Eli liikunta! Liikunta on aina ollut iso osa elämääni. 14-vuotta taitoluistelua ja balettia harrastaneena voin kertoa sen, että lähes 5 vuoden liikuntakielto ja sitä edeltävät kiputilat kehossani tekivät tehtävänsä. Liikunnan lopettaminen oli kuin suora isku kasvoilleni. Valmentaminenkin täytyi lopettaa, sillä en voinut enää seistä jäällä luistimilla. Noina vuosina en voinut tehdä oikein mitään mikä liittyi urheilemiseen. Ainoastaan vedessä uiminen oli mahdollista, sekä tietenkin pyöräily kouluun aina silloin tällöin. Voitte vain kuvitella kuinka vaikeaa oli olla tekemättä mitään. Yht. äkkiä kilpaurheileminen jäi ja jäljelle jäi vain muistot hikiliikunnasta.

Keväällä kun selkäni ja jalkojeni kiputilat yhdistettiin yhteen aloin pikkuhiljaa näkemään valoa tunnelin päässä. Ehkä vihdoin ja viimein syy kivuille löytyisi. Kärsivällisyys oli tässä vaiheessa se oikea sana. Lopulta löysin oikeat ihmiset korjaamaan kehoani ja parantuminen sai vihdoin ja viimein alkaa. Kiitos Peijaksen fysioterapeuteille, sekä fysiatrisen puolen lääkärille. Iso kiitos kuuluu myös ViaVitalin Simolle Putaselle, että hierojalle Nicklas Hilskalle. Kiputilat eivät ole vielä täysin poissa, mutta noin 70% kivuista on hävinnyt. Ihan mahtava fiilis. Mitä tämä sitten tarkoittaa? LIIKUNTAA! Kyllä siinä muutama kyynel pääsi, kun astuin salille. Enää ei tarvitsisi pelkää, että 5 minuutin juoksu toisi viikon kestävät kivut jalkoihin tai kevyiden painojen nosto aiheuttaisi todella kovaa hermosärkyä selkään. Sain vihdoin ja viimein urheilla pelkäämättä.

Muutama päivä sitten suuntasinkin salille pitkän tauon jälkeen. Kädessä treeniohjelma ja päällä uudet urheiluvaatteet. Olimme käyneet viime viikolla treeniohjelmani läpi, jotta osaisin myös itsekseni treenata salilla. En ole oikein ikinä ollut salityyppi, sillä en ole oikein tiennyt mitä siellä salin puolella pitäisi tehdä. Tarvittavat oheisharjoitukset taitoluistelun ohessa tehtiin jäähallin pihalla omalla painolla mattojen kera. Ohjelma joka minulle tehtiin oli tarkoituksella yksinkertainen. Samoiten painot sen mukaiset. Pikkuhiljaa hyvä tulee! On muutenkin hyvä aloittaa näin hissukseen, sillä vuosien treenitauko on tehnyt tehtävänsä.

Tästä päivästä alkaen blogi pysyy mukana urheilussa. Tulen kirjoittamaan tänne ajatuksia treenaamisesta ja edistymisestä. Mikä on tavoitteeni? Saada vartalo josta olen vain haaveillut vuosien ajan. Vahva, terve ja naisellinen. Toki kroppani on melko ok kunnossa ulkopuolelta, mutta vahva se ei ole. Haluan myös saada hieman tasapainoa vartalooni. Omistan nimittäin kapean vyötärön ja melko leveän lantion. Katsotaan tuoko liikunta jonkun lisänsä tähän tilanteeseen. Toivottavasti pysytte tässä matkassa mukana! Katsotaan mitä tämä treenailu tuo! :) Treeniblogiksi ei tämä blogi muutu, mutta uskon urheilemisen tuovan kivan lisän tänne.

OHJELMA, JOLLA TREENAAN NYT

Päivä 1. 

* Jalkaprässi kahdella/yhdellä jalalla 4x6 toistoa 50/20kg

* Pohjeharjoitus, päkiöiden nosto 4x6 (Jalkaprässi) 20kg

* Etureiden ojennus laitteessa 4x6 toistoa 30kg

* Kyykky “Smith”-laitteessa 4x6 toistoa max 10kg

* Valinnaisia vatsoja ja selkiä x100

* Punneruksia x50

Päivä 2. 

Aerobinen liikunta // Esimerkiksi tunti pyöräilyä.

Päivä 3.

* Leuanveto laitteessa 4x6 toistoa 50kg

* Taljan veto rinnalle olkapäät/hartiat 4x6 toistoa 5kg

* Taljan veto rinnalle selkä 4x6 toistoa 7,5kg

* Valinnaisia vatsoja ja selkiä x100

* Punnerruksia x50

Päivä 4.

Aerobinen // Kuntopiiri // Barre 

Päivä 5.

Pilates tai Yoga

Tälläisellä ohjelmalla mennään etenpäin! Hieman jalkatreeniä, yläkropan ja keskivartalon treeniä, kunnon kohotusta ja kehonhuoltoa. Tosiaan en ole treenannut nyt vuoden 2011 jälkeen. Ohjelma joka minulle tehtiin on melkoisen varovainen ja yksinkertainen, sillä tarkoitus on nyt vain nostaa kuntoa ja löytää se kadotettu rakkaus liikuntaa kohtaan. Etenkin kun salitreenaus on vielä melkoisen tuntematon itselleni. Olen kyllä niin innoissani tästä "projektista"! Ehkä vihdoin ja viimein pääsen oikeasti treenaamaan.

Ps. Kädessäni oleva sideharso on verikokeista. Tänään kävin (toivottavasti) viimeistä kertaa Peijaksen Fysiatrisen puolen
kipupoliklinikalla. Viimeiset verikokeet on nyt tehty toivon mukaan. Jee! Nyt vain odotellaan viimeisiä vastauksia. 

 

                                                   FACEBOOK // BLOGLOVIN // INSTAGRAM // YOUTUBE

 

                                                                                        With love,
                                                                                          Natalie 
  

Kommentit (13)

M

Miten oot saanu pidettyä nuo lenkkarit noin hyvässä kunnossa? O.o Itselläni myös vartalon mittasuhteet ihan päin prinkkalaa,mutta onneksi urheilulla pystyy niitä muokkaamaan,kun jaksaa vaan pysyä lujana ja tehdä ohjeiden mukaan :)

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Käytän niitä vain salilla! Eli en lenkkeile niillä ulkona :) Tosin niillä ei ole hirveästi treenattukaan, sillä salikortin hommasin vasta hetki sitten :) X Juuri näin!

Sirpale

Ihana kuulla että kipusi on hellittäneet! Toivottavasti löydät liikunnan ilon uudelleen monen vuoden jälkeen. Itsekin olen vuoden "pakko" tauon jälkeen ruvennut käymään salilla. Itselläni meni selkä töissä niin pahasti vuosi sitten etten saanut harrastaa muuta liikuntaa kuin kevyttä uintia :( Nyt olen käynyt kaksi viikkoa salilla ja aina salin jälkeen on mahtava fiilis!

Pakko vielä sanoa että rakastan blogisi nykyistä tyyliä; mukavaa kauneus hömppää, josta saa itselleen ideoita ja vinkkejä sekä myös vakavampaa asiaa. Jatka samalla tavalla! Joka kerta tulee hyvä mieli kun lukee blogiasi :)

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Voi ei, tosi ikävä juttu :( Toivottavasti kaikki on nyt ok? Paljon tsemppiä sinne treenailuihin!<3 Heii oi kiitos paljon! Ihan mahtava kuulla! <3 XX

maria

Heippa, kiva kuulla että voit jo paremmin. Mutta jos oikeasti haluat treenata, jätä laite treenaus väliin ja harjoittele vapailla painoilla. Kaikki nuo yllämainitsemasi liikkeet on x 100 tehokkaampia ilman turhia laitteita, tee mieluummin vähemmän mutta ilman tukilaitteita.

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Tarkoitus on siirtyä pikkuhiljaa tekemään vapailla painoilla enemmän. Tarkoitus ei ole rehkiä vielä kovasti, vaan pikkuhiljaa mennä eteenpäin. Laitteilla onnistuu myös paremmin oikeat liikeradat, eikä painoa tule liikaa :) X

Sssw

Jos kivut vielä palaavat, suosittelen googlaamaan hyvän kalevalaisen jäsenkorjaajan Uudeltamaalta. He ovat taikureita! En tiedä mitä he tekevät, mutta vaivat häviävät kivuttomien niksauttelujen jälkeen.

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Näen sen ongelmaisena vain aikalailla vaatteiden suhteen, muuten pidän kropastani :) Lisää vaan voimaa yläkroppaankin! :) X

emma

Itsellänikin on yläkroppa hyvin pieni (koko xs on välillä jopa iso) Mutta alakroppa sitten s/m kokoa ja lantio leveä! On kiva ottaa susta mallia vaatevalinnoissa koska kroppasi on suht samanmuotoinen kuin itselläni :)Ja varsinkin nyt on kiva seurata miten paljon treenillä saa tulosta aikaan!

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Sama täällä!! Pidän vartalostani, mutta pukeutuminen täytyy miettiä välillä loppuun, kun mikä tahansa vaate ei istu :/ Katsotaan mitä liikunta tuo! Toisaalta jännittää mitä kyykyt saavat aikaiseksi :D Mihin saakka alakroppa "leviää" haha! Ihanaa viikonloppua sinne <3

J

Hei voisitko valottaa noita verikokeita että mitä niillä tutkittiin? Itselläni polvi sökönä, valtava kipu johon ei auta mitkään kipulääkkeet. Millainen toi kipupoli on? Etsitäänkö siellä nimenomaan toimivaa kipulääkettä vai muilla keinoilla kivunhoitoa?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

OTA YHTEYTTÄ / CONTACT ME AT: NATALIE.VILEN@GMAIL.COM

ABOUT ME

Young woman from Helsinki, passionate about everything beautiful. Fashion & lifestyle blog including some beauty as well. I really enjoy fashion, spending quality time with my friends and family, designer handbags, high-heels, traveling, good wine and unforgettable nights out. I love blogging, and I hope that gets through to you in my posts.

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
Kesäkuu
2012

Kategoriat

Instagram