En tiedä muista, mutta itselläni on tapana aina uuden vuoden alussa makustella ja arvailla millainen tulevasta vuodesta tulee. Tietenkään ne suunnitelmat eivät läheskään aina toteudu juuri sellaisina joina niitä kaavailin, mutta jotain perää fiilistelyistäni on aina löytynyt. 2013 oli minulle iso vuosi eron ja sitä seuranneen henkisen kasvun ansioista, jolloin opettelin taas tuntemaan itseni paremmin, ja viilasin veneeni kohti uutta horisonttia. 2014 oli merkkivuosi uralleni, jolloin aloitin työllistämään itseni kirjoittaen, hain ja pääsin korkeakouluun, ja muutenkin keskityin luomaan omaa juttuani. Reilu vuosi sitten, supermenestyksekkään kakstuhattaneljäntoista loppukohinoissa, aavistelin vuoden 2015 olevan taas sellainen itsetutkiskelun vuosi, jonka aikana tavalla tai toisella saisin varmuuden siitä, mitä haluan elämältäni seuraavaksi. Niin myös tapahtui.

Vuonna 2015 kyseenalaistin omat tottumukseni. Lopetin sokerin pariksi kuukaudeksi, ja katkaisin karkkikoukkuni. Uskomatonta mutta totta, sen vaikutus näkyy elämässäni yhä. Syön makeaa vähemmän kuin koskaan, ja aniharvoin enää himoan karkkilaarien ja konditorioiden sokeriherkkujen pariin. Tietysti herkuttelen edelleen, mutten enää ole karkkihimojeni renki. Tein myös pitkän shoppailulakon, enkä ostanut uusia vaatteita (kröhöm, niitä muutamaa etukäteen sovittua jokeria mukaan laskematta!) kuuteen kuukauteen. Kuten sokerinkin kanssa, olen lakkoni avulla vähentänyt heräteostoksia ja vaatekriiseissä kauppaan menemistä, ja satsannut entistä enemmän laatuun määrän sijaan. Tein myös henkilökohtaisen ennätykseni siitä, miten paljon vaatteitani laitoin kiertoon sekä lahjoituksina että kirppismyyntinä. Vaatekaappini ja tyylini ei ole koskaan voinut yhtä hyvin mitä nyt.

Suurin ja ehkä henkilökohtaisin päätökseni oli lopettaa bailaus. Kännien vetäminen ja aamuun asti valvominen ei sovi minulle, jatkobileet ja baarien pilkun jälkeen löydetyt tuttavuudet sitäkin vähemmän. Päätin siis lopettaa tavan vuoksi tai seuran painostuksen takia bilettämisen, ja rajata yöjuoksu vain niihin iltoihin, jolloin ihan oikeasti huvittaa lähteä kylille hiomaan tanssilattioiden parketteja ja kiskomaan shotteja. Huomasin nopeasti miten positiivinen vaikutus sillä oli mielialaani, pankkitiliini sekä yleisvireeseeni. Aikaa riitti yllättäen muihin mukaviin asioihin, kuten ystävien kanssa kokkailuun, maalaamiseen, lukemiseen ja urheiluun, kun yhtään aamua kuukaudessa ei tarvinnut herätä päänsärkyyn ja jomotukseen. Alkoholinkäyttöä en ole lopettanut, ja nautin edelleenkin viinistäni ja bissellä käymisestä ystävien seurassa - enää en vain ole kaivannut sitä niin paljoa. En edes muista koska viimeksi olisin ollut humalassa, ja sanokaa kalkkiutuneeksi ja tylsäksi, mutta sekin on aika mahtava juttu.

Näistä terveyttä ja hyvinvointia edistäneistä jutuista huolimatta 2015 ei ollut mikään helppo rasti, vaan sisälsi enemmän kriisejä ja huolia mitä mikään vuosi aikaisemmin. Pohdin kuukausikaupalla työasioita, koulujuttuja ja tulevaisuutta, että välillä elämänilo tuntui olevan todella kiven alle painuneena. Kahden kotimaan välikllä matkustaminen kävi voimille, enkä tuntenut kuuluvani minnekään. Tuntui myös usein siltä, että olen täysin yksin näiden kelojeni kanssa - ja niinhän se ehkä olikin. Eihän kukaan voi tehdä niitä suuria päätöksiä puolestani.

Joskus kesälomalle lähtiessäni minulle tuli vahva tunne siitä, että syksyn työharjoittelussa olon myötä tulen löytämään oman polkuni ja ratkaisun näihin kipuiluihini. Ja kas, kyllähän se vastaus sieltä sitten tulikin, tosin hyvin eri tavalla mitä olisin koskaan osannut toivoa. Nykyisen poikaystäväni kohdatessani minut täytti sanoinkuvaamaton varmuus ja hyvä fiilis siitä, että olen vihdoin siellä missä minun kuuluisikin olla. Oikean ihmisen seurassa, juuri oikealla ajoituksella.

Kaikenkaikkiaan mennyt vuosi oli mahtava. Rankka, mutta antoisa. Opin itsestäni enemmän kuin koskaan, ja löysin oman tyylini elää. Sain matkustaa todella paljon ja kokea uusia asioita, tavata uusia ihmisiä, pettyä ja onnistua, surra ja iloita. 2016 tuntuu näin etukäteisfiiliksellä arvioiden sellaiselta jälleenrakennuksen vuodelta, jolloin kaikki viimevuosien kokemukseni tulevat yhteen, ja luovat jotain uutta. Oppari pitäisi kirjoittaa ja koulu päättyä, uuden työn pitäisi löytyä, arkielämä Helsingissä alkaa... Paljon suuria urakoita tulossa, mutta niiden myötä myös niitä suurimpia palkintoja! 2016 - tulet olemaan yksi elämäni parhaista vuosista, sen tunnen jo ensimmäisen viikon perusteella!

Kommentit (2)

Nepu

Täällä ollaan vasta elämän myllerryksen alussa eron jälkeen, mutta kuulostaa ihanalta että olet löytänyt oman polkusi. Tuo toivoa ja uskoa että asiat ehkä sitten kuitenkin jossain vaiheessa järjestyvät... :)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram