Mun oli tarkoitus kirjoittaa ihan muusta tähän perjantaihin, mutta kuullessani aamun suru-uutiset, päätin tehdä pitkän tauon jälkeen "top 3 parhaat biisit"- perjantaipäivityksen.

Eilen poismennyt Prince oli paitsi monipuolinen ja järisyttävän lahjakas muusikko, myös yksi suurimmista inspiraation lähteistä minulle. Meillä on kotona kuunneltu aina vähän erilaista musiikkia, ja Frööbelin palikoiden sijaan kotona on luukutettu klassista rockia ja funkkia, ja Prince taitaa olla molempien vanhempieni suuri suosikki. Ei siis ihme, että samat biisit ovat myöhemmin elämässäni saaneet uusia sävyjä lapsuusmuistojen ohella. Samasta syystä alkuvuodesta sydämeni koki kolauksen, kun ensimmäinen ihastukseni kohde David Bowie lähti takaisin tähtipölyksi.

Prince on myös sikäli muistorikas artisti minulle, nimittäin eksäni ja minä fanitimme häntä täysillä. Kotonamme oli lukuisia vinyyleitä, ja muistan metsästäneeni Berliinin levykauposta Sitä Yhtä "meidän biisiä" seiskana. Tänään aamulla oli tietysti pakko laittaa Prince soimaan, ja uppoutua hetkeksi siihen maailmaan, muistoihin ja tunteisiin, mitä se musiikki minussa herätti. Ja voih, olin yksi niistä onnekkaista, jotka todistivat multilahjakkaan ja sopivan mysteerisen Prinssin Helsingin konserttia eturivistä fiilistellen.

Yksi suurista on poissa. Mietin aamulla myös sitä, että keitä me tulemme tulevaisuudessa sankoin joukoin muistelemaan ja kaipaamaan, ja joiden lahjakkuus ja tuotanto elää vielä pitkään ikonisena ja merkittävänä? Justin Bieberiä ja Kardashianeja? Mä taidan olla sisältäni sen verran vanha sielu, että nykymusiikki tuntuu kovin kertakäyttöiseltä ja trendeihin sidotulta, ohimenevältä massalta. Vaikeaa kuvitella itseäni kirjoittamassa muistoadressia Aviciin poismenosta, vaikka toki joka ikisen kuolema sinänsä surettaisikin.

Ainoa kapula rattaissa tämän postauksen kokoamiseen on se, ettei Princen tuotantoa löydy kuin hyvin rajallisesti Youtubesta, byääh! Suosikkibiisini, I would die 4 U, puuttuu esimerkiksi kokonaan.. Voi tylsyys! No mutta, vaikean valintaprosessin tuloksena 3+1 suurta suosikkiani Maestrolta, nauttikaa!

 
Cream oli pitkään mun "pick me up" -biisi, jota soitin aina surullisena kun kaipasin buustia, tai jos jännitin jotain tulevaa.
 
 
Jos pitäisi valita vain yksi, ja I would die 4 u ei sattuisi toimimaan youtube-versiona, niin se olisi tämä.
 
 
Lapsuuden suosikkini, toimii edelleen loistavasti.
 

Yksi maailman kauneimmista ja riipivimmistä rakkauslauluista, jonka alkuperäinen Princen versio on se minulle se "oikea".

 

Kevyitä multia Princelle, ja hyvää viikonloppua teille kaikille! Suuntaan seuraavaksi Melbourneen, ja jätän tietokoneen Sydneyyn lepäämään. Jos teillä sattuu tulemaan mieleen postaustoiveita siitä, millaisia juttuja haluaisitte lukea Australiasta, niin kertokaa! :)

Kommentit (0)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram