Vaihto-oppilasvuodestani on kyselty todella paljon, joten päätin tehdä tuosta vuodesta muutamia postauksia blogiini. Vaikka vaihto-oppilasvuodestani on kulunut jo muutamia vuosia, ovat tapahtumat hyvin muistissani. Mistä olisikaan parempi aloittaa kuin yhdestä vuoden kohokohdasta? Nimittäin prom tanssiaisista. Prom tanssiaiset tanssittiin senior luokalla, eli high schoolissa kolmannella luokalla. Kuten vanhojen tansseissakin, tansseihin mentiin pareina. Koulussamme jännitys tiivistyi viimeisinä päivinä, sillä poikien oli pyydettävä tyttöjä pareikseen. Kuten kerroin edellisessä postauksessa high schoolissa oppilaat jakautuivat ryhmiin, aivan kuten televisio-ohjelmissa. Oli cheerleadereiden, jalkapalloilijoiden, koripalloilijoiden... "ryhmiä". Jopa pöydät jaettiin ruokalassa näille ryhmille. Mikäli menit istumaan jonkun ryhmän valloittamaan pöytään, sinut häädettiin pöydästä heti pois. Harrastaessani cheerleaderia koulussa varsity ryhmässä "pääsin" muiden tyttöjen joukkoon heittämällä. Tässä yhteydessä tarkoitan juuri tuota cheerleader ryhmää. Vuosi koulussa oli siis pelastettu. 

Prom tanssiaisten lähestyessä kutsu tanssiaisiin oli saatu. Parini oli senior tason jalkapalloilija. Jalkapallolla tarkoitan siis amerikkalaista jalkapalloa. Kutsun vastaanotettuani oli aika alkaa valmistautumaan. Nyt siis etsimään mekkoa, varaamaan aikaa kampaajalle, meikkaajalle... Muistan kuinka kiertelin erilaisissa kaupoissa ystävieni kanssa. Jokaisella oli tarkoitus löytää täydellinen mekko tanssiaisiin. Pitihän juuri sinun erottautua joukosta. Lopulta löysin keltaisen mekon putiikista läheltä Chicagoa. Mekon ostettuani oli aika ostaa solariumkortit. Jälkikäteen ajateltuna todella typerää! Mutta mitä muut tytöt edeltä, sitä minä perässä. Olinhan täysin tuntemattomassa maassa, kaupungissa... Ihan sairasta ajatella kuinka monet nuoret kävivät solariumissa monta kertaa viikossa... Itse pidättäydyin onneksi kolmessa kerrassa. Muistan kuinka yksi ystävistäni kävi 20 kertaa viikossa solariumissa! Eli vähintään kaksi kertaa päivässä. Kuten muidenkin asioiden kanssa, terveys väistettiin. Vaikutuksia moneen asiaan ei tiedetty, sillä kukaan niistä ei kertonut kenellekään. Itse yritin aina silloin tällöin kertoa oikeita ja vääriä vastauksia, mutta... Enhän nyt missään nimessä voinut nousta toisen "yläpuolelle" Piti vain näyttää hyvältä hinnalla millä hyvänsä. Rusketuksen saatuamme oli hiusten ja meikin vuoro. 

Kaikki tytöt kävimme samassa kampaamossa ja saman meikkaajan luona. Meikit saatuamme kasvoille oli aika suunnata kotiin. Mekko päälle, musiikkia taustalle ja cokis-pullo käteen. Ikää nimittäin oli 16-vuotta! Amerikassa tanssiaisissa oLI säännöt, että pojat tulevat hakemaan tyttöjä sisältä. Tässäkin tapauksessa pian ovikello jo soikin ja parini odotti oven ulkopuolella. Nyt vielä viimeiset kuvat ja suunta sitten toisten luo.

THE MEANING OF PROM NIGHT IN AMERICA

Autolla ajoimme ystäviemme luo. Amerikassa kun saat jo ajokortin 16-vuotiaana! Ihan hullua. Pihalla otimme vielä viimeiset kuvat ja vaihdoimme kuulumiset. Kuvien ottamisen jälkeen suuntasimme kaikki omilla autoillamme ulos syömään, aivan niin kuin vahojen tansseissa. Aivan kaupungin kupeesta meille oltiin varattu pöydät yhdestä huippuravintolasta. Syötyämme ruuat oli aika suunnata koululle. Prom tanssiaisissa kruunattiin "prom group" eli viisi eniten ääntä saanutta ihmistä. Prom ryhmän lisäksi tanssiaisissa kruunattiin prom queen ja prom king. Edellisenä viikkona koulussamme oli ollut äänestys, jossa koulun oppilaat antoivat äänen voittajalle. Kuten odotettua queen tittelin sai meidän koulun cheerleader kapteeni, Jessica. Oli kyllä hassua kuulla myös oma nimi lavalta kuulutettuana. Sain toiseksi eniten ääniä, eli sain ensimmäisen perintöprinsessan tittelin hah! Kruunut jaettua oli aika tanssia ja viettää aikaa muiden kanssa

Mikäli olette ikinä nähneet televisiosta ohjelmaa prom tanssiaisista, voin sen kertoa, että jokainen tapahtuma on totta tuossa ohjelmassa. Niin hassulta kuin se kuulostaakin! Tanssiaisten jälkeen oli aika suunnata"jatkoille" toiseen paikkaan. Jatkoilla ei läträtty alkoholilla niin kuin täällä Suomessa, vaan paikan päällä tehtiin aivan jotain muuta. Mikäli kiinnostusta löytyy voisin tehdä tuosta täysin oman postauksen myös blogiini!

Kaiken kaikkiaan prom tanssiaiset olivat täydellisesti onnistuneet. Mitään huonoa sanottavaa tuosta päivästä ei ole. Verrattuna vanhoihin tansseihin, prom tanssiaiset jäljittelivat täysin samanlaista kaavaa. 

Huh oli kyllä mieletöntä miettiä tuota päivää! Vaikka aikaa prom tanssiaisista on kulunut yli kuusi vuotta, olen todella onnekas, että sain kokea elämässäni oikeat ja aidot tanssiaiset kyseisessä maassa.

Ps. Mikäli kiinnostuitte myös vanhojen tansseista täällä Suomessa, postauksen pääsette lukemaan TÄÄLTÄ!

Kommentit (16)

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Olin Indianapoliksessa! :) Hahaha kun olin kirjoittamassa tuota sanaa, mieleen tuli vain koko ajan Indiedays... Piti mennä oikein googlettaa mikä se paikka olikaan haha. Huomaa, ettei kunnon yöunia ole nukuttu...

Elina

Ihana postaus! Mielelläni kuulen lisää vaihto-oppilasajoistasi. :)

"Prom tanssiaisissa kruunattiin "prom group" eli viisi eniten saanutta ihmistä." Eniten mitä saanutta ihmistä? Ilmeisesti ääntä? Minkä perusteella tämä äänestys tehdään, mitkä ovat siis kriteerit?

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Oi ihana kuulla!<3 Juuri niin, eli viisi eniten ääntä saanutta ihmistä pääsi tuohon "prom ryhmään" Koulussa käytiin vain äänestämässä ilman sen kummempia kriteerejä :) Tai sai itse juuri päättää ketä äänestää.

ihmettelevä

"Prom tanssiaiset tanssittiin senior luokalla, eli high schoolissa kolmannella luokalla"

"Ikää nimittäin oli 16-vuotta!"

Siis oletko valmistunut lukiosta 16 vuotiaana? Eikö tuo yleensä ole ikä jolloin aloitetaan lukio?

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Valmistuin Amerikasta tuon ikäisenä. Vaihtoon lähdin juuri ennen 16-vuotis syntymäpäiviäni. Suomen lukiosta valmistuin 19-vuotiaana :) x

alkuperäinenkirjoittaja

Ok nyt tajusin :) tosin mietin vielä että kävitkö siis lukiota siellä vai oliko se ylä-aste? Älä ihmettele kysymyksiä, koska kysyn ihan vaan siksi että en yhtään tiedä. Tai high school kai on lukio. Onpa mahtavaa että olet päässyt sinnekin tutustumaan, vaikuttaa aivan älyttömän upealta tuo kokemus! Olisinpa itsekin tajunnut/olisipa ollut uskallusta.

Jos saisin vielä kysyä, onko sinulla ollenkaan lentopelkoa? Kun se on juuri minua hidastanut minkään haaveen toteuttamisessa :( Monet haaveet liittyy juuri matkustamiseen

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Moikka! Jonkun verran kyllä. Aluksi todella paljon, mutta tässä kuuden vuoden aikana se on vain jäänyt :/ x

e

Tee vaan erikseen postaus niistä prom-jatkoista :) tätä postausta oli sika kivaa lukea!

A

Olisi kiva saada postausta noista mainitsemistasi jatkoista :) .... ja ylipäätään vaihdosta lisää! Itse olen jo sen verran vanha, että opiskelut on tältä erää opiskeltu, mutta silti todella mielenkiintoinen aihe!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

OTA YHTEYTTÄ / CONTACT ME AT: NATALIE.VILEN@GMAIL.COM

ABOUT ME

Young woman from Helsinki, passionate about everything beautiful. Fashion & lifestyle blog including some beauty as well. I really enjoy fashion, spending quality time with my friends and family, designer handbags, high-heels, traveling, good wine and unforgettable nights out. I love blogging, and I hope that gets through to you in my posts.

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
Kesäkuu
2012

Kategoriat

Instagram