Päätin eilen mökillä ihan tylsyyttäni kirjoitustehtävien keskellä katsoa  löytyykö lapsuuteni suosikkitietokonepelit vielä kyseisiltä sivustoilta, joilla surffailin pienenä. Löytyihän sieltä, mutta löytyi sieltä myös uusia pelejä, joita ei 2000- luvun alussa vielä ollut.

            Halusin tietää ovatko pelit pysyneet miten paljon samanlaisina, ja kuinka ne ovat kehittyneet. En ollut havainnostani tyytyväinen, en ollenkaan. Sen sijaan järkytyin. Tässä tytöille suunnatussa pelissä on tarkoituksena tehdä muodonmuutos nörtistä kaunottareksi? Pelissä on seitsemän eri pistettä, joiden läpi tämän nörtin täytyy kulkea saavuttaakseen täydellisen ulkonäön. Ensimmäisen, eli hammaslääkärin jälkeen suunnataan kauneuskirurgialle. KAUNEUSKIRURGIALLE. Jossa leikataan tämän hahmon nenää? Laitetaan täytettä poskiin ja huuliin? Sekä leukaa pienennetään? Anteeksi mitä? En voi uskoa silmiäni.

            Leikkausoperaatioiden jälkeen hahmo siirtyykin kuntosalille. Painovaaka, jonka päällä hahmo seisoo, näyttää noin 72. Mm, olen tyytyväinen. ”Pelissä ei sentään vedetä mukaan ihannepainoa.” Eipä. Seuraavaksi hahmon täytyy kuntoilla, jotta tämän paino olisi loppujen lopuksi 52 kiloa.

            En voi ymmärtää kuinka tällainen peli on alun alkujaan edes päässyt internetiin lasten käyttämälle pelisivustolle. Tai kuka älypää on edes mennyt kehittelemään kyseisen pelin.

Toivon, ettei kukaan lapsi ota pelistä minkäänlaisia viitteitä itselleen, mutta pahoin pelkään, että pelit ovat se yksi kanava lasten ajatusmaailmaan.

Eevimm

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

19 years, in love with photographing, traveling, painting and analyzing.