Lady täytti viime torstaina vuoden ja oi kuinka niitä syntymäpäiviä vietettiin! Ladyn synttäreiden kunniaksi ajattelin tehdä hänestä postauksen. Lähetitte minulla jokunen aika sitten kysymyksiä L:sta, joten tässä tulee!

Sharm Lady 1,6kg! ❤

024

Lady on vuoden vanha puhdasrotuinen, sisäsiisti ja terve lyhytkarvainen chihuahua, joka rakastaa viereen nukahtamista, pusuja, leikkejä, sekä ylikaiken hellyyttä. Hän on todella pikkuinen 1,6 kiloa, eikä tuosta enää kasva. Lady tuli meille silloin kun hän oli 3 kuukauden vanha. Kenneliä en täällä blogissani kerro, mutta L on kunnon ja luotettavasta kennelistä.

Tultuaan meille L oli rokotettu, sirutettu, eläinlääkärin tarkastama, madotettu sekä rekisteröity. Itse olin siitä todella tarkka, että pentupassista löytyi kaikki oleennainen ja niin löytyikin. Olin myös todella tarkka siinä, että Lady oli täysin terve ja reipas tyttö. Joku teistä oli ottanut selvää, ettei Lady kuulu Suomen kenneliin ja tuli siitä sitten minulle avautumaan. Kiitos salapoliisityöstä olet aivan oikeassa tuossa asiassa, onneksi olkoon! Eli Lady ei kuulu Suomen kenneliin, vaan hänet on pentuna rekisteröity Venäjän kenneliin, eli hän on tällä hetkellä ulkomaisessa rekisterissä. Kasvattajalta saimme tietoa, että 15kk iässä Lady voidaan rekisteröidä Suomen kenneliin, mikäli näin haluamme. En tule kumminkaan teettämään L:lla pentuja tai viemään häntä näyttelyihin, joten tuolla asialla ei ole kiirettä. Hänellä on kumminkin voimassa oleva passi, jossa on kaikki tarvittavat tiedot rokotuksista, siruista ja muista tärkeistä asioista. Suomenkieli on vain muuttunut englanniksi. Lady on tosin valiovanhempien Golden Gloss Chocky Feen ja Viva Viktorian tyttö, joten malliainesta hänestä toki olisi! Ja näkeehän sen tosin jo ulkonäöstä vai mitä?

1379895_649931805040484_894403291_n

Lady on minulla hurjan tärkeä. Hurjan tärkeä ei edes riitä kuvailemaan sitä rakkauden määrää, jota minulla on Ladya kohtaan. Se kun tiedät, että jonkun henki on sinun käsissäsi on aivan uskomatonta.

Ladylla on aivan uskomaton luonne chihuksi. Varsinkin silloin, kun hän pystyy sen näyttämään täysin avoimesti. Vieraita ihmisiä nähdessään Lady on hieman varovainen ja kovaa lähestyessä saattaa haukahtaa. Ikinä Lady ei ole hampaitaan näyttänyt tai purrut ketään. Pelästyessään hän kumminkin saattaa haukkua tai murista, mutta huomattuaan ettei tilanne ole pelottava tai vaaraa ei ole pääsee hänen luonteensa oikeuksiinsa! Hyvä esimerkki on mm. patalappu- tapaus. Keittiön lattialle oli tippunut värikäs patalappu, jota sitten hän pelästy kovasti ja alkoi haukkumaan sille. Esittelin kumminkin Ladylle halien tuon lapun ja ymmärrettyään patalapun olevan turvallinen, lopetti hän haukkumisen. Eli jos törmäät joskus Ladyyn anna hänen tulla tutustumaan sinuun kaikessa rauhassa ja vältä juoksemista kohti.

Lady ja Ladyn hyvä ystävä Jannina ❤

1374053_649935125040152_1641138133_n

Joku teistä kysyi kuinka ole kouluttanut Ladyn? Aloittaisin lauseen näin, että tunnen olevani onnistunut Ladyn kasvattamisessa, sekä kouluttamisessa. Lady oppi sisäsiistiksi melko nopeasti tultuaan meille. Ainut ongelma oli siinä kuinka saada ymmärtämään, että ulkona kuuluu pissata. Muistan kuinka viikon sisällä olimme ulkona hyvin hyvin kauan ja vain odottelimme neidin pisua. No pisua ei kuulunut ja aloin huolestumaan toden teolla. Soitin kasvattajat ja eläinlääkärit läpi pyytäessäni apua tähän ongelmaan. Onneksi kumminkin ymmärsin lopussa, että luonto hoitaa hommansa. Viikon sisään L ymmärsi tehdä tarpeensa ulos ja voi sitä riemun kiljahdusta, kun huomasin L:n ensimmäisen kerran pissanneen ulos! Muistan kuinka soitin kaikki läheiset läpi ja kuinka kovasti liikutuin, kun hänestä tuli sisäsiisti!  

Ladyn kouluttaminen jatkuu koko ajan. Mielestäni on tärkeää, että sinä johdat eikä niin että koira ottaa sinusta vallan ja kodistanne johdon. Uskon siihen, että sopiva määrä kuria ja rakkautta kasvattaa koirasta tasapainoisen. Sanoisin, että näin minun koiran kohdalla on tapahtunut! 

262


Lady on todella innokas oppimaan kaikkea uutta! Hän osaa jo "istu, maahan, pyöri, ympäri, nukkumaan, paikka ja anna pusu". Tällä hetkellä meillä on meneillään "oma paikka" opetus, joten saa nähdä miten siinä käy! Omalla paikalla tarkoitan sitä, että ovikellon soidessa sanon L:lle "oma paikka", jonka jälkeen hän lopettaa haukkumisen ja menee maate tai istumaan omalle pinkille viltilleen. Koen tämän tärkeäksi "tempuksi", sillä en halua Ladyn haukkuvan vieraille tai rapussa kuuluville äänille. Vinkkejä otetaan vastaan!

1374053_649935125040152_1641138133_n

Ladylle on muodostunut tässä kuukausien sisään arkirutiineja ja tapoja. On hienoa huomata, mikä toimii minun pikkuselle ja mikä ei. Käymme ulkona 4-6 kertaa päivässä riippuen aivan mitä olemme tehneet tai minkälainen päivä on ollut. Ulkona käymme heti herätessä. Useimmiten minä herään aikasemmin kuin Lady. Nyt isommaksi tultuaan minun täytyy aina välillä käydä herättämässä tyttö ja kantaa hänet kirjaimellisesti ulos. Toki on päiviäkin, jolloin L tulee herättämään minut pusuillaan. En tiedä mikä siinä on, mutta L rakastaa pussata nenää. On toki mukava herätä siihen, kun L:n kieli lipoo nenääni ja häntä heiluu sellaiseen tahtii, että oksat pois.

1395217_649938108373187_917226110_n

Ulkona käymisen jälkeen on leikkien aika. Hänen leikkien aikana täytän L:n kipon aina napeilla ja kun hän on valmis on aamupalan aika. Tuona aamupalan aikana laitan itseni valmiiksi mikäli minulla on työpäivä. Vapaapäivällä otan aina kaiken irti Ladyn kanssa ja tuolloin hän kulkeekin kauppoja myöten mukanani. Olen niin onnellinen siitä, että L:lla on maailman parhaat hoitopaikat, nimittäin mummila, sekä oma kotini Vantaalla. Mikäli olen kauemmin kuin neljä tuntia pois, menee L hoitoo mummilaan. Ja voi että sitä riemun määrään, kun sanon Ladylle hänen menevän mummilaan tänään! Tuota lausetta hän rakastaa yli kaiken! On niin ihana tietää, että Ladylla on maailman luotettavimmat ja ihanimmat hoitopaikat. Tuosta asiasta olen niin kiitollinen. ❤

1385960_491927604237637_374755714_n


Joku teistä kysyi mitkä on ollut Ladyn omistamisen miinukset ja plussat. Voin rehellisesti sanoa, että miinuksia ei ole lähes lainkaan! Ehkä ainoa miinus on se, ettei spontaanisesti asioita voi enää noin vain tehdä. Miinus on myös aamupissat kaatosateella, mutta mitä ei oman prinsessan eteen tekisi! Plussia onkin sitten tuhat ja sata. Menisi ikuisuus, jos lähtisin niitä luettelemaan!

Lady on minulle maailman tärkein, enkä vaihtaisi sitä mihinkään. En edes 10 miljoonaan. Tulevaisuudessa haluan tarjotan Ladylle rakastavan, turvallisen, sekä ennen kaikkea onnellisen kodin. Ehkä tulen ottamaan joskus Ladylle kaverin, mutta sitä ennen keskityn vain häneen.

I love you my little angel ❤

050

Ps. Ladysta tulossa lisää postauksia lähipäivinä! Hope you like it!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

OTA YHTEYTTÄ / CONTACT ME AT: NATALIE.VILEN@GMAIL.COM

ABOUT ME

Young woman from Helsinki, passionate about everything beautiful. Fashion & lifestyle blog including some beauty as well. I really enjoy fashion, spending quality time with my friends and family, designer handbags, high-heels, traveling, good wine and unforgettable nights out. I love blogging, and I hope that gets through to you in my posts.

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
Kesäkuu
2012

Kategoriat

Instagram