Torstaina Hotelli Kämp Upper Loungessa järjestettiin aivan upea Dom Pérignon shampanjalounas viini ja shampanja-asiantuntijan johdatuksella. Nyt voi sanoa, että huh miten kauniisti kaikki asiat sointuivat yhteen. Suomen kaunein hotelli, tajunnanräjäyttävää ruokaa, parasta shampanjaa ja ihmisiä jotka todellakin tiesivät mistä puhuivat. Muutamaan otteeseen mietin, saanko todellakin istua tuohon pöytään? Pöytään, jossa on kauniit aterimet ja kolme shampanjalasia katettuna valmiiksi. 

Kuvien ottamisen jälkeen alansa expertti alkoikin kertomaan Dom Pérignon shampanjasta. Itselleni tuo Dom Pérignon shampanja on jäänyt hieman taka-alalle, mutta ei kumminkaan unohduksiin. Korkean hinnan vuoksi sitä ei ostetakaan kaappiin ihan noin vain. Juuri tämän mystisyyden vuoksi, viini ja shampanja-asiantuntijaa oli hyvin mieluisa kuunnella. Muutenkin kun nän vanhempana viinit ja kuohuviinit ovat alkaneet kiinnostaa. Niin paljon tietoa ja niin paljon uusia makuja. Tiesittekö muuten, että samppanjaksi saa kutsua vain niitä kuohuviinejä, jotka on valmistettu Ranskassa Epernayn samppanja-alueella? Tämän alueellisen rajauksen lisäksi nimelle ehtona on se, että valmistuksessa käytetään vain Chardonnay, Pinot Noir ja Pinot Meunier-rypäleitä. Mielenkiintoista. Tai tiesittekö, että munkki Dom Pérignoniin (1638–1715) yhdistetään samppanjan syntytarina? Häntä kutsutaan siis shampanjan isäksi tai isoveljeksi, eikä syystä.

On Thursday I went to an amazing lunch at Hotel Kämp Upper Lounge. It was a lunch hosted by Dom Pérignon very informative I must say. We had a sommelier and a champagne taster to guide us through the lunch. Best hotel, best champagne and people who clearly know what they are talking about and working with. I had to pinch myself a couple of times, was this really happening?

As a champagne Dom Pérignon is not necessarily that popular in my circle of friends due to it’s high price. It’s not an everyday drink to have. In any case, as I have gotten older, I have started liking wines and sparkling wines and champagnes more than before. Did you know that you can call champagne only those bottles that have been made in France, in a place called Epernay. This is where champagne comes from. And to make champagne, you are only allowed to use Chardonnay, Pinot Noir and Pinot Meunier- grapes. Quite interesting I must say.

Lounaan tarkoituksena oli juhlistaa Dom Pérignon Brut Vintage 2006 shampanjaa. Nimittäin tuo 2006-vuosikertashampanja tuli juuri markkinoille. Samalla pääsimme maistamaan kolmea eri Dom Pérignon vuosikertaa. 2003, 2006 ja Dom Pérignon Rosé 2003 shammpanjaa eli tuota tummahkon vaaleanpunaista juomaa. Itse odotin innolla tuota Rosé lasillista. En ollut nimittäin ikinä maistanut tämän shampanjamerkin Roséta. Olisiko se kehumisen arvoinen, entäpä peräti hinnan arvoinen? Roséhan on tunnetusti shampanjoissa se kalliimpi juoma. Hinnat voivat hypätä jopa kolmenkertaisiksi verrattuna vaaleaan shampanjaan.

The whole point of this lunch was to celebrate Dom Pérignons Brut Vintage 2006 champagne. In 2006, they launched this specific champagne. We got to try three different vintage champagnes. Dom Perignon 2003, 2006 and Dom Pérignon Rosé 2003. I was really looking forward to the glass of Rosé. It is known as way more expensive champagne than the “normal” champagne. So I was wondering whether the taste is actually worth the price?

Alkupuheen jälkeen tarjoilija kertoi menuun:

Ostereita, sitruunaa & mignonette

Briossi, ankanmaksamoussea ja omenaa

Sokerisuolattua siikaa, fenkolisiemenleipä ja muikunmätiä

Grillattua Iberico Secretoa, paahdettua myskikurpitsaa ja kurpitsansiemeniä

Mansikkatartaletti ja shamppanjasabayon

Viimeisen sanan jälkeen mietin vain, että vau! En tosiaankaan tietäisi mitä tulisin syömään, mutta aivan varmasti se olisi hyvää, suussa sulavaa? Ja niinhän se oli. Todella hyvää. Saanko tilata samaisen menuun tulevaisuuden häihini?

// After the first speech, the waiter told us the menu:

Oysters, lemon & mignonette

Brioche, duck liver mousse and apple

Sugar salted whitefish, fennel seed bread with vendace roe

Grilled Iberico Secreto, roasted musk pumpkin and pumpkin seeds

Strawberry tartar and champagne sabayon

I thought to myself, WOW! One word: just wow. The lunch was amazing. I want to have the same menu at my future wedding. Thank you!

Alkuruoka: Ostereita, sitruunaa & mignonette, briossi, ankanmaksamoussea ja omenaa, sokerisuolattua siikaa, fenkolisiemenleipä ja muikunmätiä.

Starters: Oysters, lemon & mignonette, Brioche, duck liver mousse and apple, Sugar salted whitefish, fennel seed bread with vendace roe.

Pääruuaksi tarjoiltiin grillattua Iberico Secretoa, paahdettua myskikurpitsaa ja kurpitsansiemeniä. Oi niin hyvää! Ja kyllä hain lisää tämän lautasen lisäksi. Niin hyvää tämä yhdistelmä oli.

Main course: Grilled Iberico Secreto, roasted musk pumpkin and pumpkin seeds. I had another plate of this dish, it was so tasty!

Jälkiruuaksi tarjoiltiin mansikkatartalettia shamppanjasabayonilla. Oh My God, mitä tämä oli? Saako kertoa, että söin ehkä elämäni parhaimman jälkiruuan. Näitä olisi mennyt suusta alas niin monta kappaletta, että en olisi pysynyt enää laskuissa mukana. En myöskään kehdannut hakea lisää, vaikka suu huuti jotain aivan muuta. Voisiko joku lähettää näitä paketillisen kotiin? Edes yhden?

Ruokailun jälkeen jatkoimme vielä tovin juttelua ja maistoimme loput shampanjat. Onneksi työpäivä oli päättänyt ja lounas tapahtui töiden jälkeen. Huh mikä täydellinen irtiotto keskellä päivää, tai sanoisinko näin, että keskellä alkuiltaa. Voisin vain elää näille hetkille! Valitettavasti elämä ei vain rullaa pelkästään niin hah!

Desert: Strawberry tartar and champagne sabayon. This was probably the best desert I have ever had! I could have eaten ten of these. It was so, so tasty! I want someone to ship these to my house, outstanding!

Kiitos kauniista lounaasta Moët Hennessy 

Olen pitkään jo pohtinut, että lähtisikö joskus joku teistä lukijoistani aveciksi eri tapahtumiin, juhliin tai tilaisuuksiin? Tapahtumia ja tilaisuuksia on VIP-juhlista eri lanseerauksiin. Oikeestaan mitä vain voi kuvitella maan ja taivaan väliltä. Olisi aivan mahtava päästä tutustumaan teihin, vaihtaa kuulumisia ja saada ehkäpä uusia ystäviä. Olisi huippua saada joku kosketus teihin. Tietää ketä siellä ruudun toisella puolella on.

Kuten olen sanonut, että ilman teitä lukijoita ei olisi blogianiakaan. Olen niin äärettömän kiitollinen teille tästä mahdollisuudesta, jonka olette antaneet. Niin kiitollinen jokaisesta käynnistä blogissani ja kommentista ❤ Nyt tuntuu siltä, että haluaisin antaa teille jotain takaisin, ehkäpä juuri niitä erilaisia, upeita & mieleenpainuvia kokemuksia? En tiedä tulisiko tämä toimimaan tai olisiko kiiinnostuneita siellä toisella puolen? Edes yhtä?! Mikäli kiinnostusta olisi, kommentoikaa! Tämän jälkeen tiedän sitten miten menetellään. Ehkäpä viinit jonain iltana ja kalenterien yhteensovittamista? 

Ah nyt kone kiinni, sillä uusi lehti on odottamassa yöpöydällä. Tänään vietän laatuaikaa yksikseni kotona. Pari kynttilää ja lämpimän suihkun kautta puhtaisiin lakanoihin. Parasta! 

After finishing lunch, we continued chatting for a little longer and tasted the rest of the champagnes. I was so happy after I left the hotel. I could definitely live for these moments, unfortunately life doesn’t work that way, haha! 

Thank you Moët Hennesy for the most beautiful lunch in a long time!

 

Pientä arjen luksusta // Champagne tasting

Moët & Chandon Ice

Bläk VIP press opening! 

                                                   FACEBOOK // BLOGLOVIN // INSTAGRAM // YOUTUBE

 

                                                                                        With love,
                                                                                          Natalie 
 

Kommentit (44)

-L

Täällä olis ainaskin yks jota kiinnostais tommonen tapaaminen! Olis mukava päästä tapaamaan livenä naista tämän huikean blogin takaa! (:

Jenna Jokelainen

Kuulostaa ihan mahtavalta idealta! :) Olisi kiva tutustua ja ennenkaikkea olisi mielenkiintoista nähdä millaisia tapahtumia nuo oikeesti on:)

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Huippua kuulla! Tapahtumia on tosiaan laidasta laitaan, jotkut ovat päivätapahtumia, jotkut iltatapahtumia ja jotkin sitten cocktail -juhlan tyyppisiä :) Jotkut myös todella hienoja!!! Tai useammat aina! :D X

Riikka/ allthetastesoflife.blo...

Meikä on mukana! Kuola valuu jo noita kuvia katsellessa, ja päässä takoo ajatus "minäkin tahdon" :D eli vapaaehtoinen ilmoittautuu!

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Mahtavaa! <3 Mietin miten tässä olisi parhainta menetellä ja sitten tulee lisäinfoa! ;) Ihan huippua kuulla, että teitä kiinnostaisi! :)

tiia

Musta tuo kuulostaa kivalta idealta. Näin lukijanakin olisi mukava päässä näkemään millaisissa tapahtumissa te bloggaajat oikein pyöritte ja mikäs olisi sen kivempaa kun päästä seuralaisena mukaan. Tämän lisäksi pääsisi tutustamaan samalla myös paremmin itse bloggaajaan ja mikäs siinä jos synkkais,kavereita ei koskaan voi olla liikaa :) tai tietysti joku viini/ravintola ilta pienen lukijaporukankin kanssa voisi olla kiva :)

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Tosi kiva kuulla, että kiinnostusta löytyy! <3 Ajattelin, että jos aluksi järkkäis vaikka jonkun lukijaillan, jossain ravintolassa / tilassa. Ruokaa, hyvää juomaa, ohjelmaa ja sieltä voitaisiin lähteä vaikka johonkin jatkamaan iltaa. Hommataan pöytä vaikka jostain kivasta paikasta, juhlitaan ja tutustutaan! Sen jälkeen voitaisiin jutella ketä olisi vaikka kiinnostuneita tulemaan mihinkin juhlaan / tapahtumaan yms yms! :) X

Mari

Kyllä kiinnostusta löytyisi, olisi kiva päästä tutustumaan suhun oikeassa elämässä :)

Heidi Mokkila

Hei, Natalie!
Sun blogia lukeneena luulen, että tultais juttuun hyvin ja ainakin samanlaiset asiat kiinnostaa. Olis upeeta päästä tapaamaan sua ja tekemään jotain yhdessä. Tällä hetkellä opiskelen Tampereella kauppatieteitä, mutta Helsingissä tulee käytyä paljon kun siellä päin asuu oikeestaan kaikki muut kun opiskelukaverit. Sulle tulee varmasti paljon kommentteja tähän, mutta jos mahdollisesti haluut lähteä mun kanssa jonnekkin niin muhun saa yhteyttä facebookissa Heidi Mokkila tai sähköpostilla heidi@mokkila.fi Oot kyllä ihana persoona kun ajattelet lukijoita noin paljon, vaikka sulla on itsellä ollut vastoinkäymisiä jaksamisen ja terveyden kanssa. Teet jonkun lukijan kyllä tosi iloiseksi :)

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Moikka! Hei kiitos todella paljon kommentista, laittoi hymyn huulille!<3 JA jes tosi kiva kuulla, että kiinnostusta löytyisi! Olisi tosi hieno tutustua uusiin ihmisiin ja kokea uusia asioita. Laitoin kaveripyyntöä facebookissa, katsotaan mitä keksittäisiin! Toivottavasti meni oikealle ihmisille hah! ;D XX

Inka Nitta

Mä en todellakaan tiennyt tota shamppanja juttua.. Tosi mielenkiintosta kyllä varmaan ollut.

Lukijajuttu kuullostaa ihanalta!♥

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Tuli kyllä niiiin paljon uutta tietoa, että nälkä kasvoi vain syödessä ja nyt haluaisin tietää kaiken kuohuvista ja viineistä ;) HUIPPUA!<3

Vierailija

Mielestäni idea olisi loistava. Itselläni olisi kiinnostusta lähteä mukaasi viettämään iltaa. Jostain täytyisi vain repiä rohkeutta tuntemattoman tapaamiseen :D

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Itseänikin jännitti aikalailla julkaista tämä postaus... Olisiko kiinnostuneita, miten tämä idea otettaisiin vastaan :D Toki on aina jännittävä tavata uusia ihmisiä, mutta elämässä pitää tehdä joskus mennä oman "mukavuusalueen" ulkopuolelle, siellä ne parhaimmat jutut yleensä tapahtuu! Ja mitä tulee, niin itse olen tosi rento, ei kannata yhtään jännittää! :) XX<3

Mankka

Kyllä vanha valmentajasi lähtisi oikein mielellään tällaisiin tilaisuuksiin ;) Yökerhoon ei minua enää saisi, mutta kaikki ruoka ja kupliva kyllä kelpaisi.

m

Jotenkin tökkii tää kommentin jättäminen. En tiiä onko nyt tullut sata kertaa vai tuleeko ollenkaan :D mutta kuitenkin ihana idea! Todellakin olisi ilo tutustua suhun ja minä ainakin tulisin varmasti hyvin juttuun sun kanssa. Itsellä perheessä isä viiniasiantuntija ja mahtava ruoanlaittaja, eli on tullu itellä ihan kotipuolessa nautittua näistä luksuksista! :D

Salla Rantanen

Hei tämähän olisi ihan mahtavaa! Tai tuo lukijailta missä pääsisi tutustumaan vielä useampaan samoista asioista kiinnostuneeseen henkilöön.
Muutin tosiaan nyt tänä syksynä helsinkiin lääkisvalmennuskurssin perässä ja olisi älyttömän hienoa saada täältäkin ystäviä. Uusiin ihmisiin ei nimittäin ole hirveän helppoa tutustua kaupungissa, josta ei tunne melkein ketään ja varsinkin kun päivät menee kotona/kirjastossa lukiessa.
Täällä siis ainakin yksi todella kiinnostunut lukija <3

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Tosi kiva kuulla!<3 Ajattelin ensimmäiseksi jotain tuon tyyppistä ohjelmaa. Voisimme vaikka tavata jossain kivassa illanviettopaikassa ja sieltä mahdollisuuksien mukaan suunnata jonnekin jatkamaa iltaa? :) Pidän teidät ajantasalla <3!

E

Mahtava idea, olisin todellakin kiinnostunut! :) Sun blogia jo kauan seuranneena oon monesti miettinytkin, miten siistiä olis tavata sut joskus <3

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

OTA YHTEYTTÄ / CONTACT ME AT: NATALIE.VILEN@GMAIL.COM

ABOUT ME

Young woman from Helsinki, passionate about everything beautiful. Fashion & lifestyle blog including some beauty as well. I really enjoy fashion, spending quality time with my friends and family, designer handbags, high-heels, traveling, good wine and unforgettable nights out. I love blogging, and I hope that gets through to you in my posts.

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
Kesäkuu
2012

Kategoriat

Instagram