Kesäkuussa aloitin tatuoinnin poistamisen Plastic Surgery Centerissä. Tuolloin olin hieman peloissani, tuleeko tatuointi poistumaan kokonaa? Tai miltä hoidot tuntuisi, tulisinko selviämään edes jotenkin hengissä? Nyt hoitoja on takana viisi kappaletta ja mieli on mitä odottavaisin. Ehkä vuoden päästä pääsen nauttimaan täysin tatuoimattomasta vartalosta. Tulinkin jakamaan teille nyt kuulumisia ja fiiliksiä muutaman vinkin ja neuvon kera, niitä kun on kyselty muutamaan otteeseen.

Torstaina jälleen ennen töitä suuntasin tatuoinnin poistoon. Tällä kertaa osasin varautua melko hyvin. Hyvin pehmeät alusvaatteet ja löysä paita päälle. Muutama kipulääke alle (tällä kertaa unohtui) ja Bebanthen rasva mukaan - iho tulisi kiittämään. Astuessani odotushuoneeseen hoitaja otti tatuoinnistani kuvan. Kuva oli kuulemma lähtenyt haalistumaan juuri niin kuin kuuluikin. Kuvan oton jälkeen oli aika rasvata tatuointini puudutusvoiteella. Nyt vain 30 minuuttia odottelua, jotta puudutusvoide alkaisi vaikuttamaan. 

Puolen tunnin odottelun jälkeen oli aika astua huoneeseen jossa laaserointi tulisi tapahtumaan. Lasit silmille ja muutama henkäisy sisään ja ulos. Lopussa kiitos tulisi seisomaan. Ennen kuin aloimme laaseroimaan juttelimme hieman tatuoinnistani. Tämän seuraavan laaseroinnin jälkeen taukoa tulisi pitää ennen seuraavaa poistokertaa noin 12-viikkoa normaalin 8-viikon sijasta. Näiden viikkojen aikana muste tulisi lähtemään iholta hyvin. Seuraavaksi olisikin sitten viimeistelyvaihe.

Aloitettuamme laaseroinnin meinasin huutaa täyttä kurkkua kivusta. Tällä kertaa laaserointi tuntui entistä hirveämmältä, sillä mustetta oli iholla paljon vähemmän kuin viime kerralla + mukaan lukien kipulääkkeiden puuttuminen. Ensimmäisen sanan jälkeen pyysin taukoa ja stressipalloa käteeni. Kerättyäni voimat takaisin jatkoimme. Nyt kipu oli onneksi lieventynyt. Syynä ihon turtuminen vai mieli? Joka tapauksessa nyt jatkoimme loppuun ilman taukoja. Lopetettuamme oli aika suunnata tiskille. Seuraava aika olisi vasta joulukuussa, jes!  Kyllä tämä tästä, ainakin saisin huonosti tehdyn tatuoinnin pois iholtani. Vihdoin ja viimein!

MITÄ TULEE MUISTAA TATUOINNIN POISTOSSA?

Kipulääkkeet. Ennen laserointia on hyvä ottaa noin tunti ennen poistoa 1g kipulääke. Viimeisellä poistokerralla olin itse unohtanut ottaa lääkkeet... Tämä näkyi heti kipukynnyksessäni.

Laaseroinnin jälkeen on myös hyvä rasvata tatuointia muutaman kerran päivässä. Rasvaaminen vie pois kutinaa ja auttaa ihoa palautumaan raskaasta toimenpiteestä. Itse rasvaan ihoani Bebanthenen voiteella, sekä Avenen XeraCalm rasvalla, joka vie pois kutinaa iholta. Tämä kombo toimii! Näiden lisäksi on hyvä käyttää väljiä hengittäviä vaatteita, jotta iho parantuu mahdollisimman hyvin.

Kuva otettu neljä päivää laaseroinnin jälkeen. Kuten huomata saattaa teksti on alkanut lähtemään melko hyvin pois verrattuna esimerkiksi TÄMÄN! postauksen kuvaan. Vielä on matkaa jäljellä, mutta oikealla tiellä ollaan. Pikkuhiljaa hyvä tulee.

Onko täällä muuten ihmisiä, jotka poistattaa tällä hetkellä tatuointia tai on poistattanut tatuoinnin? Olisi huippua kuulla teidän kokemuksia ja fiiliksiä?! :)

// Last week I had my fift laser tattoo removal session. So this post I will share some tips and tell you how everything goes. I got my first and only tattoo just when I had turned 18 years old and now regret it. I had a certain type of vision what tattoo would look like and when I saw the final result, I was not happy. In January, I started thinking about getting rid of the tattoo. So I booked tattoo removal appointment in January. The place I chose was the Plastic Surgery Center in Helsinki. At the beginning I was a little scared. Does laser tattoo removal hurt? Does it leave a big scar? What it feels like? But after five tattoo removal time I am positively surprised. The tattoo has started to fade. Important to remember that the tattoo will not be removed in one session but I'm really excited to continue with the treatments. In the end I knew I made a right choice and can't wait to see the end result! Ps. You can read more HERE!        

                                      

                                                                                         With love,
                                                                                           Natalie

Kommentit (25)

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Hei tuollaista en sanonutkaan postauksessani. Otan itse yhden gramman panadolia ennen laserointia. Näin lääkäri / hoitaja kehotti tekemään.

Jenna

Saahan ottaa!
Esim synnytyksen tai leikkauksen, ja monen muunkin toimenpiteen jälkeen voi joutua kipulääkkeitä syömään vaikka minkälaisia :)

Miksi

Hiruid Fortea kannattaa käyttää myös tatuointiin, jota poistetaan. Se edesauttaa tatuointimusteen poistumista. Mitä vähemmän mustetta iholla-> sitä vähemmän poistaminen sattuu.

Kaarina

Tosi kiva postaus! Itsekin miettinyt muutamaan otteeseen tatuoinnin poistoa saa nähdä uskaltaako sitä :)

Anna

Vaikka tarkoitat hyvää, et voi mennä neuvomaan lukijoitasi kipulääkkeiden käytössä. Niinkuin aiempi kommentoija kertoikin, kahta eri tulehduskipulääkettä ei suositella käytettäväksi samaan aikaan. Ibuprofeiini MAX kerta-annos on 800mg, ei missään nimessä grammaa!

Hyvää syksyn jatkoa :).

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Hei! Itse otan 1 gramman panadolia ennen kuin menen menen laserointiin. Näin itseäni neuvottiin tekemään. En missään tapauksessa neuvonut ottamaan eri tulehduslääkkeitä yhtä aikaan? Vai näetkö tuollaista lausetta postauksessani? Toivoisin, ettei kirjoituksiani vääristettäisi.

H

Mun mielestä on vähän naurettavaa, että ihmiset tarrautuu tällaisessa postauksessa kipulääkkeeseen... Kuitenkin ideana oli tatuoinninpoisto. Ja kun näköjään kaikki tietää todella hyvin lääkkeiden käytön ohjeet niin miksi niitä pitää täällä vielä huudella. Anyway, tsemppiä Natalie jatkoon, joskus se tatuointi on kokonaan pois!:)

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Kiitos ihana!<3 Tulen kertomaan jälleen 12-viikon päästä kuulumisia missä vaiheessa sitten ollaan! Toivottavasti lähempänä! ;)

Heihaloo!

Natalie, ihmiset päättelevät varmaankin tuosta kipulääkepurkkikuvasta sen että "neuvot" tai olet ottanut kahta eri kipulääkettä...

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Olisi pitänyt kaivaa se Panadol purkki kaapin perältä :D Ajattelin vain pistää kuvitukseksi postaukseen tuon kuvan noista tulehduskipulääkkeistä. Ensi kerralla olen itse fiksumpi tai sitten kirjoitan selkeällä Suomen kielellä ;) x

Elli

Minulla on ollut solisluun kohdilla molemminpuolin 2 x tähteä. Olin 16 kun otin ne ja kehoni alkoi "hylkiä" toista tatskaani pois.. Eli haaleni.. Noh olin niillä kamalilla kuvilla jopa 5 vuotta.. Helsingissä asuessani kävin poistattamassa laserilla 5 kertaa ja kuvat todella lähti pois :) ihanaa kun enää ei tarvitse peitellä ja voi käyttää ihan toppejakin kesällä :)

Vierailija

Miksei saa ottaa kahta eri? Mulle ainakin ison leikkauksen jälkeen määrättiin Panadolia, Panacodia ja Buranaa otettavaksi päivittäin.

Vierailija

Panacod eikä panadol ole tulehduskipulääkkeitä vaan toisessa vaikuttava aina parasetamoli/kodeiini ja toisessa parasetamoli. Noista sun lääkkeistä ainoastaan burana tulehduskipulääke joten ei liittynyt noihin aikaisempiin kommentteihin. :) tämä kommentti siis aikaisemmalle kommentoijalle!

Niina

Nyt täällä kyllä pätee ihmiset, ketkä ei tiedä asiasta mitään. Kyllä saa ottaa kahta eri tulehduskipulääkettä, kunhan niissä on eri vaikuttavat aineet. Esim ibuprofeeni ja parasetamoli.
Terv. Sairaanhoitaja

Terveysalalla itsekin

Anteeksi ei halua päteä mutta parasetamoli ei ole tulehduskipulääke.

Julia

Moikka! Mulla alkoi tatuoinnin poistoprojekti helmikuussa, kuuden viikon välein olen käynyt laseroimassa, yhteensä 5 kertaa. Helsingin ydinkeskustassa myös. Tatuointini on tällä hetkellä hieman vaaleampi kuin sinun, ja muutamassa kohdassa väri hävinnyt kokonaan. Kuvan perusteella aika samantyyppinen teksti, väriltään ja kooltaan. Maksan jokaisesta kerrasta 50 €, eli yhteensä 5 kertaa ollut 250 €. Nyt laserointi on jo kivutonta, kun pigmenttiä ei paljon ole. Ensimmäinen ja toinen kerta sattui jonkin verran, mutta kestin ilman särkylääkkeitä, voiteita, puudutusta yms. Ja ei ole mitään "sivuoireita" tullut. Hieman oli arka ensimmäisen ja toisen kerran jälkeen.

Karkki

Itse tartun vielä tuohon kipulääke asiaan. Kahta eri kipulääkettä; ibuprofeenia ja parasetamolia voi ottaa saman aikaisesti! Normaali käytäntö esim. leikkausten jälkeen on että otetaan 1g parasetamolia ja 800mg ibuprofeenia. Olisi kiva että tarkistetaan faktat ennen kuin ruvetaan huutelemaan kommenteissa! Terkuin Sairaanhoitaja

Terveysalalla itsekin

Pakko nyt itsekin tähän kipulääke-keskusteluun sen verran osallistua, että esim. tuo pronaxen on reseptipuolen lääke joten sen annostus tulee kyllä yleensä lääkäriltä. Ibuprofeiinit (burana ibumax yms) ja ketoprofeiini taitaa olla ainoat ilman reseptiä saatavat TULEHDUSkipulääkkeet ja niiden annostus kyllä lukee pakkauksessa. Parasetamoli on sitten asia erikseen koska eri tyyppinen kipulääke, ei poista tulehdusta ja eri vaikuttava aine joten siksi annostus erilainen.

MUTTA PÄÄPOINTTI tässä kommentissa siis oli että itsehoitopuolella kyllä kannattaa luottaa siihen mitä pakkauksessa ja apteekin henkilökunta yms ammattilainen neuvoo eikä täällä neuvota kenenkään lääkkeiden käyttöä. Esimerkiksi leikkauksen jälkeen lääkäri yleensä kertoo mitä pitää syödä ja kuinka kauan eikä näin voi verrata mihinkään itsehoitoon. Reseptipuolen lääkkeiden annostus tulee lääkäriltä ja hän sekä farmaseutti kyllä ainakin kuuluu neuvoa että mitä lääkkeitä ei saa käyttää yhtä aikaa :)

KAIKA

Kunpa mulla olisi rahaa poistattaa muutama tatuointi..tai jos oon rehellinen niin haluisin kaikki neljä pois iholtani. Tosin omat tatuoinnit ovat yhteensä tuon kokonen mitä sulla on..Katselin just joe blacolta tatuoinnin peittäjää.. Joskus harmittaa kun ei tatuointi pilaa asun. Esimerkiksi tykkäisin käyttää kokonaan selästä avointa mekkoa tai paitaa laittamalla hiukset ylös kiinni. Kuitenkin kaksi pientä tatuointiani pilaa koko näyn. Mulla on niskassa 18-vuotiaani otettu tripaali mikä on super ruma. Onneksi olen kuitenkin sen verran fiksu ollut, etten ole mitään alaselän lumppuleimaa ikuistanut ihooni :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

OTA YHTEYTTÄ / CONTACT ME AT: NATALIE.VILEN@GMAIL.COM

ABOUT ME

Young woman from Helsinki, passionate about everything beautiful. Fashion & lifestyle blog including some beauty as well. I really enjoy fashion, spending quality time with my friends and family, designer handbags, high-heels, traveling, good wine and unforgettable nights out. I love blogging, and I hope that gets through to you in my posts.

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
Kesäkuu
2012

Kategoriat

Instagram