Jos saisin yhden kruunun joka kerta kun joku taivastelee ääneen että miten kukaan KOSKAAN ennen Tinderiä päätyi treffeille, olisin Tanskan rikkain maahanmuuttaja. On monella tapaa totta, että tuo viheliäisen ihana ja valitettavan koukuttava appi on mullistanut seuraelämämme monellakin tapaa (siitä lisää tulevina viikkoina), ja jollain tavalla tuonut rennompaa treffailukulttuuria tuppisuiseen pohjolaan. Vapaampi ilmapiiri on toki ihan toivottua, ja treffeillä käyminen parhaimmillaan ihan hiton hauskaa, mutta tässä tulee aamukahvit näytölle rykäisevä kaunistelematon totuus: Tinder EI toimi. Piste.

..Koska uskon tämän väitteeni herättävän heinähankojen ilmaan heristelyä ja mellakointia kodeissa ja kylillä, kannan vastuuni ja avaan tätä brutaalia väitettäni.

1. Hauskat tyypit ovat oikeasti rumia

Tai siis, ei tällä ole rumuuden kanssa varsinaisesti tekemistä, mutta kuitenkin; mieti tämä tosielämään pohjautuva skenaario. Ruudullesi ilmestyy tumma ja parransänkinen könsikäs, ja kuin lottovoiton lailla match osuu kohdallesi. Mukavan ja hauskan emojeilla sävytellyn viestittelyn jälkeen olette yhtä mieltä treffeistä, ja leijailet jo vähintään kahdeksannessa taivaassa tästä innosta. HALLELUJAA JA UPEITA LAPSIA MAAILMAAN VAAN! Vaan ei. Treffeillä paljastuu karu totuus, jotai ei voi mitenkään ruudun takaa ja merkkirivien välistä huomata - tyyppi on oikeasti todella keskinkertainen ja kuiva, ja läpätkin oikeastaan yhtä säväyttäviä mitä mökin huussissa säilytettävät vitsikirjat. Vaikka joku osaisi viestitellä hurmaavan nokkelasti ja kulminoisi elämänsä viiteen kiinnostavimpaan kuvaan juuri sinun unelmaprinssin kaavaasi sopivat fotot, voi tyyppi olla niinkutsutussa oikeassa elämässä vitunmoinen lapanen. Ei jatkoon.

2. Rumat tyypit ovat oikeasti hauskoja

Mun miesmaku pähkinänkuoressa on seuraava; pitkä, tummakarvainen, pitkähiuksinen, parrakas, minimalistisen skandi-trendeihin pukeutuva treenattu ja tatskattu hunkki. Tuolla tylsiä luentoja päiväunissani piristävällä kissalla ei valitettavasti ole mitään yhteistä sen kanssa, millaisesta ihmisestä pidän. Ihmisen älykkyys tai humoristisuus kun ei ihan vedenpitävästi korreloidu ulkoisiin seikkoihin. Tinderin kaltaisessa, vain ulkoisia tekijöitä arvottavassa deittikanavassa on iso ja ikävä kompastus juuri siinä, että swaippaamme surutta vasemman laidan ö-mappiin kaikki lyhyet ja blondit hannut, koska meillä ei yksinkertaisesti ole muuta millä heitä arvottaa. Mietin usein miten monta timanttista tyyppiä olen menettänyt siksi, koska heidän kuvansa eivät ole miellyttäneet tarkkaa visuaalista silmääni. Aina välillä mietin että nollaan koko Tinderin, ja alan kivittää siellä vaan kaikkia ei-omantyylisiä kundeja, koska valitsemani kaava ei selkeästi johda kuin tragikoomisiin tarinoihin ja karvaisiin pettymyksiin.

3. Vibes don't lie

Jatkona edelliselle. Vaikka tiedän tarkkaan päiväunieni preferenssit ja ihannemieheni ulkoiset detaljet, pidän itseäni pariutumisasioissa varsin epäpinnallisena mirkkuna. Minun kultaisessa vaakakupissani (..siis missä?!) painaa noin tuhat ja yksi arvoa naamaa ja pukeutumistyyliä enemmän ihan vaikka siitä älykkyydestä ja nopeasta huumorintajusta lähtien. Tärkeintä ja ehdottominta on kuitenkin the vibat, mitä kemiaksikin usein kutsutaan. Ne eivät valehtele koskaan, ja oli se sitten miehen vastustamattoman kutsuvan tuoksuva hiki vai mikä tahansa muu kemiallinen reaktio, ihanan ihmisen kohdatessani en ole koskaan luonut minuuttiakaan sen arpomiselle, et onko toi nyt tarpeeksi pitkä ja timmi. Vetovoimaa ei voi mitata kuin kasvokkain.

4. Kärpäsestä härkänen

Potentiaalisinkin matchimme päätyy sukkelaan loppusijoitukseen, jos joku ei yht'äkkiä nappaakaan. Ihan kivalta vaikuttavan kundin pisteet menivät viemäriin heti, kun kirjoitusvirheitä pisti räikeästi silmään vähän jokaisessa lauseessa. Toinen, treffeille asti päätynyt, kokelas sai pakit siksi, koska puhui niin hiton kovaan ääneen, enkä tohtinut sanoa käytännössä tuntemattomalle henkilölle et pliis ole hiljaa. Joo, tosi pinnallista, ja todennäköisesti oma on ns. häviöni. Olemme todella mustavalkoisia tuomitsemaan toisen pienimpiäkin kauneusvirheitä silloin kun emme vielä tunne heidän suurimpia vahvuuksiaan ja upeita puoliaan. Surullista mutta totta, maailman vähäpätöisin asia voi olla todellinen turn off kun toinen ei vastaakaan niitä standardejamme ja ideaalisia piireitä. Jos mietin jokaista ihanaa miestä joihin olen tutustunut pitemmällä aikavälillä esimerkiksi töiden tai ystävien kautta, on heissäkin yhtälailla "kauneusvirheitä", niinkuin meistä jokaisessa. Ne on kuitenkin helppo ohittaa - tai niihin jopa ihastuu! - koska perspektiivi toiseen kokonaisuutena on päässyt rauhassa kehittymään. Samanlainen armollisuus on vaan vaikeaa pitää mielessä tuntemattomalle viestitellessä tai ekalla tapaamisella.

5. Kaikki sinkut eivät ole Tinderissä

NEWSFLAAAAASH! Tuntuu että epätoivoisimpina sinkkumomentteina, kun Tinderin näytöllä vilkkuu musertava "lähelläsi ei ole uusia käyttäjiä"- teksti, että olen maailman ainoa vapaa naaras, ja kaikki miehet ovat kuolleet sukupuuttoon. Tai jotain. On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että Tinderin yleisyydestä huolimatta on myös ihan yhtä yleistä, että joku sinkku ei olisi sen palvelun käyttäjä. Vaikka se tekee alkeellisesta tutustumisesta ja treffeille pyytämisestä helpompaa, voi se olla oikeastaan ihan hyväkin asia. Oikeassa elämässä kun törmää luontevimmin niihin pysäyttävän ihaniin tyyppeihin, eikä joudu murehtimaan jo suhteen ensimetreillä et vieläköhän se roikkuu siellä tinderissä ja käyköhän se muidenkin kanssa treffeillä yy yy yy. Real life Tinderöinti, kuten yksi ystäväni sitä kuuluu, on todella hyvä ja aika aliarvostettu harrastus. Vaikka Tinder on helppo ja harmiton pääsylippu sekalaisen seurakunnan senssipalstalle, on kauppajonossa kahville pyytäminen huomattavasti kutkuttavampi kokemus. Plussana siinä myös se, että siinä välttää aika näppärästi kaikki tämän listan murheenkryynit.

Että sellasta tänään. En edelleenkään aio poistaa rakasta ja vihaamaani Tinderiä, ihan jo siksi, että sinne tallentuneet keskustelut ovat paitsi mahtavaa materiaalia hyödynnettäväksi työssä, myös parhaassa tapauksessa herkän suloisia muistoja mieleen tuovia viestiketjuja. Vaikka olen tietoisesti vähentänyt aktiiviswaippailuani, vuodesta 2013 asti jatkunut Tinderin ja minun on-off- suhde elää ja voi hyvin. Ehkä ensi torstaina voin listata niitä hyviä puolia, vai kiinnostaako mikään positiivinen ketään HEHE?

Kommentit (20)

e

Mahtava postaus :) sun kirjoitustyyli ja avoimuus tekee sun blogista ihan parhaan - älä siis muuta tyyliäsi!

Varsinkin tämän tyylisistä postauksista näkee, että oikeesti panostat näihin ja mietit asioita ennen julkaise-napin painamista. Verrokkina siis sun lukuisat blogikollegat, joiden on PAKKO aina saada postaus per päivä ulos ja laatu saattaa myös olla sen mukainen :/

Mutta jatka samaan malliin <3

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Kirjoititpa ihanasti! :) Tämä oli aamuni eka kosketus someen, ja tulipa hymy huulille - kiitos siitä <3 On tosi jännittävää aina painaa sitä julkaise-nappia kun edessä on varmasti suuntaan ja toiseen tulevaa kommenttia omaan elämään pohjautuvista teksteistä. Vaikka tietysti toisetkin mielipiteet ovat tervetulleita, on tällainen palaute todella merkityksellistä ja tsemppaavaa. Kiitos vielä <3

Satu

Mahtava kirjoitus, johon niin monen Tinderöivän sinkkunaisen on varmasti helppo samaistua (kyllä, minunkin). ;) Päädyin blogisi vakkarilukijaksi vasta hiljattain, ja olen ehtinyt jo useampaan kertaan ihmetellä, miksi en ole tajunnut näin mahtavalla kirjoitustyylillä varustetun naisen blogin olemassaoloa jo aiemmin. :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Joo, tää on kuule muutaman vuoden patoutumat ja kavereiden kanssa ruikutetut kokemukset ympättynä yhteen hahaha :D

Ja tosi kiva kuulla että oot löytänyt reittisi tänne, ja vielä kivmpaa kuulla että tykkäät noin kovasti!

Japsi

Hauska juttu :) Mä olen niitä, jotka eivät ole Tinderissä. Kaveri kerran näytti sovellusta ja tunnin ajan katsottiin yhdessä sieltä miehiä. Ainoa vaan, että en nähnyt yhtään mielenkiintoisen näköistä tyyppiä siellä...Ja väsähdin jo vartin jälkeen. Jotenkin tosielämä on kivempi paikka, kun vibat aistii paikan päällä ja en jaksa "haaskata aikaani" "turhiin" treffeihin... :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Se kirjottelu on parhaimmillaan hauskaa ja jännää, yleensä todella pitkästyttävää :D Voisin kirjottaa oman postauksen siitä, miten tylsät jutut 99% ihmisistä on :D

Lama

Kirjotin kamalan pitkän omat kokemukseni tinderistä -kommentin joka katos.. Jeij internet. Mut yhdeksät tinder treffit käyneenä ja poikaystävän kyseistä äppistä löytäneenä, pidän itseäni mestarina.(hehehe)
Mun nro. 1 vinkki onki ollu kaikille, et turhat lätinät mätsien kanssa sikseen ja treffeille. Ihmisiin on paaljon helpompi tutustua kasvotusten ja, noh, ne vibat! Ei niitä ruudulta pääse tutkimaan oikeesti .
Toka oli kyllä skippaa kylmästi kaikki liian komeat/ tylsän näkköiset tyypit joiden kanssa ei ollu mitään yhteistä. Ihmisten valitsemista kuvista voi yllättävän paljon päätellä ihmistyypistä. Mulla ja saliselfie-makella ei varmasti ois ollu mitään yhteistä, miks mätsätä vaik kaunis poika oiski ollu.
Mun yhdeksästä tinder-treffikumppanista viis oli aivan hyviä tyyppejä. Joista se yks enemmänki ku hyvä ja neljä iha ok mut ei mulle. Muutaman kans oon kamu vielki et koen olevani hiton hyvä mätsääjä tai jotai koska tosiaan, pidän monen päivän viestittelysessareita ajan hukkaamisena. Nih eikä yhtään katastrofitreffiä saatika mauttomia kullikuvia tms muuta äklöä poikien internetsexykäytöstä. Mikä niissä kullikuvis btw on ? Miks niitä lähetetään? Odotetaanko mimmeiltä vastavuorosuutta et pärähtäis tissit whatsappiin vai hä?
Summa summarum, tinderiä ei mun mielestä pidä ottaa liian vakavasti eikä sinne todellakaan kannata lähtä sillä mielellä et sielunkumppani tänne nyt. Ite etin kivaa kaljanjuomisseuraa, toimi.

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Oon samaa mieltä - parhaat Tinder-kokemukset on tulleet kyllä tollasilla pikatreffeillä tutustuen, eikä mitään vuosikausia koodaillen.. Toikin on totta, että peilikuvia ja selfieitä postaavalla kundilla ja mulla saattais loppua jutut lhyeen, mutta kyllä sä mestarimatchaajalta kuulostat!

Mari K.

Mun pitää tulla komppaamaan, turhat viestittelyt sikseen ja treffeille! Mulla ei isompaa kokemusta Tinderistä ole, mut Suomi24:n treffit tuli aikanaan tutuksi - ja sieltä mieheni muutama vuos takaperin löysin.

Mä kuitenki väitän, että paitsi et ne vibat, joita ei voi tekstaillen tuntea, myös se kirjottelu pitäis jättää jo siks, että sillä ajalla minkä käyttää tyypin kanssa kirjoitteluun, sä luot mielikuvan siitä ihmisestä - eikä kukaan ikinä vastaa sitä mielikuvaa. Niin että sitten sä meet sinne treffeille ja putoot pilvilinnoistas VAIKKA se tyyppi oliskin tosi asiassa tosi huisi kaveri - se vaan ei ollut sitä minkälaisen sä kerkesit siitä mielessäs rakentaa.

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Toi on niin totta. Kirjotellessa pitkään väistämättäkin tekee toisesta sen mielikuvan, mikä on mahdotonta tai ainakin tosi hankalaa sittemmin purkaa. Harvemmin kuitenkaan se pilvilinna ja todellisuus kohtaa!

-

Itse liityin tinderiin ystäväni kanssa lähinnä tylsän illan takia ja no vähän naureskellen. En tuolloin olisi koskaan uskonut, että sieltä mitään sen suurempaa löytäisin. Osittain siitäkin syystä, että 99% sai siirtyä suoraan vasemmalle. Kriittisyydestä johtuen matchit jäi vähäiselle. Tästä huolimatta takana on jo vuoden kestänyt suhde, jota en olisi koskaan uskonut löytäväni sieltä :)

Mahtavaa kesää ja tsemppiä swaippailuihin! :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Voi miten ihana kuulla! Omasta ystäväpiiristänikin löytyy useita tinderin yhdistämiä pareja, ehkä omat pelitaitoni ovat vain huterat, haha!

Samoin sulle lämpöistä kesää!

Hepa

Moro Vivian! Sun blogisi on ihan mahtava, samaan aikaan sekä viihdyttävä että syvällinen. Pilkunhyväilijänä eräs asia on kuitenkin alkanut häiritä. :D Muistaakseni olet joskus sanonut, että haluat kehittyä kirjoittajana ja otat mielelläsi asiallista palautetta vastaan. Siispä: mitän tilalle kuin!

"-- tyyppi on oikeasti todella keskinkertainen ja kuiva, ja läpätkin oikeastaan yhtä säväyttäviä mitä mökin huussissa säilytettävät vitsikirjat."

Ja maailma pelastuu!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

NO NYT! Kiitos ja kumarrus tästä. Itse tulee hyvin herkästi sokeaksi omille kirjoitusmaneereilleen jos kirjoittaa paljon ja kovaa, ja valitettavan harvoin kukaan niitä näin hyvässä hengessä punakynäilee. Kiitos hyvin rakentavasti ja ystävällisesti tehdystä korjausliikkeestä paremman blogin puolesta.

..Ja vieläpä maailma pelastuu, no huh!

salla

jes, en oo siis ainoo jonka mielestä tinder ei toimi :D se ois vaa taas amen sistah!!

Noora

YEEEES GIRL, my thoughts exactly!! :-D Onneks luin tän kotona omassa rauhassa, koska tää sai mut nauramaan ja kovaa. Miten mahtava kirjoitus. Vitsit että mä tykkään sun kirjotustyylistä ihan älyttömästi!

Mä oon muuten varmaan koko universumin säälittävin tinder-käyttäjä. Mulla on se, se on päällä (siis oon kirjautuneena sisään), mut teen aina niin, että otan sen discovery-moden pois päältä kun en enää käytä sitä. Eli toisin sanoen käyn aina vaan tsekkaamassa millasia tyyppejä siellä on...Lisäks en oo varmaan vielä tähän mennessä tykännyt kestään. :-DD

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Ihanasti kommentoit, kiitos palautteesta! Kiitän ja niiaan rajusti!

JA hahahab mun yks kaveri tekee täysin samaa mitä sinä!! :D urpot!!!

emmim

Hmmm mua on taas välillä ihmetyttänyt ihmisten valitus siitä, miten Tinderistä löytyy vaan kevyttä yöseuraa hakevia persoonallisuuksia ja ehkä yleisesti koko ajatus siitä, että sovelluksen pitäisi "toimia". Eihän sitä baarinkaan mene (no okei rehellisesti joka kertahan sitä sinne lähtee sillä salaisella toiveella, että _jos kuitenkin_:D) soitellen sotaan, vaan tietää pelin hengen ja mahdolisuuksien kirjon yhden yön sängynlämmittäjästä ehkä jopa kohteliaaseen treffipyyntöön. Toisin sanoen, minulle Tinderin "toimivuus"-skaala on aivan vastaava ja suhtautuminen sovellukseen samanlainen, kun mihin tahansa kemiallisia yhtälöitä sovittavaan tilanteeseen:)

Anycase, givvaaa, että oot palannu niinku blogin alkuhistorian tunnelmaan, kuten tää postaus! (ps. miusta jälkimmäisissä asukuvissa tyyli oli just niin chic ja cool samaan aikaan, et valitukset sikseen<3)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Nojoo, musta tinderissä vaan ns. hinta ei vastaa laatua, koska siellä ihmisiin edes rahtusen tutustuminen vie hitosti aikaa ja on, noh, tosi tylsää suurimman osan ajasta. Musta melkein kaikki kundit siellä (ainakin siis itselleni) alottaa keskusteluja tosi tylsillä tavoilla, ja jotenkin tuntuu ettei huumorintajut natsaa.. Toki niitäkin mahtuu leiriin joiden kanssa selkeesti läppä lentää ja samat aaltipituudetkin löytyy, mut silti - neula heinäsuovassa aika usein, kun sit läpändeerosin lisäks hauskaa pitäis olla myös kasvotustenkin.
Mut oon samaa mieltä siitä sun kanssa, et pitkälti tinderin "toimiminen" on kiinni omasta asenteesta ja suhtautumisesta.

Ja kiitos! Mä oon ollut paljon paremmassa blogimodessa (vaikka on ollu ihan VAMMASEN PALJON töitä ja koulujuttuja et en ees tajua mistä tätä virtaa ja luovuutta pystyy ammentaa..) ja ollu aidosti ihana lukee tällasia kommentteja, et se myös välittyy sinne puolelle :)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram