Muistatteko vielä tuon parin kuukauden takaisin postauksen, jossa kerroin meidän uudesta "järjestelystä"? Opettaisimme koiramme nukkumaan lattialle omassa pedissä sängyn sijaan. Kului viikko, yöllä tuli nukuttua noin kaksi tuntia. Kului kaksi viikkoa ja univelat sen kuin kasvoivat. Kului kuukausi, ja koiramme ei oppinut, ei sitten millään vaikka kaikkemme teimme ja yritimme. Nyt kolmantena kuukautena huomasimme koirassamme muutoksen, negatiivisen sellaisen. Ennen niin seurallinen, leikkisä ja ihana koira muuttui täysin toiseksi. Enää hän ei leikkinyt tai tullut viereemme. Kun katsoimme elokuvaa sohvalla Lady oli eteisessä kenkien päällä. Nukkui. Saattoi nukkua monta tuntia putkeen. Ei reagoinut mihinkään. Edes herkkupalat eivät tuoneet häntä olohuoneeseen. Poissaolevan käytöksen lisäksi Ladyn ruokailu muuttui. Enää ei maistunut liha, vesikään ei mennyt kunnolla alas. Koiramme laihtui huomattavasti, etenkin ottaen huomioon hänen lähtöpainonsa, joka oli 1,8 kiloa. 

// Maybe you guys remember when I wrote about Lady the last time. We wanted to teach her to sleep on the floor in her own bed, instead of our bed. Well, for a week both my boyfriend and I slept around 2 hours a night and this just kept on going and going. Lady just wouldn’t learn to sleep on the floor no matter what. The whole of our living room floor was covered in sheets and towels so that the neighbors and us wouldn’t hear her nails scratching on the floor at night.

It’s been three months now that we tried teaching her to sleep on the floor, and it just doesn’t work. Lady is a very playful dog and super energetic, but during these past few months she stopped being her happy self and instead likes to sleep a lot, and not even eat, very, very unusual.

Aluksi ajattelimme, että tämä vaihe menee ohi. Kun viikkoja kului ja käytös vain pahentui. Enää hän ei lähtenyt edes uloskaan. Oli pakko tehdä päätöksiä. Mietimme muutaman päivän mitä tekisimme? Nyt lattiamme oli täynnä pyyhkeitä ja lakanoita, sillä yölliset kävelyt parkettilattialla kaukuivat luultavasti naapuriin saakka. Ovet piti pitää kiinni, sillä koiramme kiersi joka yö huoneesta huoneeseen stressaantuneena. Kestäisimmekö vielä muutaman kuukauden parin tunnin yöunilla, vai ottaisimmeko koiramme sänkyyn? Mitä tekisimme pikkutyypille?

We thought that this “phase” of hers might pass by with a few days/weeks, but no. She wouldn’t even go for a walk. We had to think the situation through, reconsider our decision. What’s best for us, and especially for Lady?

No niin siinä kävi. Kolmen päivän päästä koiramme nukkui jälleen kanssamme sängyssä. Kyllä siinä onnen kyyneleet tulivat, kun kolmen kuukauden jälkeen nukuimme jälleen kunnon yöunet. Aamulla kun nousimme valmistautumaan töihin, jäi Lady nukkumaan vielä sänkyyn. Itseasiassa hänet piti mennä herättämään peittojen alta. Voitteko kuvitella? Haha. 

Nyt Lady voi hyvin. Hän syö kunnolla, leikkii PALJON, hakee läheisyyttä ja huomiota oikealla tavalla. Täysin erilainen koira kun vielä viikko sitten. Tiesimme toki sen, että jos nyt annamme "periksi", tulee Lady nukkumaan vieressämme luultavasti koko elämän. Ainakin vielä kymmenen vuotta. Jollain jännällä tavalla pidämme siitä, kun Lady käpertyy aamuyöllä viereemme. Jokaikinen yö, hän siirtyy jalkopäästä aivan lähellemme ja nukkuu siinä niin kauan kunnes hänet siirretään sängystä alas. Niin, että sillä lailla. Vaikka epäonnistuimme tässä "projektissamme", ei se meitä haittaa. Nyt kotona elää kolme onnellista, kahden sijaan. Me saamme nukuttua kunnolla yöllä, ja toinen elää tyytyväisenä päivästä toiseen. 

 For three days we thought of her stage over and over again, and we gave up. She sleeps in the bed with us now. Oh boy was I happy the first night she slept with us and I could see that this is the right thing for her and for us. Mentally it is super restraining for a human not to sleep a week after week, it stresses you out so much and you can only imagine how it stresses a small dog like Lady. We knew that now that we had made the decision to let her sleep with us in the bed, this would be forever and there is no going back. But both of us are okay with it, even though we “failed” at our decision of teaching Lady how to sleep on the floor, it’s better for all of us that she sleeps in the bed with us instead. Now we have three happy individuals in this household.

Ja ainiin! Litistymisen vaaraa ei enää ole. Opetimme koiramme nukkumaan jalkojeni välissä / vierelläni poikaystäväni sijaan. Nyt kun menemme sänkyyn illalla nukkumaan, siirtyy Lady automaattisesti minun lähelleni. Aamuyöllä hän pysyy myös minun puolellani. Kaikki olemme siis tyytyväisiä tämän hetkiseen järjestelyyn ja hyvä niin ❤ 

Oh and on a site note, there is no danger of my boyfriend squishing Lady in his sleep (this is what we were initially scared of when we first decided to make her sleep on the floor.) Lady has an instinct of "danger" (if you can say so) with my boyfriend and she moves close to me each time we go to sleep. We are all so happy with our new decision! ❤

Sharm Lady

Meidän vauva

The biggest present comes in the smallest box

 

                                                     FACEBOOK // BLOGLOVIN // INSTAGRAM // YOUTUBE

 

                                                                                            With love,
                                                                                              Natalie 
 
 

Kommentit (23)

sofia

Ihanaa, että koirasi on palannut takaisin "normaaliksi". Minulta itseltäni löytyy kotoa myös kaksi chihuahuaa, joten tiedän omasta kokemuksesta, millaista on kun koira vinkuu sänkyyn... Meilläkin nukutaan koirat sängyssä, jalkopäässä, vaikka joskus herätessä koirat löytyy naaman vierestä (tai päältäkin haha:D) Millainen ruokavalio koirallasi on? Huomasin, että hänen silmänsä näyttävät todella terveiltä, sillä ruokavaliohan vaikuttaa ainakin tässä rodussa silmien vuotamiseen. Kaikkea hyvää sinulle ja koirallesi:)

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Oli kyllä todella outoa nähdä oma koira sellaisena, kun tottu todella menevään ja iloiseen koiraan :/ Olen melko tarkka Ladyn ruokavaliosta. Mitään valmisruokia, koiranpurkkiruokia en syötä koiralleni. Tyypillinen ruoka on sellainen, että paistan jauhelihaa, siihen keitän vihanneksi (porkkanaa, parsakaalia, kukkakaalia) Murskaan nämä vihannekset jauhelihan joukkoon, jotta ne menevät hyvin alas. Nykyään lady rakastaa vihanneksia, vaikka alussa olikin nyrpeä niistä :D Lihan, kasvisten lisäksi keitän vielä hieman riisiä. Päivällä saa muutaman palan hyvää kinkkua ja illalla sitten kuivaruokaa, eli nappeja Canagan Small Breed Free-Run Chicken kuivaruokaa, joka on viljaton täysravinto pienille koirille. Olen pitänyt tuosta paljon, sillä ravinto on kokonaan viljaton ja GMO-vapaa, eikä nappeihin ole lisätty kemiallisia maku- ja väriaineita. Säilöntäaineena on vain turvallinen E-Vitamiini :) Jauhelihan korvaan välillä kanalla, kanan taasen naudanlihalla. Itse en syö punaista lihaa ollenkaan, joten mikäli on sellainen tilanne, niin ostamme esim. hallista luomulihaa kerralla, jonka sitten pakastamme pakkaseen odottamaan Ladyn ruokintaa :) Kiitos samoin sinne <3 x

elisa

Moi! Minullakin on chihuahua joka on koko elämänsä (täytti juuri 5 vuotta) nukkunut sängyssä. Koirani ei koskaan ole meinannut litistyä, vaikka nukkuu milloin missäkin (minun tai mieheni välissä, jalkopäässä, tyynyllä tms.), uskon että koira osaa myös itse varoa.
Jos koiralle on annettu jokin "oikeus", esim. juurikin tämä sängyllä nukkuminen, se ei tajua miksi se yhtäkkiä sitä riistetään ja tämä on todella epäreilua koiralle.
Hyvä että päästitte sen taas sänkyyn ja koiranne voi hyvin! :)

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Oii! Lady on välillä niin hassu, ettei se väisty - etenkään sängyssä ollessa :D Ulkona asia on sitten eri, varoo taivaalta putoavaa lehteä :D Niin valikoiva tässä asiassa... Tämä on kyllä totta. Huomasin, kuukauden jälkeen ettei Lady ymmärtänyt ollenkaan tätä miksei sängyllä saa nukkua... Terkut sinne teille!<3 x

Vierailija

Miten voikaan olla noin suloinen :')
Koira todellakin ihmisen paras ystävä, ne tekee onnelliseksi! <3 Pahanakin päivänä saa hymyn nousemaan.

kaneli

Pitää kuiteskin muistaa, että koira on laumaeläin. Koirat tarvii paljon läheisyyttä ollakseen onnelisia. Ne tykkää tehdä kaikesta aina yhteistä tekemistä (vaikka ihan kaikessa sen osallisuus ei olisikaan niin välttämätöntä :D). En ainakaan koe tuossa mitään väärää. Meidän koira tykkää myös alkuyöstä tulla nukkumaan meidän kanssa, mutta yleensä se häippäsee omaan sänkyynsä sitten myöhemmin. Pääasia kuitenkin, että koira tietää että se ei omista sänkyä tai päätä kuka muu siellä nukkuu. Se ei myöskään itse päätä, milloin se pääsee sänkyyn. Sillä on aina oltava lupa sängyllä oloon. Olisi mun mielestä ihan hirveetä eristää koira, jos se sille koiralle kuitenkin itselle on tärkeetä, että se saa olla ihmisten lähellä. Jotkut sanoo, että yököttävää ottaa likainen koira sänkyyn. Meillä ainakin mennään tassu- ja masupesulle joka kerta automaattisesti ulkoilun jälkeen... Mun mielestä paljon kuvottavampaa, että porukka antaa kissan kävellä ruokapöydällä ja keittiötasoilla.... Kissanhiekkalaatikko ei välttämättä ole se puhtoisin paikka, missä ne käy eka tassuttelemassa....

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Kiitos kommentistasi!<3 Näin juuri se on. Huomaan, että Lady nauttii siitäkin, että hänelle puhutaan :D Vaikka ei tietenkään ymmärrä lauseista mitään Seuraa vaan katseella mitä teen ja mitä hänelle puhun :D Mekin pesemme tassut aina, ennen sänkyyn menoa (ainakin useimmiten) ;D

H

Olipa harmi kun ei koulutus onnistunut,varsinkin tuo muutos Ladyssa :( Mutta onneksi sielä on nyt kaikki kolme onnellisina!

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Ei onnistunut, ei :( Ja tuo muutos oli ihan hirveetä katseltavaa, kun toinen laihtui monta sataa grammaa, eikä kiinnostunut enää mistään :(

<3

Elina

Hahah voi Ladya! <3 Onneksi nuo ongelmat poistuivat samalla, kun hän pääsi teidän viereen nukkumaan. Meillä ei varmaan myöskään tule olemaan toivoa opettaa koiraa pois sängystä. Noh, ei se niin suuri ongelma tai haitta ole. Itse jopa tykkään kun koira tulee viereen tuhisemaan illalla :)

Marie

Poikaystävän koira, nykyään siis meidän koira, joutui opettelemaan nukkumaan lattialla, koska olen ihan vähän allerginen koirille. Aluksi se kanssa protestoi selvästi tätä uutta muutosta, mutta varmaan jotenkin aisti että se on joko lattia tai lähtö. Koiran pyöriminen sängyssä ei ainakaan auta allergiaan.. Nyt se on tottunut nukkumaan omalla pedillään ja on taas oma iloinen itsensä. Aika drama queen tää teidän pikkulady kun lopetti syömisenkin :D onneksi oli vain kyse protestoinnista eikä sen vakavammasta asiasta!

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Moikka! Hei tosi hyvä kuulla, että koiranne oppi "käyttäytymään" :) <3 JOO siis Lady on varmaan sieltä pahemmasta päästä :D onneksi kumminkin osaa muuten käyttäytyä ja tietää omat rajansa, ne myös pidetään eikä koiraa hemmotella pilalle :)

Vierailija

Itsekin olen koiralleni paistanut jauhelihaa ja kanaa? Mutta nämä tulisi antaa raakana koirille?

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Kanaa raakana koiralle? I do not think so :) Meidän pikkukoira ei kestä raakana lihaa, maha menee heti sekaisin... Joten olen sitten paistanut tuon lihan.

Didem
Liittynyt17.11.2015

Mä haluisin joskus tavata Ladyn :)

Mä luulen et tulisin sen kans ihan hyvin juttuun ;) hihih

xx

m

Ihana lukea tuo Ladyn ruokintakommenttisi, näkee kuinka paljon välität koirastasi ja näet vaivaa sen eteen! Periatteessahan koiran luonnollinen ravinto on vain liha ja nimenomaan raakana, mutta kesykoira on kuitenkin tullut niin kauas siitä alkuperäisestä villieläimestä, että kyllä meilläkin pienet koirat syö nimenomaan paistettuna lihansa pääsääntöisesti.

Koiralle laumaeläimena pahin mahdollinen rangaistus on, että se erotetaan laumasta. Kun lady näyttää olevan ainoa koira, se raegoi eristykseen normaalin laumaeläimen tapaan. Nimenomaan yhdessä nukkuminen vahvistaa laumanvälistä sidettä ja koirahan ei voi ymmärtää miksi se yhtäkkiä erotetaan "laumastaan". Koirahan ei näe ihmistä lajitoverina, mutta ainoa koira kiintyy usein ihmisiin kuten laumaan. (Toisen koiran hankkiminen varmasti helpottaisi ja nukkuisivat sitten kahdestaan ihan muualla pienen totuttelun jälkeen. Mutta tosiaan jos alunperin ainoa koira opetettu sänkyyn, niin siitä on tosi vaikea päästä aiheuttamatta koiralle valtaaa stressiä..)

Onneksi saitte asiat järjestettyä ja pieni otus voi hyvin. koiran elämä on kuitenkin niin lyhyt verrattuna ihmisen elämään, että kyllä tuollaista "perhepetiä" hetken kestää :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

OTA YHTEYTTÄ / CONTACT ME AT: NATALIE.VILEN@GMAIL.COM

ABOUT ME

Young woman from Helsinki, passionate about everything beautiful. Fashion & lifestyle blog including some beauty as well. I really enjoy fashion, spending quality time with my friends and family, designer handbags, high-heels, traveling, good wine and unforgettable nights out. I love blogging, and I hope that gets through to you in my posts.

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
Kesäkuu
2012

Kategoriat

Instagram