Aamulla kun avasin Helsingin Sanomat auki, uutistulva täyttyi vain surullisista uutisista. Ulkona oli vielä hämärää kun jäin lukemaan näitä uutisia sänkyyn. Herätin poikaystäväni ja kerroin hänelle mitä Ranskassa oli yöllä tapahtunut. En voi vaan käsittää minkä takia maailmaan mahtuu näin paljon pahaa. Ymmärrän toki näiden hyökkäyksien olevan täysin suunniteltuja aivan loppusilauksia myöten. Terroristit haluavat aiheuttaa pelkoa maailmaan. Epätoivoa, kaaosta ja surua. He toivovat, että he saavat otteen ja pääsevät meitä ylemmäs. Niin kauan kun pelkoa on maailmassa, ei sotaa terroristeja vastaan ole voitettu. Sitähän he toivovat. Maailman sekoittamista.

On puhuttu paljon kolmannesta maailmansodasta. Maailmansodasta, joka tulisi alkamaan lähi-idästa. Näistä maista se sitten laajenisi aina Eurooppaan saakka. Ensin luodaan ongelma, synnytetään reaktio ja lopulta luodaan ratkaisu näiden asioiden ympärille. Syntyy uusi maailman armeija, uusi maailman uskonto. Uusi tapa toimia. Sitähän tämä on. Toivon kumminkin hartaasti ettei asiat enää etenisi. Toivon sodan loppuvan tähän. On myös puhuttu siitä, että rajat turvapaikka hakijoille pitäisi sulkea. Mutta totuus on sen, että niin kauan kun hätää ja pelkoa maailmassa on, niin kauan on ojennettava auttava käsi apua tarvitseville. Toki rajansa kaikella. Maassa maan tavalla, kaikkia ihmisiä kunnioittaen.

Mediassa liikkuu tällä hetkellä huhuja siitä, ketkä ovat tämän kamalan perjantai 13 päivän takana. En yhtään epäile näitä huhuja. Mutta niin kuin ylemmässä tekstissä mainitsin juuri nämä ääriryhmät haluavat aiheuttaa sitä pelkoa maailmaan. Sekasortoa, sotia, viattomien ihmisten kuolemia. Itse olen sitä mieltä, että juuri nämä iskut tunnettuihin paikkoihin ovat juuri sitä peliä. Toimintaa, joka on taktisesti suunniteltu etukäteen. Paikallisia, turisteja... Uhrien väkiluku sen vain kuin kasvaa. Medianäkyvyyttä, eri kansalaisuuksia... Mitä itse pelkään, on se että tietyt maat tekevät harkitsemattomia siirtoja ja hyökkäyksiä näihin maihin ja tämä sota ei lopu koskaan. Tämä aiheuttaa maailmaan sitä vihaa, joka kohdistuu myös täysin viattomiin. Ihmisiin, jotka eivät ole vastuussa näistä teoista ollenkaan. Syntyy konfliktitilanteita, joissa ihmisiä aletaan tarkkailemaan ja syyttämään. Tämä taas aiheuttaa sitä ylenpalttista kaunaa tiettyjä ihmisryhmiä kohtaan. Kuten tiedetään viha ei johda mihinkään. Viha vain kasvattaa sitä nälkää ja tuo tietyt ääriryhmät entistä lähemmäksi. Sitähän he juuri haluavat. Viha ja pelko ruokkivat näitä ääriryhmiä ja uusia iskuja syntyy.

Tällä hetkellä koko maailma on ihan sekaisin ja joka päivä saa lukea surullisista ja kamalista asioista. Tuntuu aivan siltä, kuin ne ikävät asiat olisivat päällimmäisinä uutistulvassa. Onko oikeasti niin, että maailma on muuttunut näin paljon, vai uutisoidaanko vain surullisista asioista enemmän? Ne positiiviset jutut jätetään vähemmälle ja kaikki negatiiviset asiat tuodaan julki? Välillä vain tuntuu siltä, että nämä surulliset asiat ruokkivat sitä vihaa ja antavat ikään kuin paikan negatiivisuudelle. Pelolle. Jotenkin uskon vielä siihen ihmisten hyvyyteen, rohkeuteen ja periksiantamattomuuteen. Maailmassa on vielä sitä hyvää, jos vain haluamme uskoa siihen. 

// I opened the newspaper yesterday and first thing I read was about Paris, very shocking. It was still dark outside and I stayed in bed and started reading about what happened in France during the night. I woke my boyfriend up to tell him what had happened. I can’t understand the cruelty of this world, terrorists want people to fear and feel sad. They want to take over and have more and more power. As long as there is fear amongst people, terrorists are still winning, because that is what they wish for, fear. 

There has been a lot of discussion about a WWIII, something that would even reach Europe. Hopefully this will not be the case, and there is something that can be done about this group of people, that have caused so much fear and continue doing that, until something or someone puts an end to this. I’m hoping that there is an end to these horrifying events, which have shaken the life of many, and ended them too. It is pure disgustingness; nothing can excuse the wrongdoings of these people. There are rumors about who did this, and I truly believe those. I hope that this would stop. The bombings and shootings have obviously been planned way ahead, and they are targeted in places that have hundreds of people at the same time. It is the tactic that they use to get as much attention drawn to them in order to cause chaos in social media, news and just a general disaster for a moment. It devastates me that the number of victims is constantly growing with each new attack and I fear that will it ever stop?

Now there will be more and more conflicts with people that come from a certain type of background or believe in a different religion, even though they are innocent. People start to fear more and more and nothing seems to get better. Is it true that the world is starting to become worse and worse year by year or is it just the power of social media, that we immediately find out about all the bad news and they just keep on flowing. I believe that there is still so much good in the world, if we only want to see it. I feel truly sorry for those who lost members of their family, children, fathers, mothers, relatives, friends. No-one should go through with these kinds of things, and it is absolutely devastating that it can happen here.

"Hope is being able to see that there is light despite all of the darkness"

Thought and prayers are with you Paris.

Kommentit (24)

Elina

Tosi hienosti kirjoitettu. Olen surullinen, että maailmassa riittää näin paljon vihaa. En ymmärrä, miten kukaan ihminen haluaisi tätä. Ei vaan pysty käsittämään :(

Minna

http://www.iamsyria.org/daily-death-toll.html Länsimaat, muun muassa Ranska, tappaa Usan ja Venäjän johdolla Syyriassa päivittäin samanlaisia viattomia siviilejä, kuin Pariisissa tapettiin eilen. Media ei vaan tästä hohkaa samallalailla, eikä meitä kiinnosta se vähääkään koska se tapahtuu meidän näkymittömissämme.. Se on ihmisluonnolle luonnollista toki mut asioita kannattaa tutkia laajemmalla skaalalla. Tämä ei toki tarkoita että eiliset teot olis jotenki oikeutettuja tms. Sodankäynnissä tai sen kaltaisissa jutuissa on tämä valitettavasti normia.

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Maailmassa tapahtuu koko ajan pahaa ja joka paikassa räjähtelee... Viattomia ihmisiä kuolee ja alueita tuhoutuu. Vaikka maailmalla tapahtuu koko ajan näitä kamaluuksia, niin ihmisiä vain koskettaa ne asiat enemmän, jotka tapahtuvat lähellä. En itse yhtään vähättele sotaa / terrorismiä näissä muissa maissa - kaukaisissa maissa, mutta tämä on vain totuus :/ Media toki tekee myös tämän, että lähialueet vain nostetaan ylös länsimaisissa medioissa. Ne koskettavat ihmisiä vain enemmän - vaikka juuri tätä pahuutta tapahtuu kaukaisissa maissa enemmän ja juuri nimenomaan tällä laajemmalla skaalalla...

kaneli

Tässä kohtaa voisi ottaa hieman faktoista selvää. ISIS on tehnyt järkyttävää tuhoa lähi-idässä (esim. juuri Syyriassa). Järjestö on massamurhaamassa ja orjuuttamassa siellä muita (heidän mielestään ei tarpeeksi uskovaisia muslimeja, kurdeja, jesideja jne.). Toki siellä on kapinnallisjoukkoja taistelemassa vastaan (jotka voidaan katsoa sotilaiksi), mutta enemmistö näistä uhreista on puhtaasti siviilejä. ISIS ei noudata minkäänlaisia kansainvälisiä ihmisoikeussopimuksia tms., eikä sillä ole minkäänlaista myötätuntoa näitä siviilejä kohtaan. Länsimaat (USA, Ranska) ja Venäjä ovat siellä pommittamassa ja tuhoamassa näitä ISIS-taistelijoita, ei siviilejä. He antavat taustatukea kapinnallisjärjestöille, jotka haluavat saada alueelle rauhan ja turvallisuuden iskemällä ääri-islamisteja vastaan, ei siviilejä. En ihan kyllä lähtisi kutsumaan näitä ISIS-taistelijoita siviileiksi tai vertaamaan heidän kohtaloaan Pariisin iskujen uhreihin. Eivät ihan kyllä mene samaan kategoriaan. Myöskään minulla ei ole minkäänlaista myötätuntoa näitä terroristeja kohtaan. Toki sodassa tulee aina siviiliuhreja, mutta länsimailla on hyvin kehittynyttä sotateknologiaa käytössä, jolla pystytään minimoimaan siviiliuhrit. Isiksen kohteena kun taas ovat nimenomaan nämä siviiliuhrit. He haluavat tuhota muut ihmiset. On todella typerää väittää länsimaiden tappavan ilkeyttään siviilejä lähi-idässä, koska asia ei todellakaan ole näin. Ilman länsimaiden sotilaallista tukea kurdikapinalliset olisivat paljon huonommassa asemassa Isikseen verrattuna. En halua puolustella sotimista tai tappamista millään tavalla, mutta tuo ettei faktoista oteta selvää, niin kuohuttaa.

jenni

kannattaa tutustua tarkemmin, ketkä ovat todellisuudessa terrori-iskujen takana. maailmankuva muuttuu aika paljon tämän myötä :)

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Niin paljonhan on puhuttu eri teorioista, jotka viittaisivat Yhdysvaltojen olevan takana mm. 11. päivän tapahtumiin... Itse en vaan millään haluaisi uskoa siihen. Paljon on asioita joita ei ole kerrottu meille...

A

äh ärsyttää kun aina tulee näitä muka paremmin tietäviä "kannattaa ottaa selville kuka kaiken takana oikeasti on" ja mistäs he itse sen tietävät? lähteenä joku salaliittoteoriahuhu joka liikkuu netissä? mitään faktapohjaa näille jutuille? jos ei ole antaa mitään todellista tietoa asiasta niin turha tulla kommentoimaan vihjailevaan sävyyn. huoh, ihan kuin kaikki ois niin mustavalkosta.

miimi

ei maailma ole muuttunut yhtään mihinkään, aina tällaista on ollut.eri asia jos kiinnostaa vaan huulipunat vuosina 2009-2013 ja sitten vaikka herää todellisuuteen. :/ uhat on lähempänä kun median , netin yms avulla ja esim EU:n kautta ihmiset ovat lähempänä toisiaan.

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Mielestäni terrorismi ja ääriryhmien liikkeet ovat kasvaneet vuosien saatossa, muuttuneet. Vai olenko väärässä?! En.

Lala

Toki terroristien iskut ovat muuttuneet näyttävimmiksi mutta lähinnä ero on siinä että ne on tuotu lähi-idästä tänne lähemmäksi meitä. Aiemmin saattoi luottaa että kunhan pysyy Euroopassa on turvassa ja itsemurhapommittajia tarvitsee pelätä vain kauemmaksi matkustaessa, nykyään alkaa olla jo toisin. Ranska ei ole ainut johon hyökättiin viime päivinä, mutta luonnollisesti mitä lähempänä kauheus tapahtuu, sitä enemmän se koskettaa ja uhkaa omaa turvallisuutta.

An

"On puhuttu paljon kolmannesta maailmansodasta. Maailmansodasta, joka tulisi alkamaan lähi-idästa ja Israelista. Näistä maista se sitten laajenisi aina Eurooppaan saakka. Ensin luodaan ongelma, synnytetään reaktio ja lopulta luodaan ratkaisu näiden asioiden ympärille. Syntyy uusi maailman armeija, uusi maailman uskonto. Uusi tapa toimia. Sitähän tämä on."
Voitko avata tätä hieman, en ymmärtäny mitä haet takaa. Mikä uusi maailman armeija tai uusi maailman uskonto? Miten Israel liittyy islamismiin? Ketkä luovat ongelman? Tarkoitatko tällä, että kyseisissä maissa aiheutetaan "ongelmia" tarkoituksella, jotta saadaan syitä tällaiselle toiminnalle?

j

olin juuri kommentoimassa tätä samaa asiaa.. mikä ihmeen uusi maailman armeija ja uskonto?

Vierailija

Vastausta tähän? Miksi ainoa kommentti, johon ei ole vastattu? :) Kuitenkin omaa tekstiäsi, ei luulisi olevan vaikea selittää tuota asiaa lukijoille?

Mii

Kaikkihan nämä tapahtumat juontaa juurensa isojen maiden tekemisistä. Syyrian sotakin oltaisiin saatu lopetettua jo viisi vuotta sitten, jos muutama maa olisi niin halunnut. Nämä maat vaan myyvät sinne aseita, niin eihän sitä sotaa kannata lopettaa, kun rahaa tulee omaan pussiin helposti. Kannattaa tsekata mm. tämä blogi: http://nwohavaintoja.blogspot.fi Tuolta löytyy vähän yliampuvaakin juttua, mutta myös paljon miettimisen aihetta.

paris :(<3

En ole ennen kommentoinnut sun blogia, mutta jotenkin tää teksti puhu kaikkiaan auki ne ajatukset mitä mullakin on... ylipäätään osaat kirjoittaa tällaisestakin aiheesta tosi hyvin!
Järkyttävä tapahtuma :( toivottavasti ei toistu enää koskaan. Missään. Milloinkaan.

Yritetään rakastaa tässä surun keskelläkin. Se on parasta mitä voimme elämässä toisillemme tehdä ja elämän kantava voima kaikkinensa. Luotetaan, että rakkaus tekee tehtävänsä ja vähitellen voittaa vihan. <3

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

OTA YHTEYTTÄ / CONTACT ME AT: NATALIE.VILEN@GMAIL.COM

ABOUT ME

Young woman from Helsinki, passionate about everything beautiful. Fashion & lifestyle blog including some beauty as well. I really enjoy fashion, spending quality time with my friends and family, designer handbags, high-heels, traveling, good wine and unforgettable nights out. I love blogging, and I hope that gets through to you in my posts.

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
Kesäkuu
2012

Kategoriat

Instagram