeaan. Koska kotikylästämme puuttuu tuo ruotsalaisten lastulevynkatkuinen putiikki, oli meidän suomityttöjen maaniteltava autokuski parin tunnin roadtripille. Olin onneksi tehnyt etukäteen läksyni, ja itse ostostelu sujui kuin rasvattu, ostoslistaa yliviivaillen ja kärryä täyttäen. Olen aina kokenut aikamoista antipatiaa Ikeaa kohtaan, täytyy näin opiskelijana nostaa hattua tuolle puljulle - kaikkea löytyi mustista astioista lounasbokseihin, koristetyynyihin, ja pyörälliseen yöpöytään. Eikä maksanut mitään. En olisi koskaan kuvitellut sanovani tätä, mutta tein aivan mielettömiä löytöjä etenkin nk. ale-osastolta. Pienestä sekoamisesta huolimatta kaiken sai sentään tetris-taitoje hyödyntäen mahdutettua kiesiin! En ole koskaan ollut kovin kiinnostunut sisustamisesta, mutta kun oli aloitettava kaikki alusta, on oikeastaan ollut aika kivaa ja inspiroivaa pohtia millaiseksi haluaa oman huoneensa laittaa. Luonnoksissa lepää postausluonnos suunnitelmista, joka saattaa hyvin pian nähdä päivänvalon.

Tämän päivän suunnitelma on siis retki uuteen kotiin, ja uusien mööpeleiden kokoaminen. Onnekseni kaksi raavasta kättä on tässä apuna, sillä omat insinöörilahjani ovat korkeintaankin keskinkertaiset. Onni on myös se, että kerrankin saa muuttaa ihan niin hitaasti mitä haluaa - tänään kynsilakkalaatikko, huomenna matkalaukullinen talvivaatteita, ensi viikolla uusi matto. Ainoa asia mikä harmittaa on taidekokoelman jääminen Suomeen - koti jossa ei ole tauluja ei ole koti. Pitäisi varmaan taas inspiroitua, ja tilata esim. Etsystä grafiikkaa ja muita kauniita kuvia kehystettäväksi. Osaako joku suositella muita vastaavia puoteja, joista voisi tilata tyylikkäitä julisteita tai muita tauluja?

aurinkolasit Celine, takki IRO, silkkipaita Filippa K, hame Acne Studios, kengät Bikbok Never Denim, laukku Balenciaga

Kommentit (9)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Oletko tosissasi? :D En tiedä minkä kokoiselta näytän kuvissa, mutta olen 172cm pitkä. Hyvin keskivertoa siis, pikkuinen en kyllä millään mittataulukolla!

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram