Hellurei ja tuhannet pahoittelut hiljaisuudesta linjoilla! Valmistaudun täällä täyttä häkää perjantaina koittavaan ensimmäisen lukuvuoden loppukokeen ensimmäiseen osaan (..olipas hankalasti ilmaistu!), ja olen ihan stressikuoleman partaalla. Joka yö unissani pyörii markkinoinnin kaavat, ja unimaailmassani power pointin sivut vaan viuhuvat ohi.. Joo, vähän on stressia pinnassa! Huomiseksi on kuitenkin tulossa taas Ikisinkkupostaus, ja piti kuitenkin äsken ihan spontaanisti ottaa hetki blogille, sillä postiluukusta putosi aivan sekunti sitten uusin Cosmo. Heinäkuun numerossa on vaikka mitä kivaa kesälukemista, mutta myös minun ja Didemin tähdittämä muotijuttu siitä, mitkä yhdeksän vaatetta pakkaisimme mukaan kaupunkilomalle. Rakastan tollaisia haasteita, ja väitänkin olevana reissupakkaajana konettakin tehokkaampi! Uudesta lehdestä voi siis katsoa muikistelevat muotikuvat, ja vaikka itse sanonkin, niin yllättävän virkistävää katsoa asuja "normaalien" ihmisten päällä. Lyhyt mutta hoikka Didem ja pitkä mutta muodokas minä ollaan kivan erilaiset valinnat vaatteiden kantajiksi, mutta kivointa jutussa on musta se, että kaikki vaatteet on meidän itse valitsemia ja stailaamia. Kirmatkaa siis lehtipisteille kurkkimaan, millaiset yhdeksän eri asua me taiottiin yhdeksää vaatekappaletta käyttäen!

Sitten itse asiaan. Koska muotijutussa sivutaan vain ohimennen muutamia pakkausvinkkejä, joita itse noudata, ajattelin jakaa muutaman muun ajankohtaisen vinkin kaikille, joilla on viikonloppureissu edessä. Samalla myös yritän repiä itse itselleni inspiraatiota, sillä kaiken koulukiireen keskellä pitäisi myös valita oman Samsoniteni täytteet perjantai-iltana koittavalle Lontoon reissulleni!

1. Less is more

Vaikka ihan jo ekologisuuden nimissä karsastan ajatusta siitä, että "ostetaan sitten kaikki puuttuva lomakohteesta", niin kannattaa silti jättää reissukassiin tilaa. Huomaan itse, että vaikka joka kerta pakkaan vähemmän ja vähemmän, jää laukun pohjalle aina joku random teeppari tai hame, johon en koskenut kertaakaan tien päällä. Kannattaa siis harkita jokaista vaatetta ainakin kolmeen otteeseen, jotta tilaa jäisi myös sitten vaikka sille tuliasshoppailulle tai niille täydellisille korkkareille. Hauskoja reissukokemuksia ovat olleet myös ne, jos on ollut "pakko" käydä lainaamassa matkakaverin laukusta jotain kivaa päälle, jos omat vaatteet eivät just sillä hetkellä miellyttäneet omaa silmää.

2. Kaiken täytyy matchata

..Ja nyt en puhu Tinderistä, höhöö. Nyrkkisääntönä voisi pitää sitä, että mitä lyhyempi reissu, sitä paremmin täytyy matkagarderobi sunnitella. Esimerkiksi tulevalle Lontoon tripilleni otan mukaan vain cabin-kokoisen laukkuni, ja jotta kaikki oleellinen mahtuisi mukaan, täytyy jokaisen mukaan otetun vaatteen olla käyttökelpoinen useampaankin kuin yhteen asuun, ellen sitten aio olla vain yhdessä asussa viittä päivää. Pakkaa siis mukaan vaatteita, joiden sävyt pelaavat yhteen, ja laske kuinka monen alaosan kanssa voit käyttää samaa yläosaa, ja toisinpäin. Huomioi myös kengät! Yksiväriset shortsit, yksi erikoisempi hame, sekä yhdet monikäyttöiset farkut ovat hyvä pohja, ja muutamalla arkisemmalla ja spesiaalimmalla yläosalla saa jo monta erilaista asukokonaisuutta eri tilanteisiin ja säihin sopiviksi. Myös silmppelit maksimekot ovat oma suosikkini, sillä ne vievät vain vähän tilaa, eivät rypisty, ja sopivat jokaiseen tilanteeseen. Yksi tai kaksi kaikkien vaatteiden kanssa sopivaa takkia on myös hyvä ottaa matkaan, sillä hätätilassa uuden kivan t-paidan kyllä löytää mistä vaan, mutta suosikkinahkatakin korvaaja voi olla kiven alla - ja maksaa maltaita.

3. Suosi suoraa

Reissussa pahinta on vatsaongelmien ja taskuvarkaiden lisäksi se, jos vaatteet ovat matkalaukusta nostellessa tuhannen rypyssä. Tee siis (tekstiilisille)matkakumppaneillesi rypistystesti ennen laukkuun viikkaamista; purista vaatetta kevyesti nyrkkiin, ja katso rypistyykö se. Jos kevyen puristelun jälkeen tekstiilin pinta on kuin Grand Canyon, jätä se suosiolla vain sellaiseen käyttöön, jossa silitysrauta on jatkuvasti käsillä. Matkalle kannattaa siis valokoida materiaaleja, jotka eivät rypisty helposti (esimerkiksi jotkut viskoosit, tencel, jotkut polyesterit..) sekä luonnonmateriaaleja, joiden rypyt oikenevat henkarille ripustaessa (kuten nahka, osa puuvillasta, merinovilla, kashmir, silkki..) Suosin itse sekä arjessa että etenkin kesäreissussa pellavaa, sillä ohut pellavainen t-paita hengittää ja on mukava päällä, eikä pieni ryppyisyys näytä siinä silmiinpistävältä - päinvastoin. Jos kuitenkin lempivaatteeseen on tullut ryppy eikä silitysrautaa ole käsillä, pistä vaate henkarille ja kylppärin nurkkaan roikkumaan kuuman suihkun ajaksi, jolloin sitkeimmätkin rypyt suoristuvat kuin itsestään!

4. Säväytä asusteissa

Saman asukokonaisuuden saa näyttämään todella erilaiselta, paritti sen sitten rentojen tennareiden tai värikkäiden korkkareiden kanssa. Jos tiedossa ei ole pelkkää flipflopeissa tepsuttelua, pakkaa mukaan muutamat erilaiset kävelyyn sopivat kengät, sekä näyttävimmät mutta kävelykelpoiset korkkarisi. Löysin vuosia sitten Berliinistä huikean korkeat mutta about villasukilta jalassa tuntuvat korkosandaalit, jotka ovat mukanani jokaisella kaupunkireissulla. Vaikka yllä olisi vain trikoinen maksimekko ja nahkatakki, tuo lisäsentit ja suora ryhti asuun ihan eri fiilistä. Myös muutama hattu, erilaiset ohuet ja kuvioidut huivit, aurinkolasit, sekä pari erilaista laukkua riittävät tuomaan freesiä fiilistä asuihin viemättä liikaa tilaa laukussa.

5. Kruunaa huulipunalla

Mitä korkeammalle mennään lämpöasteissa, sitä vähemmän jaksan paklata naamaa. Haluan kuitenkin näyttää aina huolitellulta, ja matkalle valikoituukin simppeli ja nopea, mutta ihan yhtä säväyttävä meikkilook. Mineraalipohjan voi nakata huoletta vaikka laukkuun ilman kahta ajatusta lentokoneen nesterajoituksista, ja sillä saa pyöriteltyä kasvoille juuri niin peittävän tai kuulaan tuloksen mitä haluaa. Lisäksi se toimii sekä peiteaineena, meikkipohjana sekä puuterina, sillä sama tuote on kerrostettavissa näppärästi. Tasaisen ja kuulaan pohjan lisäksi riittää kulmien skarppaus, sipaus aurinkopuuteria ja poskipunaa sekä ripsarointi. Iltalookkiin riittää pelkkä silmänrajauksen lisäys sekä näyttävän huulipunan sipaisu, ja pakkaankin aina mukaani kirkkaanpunaisen luottopunan, joka tuo meikkiin näyttävyyttä sekunneissa.

Muista myös: passi, hammasharja sekä kännykän laturi!

Kommentit (6)

Veera

Vinkki vitonen jaossa repussa rypistyvien vaatteiden oikomiseen: fööni. En tiedä mitä tuhoa se kankaalle tekee, mutta kuuman ilman puhallus suoristaa rypyt 90% erinomaisesti! Kaikkea sitä maailmalla oppii hehheh :D
veeragoeswild.blogspot.com

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Ooh! VOi tosiaan olla jopa vaarallista tiettyjen materiaalien kanssa, mutta menee ehdottomasti hätätilatestiin! :)

marja

Kuinka pitkä olet? Mä olen jostain syystä kuvitellut sut noin 160 cm pituiseksi...

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

172cm pitkä! En siis mikään hujoppi, mutta ihan kunnon koipeliini kuitenkin :) Hassua, yleensä kuulen että ihmiset "olettivatkin" minun olevan pitkä.

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram