ALL ABOUT MY HAIR

Tämä hiuspostaus on ehkä pyydetyin tällä hetkellä, joten päätin sen teille toteuttaa! Jonkun verran olen hiuksistani täällä puhunut heh, mutta tämä olkoon kaikkein kattavin ja se tarkin postaus. Toivon, että tämä postaus täyttää kaikki ne teidän kysymyksenne ja toiveenne. Joudun jakamaan nämä postaukset osiin, sillä juttua ja kuvia riittää. Olen etsinyt blogistani kaikki tiedot ja sävyt, joilla olen nämä hiukseni värjännyt. Mikäli herää jotain kysymyksiä kysykää rohkeasti kommenttiboksissa, yritän parhaani mukaan vastata. Mikäli olette täynnä näitä hiusjuttuja, skipatkaa nämä postaukset. Toivon kumminkin, että näistä postauksista on hyötyä heille, jotka ovat kyselleet kovasti tästä minun hiusprojektistani, sävyistä ja tuotteista. Hiuksista ylipäätään. Nämä olkoon viimeiset hiuspostaukset tähän aiheeseen liittyen, joten enjoy!

Mistä kaikki lähti? Kuten tiedätte olen sekoillut jonkun verran hiusteni kanssa. Milloin ne ovat olleet täysin mustat, platinan vaaleat, syvän ruskeat... Olen varmaan käynyt elämäni aikana kaikki maailman värit läpi. Viime talvena päätin toteuttaa pitkäaikaisen haaveeni täysin mustista hiuksista. Huom. vielä puolivuotta sitten ennen värjäysrumbaa hiukseni olivat täysin vaaleat. Tuona päivänä kun päätin toteuttaa haaveeni tummista hiuksista, marssin suoraan kampaajalle ja vaadin täydellistä muutosta. Väri, jolla hiukseni värjättiin oli muistaakseni 2. (1 on täysin musta sävy). Muutos tehtiin ja riumua kesti sen kaksi viikkoa, kunnes värini alkoi haalistumaan. Koska olin päättänyt olla brunetti, ostin kaupasta lukemattomia tummia väripaketteja ja aloin leikkimään kampaajaa kotona. Värin oli pysyttävä päässä. Ylläoleva kuva on otettu syntymäpäivänäni 20.12. Tulloin hiukseni olivat hyvin tummat, lähes mustat. 

 As you know my hair has gone through some big changes in the past year and many of you have been asking about the whole process of going from blonde-black-blonde. So finally I have decided to write about this absolutely terrifying mistake of dyeing my hair back then and how I have managed to still keep most of them stuck to my head and not fall out.

Let’s hit the very core of the story. Last winter I decided I wanted my lifetime dream to come true a.k.a. having black hair. Well, that happiness lasted for a whole lot of two weeks, and phewwwww it was gone with the wind. The colour wouldn’t stick onto my hair, no matter what. The picture above has been taken on my birthday on 20.12. My hair was super dark back then, well almost black to be honest.

Uutena vuotena muistan kuinka väri poltti päässä. Koko päänahkaa kutisi ja niska oli hieman turvonnut. Olin juuri ennen aattoa värjännyt hiukseni tummanruskealla, Garnier luonnolliset sävy 3 värillä. Tuolloin aloin huomaamaan, kuinka tumma väri aiheutti allergisia reaktioita. Itse en piitannut näistä oireista, sillä olinhan juuri värjännyt hiukseni tummaksi. "Kauneudesta saa kärsiä" ajattelin juuri tuolloin. Aaton jälkeen palattuani Suomeen kävin kaupassa. Ostin jälleen hiuspaketteja ja sävyjä kaikelta varalta. Tuolloin värjäsin hiukseni melko kevyin ottein. Mikäli näin vähäänkään omaa vaaleaa hiusväriä tulevan tyvestä, laitoin värin päähän. Pidin väriä myös kauemmin kuin sallittiin. Kielsin tuolloin oman sävyni ja identiteettini. Halusin olla jotain muuta. Muistan kuinka sisimmissäni tiesin olevani vaalea. Kaikki kumminkin mitä oli tapahtunut vuoden sisään sai minut haluamaan jotain muuta. Halusin jotenkin paeta omaa minääni ja vuoden sisäisiä tapahtumia olemalla joku muu. Käytin tuolloin myös hyvin tummaa silmämeikkiä ja kynsissäni oli melkein aina tummaa kynsilakkaa. Näinä aikoina värjäsin hiuksiani lähes tulkoon joka viikko. 

During New Years Eve I had to dye my hair again. You see the pattern, once a month, all of it, not just the roots. Awful. It kills your hair. I also came to realize that I was allergic to the dark hair dye, the skin on my head swell and it was super itchy and what not. Being the typical girl that I am, I thought it’s okay to suffer a little in order to look pretty. I also kept the dye in my hair for a longer period of time than the instruction sheet told me to. Stupid, I know right? I was going through some difficult emotional stages in my personal life (read breakup) and therefore I just wanted a complete change, I wanted to be something that I was not. I used a lot of dark make up and nail polish; I wasn’t being myself at those times.

Tummanruskeaa värjäysrumbaa kesti tammikuuhun saakka, kunnes päätin tarttua itse tuumasta toimeen. Nyt olisi aika mustille hiuksille! Kävelin kauppaan ja valitsin automaattisesti mustan sävyn. Tällä kertaa Garnierin luonnolliset sävyt numero 1 lähti kotiin mukaan. Voi kamala, kuinka kipeää tuo värjäys teki! Päänahkaa poltti, niska turposi ja koko päätä kutitti. Huomasin myös tällöin kuinka pahaa tuo ainainen värjäys oli tehnyt hiuksilleni. Ne olivat katkenneet sieltä sun täältä... Vielä puolivuotta sitten hiukseni olivat pitkät ja paksut. Miten tässä näin kävi?

I dyed my hair completely black in January. It was awful, my hair started falling apart and it was painful to dye it and I just couldn’t take it anymore. My hair was in a terrible condition.

Muutaman päivän ajan mietin mitä nyt teen. Lopulta tulin siihen päätökseen, että värjäys saa loppua. Vaaleaan ja omaan sävyyn olisi päästävä. Lopetin kaiken värjäämisen ja annoin värin haalistua päästäni. Ylläolevasta kuvasta voi havaita sen kuinka pahaa jälkeä tuo ainainen värjäys teki. Hiukset olivat katkenneet ja todella huonossa kunnossa. Tuosta edestä voi  nähdä kuinka värjääminen oli polttanut hiukseni. Päässäni oli siis kaljuja kohtia siellä sun täällä. Tässä vaiheessa kysyin itseltäni vain, että miksi? Miksi olin lähtenyt tähän hiusrumbaan mukaan...

For a few days I thought to myself; what the hell to do with my hair? I came to the conclusion that I had to go back to being me, blonde me. I stopped dyeing my hair and I let the black colour fade away. I had freaking bold spots on my skull for dyeing it so many times. I kept on asking myself; why why why? Why would I even start this bullshit? Excuse my French.

Vaikka tiesin värjäyksen vaurioittavan hiuksiani tein sen taas. Hain kaupasta väripaketin ja pistin viimeisen kerran tumman sävyn päähän. Tällä kertaa sävy oli L'Oreal Parisin Préférence sarjan sävy 5 Lisbon. Samaan aikaan sävytin hiuksiani Biozell Professionalin Color Mask sävyllä Chocolate.Sitten se tapahtui. Yhtenä päivänä leikkasin hiuksiani 20 senttiä lyhyemmiksi. Menetin hermot huonokuntoisiin hiuksiin. Pidin todella paljon näistä hiuksista, kunnes ystäväni juurikasvu tuli esiin. Enää hiukseni eivät näyttäneet kivalta. Tuntui aivan siltä kuin olisin ollut jonkun toisen kropassa. Peilistä katsoessa näin vain jonkun toisen ihmisen. Päätin, että nyt sen teen. Vaaleat hiukset on saatava hinnalla millä hyvänsä.

Mitä seuraavaksi sitten tapahtui? Miten sain hiukseni vaaleiksi? Miten sen tein? Mitä värejä ja tuotteita käytin? Selviää seuraavassa postauksessa 

Even though I knew I wasn’t supposed to dye my hair at all anymore, for the one last time I dyed it dark. The next day I cut 20 cm off. I had had enough of dark and poorly treated hair. I wanted to have my own colour back, no matter of the price. I’ll tell you more about that process in the next hair post. I hope you enjoyed this one.

 

 

                                                     FACEBOOK // BLOGLOVIN // INSTAGRAM // YOUTUBE

 

                                                                                        With love,
                                                                                         Natalie  

 

Kommentit (16)

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Hiukset ovat liittyneet aika vahvasti elämäni muutoskohtiin. Noin 1,5v.2 vuotta sitten kun elämässäni tapahtui kaikenlaista heijastui se tähän värjäämiseen. Hassulta kun se kuulostaakin. Kaikki ei vain ollut tuolloin tasapainossa ja se näkyi hyvin käytöksessä. Mukavaa loppuiltaa! :) XX

Vierailija

Nimenomaan... Ja kävikö mielessä, että värjäysaineita ei saa käyttää noin tiuhaan tahtiin? Itsehän sen ärsytyksen päänahallesi aiheutit... Kannattaa lukea ne pakkausselosteet :)

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Hei! Tottakai aiheutin itselleni tämän ärsytyksen päänahkaan, enhän ole väittänyt mitään muuta? :) Tuolla tasapainolla tarkoitin elämäni osa-alueita. Elämäni oli melkoisen mylleryksessä silloin.

ex-värjäysaddikti

Sanovat, että musta hiusväripigmentti aiheuttaa syöpää. Ainakin erään tuttuni aivosyöpäkasvaimesta sellaista oli löydetty. En värjää minäkään enää, edes kulmakarvojani.

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Hui! Värit ovat kyllä aika rajuja... Toivottavasti kaikki on nyt ok siellä <3 Luin myös pari päivää sitten artikkelin, jossa kynsilakka aiheutti jotain hormonaalisia muutoksia käyttäjillee... Pelottavaa...

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Kuka olen, mistä tulen, mistä pidän, mitä teen, minkälaista arvomaailmaan kannatan... Uskon, että kaikilla ihmisillä määräytyy oma identiteetti niin ulkoisten kuin sisäisten asioiden vuoksi :)

Ysinolla

Itse olen värjännyt hiuksia mustiksi niin kauan kun muistan. Nyt oman värin kasvatus käynnissä jatkuvan värjäys rumban takia ja päänahan ihottuman takia. Päänahkani oli siinä kunnossa aina välillä että jo suihkussa käynti oli tuskaa, koska iho oli niin rikki :( Oma väri on kyllä ruskea, mutta juurikasvua sai olla värjäämässä vähintään kerran kuukaudessa. Nyt olen ollut värjäämättä hiuksia yli vuoden ja päänahka kiittää :) Samalla olen kasvattanut pituutta jo reilusti, joten nyt on päässä vähänkuin liukuvärjäys :D Ensi kesänä värjään hiukseni omiin häihini, mutta jollain joka on lähellä omaa väriä :)

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Voi ei! Värit kyllä kuluttavat hyvin paljon hiuksia ja etenkin päänahkaa :( Varsinkin jos on allerginen väreille.. Hiusprojektisi kuulostaa hyvälle ja hiukset kiittävät!<3 Tule ihmeessä kertomaan sitten, että minkälaisen värin sait omiin häihin <3 X

:)

Kerrankin uskaltaa lukea englanniksi käännetyn version blogista, todella sujuvasti kirjoitettu!

Vierailija

Pakko sanoa vaikka vaaleet hiukset sopii sulle tosi hyvin, mutta nää tummat! Jos ikinä mietit takas värjäämistä niin anna mennä vaan! Kehystää niin kauniisti sun kasvoja ja tuo sun kasvot ihan erilailla esiin!
Ja p.s ymmärrän täysin "melodramaattisuuden" hiuksiasi kohtaa, itsellä ihan sama. Hiukset on iso osa sitä mitä on!

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Hei! Valitettavasti tuo tumma väri aiheuttaa ihan hirveitä allergisia reaktioita, joten joudun unohtamaan tuon mustan / tumman sävyn... Käytin myös noihin aikoihin ihan älyttömästi itseruskettavaa, sillä ihoni on luonnostaan hyvin vaalea, lähes valkoinen.. Näin mustien hiuksien ja valkoisen ihon kontrasti oli myös aika iso :D Etenkin kasvoilla.. Toki tummat hiukset olivat silloin ihanat, kun kasvoilla oli tumma meikki ja ihoa koristi itseruskettava :D Puhutaan, että hiukset ovat naisen kruunu... Näin se on! <3 X

E

Monet arvostelevat postaustasi pinnalliseksi, mutta minä ainakin ymmärrän pointtisi. Ainakin itselleni hiusvärien muuttelu on ollut tapa löytää itseni ja joskus vaikeissa elämäntilanteissa myös jopa jonkinlainen "suojakuori". Itse olen aina ollut vaalea, mutta erottuani poikaystävästäni en oikein tiennyt kuka olen ja halusin jotenkin piiloutua jonkin suojakuoren alle, joten menin värjäämään hiukseni mustaksi. Jonkin aikaa tummahiuksisena viihdyinkin, mutta ei se väri tuntunut omalle. Ymmärrän siis sinun hiusvärikokeilujasi täysin! Hiustenväri kun voi lopulta tarkoittaa paljon muutakin... :-)

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Kommenttisi tuli kuin suoraan suustani!<3 Näin juuri itsekin ajattelin :) Kiitos kommentistasi ja ihanaa viikon alkua sinne <3 xx

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

OTA YHTEYTTÄ / CONTACT ME AT: NATALIE.VILEN@GMAIL.COM

ABOUT ME

Young woman from Helsinki, passionate about everything beautiful. Fashion & lifestyle blog including some beauty as well. I really enjoy fashion, spending quality time with my friends and family, designer handbags, high-heels, traveling, good wine and unforgettable nights out. I love blogging, and I hope that gets through to you in my posts.

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
Kesäkuu
2012

Kategoriat

Instagram