Kun hiukseni alkoivat muistuttamaan kulahtaneen hevarin hiuksia, oli pakko tehdä asialle jotain. Tiedän epäonistuneeni tuossa haasteessa, jossa oli tarkoitus olla värjäämättä hiuksia 3,5 kuukauden ajan. Ensimmäinen kuukausi meni hyvin, sillä tummanruskean ja oman värisen tyvikasvun kontrasti ei ollut suuri. Kahden kuukauden kuluttua tuo kontrasti vain kasvoi ja rakkaus hiuksiani kohtaan vain rapeni. Voin kulkea täysin ilman meikkiä paikasta A paikkaan B, mutta mitä hiuksiin tulee olen todella tarkka niistä tai no tarkka ja tarkka, mutta pidän mikäli hiukset ovat kivan näköiset.

Muutama viikko sitten sain yhteydenoton Excelente nimisestä parturi-kampaamosta. He kysyivät, mikäli olisin kiinnostunut tekemään heidän kanssaan pienimuotoisen yhteistyön. Muutamat sähköpostit vaihdettuamme sovimme ajan. 

Current hair status

Soo I know I couldn't keep my promise and not dye my hair until June, because it just started looking disasterous. My goal was not to dye my hair for 3,5 months. First month went just fine, but during the second month the contrast between my own hair (the roots) and the dyed hair was just too much for me. I can go to places without wearing make up, but when it comes to my hair, it has to be perfect. 

A couple of weeks ago I got contacted by a hair salon called Excelente and they asked if I wanted to get my hair done there and I decided to book a time with them.

Paikalle saapuessani kerroin kampaamon omistajalle mitä toivoisin hiuksilleni tehtävän. Kerroin toiveistani saada luonnollisenväriset hiukset. Hiukset, joita ei tarvitsisi joka kuukausi värjätä. Kerroin myös hänelle, että olen allerginen tummille sävyille, joten vaalempaan suuntaan täytyisi päästä. Toiveena olisi siis vaaleammat hiukset ja päästä tästä tummanruskean sekamelskasta eroon. Kuten olen täällä blogissani kertonut, että rakastin tummanruskeita ja mustia hiuksiani, mutta kun oma väri ei ole syväntumma, niin voi voi. 

Kampaaja ehdotti, että laittaisimme vaaleita raitoja tähän tummaan tukkaan. Näin saisimme yleisilmeen vaalemmaksi ilman pilaamatta hiuksiani. Päätöksen jälkee hän alkoi raidoittamaan hiuksiani monilla ohuilla vaaleilla raidoilla. Raitojen jälkeen pesupaikalla teimme vielä tehohoidon hoitavilla tuotteilla.

When I got to the hairdresser, I told her how I would like to get my hair done. I was hoping for a colour that is natural, closer to my own natural colour and something that I wouldn't have to dye every month. I also mentioned that I am allergic to darker colours, so we would have to use the lighter colours. My desired look was to become a bit more blonde and get rid of the mix of brown hair that I had. I mentioned to you guys before that I loved the dark hair that I had, but the colour just wouldn't stick to my own hair, so there's nothing I can do about it.

The hairdresser told me that we could do light highlights so the overall look would be lighter, but without ruining my hair. We also did a caring treatment when we washed off the colour.

 Lopputuloksesta tuli melko luonnollinen. Tumman ja vaalean kontrasti on vielä hieman kova, mutta uskon seuraavan raidoituksen auttavan asiaa. Mitä kaipaan ovat pitkät hiukset... Vaikka "lyhyet" hiukset olivat kivaa vaihtelua, kyllä viihdyn parhaiten pitkissä. Nyt vain ankara hiustenkasvatus edessä! Pidennyksiä en suostu pistämään päähän, joten näillä mennään mitä on. Vihdoin ja viimein hiukseni ainakin ovat hyvässä kunnossa!

The result was quite natural, although the contrast between the dark and the blonde is quite visible, but I'm sure the next time I go to the hairdresser and do more highlights, the colour will turn out better.  I like my "short" hair, but I definitely feel most comfortable in long hair. Now I just have to be patient with the growing process. I will never put on extensions, so this is what I have to deal with. Well at least my hair is in good condition.

 

Parturi-kampaamo Excelente sijaitsee Espoon Leppävaarassa osoitteessa Alberganesplanadi 13. Kampaajani oli ainakin todella ystävällinen ja kiva! Hän lupasikin blogini lukijoilleni -10% alennuksen kertoessanne, että luette blogiani. Mikäli kiinnostuitte ajan voitte varata soittamalla numeroon 044 3584899 tai heidän ajanvarauksen kautta osoitteesta timma.fi/excelente.

Olen pahoillani, että blogi on jäänyt näinä päivinä vähemmälle. Olen toipumassa aivan järkyttävästä flunssakuumeesta, joka ei tunnu paranevan millään... Toivottavasti tämä viikko lähtee paremmin käyntiin! Ainakin viikonloppuna kivaa ohjelmaa, yhden kivan ihmisen kanssa! 

Ihanaa alkanutta viikkoa! ❤

Lue myös: 3 KUUKAUDEN HAASTE

I'm sorry that I haven't posted that often lately. I had a really bad cold and even temperature, honestly I cannot remember the last time I was so sick.  I'm hoping that this week will be better than the last one. I have some nice plans for the upcoming weekend!

Have a great week!

P.S. You can also read my previous hair post HERE!

  

                                                                  Follow my Blog with Bloglovin

                                                                        Follow me on Facebook

                                                                         Instagram @natalievilen

   
 
                                                                                   With love,
                                                                                     Natalie
 

Kommentit (26)

emppu

en ymmärrä mite värjäät hiuksiasi tummasta vaaleaan jatkuvasti? Sillei koittasit jo päättää :D

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Nyt on mustat hiukset kokeiltu ja huomattu, ettei väri vain pysy päässä ja tyvikasvu on liikaa :D Eli ei enää mustia hiuksia ;)

milla

Moikka, mua kiinnostaisi tietää lisää tosta kun sanoit olevasi allerginen tummille väreille. Onko sulla tullut minkälainen reaktio ja onko joku tietty ainesosa esim parafenyleenidiamidi, mitä käytetään tummissa ja mustissa väreissä, aiheuttanut allergisen reaktiosi? :)

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Hei! Eli mitä tummempaan sävyyn ollaan menty sen pahempia ns. reaktioita olen saanut. Varsinkin, jos tuo väri on osunut ihoon. Sellaista turvotusta, punoitusta ja kutinaa. Mikäli väri on osunut korviin tai kunnolla niskaan, pahimmassa tapauksessa iho on "lähtenyt" kutinasta pois. Itse kotiväreillä olen saanut pahimman allergisen reaktion. Kampaajalla taas aina silloin tällöin on tullut noita pieniä allergisia reaktioita. En tiedä voisiko yhteys olla 8-vuotiaana otettu hennatatuointi ulkomailla, josta sain älyttömät allergiset reaktiot? En osaa sanoa ihan tarkkaan mikä tuo ainesosa on, joka aiheuttaa allergisen reaktion? Olisi kyllä kiva tietää! :)

E

Ymmärsin instakuvan perusteella, että haluaisit vielä vaaleampaa. Jos saa udella, niin arkailiko kampaaja laittaa päähäsi vielä enemmän vaaleaa raitaa? Olit kuitenkin hyvän aikaa antanut hiusten toipua tummasta käsittelystä. Kuitenkin kampaaja on onnistunut vaaleaa raitaa laittamaan noin kylmänsävysesti, niin olisi saanut laittaa ehkä reippaammalla kädellä :D huomioiden senkin, että oot ottanut pituutta pois.

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Tästä olisin toivonut ehkä vielä hieman vaaleampaa sävyä. Nyt "vaalennus" tehtiin vain raidoilla, jonka takia tuo tummanruskean ja lähes valkoisten raitojen kontrasti on melko suuri. Olisi ehkä voinut vielä vaalentaa muut hiukset jollain vaaleammalla sävyllä, jolloin raidat olisi sulautunut paremmin tuonne tummien hiuksien joukkoon. Nyt muu tukka on tummanruskean vaaleanruskea vaaleanmaantiensävyisellä tyvellä. Mutta raidat tehtiin hyvin :)

nette

Värillä ei voi vaalentaa väriä. Jos olisit halunnut kaikki hiukset vaaleammiksi olisi pitänyt tehdä värinpoisto koko päähän ja sitten laittaa sävy. Tosin raidatkin olisi voinut sävyttää niin kontrasti ei olisi niin suuri. Tummasta ei saa ihan heti vaaleaa, mutta pikkuhiljaa!:)

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Tätä itsekin vähän ajattelin, tai muistan jonkn kertoneeni tämän asian blogissani :D Totta pikkuhiljaa! :) Ainakin nyt musta sävy on kokeiltu, eikä tarvitse enää palata siihen :)

:)

Milloin sulla on muka ihan mustalla värillä hiukset värjätty? Eikö se ollut todella tummanruskealla?

milla

Allergioista vielä, jos olet henna tatuoinnin ottanut (mustan), siitä varmastikin johtuu tuo allergia tummia värejä kohtaan. Musta henna sisältää juuri tätä parafenyleenidiamidia, joka on luultavasti herkistänyt sinut tummille väreille :( suoraväreillä on vielä tietysti mahdollista sinun värjätä tummaksi, koska niistä puuttuu hapete kokonaan! :)

Maria

Ootko kuullut uudesta olaplex vaalennuksesta? (: seuraavalla kampaaja kerralla ajattelin itse kokeilla, kun itsekkin vaalentamassa tummasta vaaleaan. Nää välivaiheet on kyllä todella ärsyttäviä.

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Itseasiassa kyllä! Muutama ystävä kokeili tuota ja tykkäsi älyttömästi. Saa nähdä jos itsekin kokeilisin sitä. Tule ehdottomasti kertomaan tänne lopputuloksesta, mikäli lähdet sitä myös kokeilemaan! Ps. tsemppiä! ;) <3

J-Erika

Näytät hyvältä missä värissä tahansa! Ymmärrän kyllä niin hyvin tuon, että vaikka kuinka paljon tykkäisi jostain hiusväristä, niin on todellinen rasite, kun oma väri alkaa näkyä tyvestä... Rasittavaa (hiuksiakin ajatellen,heh) ylläpitää sitä väriä! Siskoni on kampaaja ja värjäsi minun hiukset todella lähelle omaa väriä raidoittamalla ja nyt olen voinut huoletta kasvattaa omaa väriä takaisin. Päätin myös repäistä ja leikkautin hiukset olkapäille asti (sitä ennen ylettyvät melkein alaselkään)! Nyt on jotenkin kiva olla nykyisissä hiuksissa kun ei tarvitse koko ajan värjäillä, mutta voi vaikka pistää muutamaa raitaa välillä ilmettä kirkastamaan.
Pakko kysyä, että jäikö sulla jotenkin "huono maku" kampaamo käynnistä, vaikka itse kampaaja mukava olikin? Jotenkin itse olin lukevinani rivien välistä, mutta saatan olla täysin väärässä!
Mukavaa kevättä ja onnea hiusprojektiin, lopputulos on kaiken vaivan arvoinen! :)<3

emma

hei, ajattelin vain kysyä että aijotko käydä äänestämässä ja jos saa kysyä niin, mitä puoluetta aijot äänestää?:-) olet aivan upea nainen!

Riikka

Hei, jos haluat saada tuota tummempaa väriä nopeasti haalistettua, niin suosittelen kokeilemaan sitruunaa. Kolmen-neljän sitruunan mehu vaikuttamaan hiuksiin ja sävy haalistuu todella paljon. Netistä löytyy tietoa asiasta.

Daniela

Oletko harkinnut olaplex vaalennusta? Voisi olla paras vaihtoehto tuohon tilanteeseen :)

J

Hei Natalie, Onneksi lähdit raidoittamaan tukkaa etkä värinpoistolla! Itse koin saman muutama vuosi takaperin, tummanruskeasta blondiin, parin raidoituksen jälkeen tuo tukkasi on upean vaalea, usko pois, hitaasti hyvää tulee! :) ja omaan silmääni tuo näyttää jo nyt ihanalta.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

OTA YHTEYTTÄ / CONTACT ME AT: NATALIE.VILEN@GMAIL.COM

ABOUT ME

Young woman from Helsinki, passionate about everything beautiful. Fashion & lifestyle blog including some beauty as well. I really enjoy fashion, spending quality time with my friends and family, designer handbags, high-heels, traveling, good wine and unforgettable nights out. I love blogging, and I hope that gets through to you in my posts.

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
Kesäkuu
2012

Kategoriat

Instagram