HUH mitä vauhtia päivät Helsingissä ovat kuluneet! Kuten osasin etukäteen uumoilla, ovat ensimmäiset hetket täällä kotosuomessa olleet kuin pikakelauksella elettyjä. On ollut kampaajaa (!!!Mulla on nyt ehkä elämäni parhaat hiukset), Indiedays blog awardseissa palkinnon voittamista (KIITOS KAIKKI HUH OOTTE PARHAUTTA), ystäviä, työtapaamisia, pressipäiviä, koirien kanssa hengailua, pitkiä iltoja... Olen aivan raato jo näin päivän numero viisi kohdalla, ja taidankin lähteä vapun jälkeen pariksi päiväksi mökille relaamaan takan eteen, saunomaan pois vappukuonan, ja ihan vaan tuijottamaan koskelle ajattelematta mitään. Voisi todella tehdä hyvää, vaikka kiireisestä aikataulusta huolimatta olen niin, niiiiiiin onnellinen että olen täällä juuri nyt.

Päälle pukkaava väsymys johtuu myös eittämättä hektisestä päivärytmistä, mutta myös normaalien aamurutiinieni puutteesta. En ole oikein muistanut syödä kunnollista aamupalaa tai hörppinyt rauhassa aamukahviani, vaan Päivän Tärkeintä on nautittu milloin tapaamisesta toiseen juostessa, ja milloin kanelipullan muodossa. Eiii hyvä.

Tanskassa kotona ollessa rutiinini on aina selkeä, ja suorastaan minuuttiaikataulussa toistuva. Herättyäni käyn aamupesulla, ja kylpyhuoneeseen marssiessani napsautan vedenkeittimen päälle ja heitän pari kourallista pakastemarjoja mikroon sulamaan. Sen jälkeen sekoitan pikakahvini, otan vitamiinit, ja valmistan jokaisen aamun kruunaavan herkkukulhoni, jonka avulla nälkä pysyy loitolla tehokkaasti. Syön aamupalani Insta-feediä selaillen ja uutisia lukien, jonka jälkeen meikkaan, ja sitten poljen kouluun täynnä energiaa. Aamurutiinini suorittamiseen menee n. 40 minuuttia, poislukien pyöräily kampukselle, ja nautin itse rutiinien tuomasta helppoudesta. Koskaan ei tule paniikki tai kiire, kun sama kaava toistuu aamusta toiseen.

Sitten tuohon jumalaisen näköisen aamiaiskipon reseptiin. Heitän kulhoon marjasekoituksen lisäksi pari desiä kreikkalaista jugurttia, kourallisen erilaisia pähkinöitä, reilun kaadon spelttimysliä, ja kruunaan koko annoksen muutamalla ruokalusikallisella vaahterasiirappia, jota RAKASTAN. Tiedän - onhan se pieni sokerishokki heti aamuun, mutta se toimii terveellisen speltin joukossa ja happaman jugurtin makua taittavana täydellisesti. Toisinaan pilkon joukkoon vielä puolikkaan banaanin, mutta normisettini joka. ikinen. aamu. on tällainen.

Koti-ikävä Tanskaan ei ole vielä noin muuten päässyt yllättämään, mutta kyllä niitä normaaleja aamurutiineja tulee kaivattua yllättävän nopeasti! Ja melkein hävettää tunnustaa, että en ole ehtinyt käydä nyt Suomessa ollessani vielä kertaakaan ruokakaupassa........ Huh. Ensi viikolla otan iisisti!

Kommentit (3)

JS

Ihanaa loytaa ihmisia, ja nimenomaan suomalaisia jotka ovat muuttaneet Tanskaan! Itse tuskaisesti ja kovasti haluan kuulla kokemuksia ulkomaille muuttamisesta, koska itsellani tulee ajankohtaiseksi elokuussa (apua!). Blogisi loysin sattumalta, ja on huojentavaa lukea tuntemksiasi ja kokemuksia joita itsellanikin esiintyy, mm. stressi, ahdistus, muuton suhteen. Itse olen tyytyvasena elanyt koko pienen elamani samalla paikkakunnalla, vakityo, ystavat, perhe jne. Joten iso harppaus uuteen elamaan..sentaan onnea on, etta poikaystavani asuu jo taalla (aloitti opiskelut Kopiksessa tammikuussa), joten yksi laheinen ihminen on sentaan siina vieressa tukemassa muutoksen alla.
Luen jatkossa mielenkiinnolla blogiasi ja kirjoituksiasi!

liltsu

Suosittelisin ennemmin ottamaan marjat vaikka illalla jääkaappiin sulamaan kun lämmittämään ne mikrossa :) mikro tuhoaa niiden hyviä puolia.

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram