"20 hassua faktaa minusta"- henkiset postaukset ovat suosikkejani, ja rakastan lukea pientä knoppitietoa eri ihmisistä. Silti todella harvoin kirjoittelen niitä itse, vaikka tämän tästä mietin, että pitäisi taas tehdä pieni listapostaus. Etenkin aina silloin, kun jonku kummastelee ääneen jotain minulle ah-niin-tavallista puuhaa, yritän painaa sen mieleeni tällaista friikkeilypostausta varten. Joten tässä viikonlopun kunniaksi omia outouksiani!

1. Minun on aina otettava oikeanpuolimmaiset liukuportaat

Kun sanon aina, tarkoitan a-i-n-a. Olen valmis jonottamaan ihmisrykelmässä päästäkseni oikeanpuolimmaisiin portaisiin, vaikka tilaa muihin olisi vaikka kuinka. Pyydän myös aina seuralaistani tulemaan oikeanpuoleisiin portaisiin, ja onneksi toistaiseksi kukaan ei ole pistänyt hanttiin. En todellakaan tiedä mistä tämä alkoi, mutta niin pitkään kun muistan, olen aina valkannut oikean laidan. Ehkä se tuo onnea.

2. Käännän vessapaperirullat aina ja kaikkialla oikeaan suuntaan

En VOI olla ainoa, jota ärsyttää ihan ylitsepääsemättömän paljon se, jos wc-paperi rullaa kohti seinää. KUKA HULLU LAITTAA SEN VÄÄRIN SINNE TELINEESEEN?! Rullia tulee siis käänneltyä niin kotioloissa (asun siis selkeästi vajaamielisten tai tietämättömien kanssa) kuin ravintoiloissa, lentokentillä ja kyläillessäkin. Välillä olen yrittänyt ohittaa pakottavan tarpeen kääntää rullan suunta, mutta niin se vain häiritsee, että joka kerta se on vaan pyöräytettävä oikeaan suuntaan. Vielä sentään en ole niin sekaisin, että kävisin esim. julkisissa vessoissa kääntämässä jokaisen rullan, haha.

3. En koskaan osta vaatetta tutkimatta sen pesulappua

Hullu puristelijanainen täällä heiii! Vaatteiden materiaalit ovat minulle keskisuuri obsessio, enkä voi käsittää ihmisiä, jotka eivät ole ostamiesta vaatteiden materiaalista ja hoito-ohjeista kiinnostuneita. Inhoan päällä rypistyviä, sähköistyviä, nukkaantuvia ja hengittämättömiä vaatteita, enkä koskaan voisi ostaa edes sukkapakettia tsekkaamatta, mitä se pitää sisällään. Myös rypistely kuuluu asiaan, ja jos näette minut jossain vaateputiikissa puristelematta kangasta nyrkkiin, niin ensinnäkin muistuttakaa minua ostolakostani, ja toisekseen, älkää kutsuko vartijoita. Kunhan vaan testaan, miten materiaali käytössä toimii! Materiaalipakkomielteeni tuo elämääni myös paljon iloa, ja viihdytän itseäni usein kaupoissa pyöriessäni tunnustelemalla materiaalia, ja arvaamalla sen sisältöä. Hilpailun jälkeen pitää sitten tsekata pesulapusta oikea vastaus, ja voi mikä onni, jos osaa veikata myös prosenttimäärän edes suunnilleen! Ja joo - ei tarvitse varmaan erikseen mainita, että olin suhteellisen haka ja äärimmäisen kiinnostunut opetussuunnitelmani "materian knowhow"- kursseista, joilla pääsin purkamaan tekstiilejä osiin, ja testaamaan mm. niiden paloherkkyyttä, värinpäästöä ja kutistuvuutta. Tekstiilitaivas.

4. Nukun tyyny kasvoillani

Yksi ylivoimaisesti kovin fobiani on se, että korvaani lentää jotain. Muistan kerran lapsena Stadikalla löhöillessä miten kärpänen lensi osuen korvaani, ja se tuntui niiiiiin epämiellyttävältä ja pelottavalta, että siitä lähtien olen aina nykinyt hiukset korvieni peitoksi. Joskus sata vuotta sitten Berliinissä reissatessa ötökkä korvaan- pelotilat kasvoivat niin suuriksi, että hoksasin laittaa tuubitopin päähäni nukkumisen ajaksi. Se paitsi pimensi kivasti huonetta, oli myös pätevä suoja korvilleni ja kasvoilleni mahdollisilta hyökkääjiltä. Muutama vuosi sitten kehitys otti taas aimo askeleen eteenpäin, ja keksin nukkua tyyny naamalla. Se on paras blokkaus äänille, valolle, ja ulkoisille häiriötekijöille, ja nukunkin aina tyyny kasvoillani. Huvittavinta tässä on se, että nyt Lontoossa ollessani siskoni tunnusti minun tartuttaneen tuubitoppi-yömyssyn myös häneen, ja hänkin nukkuu jokaisen yön kasvot peitettyinä.

5. Olen juonut maitoa viimeksi vuonna 2003

En koskaan, edes lapsena, ollut "paljaan" maidon ystävä, enkä ole ikinä oppinut sitä juomaan. Koulussa join aina piimää (parasta!!!), ja maito ihan jo ajatuksena ja hajuna kuvotti. Muistan viimeksi maistaneeni maitoa pelkiltään vuonna 2003, jolloin rakas isoveljeni - myöskin maidoton - maksoi minulle kokonaista 2 euroa siitä hyvästä, että join lasin maitoa. Hyi. Muut maitotuotteet maistuvat kyllä senkin edestä, mutta tölkkimaito sellaisenaan on ehkä kamalinta. Tai ei! Kamalinta on kahvi, jossa on niin paljon maitoa, että maidon maku tulee läpi. Yäääääk.

6. ..Ja syönyt sianlihaa vuonna 2005

Tämän saattaa moni muistaakin aikaisemmista listoista, mutta en syö lainkaan sianlihaa. Lopetin sianlihan syömisen yläasteaikoina kuin seinään, ja sittemmin en ole syönyt possua lainkaan. Huvittavaa, mutta ns. oikeassa elämässä tämä herättää ihmisissä joskus jopa vihaisia mielipiteitä ja kyselyitä, sillä on kuulemma NIIN erikoista syödä muuta lihaa, mutta skipata muka-niin-herkullinen kinkku. Joudun tämän tästä vastaamaan kysymyksiin "eikö koskaan tee mieli pekonia?" tai "syötkö kuitenkin jouluna kinkkua?", mitkä tuntuvat järjettömiltä. Jos sianlihaa tekisi mieli, niin varmasti aloittaisin sen popsimisen uudelleen, mutta toistaiseksi eettiset ja ravintsemukselliset syyt ovat olleet tärkeämpiä.

7. Inhan tehdä muistiinpanoja tietokoneelle tai kännykkään

Tunnen itseni usein luokkahuoneen mummoksi, sillä teen kaikki muistiinpanot ja koulutehtävät kynällä paperille. Powerpointit ja muut ovat kauhistukseni, enkä ole vieläkään opetellut käyttämään iPhoneni kalenteria. Rakasta sitä, että voin kirjoittaa kalenterin marginaaleihin muistilistoja ja tärkeitä tietoja, ja että kaikki menoni kulkevat "mustana valkoisella" mukanani. Lisäksi piirtäen ja kirjoittaen on minusta paljon helpompaa hahmottaa ajatuksia, suunnitelmia sekä muistiinpanoja, ja visuaalinen muistini pelaa niin huomattavasti paremmin.

8. Puhun paljon yksinäni

Se, mitä en kirjoita kalenteriin, höpöttelen itselleni päivän mittaan. Tykkään yksin ollessani selostaa puuhiani ("trallallallalaa, mitäs munakkaaseen laitetaan? Tässähän tätä nyt paistetaan" ym älykästä), ja stressaavissa tilanteissa tsemppaan itseäni verbaalisesti. Myös Taskassa ollessa tämä on korostunut, sillä suomea tulee puhuttua niiiiiiin vähän. On kivaa leikkiä sanoilla, lallatella ja pohdiskella ääneen, vaikka se varmasti hyvin erikoiselta vaikuttaa kaikkien muiden korvaan.

9. ..Ja laulan ajaessani pyörää

Kaikki autoilijat voivat ehkä samaistua tähän, mutta ehkä MIKÄÄN ei ole kivempaa kuin se, jos saa ajaa kovaa vauhtia musat täysillä ja laulaa mukana! Usein etenkin kotimatkat koululta menevät laulaessa/huutaessa sen hetken suosikkibiisejä, ja vaikka ohi pyöräilevät antavatkin kysyviä katseita, on sen vapauttavuus nolotusta voimakkaampaa. Alice Cooperin "Poison" on ollut muutamana väsyneenä päivänäni mitä parhainta musaa pyöräreiteille, ja Celine Dion toimii aina.

10. Rakastan lukea työpaikkailmoituksia

"Hmm, mitäs nyt tekis, selaisko vaikka työpaikkailmotuksia aikansa kulumiseksi?" said no-one ever. Paitsi että allekirjoittaneen mielestä kyseinen puuha on mukavinta ajan tappamista ikinä! Vaikka pitkään aikaan itse työnhaku ei ole ollut itselleni ajankohtaista, on jostain selittämättömästä syystä työpaikkailmoitusten selailu kivaa. Minua kiinnostaa se, mitä erilaisiin pesteihin vaaditaan, millaisia kaikkia ammatteja on olemassa joista minulla ei ole tietoakaan, ja välillä myös se, voisiko jostain paikasta vinkata vaikka jollekin frendille. Ei siis liene sattumaa, että olen ystäväpiirini epävirallinen työvoimatoimisto, joka todennäköisesti osaa aina nimetä muutavan kiinnostavan paikan, joka olisi vapaana. Kiinnostus erilaisiin ja erikoisiin ammatteihin lienee siinä, että olen aina ollut itse kiinnostunut keskenään hyvin erilaisista uramahdollisuuksista. Leikittelen tämän tästä ajatuksella, että jos sitä ryhtyisikin lääkäriksi. Tai opettajaksi. Tai tavaratalon vaateneuvojaksi. Tai PR-tehtäviin. Tai henkilökohtaiseksi avustajaksi. Eihän sitä koskaan tiedä!

 

Löytyykö samankaltaisuuksia, anyone?

 

Kommentit (29)

Ronja

2, 3, 7, 8, 10... Olihan siinä yhtäläisyyksiä (+kasvissyöjä vuodesta 2002 ja maidon käytön lopetin reilu vuosi sitten). Saatan olla raskas shoppailukaveri kun toiset innostuvat jostain "todella ihanasta" ja itse olen lähinnä shokissa "sä ostat jotain akryyliä, oikeasti?!".
Olen myös erittäin tarkka korvista, tai oikeastaan koko päästä, ja saan slaagin jos joku uhkaavasti lähestyy. Kärpäsen surina korvan vieressä, ei ei ei. Kerran jopa mottasin kaveria, joka vain yritti ottaa roskaa hiuksista, mutta sattui liian lähelle korvia. Olisi voinut varottaa... Siltikään en ole vielä edennyt niin pitkälle, että öisin korvia suojaisin. Tyyny kasvoilla kuulostaa jopa ahdistavalta!
Näitä ihmisten "kummallisuuksia" on kyllä hauska lukea. Etenkin kun lopulta yhtäläisyyksiä löytyy yllättävänkin paljon :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Hahaa, hear hear sister! :D Samoja fiiliksiä usein, kun joku hiplailee zaran muovipussineuleita.. yääk! Tyyny kasvoilla ON IHANAA, usko vaikka kaikkia tähän kommentoineita! Vaikka varoitan, siihen jää sitten koukkuun!

elina.annamaria

Aina kun näen kivan vaatteen kaupassa niin ihan ensimmäiseksi kaivan sen pesulapun esiin ja katson mitä matskua se on! Jos materiaali ei miellytä niin samantien heivaan ajatuksen vaatteen ostamisesta. En myöskään ymmärrä miten niin moni vain ostaa vaatteita jotka näyttävät kivalta, katsomatta ollenkaan materiaalia ja ihmettelee sitten ensimmäisen pesun jälkeen että mitäs tälle nyt tapahtui o.O

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

On niin ihanaa kuulla, miten kasvavassa määrin ihmiset kiinnittää huomiota vaatteiden laatuun ja haluaa panostaa vaatevarastoon pitkällä tähtäimellä! :)

Battery

Mä nukun aina kans joku vaate naamalla. Tosin alunperin valoisuuden takia, mutta nykyään joka yö koska se on parasta! Ja työpaikkailmotusten lukeminen on niin hauskaa. Varsinkin sillon kun löytää super ilmotuksia, kuten viimeisin löytö: jäätelökonsulentti!

memmi

Samastun niiiin vessapaperirullien kääntelyyn! Mielettömän ärsyttävää jos ne laitetaan väärin telineeseen :D Ja mäkin nukuin joskus tyyny pään päällä. Tosin syynä oli se, että opettelin pois jatkuvasta korvatulppien käytöstä ja tyyny vaimensi mukavasti. Kunnes sitten opin jättämään senkin pois. Paitsi välillä laitan sen edelleen nassun päälle valosuuden vähentämiseksi, jos on oon muualla kuin kotona yötä ja oon unohtanu unimaskin kotiin. Mikään ei oo inhottavampaa ku valosassa nukkuminen :D

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Joo mä en kertakaikkiaan tajua et miten joku ei tsekkaa niitä rullia... Huh. Mä en oo käyttäny enää perinteistä unimaskia vuosiin, kun en löytänyt sopivan pehmeetä, ja sit sellasta, joka pysyis napakasti muttei kiristäis. The art of sleeping :D

jade

Olen nukkunut tyyny pään päällä kymmenenvuotiaasta lähtien ja nykyään on silkka mahdottomius nukkua ilman. Jos käytössä on vain yksi tyyny, priorisoin sen pään päällä olevaksi.

Kirsi

Olisi kiva, jos tekisit postauksen noista vaatteiden materiaaleista. Mitä kannattaa ostaa ja mitä ei, mikä rypistyy ja mikä sähköistyy ja mikä kutistuu. Olen alkanut kiinnittää entistä enemmän huomiota asiaan, mutta toistaiseksi tuntuu, etten vielä ole oppinut kuin luopumaan akryylineuleista kirpparillakin.(Jos oot jo tehnyt tästä postauksen, niin sori oon laiskalla päällä, enkä jaksa googlettaa...vaikka tän lauseen kirjoittamiseen meni varmaan enemmän aikaa.)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Heips Kirsi! En ole vielä(kään) tehnyt aiheesta ihan niin kattavaa postausta mitä haluaisin, mutta otan sen näin syksyn tullen (apua saako noin sanoa...) työn alle, kun silloin useimmat meistä tekevät vaatehankintoja tulevaan sesonkiin. Kiitos muistutuksesta ja toivottavasti jaksat odottaa!

Sipelius

Minuakin kiinnostaisi hurjasti kuulla kattavammin vaatteiden materiaaleista! Sitä odotellessa :)

annemaris

hahahahahha mulla on mol.fi auki vähintään kerran viikossa :D kiva seurata suht pienellä paikkakunnalla mitä paikkoja on haussa, millä firmalla vaihtuu henksu useasti yms :D terveisin avoimet työpaikat-friikki91

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

JES, onneksi en ole yksin! :D Tää on musta nimittäin tosi outo harrastus, mut joku siinä viehättää.. :D voi voi.

Leba

Hei saako udella että miten sulla menee nykyään sokerin/herkkujen syönnin kanssa? Sullahan oli se sokerilakko-kokeilu tossa jokunen kuukausi sitten. Kärvistelen just parhaillaan kauheiden vieroitusoireiden kanssa (neljäs päivä menossa, loppua ei näy...) ja kaipaan jotain uskoa siihen, että kyllä tää tästä vielä helpottaa :D

PS. Ponkes-pipo on aivan must nukkumaan mennessä! En nuku ilman sitä. Monesti yöllä mun on pitänyt siivota koko kämppä pipoa etsiessäni, joten lopulta sit menin ja hankin toisen samanlaisen niin ainakin toinen on yleensä tallessa iltaisin! :D

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Hei, toki saat! Siitä löytyy kyllä lähes joka viikko tehtyjä päivityksiä lakon etenemisestä, kannattaa etsiä ne ton haku-toiminnon avulla (vasen yläkulma), siellä on koko stoori! :) Sokerihimo helpotti tokan viikon kohdalla lopullisesti, eikä enää himottanut sokeri.

Nykyään syön makeaa silloin kun huvittaa, enkä ole kokenut tarvetta rajoittaa makean syömistä. Suklaa ja jäätelö maistuu vähintään kerran viikossa.

Ja haha, toi pipojuttu on kyllä erikoinen! :D

Layra

Haha toinen vessapaperirullan kääntelijä täällä! :D en voi ymmärtää mitkä tahvot sen laittaa sinne väärinpäin!! Ku menin ekaa kertaa nykyisen poikaystävän luona käymään niin sillä oli se rulla just väärinpäin... Hetken jo mietin että tässäkö tämä sitten oli, tähänkö tämä kaatuu. Pidin luennon aiheesta ja siitä lähtien rullat on tullu oikeinpäin. Poikaystävän porukat ei oo vaa vielä tajunneet tätä, joten kaikessa hiljaisuudessa käännän rullat oikeinpäin aina siellä käydessäni.. Mut eikö tosta tyyny naamalla nukkumisesta tuu mitkää tukehtumisvibat? :DD

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

JEP, mikä ihmisiä vaivaa?! Ja upeeta, jos toinen on oppinut ekasta virheestä, huh, hänessä on siis vielä toivoa.. Tyyny naamalla ei tod tuu tukehtumisvibat, ei ne nyt niin painavia oo :DD Oikein miellyttävältä tuntuu, etenkin sivuttain nukkuessa aivan parasta!

Reetta V.

Hei siis täällä toinen, joka tutkii aina pesulappuja kaupassa! Monesti mietin, kuinka hölmöltä näyttää, kun hädintuskin on ehtinyt katsoa vaatetta, mutta materiaali pitää saada heti ekana tietää! Ja rakastan myös työpaikkailmoitusten lukemista!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Hahaaa, sama! :D Sisko kattoo kaupassa jotain vaatetta että ompa ihana, ennen kun edes vastaan mitä mieltä olen, niin käännän lappusen esiin, ja vasta sitten lausun mielipiteeni :'D Pekkomielle mikä pakkomielle, mutta ehkä tässä tapauksessa ihan hyvä sellainen.

Jennaaa

Toinen kangasnatsi täällä, moi! No ei voin ostaa polyesteriäkin, riippuu mikä vaate ja mihin tarkotukseen, mutta laput täytyy kattoa. JA tunnistan tosi hyvin käsillä mitä materiaalia vaate on :'D
Nimin. Materiaaliopista täydet pisteet
Toinen on toi muistiinpanojen tekeminen...olen yrittänyt opetella puhelimeen kirjoittamisen vaan vaikeeta on ku pitäis olla paperia.

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Materiaalioppi kuulostaa just mun kouluaineelta. Ainoo mitä käytän on iphonen muistio sillon jos tulee akuutti kirjotusinspiraatio, ja pitää kirjottaa vaik joku lause tai teksti-idea ylös. Se on kyllä superkiva, kun ne muistiinpanot on sit suoraan koneella, kun on laitteet synkattu. Ehkä pitäis hyödyntää tota kötevyyttä enemmän :D

Kiku

Todellakin. Suojaan. Korvat. Yöllä!!! Näen aika-ajoin painajaisia hämähäkki korvaan jutuista. Torakka korvaan on myös kuultu ja matkustellessa/ulkomailla asuessa tää on ollut vaikein juttu mulle. Tosin kun sitten reissusta palatessa jengi kyselee mikä oli kivaa ja mikä ei, niin en jaksa kertoa alusta asti traumojani ja sitä että reissussa ei nyt hirveesti tullu nukuttua ku pelotti et menee hämppi/torakka korvaan.. Vaikka usein se vaikuttaa sen verran että väsyhän siinä sitten on ja sehän vaikuttaa kaikkeen. Vitti mä tarviin hoitoo, nyt ku tän tällee kirjotti tähän oikein :D
Mutta tuubitoppia en olekaan kokeillut, kiitos :D saattaa tosin ahtaanpaikankammo siinä iskeä.

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Tarpeeks väljä tuubitoppi vaan kehiin, niin pelittää! :D Ja oikeesti - oon niin onnellinen etten oo ainoa, joka kärsii tästä hyyyvin oudosta kammosta. Taas eilen tuli ihanat unet, kiitos hyvin blokatun näön ja kuulon :'D

Nasu

Haha, mä olen sellainen outo ihminen, joka välillä laittaa vessapaperin väärinpäin. Tai en tahallani, mutta en kiinnitä huomiota siihen, miten päin se menee. Jonkin aikaa sitten ihmettelin ääneen poikaystävälleni sitä, että joitain häiritsee se, että rulla on väärinpäin. Poikaystäväni (ja avomieheni) sitten paljasti, että hän tekee tätä samaa meillä kotona! Hän on siis yli neljä vuotta käännellyt mun väärin laittamia rullia, mutta ei ole koskaan asiasta valittanut!:D Respect!

s

olisi kiva lukea postaus liittyen vaatteiden materiaaleihin, tyyliin mitä materiaaleja vältät ja mistä syystä ja mitä taas suosit. luulen, että materiaalit itsessään kiinnostavat monia, mutta tietämättömyyden takia niitä ei ostohetkellä osata huomioida :)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram