YESTERDAY'S OUTFIT

Tuli aivan sellainen olo, että pakko päästä kirjoittamaan tänne. Olin tekemässä teille vaan postausta eilisen asusta, mutta jo ensimmäisen lauseen kanssa tökki ja pahasti. Suljin koneen ja ajattelin, että inspiraatio tulisi hetken päästä. Niin ei käynyt, joten päätin antaa vain ajatusten lentää. Muutamien päivien aikana olen ollut melko stressaantunut. Ensimmäiseen koulutenttiin en päässyt, sillä jouduin olemaan töissä kiinni aamu kahdeksasta ilta kuuteen. Tentti olisi ollut kello yhdeksän. Se meni sitten siinä. Pikkuhiljaa tämän jälkeen jäin jälkeen kouluasioissa, asiat alkoivat vain kasaantua työmäärien lisääntyessä. Luulin, että olisin voinut hallita kaikki nämä, yliopiston, vakituisen työn, yrittämisen ja blogin... Jep, jep en voi. Tässä nyt ollaan, pää lyö tyhjää. Töitä olen tehnyt nyt viime vuoden alusta noin 12 tuntia päivässä. Välillä työpäivät ovat venyneet 14 tuntiin. Tähän päälle luin vielä kahteen yliopiston pääsykokeeseen, elin uudessa parisuhteessa, sekä yritin pitää kutakuinkin sosiaalisia suhteita yllä. Juuri kun olin päässyt uupumuksesta yli, haalin itselleni uusia haasteita. Tutkintotavoitteisen opiskelun. Koulu koostuu paksuista oppikirjoista, jotka pitäisi osata, puhumattakaan luennoista. Ei siinä mitään, rakastan opiskella ja oppia uutta. Syventyä aineisiin ja pohtia, mutta rankkojen työpäivien jälkeen ei enää pahemmin opiskella. Täytyy sanoa rehellisesti, että olen ihan hukassa. Opinnot tuntuivat vaan niin oikealta. Pyrinkö uudestaan yliopistoon sisään ensi vuonna? Kyllä jos lopetan kaikki työt. Mitä jos en pääsekään sisään? Menetänkö silloin kaiken? Onko päätös helppo? Ei. 

Tällä hetkellä en osaa sanoa mitä pitäisi tehdä seuraavaksi? Mikä askel pitäisi ottaa? Minne suuntaan pitäisi mennä? Mistä luopua? Mitä ihmettä teen? Opinnot pitäisi jo pikkuhiljaa aloittaa. Luulen nimittäin löytäneeni sen mitä haluan opiskella. Töissä menee todella hyvin, olemme tällä hetkellä todella kasvava brändi täällä Suomessa ja mahdollisuudet edetä työpaikallani olisivat loistavat. Talouteni on vakaa tällä saralla. Blogistani en haluaisi luopua, sillä tämä on ollut se kaikkein rakkain ja tärkein harrastus vuosien ajan. Yrittäminen on aina ollut hyvin lähellä sydäntäni, mutta en tiedä uskallanko ottaa sen yrittäjän riskin? Mitä jos blogin kanssa kaikki meneekin pieleen joku kaunis päivä? Mitä jäljelle jää sitten? En tiedä mikä olisi se tasapaino näiden asioiden kanssa. Jos luopuisin toisesta työstä, voisi blogistani tullakin jotain hienoa. Tiedän 100% sen, että silloin pystyisin antaa kaikkeni bloggaamiselle. Kasvaa blogini kanssa. Tämä todellakin näkyisi blogissani. Saattaisin löytää myös sen kaivatun rakkauden bloggaamista kohtaan. Don't get me wrong, rakastan edelleenkin bloggaamista, mutta kaiken ahdistuksen, stressin ja kiireen keskellä tuntuu aivan siltä kuin olisin kadottanut jotain. Jotain puuttuu. Toisaalta mikäli haluaisin varman ja vakaan tulevaisuuden jättäisin taasen blogini taka-alalle ja keskittyisin toiseen työhöni vain. Saattaisin edetä pitkälle ja tehdä asioita, jotka "varma raha" mahdollistaisi. Mutta miten käy tutkinnon? Haluan sen. 

Olen todella stressaantunut tästä tilanteesta. Mitä teen? Kolme rakasta ja itselleni tärkeää asiaa. Annoin itselleni aikaa joulukuuhun, mutta tuntuu nyt aivan siltä kuin polttoaine kehossani olisi jo loppumaisillaan. Joka aamu on hieman hankala herätä, kun tiedän mitä päivä tuo tullessaan. Rakastan kyllä kaikkea sitä mitä päivä tuo, mutta 14 tunnin ohjelma päivittäin on melko raskas käydä läpi. Siihen päälle pitäisi vielä urheilla, tehdä päivän askareet, nähdä ystäviä, koira... Tuntuu, että olen ollut myös todella huono ystävä. Ei päivääkään ole kulunut, etten ajattelisi ystäviäni, mutta päivän päätteeksi haluaisin vain piilottaa kännykän ja käpertyä peiton sisään. Olla hetken irti sosiaalisesta mediasta ja tuijottamasta ruutua. Tuntuu, että jo tekstiviestien näpyttely käy työstä. Puhuisin mielelläni puhelimessa, mutta ymmärrettävää se, että jokaisella meillä on omat aikataulumme ja hetki rupattelulle voi olla väärä. 

En tiedä saako tekstistäni mitään tolkkua, mutta oli vain pakko päästä purkaamaan fiiliksiä tänne. En haluaisi kuulostaa mitenkään negatiiviselta, sillä en ole lähelläkään negatiivista ihmistä, mutta tilanne on vain tämä. Voi toki olla niin, että yhden kunnolla nukutun yön jälkeen fiilikset parantuvat ja pystyn jatkamaan samaa rataa. En tiedä. 

             Musta body ZARA // Hame Vero Moda samantyylinen (täällä!) // Saappaat Nelly (tästä!) // Laukku Chanel

             Black body ZARA // Skirt from Vero Moda similar (here!) // Over knee boots Nelly (here!) // Bag Chanel

Olisi hienoa kuulla teidän mietteitä. Mitä te odotatte blogiltani? Mitä te toivoisitte? Lukeeko tätä ketään, entä tulevaisuudessa? Jouluun saakka annan itselleni aikaa ja sitten pitää tehdä isoja päätöksiä tulevaisuuden suhteen. Uskallanko vaan antaa mennä vai mitä teen? Olen vaan vähän sellainen tyyppi, että kaikki tai ei mitään. Helppoa nämä päätökset eivät tule olemaan, mutta uskon vahvasti siihen, että kaikki tapahtuu tarkoituksella. Toivon ainakin niin.

Toivottavasti teillä on ollut parempi päivä ❤

Ps. Blogiani voi ääneestää vielä täällä sunnuntaihin saakka. Olen ehdolla Indiedaysin Blog Awardseissa lifestyle kategoriassa. Äänestäminen kestää vain 10 sekuntia. Olisin hyvin hyvin kiitollinen jokaisesta äänestä, tässä tilanteessa äänesi merkitsisi todella paljon ❤ 

Täältä pääset äänestämään: http://www.lifie.fi/indiedays-blog-awards "Hae blogia" kohtaan vain kirjoitat Natalie Vilen ja klikkaat punaista "Äänestä" kohtaa. Mikäli haluat voit samalla osallistua lahjakorttien arvontaa ja voittaa liput 31.10 järjestettävään gaalaan. Kiitos, sydän.

  

                                                      FACEBOOK // BLOGLOVIN // INSTAGRAM // YOUTUBE

                                                                                        With love,
                                                                                          Natalie  

Kommentit (77)

Roosa

Oon lukenu sun blogia alkuajoista lähtien ja tää on yks mun suosikeista! Oot älyttömän kaunis ja vaikutat todella ihanalta ihmiseltä <3 Ja uskon että asioilla on tapana järjestyä. Vaikka nyt tuntuu vaikealta ja raskaalta, uskon että saat jostain vastauksen ja keksit ratkaisun tolle sun tilanteelle!

Minkä takia sulla on noin pitkiä työpäiviä? Saisitko lyhennettyä niitä mitenkään? Jo tunti vähemmän päivässä on paljon.

Toivon kumminkin ettet ainakaan lopeta bloggaamista, sillä tämä blogi on suosikkejani, kuten jo aikaisemmin sanoin :)

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Kiitos ihanasta kommentista ja sanoista!<3 Tuli hyvä mieli :) Uskon, että asioilla on tapana järjestyä, onhan ne järjestynyt myös tähän päivään saakka :) X Teen siis kahta työtä, olen kokopäivätyössä 8-9 tuntia päivittäin, tämän lisäksi kirjoitan blogia, hoidan siihen kuuluvia juttuja, työsähköposteja, tapaamisia, hoidan yritykseni asioita, laskutuksia.. Kaikkea mitä siihen kuuluu :) Tähän helposti kuluu päivässä 5 tuntia tai yli. Tämän lisäksi sitten nämä opinnot :)

Kiitos ihan mahtava kuulla!<3 XX

L

Eihän sun mikään pakko ole nyt suorittaa avoimessa yliopistossa kurssin kurssia? Panostat yhteen pääsykokeeseen sitten keväällä. Tosi moni käy töissä pääsykoeurakan ohella, onhan se rankkaa, mutta ei se kestä ku pari kk.

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Voikun asia olisi noin yksinkertainen.. Mikäli panostaisin yhteen kokeeseen joutuisin jättämään kaiken taakse, bloggaamisen ja toisen työn :/ Mikäli tietäisin 100% varmuudella, että pääsisin yliopistoon sisään uskaltaisin ottaa tämän riskin. Mikäli en pääse sisään olisin luopunut jostain sellaisesta mihin en enää pääsisi takaisin... Tarkoitus on nyt avoimen puolella suorittaa opintoja, jotka hyväksiluetaan päästyäni sisään :) Jotain töitä on kumminkin pakko tehdä lukemisen ohella myös, sillä raha ei kasva puissa :D Täytyy myös miettiä millä elää, ravintoa kun tarvitsee :D X

Emilia

Heippa Natalie, itse olen sitä mieltä että blogista ei kannata ottaa turhaa stressiä, vaan sitä pitäisi kirjoittaa kun siltä tuntuu. Ei ottaa sitä työnä. Olen myös vahvasti sitä mieltä, että tuo työmäärä mitä teet, on aivan liikaa. Joten olisiko mahdollista vähentää sitä normaaliin 8h? Tai opiskelisit ja suorittaisit opistoja samalla, kohtuudella. Blogi tulisi siinä mukana, sillä uskon että kun otat rennon asenteen blogia kohtaan niin saat vielä parempaa jälkeä aikaan ja pienemmällä stressillä. Me lukiat kumminkin ollaan sun lukioita just sun takia, eikä sen takia mitä teet.

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Näin olen yrittänyt ottaa tämän bloggaamisen, mutta kun olen vähän sellainen ihminen, että kaikki tai ei mitään. Ehkä rakastan tätä bloggaamista liikaa :D Haluan kehittyä ja olla kuukausi kuukaudelta parempi ja saavuttaa omia tavotteita tämän saralla. Välillä asetan liian isoja päämääriä, jotka sitten taistellaan läpi :D Onhan tämä blogi kulkenut mukana jo vuodesta 2011, siitä on tullut oma pikku baby :D Mikäli olisi mahdollista luultavasti tekisin niin... Olen nyt yrittänyt vähän höllentää kaiken suhteen, mutta vitsi kun on vaikeaa... Kiitos Emilia tsemppaavasta kommentista, tosi ihana kuulla!<3

Hilkka

Blogiasi luen enemmän kuin mielelläni, mutta sinun kannattaisi miettiä tulevaisuuttasi useamman vuoden päähän. Pystytkö elättämään itsesi ja perheesi blogilla, kun sinulla on lapsia ja olet keski-ikäinen? Vai olisiko silloin parempi olla ns. normaalimmassa työpaikassa. Itse olen myös joutunut työuraani miettimään paljonkin tässä syksyn mittaan, joten tuttu tunne. Ihana asu btw! :)

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Näin juuri, sitä tässä mietin :) Juuri tämän takia haluaisin tutkinnon, jotta olisi se varmuus. Toki tutkinto ei takaa varmaa työpaikkaa,mutta olisi se hyvä olla. Ikinä ei tiedä mitä tulevaisuudessa tapahtuu. 10 vuoden päästä kaikki voi olla täysin toisin... Kiitos ihana <3 Paljon tsemppiä myös sinne! :) X

S

Voi Natalie! Olet todellinen multitaskaaja mimmi. Mutta kun aika, kroppa ja hermot skrakaa tulisi hengittää. Antaa tilaa. Luopua. Elät haasteellista aikaa, ja ihailtavan hyvin jaksat painaa eteenpäin. Mutta niin usein kuitenkin tunnet väsymystä, ja siitä myös meille lukijoille kerrot. Huomaan, että paljon olet päässyt eteenpäin ja ylöspäin. Olet tietoinen raskaasta tilanteesta ja sinnittelet. Toivottavasti myös ennakoit sen, ettei burn outti pääse yllättämään uudestaan. Mieti mikä elämässä on nyt ykkösenä. Usko intuitioon. Jollain hassulla tavalla sitä aina kuitenkin tietää, mitä polkua seurata. Kaikkia kakkuja ei tarvitse ahmia kerralla, olet nuori, kaunis ja fiksu nainen. Menestyt sillä tiellä minkä valitset. Ja jos et, niin so what. Ikinä ei ole myöhäistä vaihtaa suuntaa. Valitse mitä todella haluat tehdä, ja tee sitä täysillä. Älä puoliteholla aina vähän sitä ja vähän tota. Täällä nainen joka uskoo suhun!!

Heidi

Itse tykkään sun blogia lukea, mutta ei kannata tän takia stressata liikaa, koska kuitenkin sun terveys on etusijalla. Noi on varmasti vaikeita valintoja ja on vaikea miettiä, mikä olis se oikea ratkaisu. Jaksamisia! :)

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Kiitos Heidi todella mukava kuulla!<3 Jos vaan voisin lopettaa tämän stressaamisen! ;D Ehkä jonain kauniina päivänä... X

Linda

Ei tarvinnut edes harkita että kenelle ääneni antaisin, ihan mun lemppari blogi. Jaksamisia sinne ja ihanaa syksyä kiireistä huolimatta <3

Anonyymi

Jos haluat päästä sisään valtsikkaan niin se vaatii kyllä kovaa työtä ja täydellistä omistautumista. Eli pääsykoekevät tulisi pyhittää lähes kokonaan vain kokeeseen valmistautumiselle. Jos jatkan täysipäiväistä työntekoa joka pääsykoekevät et tuskin koskaan pääse sisään ja heräät joka syksy samaan oravanpyörään. Jos sisäänpääsyn kanssa on tosissaan täytyy tehdä valinta työnteon ja pääsykokeisiin valmistautumisen välillä. Sanon tämän kokemuksen kovalla rintaäänellä, sillä itse opiskelen psykologiaa Helsingin yliopistossa.

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Näin juuri! Sen huomasin viime keväänä... Kaikki työt pitäisi lopettaa ja lukeminen pitäisi olla vain se oikea työ. Bloggaaminen pitäisi myös laittaa jäähylle, sillä tämä vie ajatukset päiväksi välillä täysin muualle... Mutta näiden asioiden lopettaminen on vaan niin vaikeeta... :/ Ah mutta haluan opiskelemaan!! Kiitos kommentistasi, se tsemppasi paljon!<3

Vierailija

Eikö yrityksesi ole blogisi? Miksi tuot asiaa julki, kuin sinulla olisi blogisi lisäksi erillinen yritys? :)
Etkös opiskelekin AVOIMESSA yliopistossa, etkä kuitenkaan tutkintoa?

Olet nyt monta vuotta puhunut kouluun hausta, ja samat postaukset ovat vilisseet blogissasi vuodesta toiseen.. Siis nämä valitukset, kuinka ei ole blogille/opiskelulle aikaa. Päätä, haluatko itsellesi OIKEAN tutkinnon, vai haluatko edetä nykyisessä työssäsi (jossa sinut voi korvata joku tulevaisuudessa, jolla on yliopistotutkinto)

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Hei! Teen yritustunnuksillani myös paljon muuta, kaikkea mitä tuolla toiminimellä voi tehdä :) Opiskelen avoimessa yliopistossa tutkintotavoitteista polkua, eli tarkoitus olisi päästä sisään yliopistoon avoimen numeroilla. Helppoa se ei tule olemaan, mutta tiedän tasantarkkaa mitä haluan :) X

Kauppislainen

Voin kertoa, että Helsingin yliopistoon on lähes kaikilla linjoilla todella vaikea päästä sisään pelkän avoimen kautta.. Kyllähän niitä opiskelijoita otetaan tilastollisesti se 1-5 (riippuen linjasta) avoimelta väylältä, mutta päästäksesi tätä kautta sisälle, täytyy olla oikeasti numerot 5 keskiarvolla ja kursseja suoritettuna VÄHINTÄÄN 60 op edestä. Poikaystäväni haki kaksi vuotta sitten valtsikkaan avoimen väylän kautta sekä yhteishaussa ja pääsykokeen perusteella pääsi, vaikka ka 4,70.
Eli oikeasti, jos haluat kouluun, suosittelen sitä pääsykokeisiin lukua. Loppujenlopuksi ei ole kyse kuin muutamista kuukausista, eikä kannata nykyisen hyvän rahatilanteen houkutella liikaa jättämään koulutusta hankkimatta. Kuten aiemmin sanoin, ei nykyinen tilanteesi välttämättä kerro tulevaisuudesta, voi olla, että joku koulutuksen hankkinut korvaa sinut, vaikka olisitkin ollut työssäsi kauemmin.

Ja ei, ei yliopisto-opiskeluun ole ikärajaa, mutta helpompi se on nuorena opiskella, kuin esim perheellisenä. Valtiptieteellinenkin kuitenkin vie enemmän aikaa kuin vaan ne luennot ja tentit (esim verkostoituminen supertärkeää).

Vierailija

..viestini lähti liian aikaisin, eli jatkoa. Jos siis haluat itsellesi tutkinnon, ja ns. varman tulevaisuuden (toki, esim valtiotieteellisen aloilla ei ole työllistyminen itseatäänselvyys) niin suosittelen sitä yliopistoa. Ei se sisäänpääsy nyt niin vaikeaa ole, itselläni on vaikea lukihäiriö ja olin hakuaikaan kokopäiväisessä työssä ja silti pääsin Helsingin yliopistoon lukemaan kauppatieteitä, sekä kasvatustieteitä. Valitsin kauppatieteet ja seuraavana vuonna

Vierailija

Ei ole totta, taas viesti lähti.. Ajoissa, eli pääsin seuraavana vuonna uudelleen myös kasvatustieteisiin, ja opiskelen siis kahta

Miljoona viestiä ...

..tutkintoa. Eli jos vain tahtoa löytyy, kyllä kouluun pääsee. Tosin ei niitä töitäkään ylettömästi voi tehdä, minulle se 8 h päivässä toimi pääsykokeiden lukuaikana!

Eli jos oikeasti haluat kouluun, pitää töiden suhteen tehdä valintoja, jos et, niin panosta töihin täysillä. Turhaan venytät päätöstä, sillä olehan kohta jo sen ikäinen, että valmistut yliopistosta suunnilleen kolmekymppisenä...

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Onneksi ikärajaa opiskelulle ei ole ;) Vaikka valmstuisin 30 ei se itseäni haittaa, sillä olisin hyvin ylpeä muista asioista joita tein ennen kouluun pääsyä :) X

Maisa

Hei, ompa sulla kinkkinen pulma! Me lukijat tykätään sun blogista ja tietysti halutaan, että tätä sä jatkat! Mut bloggaaja ammattina on vaan vielä aika uusi käsite, joten kukaan ei voi vielä tietää kuin pitkälle se tulee kantamaan.. Voihan olla että viiden vuoden päästä buumi on taas joku ihan muu. Jos se sun työpaikka on sitä alaa mikä sua kiinnostaa ja mitä haluat tulevaisuudessa tehdä ja opiskella niin ehdottomasti sinuna panostaisin siihen, varsinkin jos etenemismahdollisuudet ovat hyvät. Siihen sivuun ehkä jokin tätä uraa tukeva koulutus, esim vaihtoehtoina myös ammattikorkea, tai joku muu yliopistoa ns. "helpompi". Nykyään työllisyystilanne on mitä on, ja se että valmistut hyvästä yliopistosta ei välttämättä tarkoita vielä mitään (jossei ala sitten ole joku lääkis :D) ja korkeasti koulutettuja on paljon työttömänä. Eli jos on mahdollisuus edetä jotain tällasta poikkeavaa reittiä (niinku sulla se työ) niin mun mielestä sitä kannattaa kyllä hyödyntää :) toisaalta elämää ei kyllä voi mitenkään ennustaa, kokeilemalla ja ottamalla riskejä kaikki valitettavasti vaan selviää, vaikka inhottavalta ajatukselta kuulostaakin :D Ja kaikkeen liittyy aina niin ylä- kuin alamäkiäkin! Tsemppiä sulle Natalie! :)

Outi

Sinun kannattaa miettiä, mitä todella haluat tehdä ja keskittyä siihen. Elämä tuo aina uutta eli jostain luopuminen ei tarkoita, että menetät sen tunteen tai ilon, mitä siihen liittyy. Sen saa jostain uudesta asiasta, josta et vielä tiedäkään. Nyt päättäväisyyttä ja järkeä ajankäyttöön! :) Ymmärrän, että olet todella nuori, etkä hallitse vielä sitä (mikä on tosi okei!) . Joten nyt vaan opettelemaan. Jos haluat joskus opiskells ammatin, kannattaa se tehdä nyt. Vanhempana käy hankalammaksi ja motivaatio laskee. Näillä samoilla sanoilla neuvoisin myös itseäni sinun iässäsi. :)

ano

Hei,

kiitos mielenkiintoisesta blogista!

Harmillista kuulla stressaavasta elämäntilanteestasi. Kysymys, joka minulla on noussut tämän ja myös aiempien kirjoitustesi perusteella, on miksi haluat niin kovasti tutkinnon nimenomaan yliopistosta? En tiedä, ymmärrän kyllä, ettei tämä blogin ole todellakaan tarkoituskaan olla mikään näyte tieteellisestä kirjoituksesta, mutta jotenkin... en ole ikinä saanut sinusta opiskelijamaista kuvaa, vaikutat enemmän käytännöntekijältä. Ja sanon tämän siis hyvällä! Yliopisto ei sovi kaikille, se on hyvin tieteellisestä vailla käytäntöä. Jos jo ekan kurssin aikana työmäärä tuntuu valtavalta, voi olla ettei sen tyylinen opiskelu sovi sinulle. Niitä paksuja kirjoja ei ole tarkoituskaan lukea sanasta sanaan, vaan akateemisen oppistyylin oppii kyllä, tosin sinun tilanteessasi ajan puutteen vuoksi se on varmaan hankalaa.

Oletko ikinä harkinnut ammattikorkeakoulua? Jotenkin tuntuu, että voisit nauttia hieman käytännönläheisemmästä opiskelusta. Tapa, jolla esimerkiksi olet sanonut haluavasi "saada paperit ulos Helsingin yliopistosta" on antanut hieman sen vaikutelman, että haluat tutkinnon lähinnä sen statuksen vuoksi?

Moni opiskelija olisi varmasti riemuissaan tilanteestasi, jossa sinulla on kaksi työtä, jotka ilmeisesti motivoivat sinua suuresti ja ilmeisesti tarjoavat myös hyvän toimeentulon. Monet opiskelevat viisi vuotta tai yli, eivätkä ikinä löydä motivoivaa työpaikkaa tai edes vakaata toimeentuloa. Voihan olla, että tulevaisuudessa työssä etenemisen tiellä on koulutuksen puute, mutta tokihan sitten on mahdollista ottaa opintovapaata, ehkä sinulla on silloin siihen paremmin sopiva elämäntilannekin?

No joo, en tunne sinua muuten kuin blogin kautta, joten nämä ovat tosiaan vain tätä kautta heränneitä ajatuksia. Ymmärrettävää ettei kukaan jaksa 14 tuntisia päiviä! Tsemppiä mitä ikinä päätätkin!

siru

tunnistan itsessäni samoja piirteitä kuin sinussa, helposti innostuu kaikesta uudesta ja aluksi ajattelee sitä isoa työmäärää vaan mielenkiintosena haasteena. sitten kun huomaa että on yliarvioinut oman jaksamisen/ajankäytön niin iskee ahdistus ja tuntuu et suunnitelmat vaan luhistuu ja on pian ihan umpikujassa vaihtoehtojen kanssa :( itse kun olen vielä niin huono tekemään isoja päätöksiä, varmaankin sen pelossa että valitsen "väärin".

toisaalta ajattelen myös niin että kaikki järjestyy tavalla tai toisella. pitää vaan uskaltaa tehdä päätös järjellä mutta sydäntään kuunnellen, niin varmasti löytyy ratkaisu... olipas filosofista pohdintaa :D mutta toivon todellakin että jatkat bloggaamista ainakin, koska tämä on selkeästi sun juttusi.

Ihmettelijä

Tutkinto ei takaa työpaikka taikka uraa. Mikset siis jatkaisi vakaassa työpaikassa?

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Haluaisin tutkinnon, sillä mitä jos vanhempana työt loppuvat? Jää minä ja henkilö, jolla on tutkinto, kumpi palkataan? Haluaisin sen varmuuden ja tietenkin paperit käteen :)

I

Heippa!

Äänestäisin blogiasi muuten, mutta en tykkää antaa aivan kaikkia yhteystietojani järjestäjille. Toivon kuitenkin sulle menestystä! :)

Mulla on paljon samoja fiiliksiä. Yksi työ, opinnot alalla, josta en tykkää (= haluan vaihtaa alaa) ja harrastus, joka vie useita tunteja päivässä aikaa. Sen lisäksi haluaisin myös urheilla ja nähdä ystäviäni energisenä - niin, etten väsyttäisi heitä omalla väsymykselläni. Oon ennenkin varmaan kirjoitellut olevani kunnianhimoinen ja oon valmis tekemään unelmieni eteen paljon töitä, mutta oon tosi huono priorisoimaan, jolloin sanon kaikelle kyllä. Huono ominaisuus! :/

Luen nykyään tosi vähän enää blogeja, mutta sulta luen lähes joka postauksen! Tykkään blogissasi siitä "hattarasta", mutta se ei riitä, vaan tällaiset inhimilliset ja pohtivat postaukset on ehkä parasta antia! :) Liian kiillotetut blogit ei mua inspiroi - päinvastoin ne ehkä jopa saavat mut asettamaan itselleni lisäpaineita.

Itse ehkä sinun tilanteessasi selvittäisin, olisiko nykyinen työ mahdollinen vähemmillä tunneilla - osa-aikaisena. Samoin ehkä blogin suhteen. Jos vaikka molemmista saisi puolet pois, niin sulla jäisi paljon aikaa muihin juttuihin. Oot todennäköisesti jo miettinyt tätä vaihtoehtoa, mutta halusin sen silti kirjoittaa tähän, koska se olisi ehkä itselleni se eka juttu, miten vastaavassa tilanteessa toimisin.

Aurinkoisia päiviä ja lempeää viikkoa! <3

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Hei! Äänestää voi myös jättämättä yhteistietoja järjestäjille, eli siis kaksi mahdollisuutta :) Kiitos <3 I feel you, olen todella samanlainen. Haalin itselleni kaikkea ja yht. äkkiä huomaan, että kalenteri on aivan täynnä ja kaikkeen olen sanonut kyllä. Toki mielelläni tekisin kaiken, mutta kun vuorokaudessa on vain tietty määrä tunteja :/ Voi kiitos ihan mieletön kuulla! Toivon juuri, että blogistani löytyy laidasta laitaan postauksia ja rakkaus bloggaamiseen näkyy :) Kiitos huiman paljon kommentistasi ja sanoistasi! Ihanaa viikkoa myös sinne! <3 xx

Bettina

Tuli jotenkin tätä lukiessa olo että haluan jättää kommentin mutta en ollut varma mitä haluisin sanoa.
Mutta sanotaan vaikka näin että olet kyllä aikamoinen super woman ja esikuva. Välillä itestäkin tuntuu vuorotyön, urheilun ja pari- sekä ystävyys suhteiden ylläpito ja tasapaino rankalta! Siihen päälle vielä jos olisi opiskelu/blogi niin oksat pois en kyllä pärjäisi :D
Sanon vielä lopuksi että olet ainakin bloggaamisessa huippu, olen ollut mukana alusta asti ja tuntuu että bloggaamisesi on tällä hetkellä parhaimmillaan! Ainakin näin yhden lukian silmin :)

Tsemppiä päätöksiin ja muista että pitää välillä olla itsekäs ja ajatella vain omaksi parhaaksi asioita, mitä ikinä päätätkin tehdä. Ja mitä päätätkin se on varmasti oikea ratkaisu.
Ihanaa syksyn jatkoa <3

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Kiitos Bettina!<3 Ihan huippua kuulla, että olet pysynyt matkassa mukana pitkään! Tulee niin kiva fiilis! Olet oikeassa, itseäsi varten elät täällä, et muiden. Ihanaa syksyä sinne!<3 XX

Vierailija

Kannattaa tuossa iässä keskittyä opiskeuihin. Työelämään ehtii myöhemminkin!

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Toimiala on taiteellinen luominen. Eli teen oikeestaan kaikenlaista mitä tämä ala mahdollistaa, y-tunnus löytyy ja toiminimi :) Postaus oli hieman erilainen ja joskus vain "vuodatan" tänne blogiin ilman sen miettimättä sisältöä :) x

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Toimiala on taiteellinen luominen. Eli teen oikeestaan kaikenlaista mitä tämä ala mahdollistaa, y-tunnus löytyy ja toiminimi :) Y-tunnus sen takia, että pystyn maksamaan veroja. Postaus oli hieman erilainen ja joskus vain "vuodatan" tänne blogiin ilman sen miettimättä sisältöä :) x

Jennie

En tunne sinua tai tilannettasi tarpeeksi hyvin osatakseni tarjota jotain valmista ratkaisua, mutta ehkä jotain voin kommentoida, kun itsekin olen käynyt samanlaisia vaiheita läpi ja tälläkin hetkellä suoritan avoimessa yliopistossa ensimmäisen vuoden opintoja (tarkoitus saada 60 op kasaan) käyden samalla täyspäiväisesti töissä (37,5h/viikko). Helppoa tämä ei aina ole, mutta kuitenkin palkitsevaa ja varmasti lopussa kaiken vaivan arvoista.

Sinulla taas kun on tuo blogi vielä lisäksi, niin se mitä ITSE tekisin tuollaisessa tilanteessa, niin unohtaisin ehkä ne tämän hetkiset (avoimen?) opinnot. Sitten keväällä alkaisin hyvissä ajoin (heti esim. kun pääsykoemateriaalit tiedossa) rauhalliseen tahtiin töiden ohella käymään jo kirjoja läpi, ja sitten jos vaan mitenkään mahdollista, ottaisin päivätyöstä 2 kk lukulomaa ennen varsinaista pääsykoetta ja keskittyisin täysillä siihen eläen hetkellisesti pelkkien blogitulojen varassa. Avainsanoja on itsekuri ja järkevä aikataulutus, jolloin pystyt hoitamaan blogihommat omalla ajallaan ja keskittymään sataprosenttisesti lukemiseen silloin kun on sen hetki. Ei esimerkiksi yritä välttämättä samana päivänä tehdä molempia, tai sitten päättää, että aamut käyttää lukemiseen ja illat blogiin. Tai ajastaa vaikka loppuviikosta valmiiksi seuraavan viikon postauksia, jolloin viikolla jää enemmän aikaa lukemiselle. Lukijat kyllä ymmärtää, vaikka postauksia tulisikin hetkellisesti harvemmin. Tai sitten otat myös blogista taukoa esim. viimeisen kuukauden ajaksi. Mulla ei kuitenkaan oo bloggaamisesta mitään kokemusta, joten en osaa sanoa mitä kaikkea se vaatii ja onnistuisiko tuollaisen toteutus.

Oon seuraillut sua aika satunnaisesti, joten mulla on saattanut mennä ohi mille alalle oot pyrkimässä, mutta jos mahdollista niin voithan ottaa avoimessa vaikka pari sellaista kurssia, jotka tukee pääsykokeeseen tarvittavia asioita (jos vaikka hakisit kauppikseen, ja esim. taloustiede tuottaa päänvaivaa, niin ota taloustieteen kurssi avoimessa) mutta kuitenkin ottamatta stressiä tenteistä ja arvosanasta. Eli kävisit siellä luennoilla kuuntelemassa ja tekisit sen verran harjoitustöitä kun aikasi sallii, mutta vain siinä mielessä, että haluat oppia asioita pääsykoetta ajatellen vaikket suoritusta kurssista saisikaan.

En nyt tiedä oliko tästä mitään apua, mutta se mitä tällä ehkä halusin sanoa oli se, että sun täytyy ensin prorisoida nämä asiat ennenkuin pystyt tekemään tarkempia suunnitelmia tai asettamaan tavoitteita. Loppupeleissä, aikaa löytyy aina niille asioille joita sillä hetkellä pitää tärkeimpänä. Silloin täytyy vain tinkiä hetkeksi muista.
Toisaalta myös se, jos jatkuvasti "etsit syitä" miksi opiskelu on liian vaivalloista tai pääsykokeisiin lukuun ei ole aikaa (eli priorisoit muut asian sen edelle), saattaa kertoa siitä, ettei se ala ehkä olekaan omasi vaan olet halunnut tai luullut haluavasi sinne jostain muista syistä. Tällaisiin kannattaa kiinnittää huomiota. :)

Kaikkea hyvää sulle Natalie <3 Olen varma, että ennen pitkää löydät ratkaisun! Se usein tulee lopulta ihan luonnostaan, vaikka nyt tuntuisikin ajatukset olevan ihan sekaisin.

Lea

Moikka! Yritä nauttia elämän pienistä iloista kun tuntuu siletä, että stressu ottaa vallan! :) Oletko miettinyt sellaista vaihtoehtoa, että jäisit keväällä opintovapaalle muutamaksi kuukaudeksi ja palaisit töihin pääsykokeen jälkeen? :) Tai jos ottaisit muutaman vuoron töitä/ viikko? Mielestäni on hyvä tehdä muitakin asioista pääsykokeeseen lukemisen aikana, jotta mieli pysyy virkeänä! Kaikkea hyvää sinulle :*

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Hei! Valitettavasti opintovapaa ei onnistu työssäni, sillä meitä on vain kolme työntekijää täällä Suomessa. Ennen kahta muuta olin ainoa työntekijä 2 vuoden ajan, eli pyöritin silloin itsekseni Suomessa eli itselläni iso vastuu. Tällä hetkellä vastuullani on kokonaa yksi iso alue täällä, joten en voi ottaa vapaata tuosta noin vain. Toki olisin käyttänyt tämän opinto vapaan, mikäli se onnistuisi. Sen taki tilanne on melko haastava. Kiitos samoin sinne <3 X

Meryl

Moi Natalie. Tämä yhteiskunta kannustaa yliopistoihin. Itse kirjoitin huippupaperit ja pääsin huippupisteillä yliopistoon. kävin sitä vuoden ja ahdistuin, se ei ollut mun juttu. Sitten kävin 6v AMK:n. Tällä hetkellä mulla on siis tutkinto,mutta en oikein tee sillä mitään; se ei ollut mun kutsumus. Vasta nyt mietin mitä haluan oikeasti tässä mun yhdessä ainoassa elämässä tehdä. Elämä on arvokas. Työ ja raha ei ole tärkeintä. Mitä rakastat? Panosta siihen. Sun karismalla ja draivilla et välttämättä tarvitse tutkintoa. Ketä varten haluat yliopistoon? onko se "tapa" lähipiirissäsi tai suvussasi? Mä olen nykyään mieluummin hetken vaikka työtön ja kehitän itseäni, nautin elämästä ja luonnosta, kuin paahdan yhteiskunnan haluamaa tietä.. Onnea valintaasi mikä se onkaan :) :) <3

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Hei! Kiitos kommentistasi oli todella mielenkiintoista lukea tarinasi!<3 Tällä hetkellä se yliopisto on ollut haaveena, etenkin kun tiedän 90% varmuudella mitä haluan opiskella AMK:ssa samanlaista tutkintoa ei ole :/ Olisi kiva tietää missä opiskelit ja mitä ainetta niin yliopistossa kuin AMK:ssa? On onneksi helpottava tietää, että paperit jotka sait jäävät sinulle, eli tutkinto sinulla on. Työnantajat nimittäin arvostavat tutkintoja. Kiitos inspiroivasta kommentista, se tuli juuri oikealla hetkellä!<3 Paljon tsemppiä ja onnea sinne tule ihmeessä jakamaan aina silloin tällöin tänne kuulumiset!<3 X

Terhi

Allright! Ja tsemppiä sulle! Ite paininu työttömyyden kanssa kohta vuoden ja alkaa kyllä tuntua, että pakko päästä tekeen jotain järkevää tai pää leviää käsiin. :( Nykyään tuntuu, että ne kellä on töitä, on niitä liikaa ja sitte on näitä, jotka ei saa töitä vaikka ois kuinka rautainen ammattilainen... PS. oot iha super classy! ;)

Nina

Mä en yhtään kyllä epäröisi tätä, jättäisin koulun sikseen. Sanoit että sulla on iso vastuu työssäsi hoidettava, eli panostaisin siihen ja miettisin kouluja myöhemmin. Tuskin sua nykyisestä työpaikasta pois ollaan heittämässä, kun sanoit vielä että menee hyvin. Ikinä ei voi tietää mutta tällä hetkellä mielestäni panostaisin töihin. Ja sähän voisit tän bloggaamisen hoitaa niin että kirjoittelet silloin kun kerkeää tai huvittaa, ajastaisit postauksia valmiiksi silloin kun on enemmän aikaa jne. Tsemppiä mitä ikinä päätätkin!

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Moi! Todella mielenkiintoista lukea teidän kommentteja ja näkemyksiä asiaan. Osa on niin koulutuksen kannalla ja osa taasen töiden. Saa ehdottomasti inspiraatiota omiin valintoihin. Kiitos todella paljon, infoan varmasti tänne mitä valintoja tulevaisuus tuo tullessaan!<3

elina

Mä en ihan oikeasti pysty ymmärtämään kuinka mones kerta tää on kun sä valitat täsä aiheesta. Mä en myöskään ymmärrä mikä siinä on niin vaikeata ymmärtää,ettet sä yksikertaisesti pysty suoriutumaan sekä pitkistä työpäivistä että pääsykokeisiin lukemisesta, VALITSE.
Itseäni ainakin kiinnostaisi sinun ikäisenä enemmän kouluun pääseminen,koska töissä kerkeät viettämään koko loppuelämäsi. Kannattaa vähän priorisoida eikä valittaa kuin mikäkin prinsessa.

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Ihana kuin mikäkin prinsessa :D Hah! Blogissani jaan myös niitä elämän "kurjempiakin" puolia, pelkkää sokeria ja hattaraa tämä blogi ei ole. Mikäli jokin asia askarruttaa, suututtaa, surettaa, mietityttää en pelkää avata konetta ja kirjoittaa näistä asioista. En halua kuulostaa valittajalta, sillä en ole valittaja ihminen ollenkaan päinvastoin. Välillä vaan asioita täytyy pohtia ja toivon tämän pohdinnan täällä auttavan :) Mielenkiintoista kuulla myös teidän mielipiteitä tästä asiasta! :) Kivaa syksyä <3 x

Opiskelut kunniaan

Hei Natalie! Stressaaminen on pahin vastustajasi tässä tilanteessa. Mieti, että kuinka moni vain opiskelee ja pärjää silti! Kyllä sinäkin pärjäät! Minulla oli samatilanne, töitä tein täysipäiväisesti ja opiskelin samalla ja se oli todella rankkaa! Lisäksi haalin siihen sivuun erilaisia keikkatöitä rahan kiilto silmissä. Sitten tuli sama burnot! Päätin, että teen vain silloin tällöin keikkatöitä ja panosta opiskeluun, sillä haluan itselleni tutkinnon. Nyt olen enemmän kuin onnellinen valinnastani. Töitä ehtii tehdä koko loppuelämän! <33 Valitse siis opiskelu, keskity siihen, ja pärjäät kyllä taloudellisesti, niin pärjää monet sadattuhannet muut opiskelijatkin!

Jeejee

Pakko sanoa, että samaa mieltä! Tosin kuitenkin alkaa vaikuttaa siltä, että et oikeasti halua opiskelemaan, kun et jaksa nähdä sen eteen vaivaa. Kyllä pomon pitäisi ymmärtää, jos alainen tarvitsee taukoa työstä opiskelua varten. Lopeta valitus ja tee sitä mikä sua oikeasti kiinnostaa.

Ellu

Hei Natalie,

Olet fiksu ja ahkera nuori nainen, varmasti pääsisit sisään yliopistoon jos antaisit kaikkesi ja keskittyisit eniten vain siihen! Joten mä kehottaisin panostamaan täysillä opiskelupaikan saantiin. Töitä ehtii tehdä koko elämänsä, mutta opiskelu voi olla joskus liian myöhäistä. Ja entä jos nykyinen päivätyösi loppuisi joskus jostakin syystä, ja blogien suosiokin olisi jotenkin "romahtanut"? Kunnon koulutus on kuitenkin eräänlainen "turva" (vaikka eihän se heti töitä takaa), mutta täällä Suomessa uusien töiden saanti hyvällä koulutuksella on helpompaa :)
Äitinikin on minulle aina painottanut sitä, että kun olet vielä nuori, opiskele. Ajattele, että se on sun tärkein työ, muita töitä ehdit tehdä koko elämäsi kyllästymiseen saakka! Ja opsiskelupaikka tuntuu olevan sulle pitkäaikainen haave, joten joskus on vain pakko repäistä ja ottaa riski, antaa haaveen toteutumiselle mahdollisuus :)

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Moikka! Kiitos kovasti kommentistasi ja hyvistä sanoista! Tuon on niin totta, mitä sanoit. Uskon ainakin itse myös tuohon. Opiskelu paikan saaminen olisi yksi isoin haaveeni. Katson mitä numeroita näistä tenteistä tulee ja siten teen sitten päätöksen. Ihanaa syksyä sinne!<3

Teljänneito Citylife Jessica

Moikka Natalie! Nyt vasta löysin blogisi, mutta tykkän! Meillä tuntuu olevan aika sama tyyli ;) Hei kuule, tiedän tunteen! Olen noita asioita murehtinut viimeiset viisi vuotta ja vihdoinkin löysin ratkaisun! Ehkäpä tulen spaltiin ensi perjantaina/blog awardseihin lauantaina niin jutellaan lisää :D Btw, miksi ihmeessä minua ei ole kutsuttu Moetin tai Dompan tilaisuuksiin?? :D

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Moikka! Kävin katsomassa blogisi TYKKÄÄN!!!<3 Vau! Liityn lukijaksi! Mulla olis super kiva tilaisuus tiedossa nyt lauantaina johon tarvitsisin avecia ;) Mikäli kuohuva Helsingin yöelämässä kiinnostaa laita viestiä! ;)

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Moikka! Kävin katsomassa blogisi TYKKÄÄN!!!<3 Vau! Liityn lukijaksi! Hei meidän pitäisi ehdottomasti mennä joku päivä vaikkapa lasillisille! Uskoisin, että puhuttavaa riittäisi! ;) XX

Vähennät työtunti määriä, joka on melkosen paljon sulla tällä hetkellä ja samalla opiskelet. Suomessa ei todellakaan pärjää opiskelijat ilman työpaikkaa. Muuten loppukuu menisikin 0 eurolla jos kaikki työt lopettaisit.

Anonyymi kotiäiti

Hei,
Aikuiskoulutustuki antaisi turvaa, jos haluat opiskella ns.päivä puolella. Kela taitaa maksaa noin 70-80% palkasta, eli enemmän kuin normi opintotuki. Kannattaa ottaa selvää, olisko sulla oikeus hakea ko.tukea. Tämä tietty tarkottais sitä, että joutuisit anomaan opintovapaata päivätyöstä, enkä osaa sanoa miten kela suhtautuu blogin kautta tuleviin tuloihin. Tsemppiä.

Vierailija

Ei mene noin ainakaan ensimmäisen YLIOPISTO- tai korkeakoulututkinnon kohdalla.

M

Moikka! Haastava tilanne varmasti, ja tehokas sä kyllä olet kun pyörität tuota kaikkea yhtä aikaa! Uskon että teet oikean ratkaisun, kun vaan kuuntelet itseäsi ja seuraat sitä polkua mikä tuntuu sulle aidosti kaikkein innostavimmalta, muiden mielipiteistä välittämättä. Sussa on potentiaalia vaikka mihin! Paljon tsemppiä Natalie, pidä huolta omasta hyvästä olostasi ja muista olla kiltti ja lempeä myös itsellesi :)

Omppu

Hei, pakko nostaa hattua sille että oot saanu noinkin hyvin pyöritettyä töitä ja opiskelua ja ties mitä samaan aikaan! Kannattaa kuitenkin vakavasti harkita omaa jaksamista. Meinasitko jatkaa töitä opiskelun ohella/sen rahoittamiseksi kun pääset yliopistoon?

V

Oot vasta tosi nuori. Niin kun sanoit et töissä sulla vois olla tosi hyvät mahdollisuudet edetä, kouluun kerkeää aina, vaikka lapsien jälkeenkin :) Mä keskittyisin duuniin, jos tykkäät siitä mitä teet. Jätä opiskelu asiat myöhemmällä :) Tsemppiä ♡

Elli

Älä vaan lopeta blogia! Mitä blogia mä sitten luen jos sä lopetat? Päivitä vaikka harvemmin sitten jos et ehdi tai pysty,mutta pliis älä lyö hanskoja tiskiin.

Vierailija

Hei! Jos ajatellaan että pääset sisään ja syksyllä aloitat täyspäiväiset opinnot niin etkö silloin joka tapauksessa lopeta nykyisen päivätyösi ja tee (kuvittelemani mukaan) kevyempää työtä ohella eli bl

Vierailija

(Teksti karkasi) eli pointtini oli se että miksi et lopettaisi jo keväällä päivätyötäsi ja keskittyisi pääsykokeeseen. Blogi toisi elannon ja syksyllä alkavien opintojen ohella toimisi varmaan jouhevasti. Tsemppii, elämä on täynnä valintoja. Silloin on vaan uskallettava.

Karo

Oletko harkinnut valmennuskursseja? Itselläni on erittäin positiivinen kokemus tästä: http://www.kannustin.fi eli valtsikan opiskelijoiden vetämä valmennusyritys. Omalta kurssiltani pääsi 70 % sisään ja kurssi oli aivan mieletön. Itse tein kokopäiväistä työtä samalla kun luin pääsykokeisiin ja pääsin kirkkaasti sisään. Kurssin ajan panostin vain siihen sekä kävin töissä, mutta en tapaillut kavereita tms., mikä ei tukenut tavoitettani.

Eli täyspäiväisesti ei tarvitse lukea päästäkseen valtsikkaan, mutta toki itselle täytyy tehdä selväksi, kuinka paljon aikaa siihen alloikoi ja mitä jättää se ajaksi pois :)

Tsemppiä!

Anna Karolina Koivisto

Hei ihana Natalie <3 Vasta viime aikoina löysin blogiisi ja tykkään kovasti tyylistäsi bloggaajana sekä pukeutujana! Hurjasti tsemppiä ja voimia arkeesi. Follow your dreams! Mieti mitä sinä itse haluat elämältäsi, mieti miksi haluat sen tutkinnon, mitä teet sillä tutkinnolla? Onko kyseinen tutkinto avain unelmiisi, onnellisuuteen? Vai olisiko se vain monen vuoden ajanhukkausta, johon jo nyt olet käyttänyt hirveästi aikaa ja voimia... Toivon kaikkea hyvää sinulle <3 Kaikelle on tarkoituksensa :)

Carita

Moi Natalie.

Mä taas itse sun tilanteessa hakisin kouluun. Oon samanikäinen sun kanssa. Itsekin oon nyt hoksannut, mitä haluan alkaa opiskella. Opiskelenkin nyt jo kursseja avoimessa AMK:ssa. Yritän päästä polkuopinnoilla sisään :)

Panosta siihen opiskeluun! Kaikki muu tauolle, kun koemateriaali saapuu ja ahkeroimaan. Se vaatii vaan päättäväisyyttä ja luottamusta, että sä pystyt siihen ja opit ne asiat! :)

Anonyymi fuksi

Hei Natalie,
pakko kommentoida, koska aihe on tuttu. En voi sanoa, että tapa jolla itse olen asiani järjestänyt olisi se Oikea kaikille, mutta toimii ja sopii minulle hyvin. Mutta siis, itse toimin vastaavassa tilanteessa siten, että keräsin pankkitilille joka tilistä säästöjä ja minimoin menot. Irtisanouduin keväällä ja valmistauduin pääsykokeisiin. Ajattelin, että päätös oli joko paras tai pahin jonka olen tähän mennessä tehnyt. Paine tuntui. Mutta olin (ja olen) hyvin onnellinen ratkaisustani. :) Koin, että jos en edes yritä tulen pohtimaan jatkossa entä jos... Pääsin opiskelemaan, lisäksi aloitin työt opintoihin soveltuvassa uudessa paikassa. Työaikojen suhteen on löytynyt joustoa, jotta homma toimisi kaikkien kannalta mahdollisimman hyvin. Vaikutat sinnikkäältä ja ahkeralta. Mitä ikinä päätätkin tehdä, tee se täysillä - tulet varmasti pärjäämään hyvin! Tsemppiä!

Annika

Hankala tilanne sinulla! Itselleni tuli tekstiä lukiessa olo, että oletko täysin varma siitä, että viestinnän laitos on paikkasi? Jos olisit todella intohimoinen sisäänpääsystä, luulisi että aikaa riittäisi myös opinnoille. Omasta sisäänpääsystä ei voi olla koskaan varma ja vaikka osaisi asiat täydellisesti, pieni virhe kokeessa voi olla kohtalokas. Täytyy siis olla valmis ottamaan riski! Lisäksi jos jo alku tuntuu hankalalta, voivat tulevat kurssit olla vielä pahempia. Opiskelu kun tuppaa vaikeutumaan kokoajan, työmäärien kasvaessa ja kurssikirjojen lisääntyessä. Muistathan myös sen, että jos pääset yliopistoon niin joudut todennäköisesti jättämään kokopäivätyösi.
Kommenttini tarkoitus ei ole kuulostaa millään tavalla ilkeältä, toivottavasti et ottanut sitä niin! Kannattaa kuitenkin nyt pohtia, että kiinnostaako sinua opiskelu/ala viestinnän parissa. Sisäänpääsy on hankalaa, eikä työelämässäkään ole aina helppoa. Viestintä ei monesti siis ole välttämättä varmin valinta tulevaisuudelle, kiinnostava sellainen varmasti kylläkin. Kaikkea hyvää ja tsemppiä! :)

L

Arvaa mitä teet?Tässä ehdotus: Jäät opintovapaalle töistä. Saat vähän miettimisaikaa lisää, voit keskittyä opiskeluun hetken aikaa ja voit varmistua siitä, että ala on oma. Sitten voit lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla; alat opintovapaalla lukemaan pääsykokeisiin ja sitten pääsykokeen jälkeen palaat takaisin töihin tai mitä vaan haluat. Ja sitten jos (kun) pääset sisään niin mietit uudelleen mitä teet töiden suhteen. Eletään tosi samanlaista vaihetta elämässä, oon valmistunut samana vuonna lukiosta kuin sinä ja hakemassa kanssa yliopistoon ja nyt myös yritän kahden työn lisäksi opiskella avoimessa yliopistossa. Tunnistan loppuunpalamisen merkit hyvin, koska itsekin käyn läpi noita ajatuksia. Tein sen ratkaisun, että lopetan toisen työni joulukuussa ja rupean panostamaan opiskeluun, kerään pari kurssia avoimesta ja sitten aloitan lukemaan pääsykokeisiin. Tsemppiä päätöksien kanssa, älä vaan polta itseäsi loppuu! Mieti tota opintovapaata, se kuulostaa sulle hyvältä ratkaisulta. Sulla on lain mukaan oikeus pitää opintovapaata jos olet ollut saman työnantajan leivissä vähintään kolme kuukautta, tässä lisää tietoa :)http://opintovapaa.fi/

Marra

Suosittelen, että unohdat yliopisto-opinnot tässä kohtaa. Sulla on hyvä työ, josta saat hyvää cv:tä ja näin 32-vuotiaana paljon töitä tehneenä voin todeta, että koulutusta enemmän työelämässä merkitsee hyvä työkokemus ja näytöt. Aivan sama onko sulla jotain tutkintoa vai ei, business maailmassa voit tehdä töitä ja menestyä, kun olet päässyt hyvään alkuun. Tietenkin on paljon ammatteja, missä koulutus ja tutkinto on välttämätön. Tietenkin lääkärit tarvitsevat sen koulutuksensa ja insinöörit ja moneen esim. kunnan tai valtion virkaan on kelpoisuusehtona ylempi korkeakoulututkinto. Kuitenkaan sinä Natalie et vaikuta siltä, että olisit kiinnostunut jostakin kaupungin virkamiehen urasta tai pyrkimässä kehittämään uusia terveysteknologioita, niin Sinun kohdallasi olisi mielestäni järkevää tehdä niitä asioita, mitkä ovat tärkeitä juuri Sinun tulevaisuudessasi, eikä yleisesti ottaen. Olet jo päässyt ikäiseksi pitkälle valitsemallasi tiellä, sekä niissä "oikeissa" töissäsi, että tekemällä blogia työksesi. On parempi kehittyä huipuksi siinä omassa lajissaan, kuin yrittää olla vähän kaikkea. Pidä huoli siitä, että teet hienosti nämä nykyiset työsi ja unohda muut lukemiset ja kouluun pyrkimiset. Keskity siihen, missä voit olla paras ja loistaa. Silloin Sinulla on turva myös tulevaisuuteen, koska näytöt ratkaisee niin paljon enemmän kuin se, että olisit joku maisteri, mutta ei niin paljon työkokemusta. Usko itseesi ja tee hyvin se, missä olet jo pitkällä. Kehity aina vain paremmaksi ja tartu sitä kautta avautuviin mahdollisuuksiin. Sun tiesi on selvästi työskennellä busineksen ja muodin parissa, ei kannata yrittää olla jotain muuta kuin on. Hain itsekin aikoinaan yliopistoon pari kertaa, kun parikymppisenä vielä ajattelin, että pitäisi olla yliopistotutkinto ja jotenkin olin aina lapsena ajatellut, että tietenkin menen yliopistoon, mutta todellisuudessa se ei ollut mun juttu ja jälkeenpäin olen ollut vain onnellinen, etten päässyt. Tradenomin paperit tuli hankittua, mutta jos olisin tuntenut itseni hyvin jo nuorena, niin nekin olisin voinut jättää välistä, koska olen enemmän tekijä ja töitä on tullutkin paiskittua sitäkin enemmän, tälläkin hetkellä teen kahta työtä. Tosin en tule ikuisesti tätä jaksamaan ja yhteen täytyy siirtyä jossain kohtaa. Anyway, sun kohdalla näkisin, että jos joskus kouluttaudut, niin sitten työn ohella työtä tukevia juttuja lukien ja mahdollisesti jopa työnantajan maksamana :) Tao kun rauta on kuumaa ja tee niitä töitä, josta tykkäät, niin pääset paljon pidemmälle kuin jollain tusinamaisterintutkinnolla :)

Vierailija

Marre, ehkä se oli hieman eri silloin 10 -vuotta sitten.. :) Nykyään kun on runsaasti myös näitä hyvän työkokemuksen omaavia maistereita, on todella hankala päästä hyviin duuneihin ja pitää se työ itsellään :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

OTA YHTEYTTÄ / CONTACT ME AT: NATALIE.VILEN@GMAIL.COM

ABOUT ME

Young woman from Helsinki, passionate about everything beautiful. Fashion & lifestyle blog including some beauty as well. I really enjoy fashion, spending quality time with my friends and family, designer handbags, high-heels, traveling, good wine and unforgettable nights out. I love blogging, and I hope that gets through to you in my posts.

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
Kesäkuu
2012

Kategoriat

Instagram