Omista heikkouksista on vaikea puhua. Niitä on vaikea myöntää itselleen saatika sitten toisille ihmisille. Heikkoudet mielletään negatiivisiksi asioiksi. Niistä yritetään vaieta. Unohtaa kokonaan. Tällä hetkellä tuntuu vain siltä, että on pakko kirjoittaa. Pakko vain myöntää. Olen ollut täysin poissaoleva näiden viikkojen aikana. Apaattinen ja surullinen. Olen tuntenut jonkinlaista ahdistusta ja stressi on ollut näinä viikkoina todella kovaa. Syy on ollut kivuissa ja niiden kestämisessä. Eilen tullessani kotiin huomasin jälleen kantapäideni turvonneen ja mustuneen. Siitä seurasi puolen tunnin kestävä totaalinen romahdus ja huutaminen lattialla. Paniikkiki ja ahdistuskohtaus. Miksi, miksi, miksi? Miksi kivut jälleen palasivat.

Olen aina sillon tällöin täällä blogissani puhunut jalkapohjiini kohdistuvista kiputiloista. Neljä vuotta kipuja kestäneenä voin kertoa, että nyt alkaa kärsivällisyys loppumaan. Olen itseasiassa aika loppuunpalanut. Kukaan ei tiedä mistä kivut johtuvat tai mistä ne tulevat. Syy ei tunnu löytyvän mistään. Lukuisilla lääkäreillä käyneenä, kymmeniä lääkkeitä syöneenä ja tuhansia euroja maksaneena voin kertoa, että tekisin mitä vaan mikäli saisin kivut loppumaan. Antaisin jopa koko omaisuuteni pois. Haaveilen päivästä, jolloin voisin elää normaalia elämää ilman kipuja. Lähteä juoksemaan aamulla tietän etteivät jalkani rasitu liikaa. Ikävoin tunnin kestäviä tappotreenejä, jolloin voi vain tuntea sykkeen rinnassa. Neljä vuotta. Neljän vuoden ajan olen joutunut välttämään liikuntaa. Olen vihdoin myöntänyt sen itselleni, että kivut jaloissani ovat ottaneet vallan.

Jonain päivänä herään siihen, etten pysty astumaan jaloilleni. Seuraavana aamuna taasen pystyn kävelemään aivan niin kuin mitään ei olisi tapahtunut. Kun kivut sattuvat kohdalleni tuntuvat ne aivan siltä kuin joku puukottaisi kantapäitäni jatkuvalla syötöllä tai antaisi niille tunnin kestäviä sähköiskuja. Joulun alla kipujen ollessa kaikkein vaikeimmillaan mustuivat myös päkiäni ja menetin tunnon varpaistani. Tiedän itse sen, että mitä ennemmän rasitan jalkojani, sen pahemmat oireet ovat seuraavana päivänä. Uskon myös siihen, että stressillä on vaikutus kipuun. Olen nimittäin huomannut sen, että mitä enemmän murehdin tai stressaan, sen helpommin kivut myös tulevat eteen. Ainoa asia mikä helpottaa on tieto siitä, että kivut eivät johdu reumasta tai muusta parantumattomasta sairaudesta. Juuri muutama päivä sitten sain nimittäin soiton, jossa vertani oltiin analysoitu ja erilaiset sairaudet suljettu pois. 

En tiedä ollenkaan mitä teen. Voinko enää kohta tehdä seisomatyötä täysipäiväisesti tai liikkua enää normaalisti. Tällä hetkellä olen sairaslomalla odottaen ensiviikon akuuttia aikaa fysioterapeutille. Viimeksi olin fysioterapeutin luona viime helmikuussa. Edellisestä hoitoajasta on siis kulunut jo monta kuukautta. Aika on siirtynyt vain todella monta kertaa eteenpäin, sillä milloin fysioterapeuttini kunnallisella puolella on ollut sairaslomalla, milloin lomalla ja milloin vain poissa. Toukokuussa sain vielä soiton lääkäristä, että fysioterapeuttini jonka kanssa aloitin hoitojakson puolivuotta sitten on jäänyt vuorotteluvapaalle. Juuri kun olimme päässeet vauhtiin ja juuri kun olin selittänyt hänelle neljän vuoden historian kipujen kanssa... No nyt ei auta muu kuin aloittaa taas alusta hoidot eri fysioterapeutin kanssa. Ainoa asia mitä tarvitsisin olisi ymmärrys edes joltain lääkäriltä tai fysioterapeutilta. Tänään ollessani jälleen lääkärissä kunnallisella puolella ei hän osannut sanoa mitään. Hän ehkä epäili, että kivut johtuvat taitoluistelutaustastani, jolloin hermot olisivat vaurioituneet luistimen puristuksesta. Lopulta hän määräsi sairaslomaa ja tulehduskipulääkkeitä. Samassa pisteessä taas ollaan.

Mikäli olet terve tai omistat terveet jalat joilla voi juosta, liikkua ole onnellinen ja tunne kateus. Mikäli itse voisin valita jotain tässä elämässä valitsisin terveyden.

En vain tiedä kuinka kauan kestän enää näiden kipujen kanssa.

 

It is hard for me to talk about my weaknesses. I guess it is hard for everyone in a way. It is difficult to admit to yourself, and especially to others. Often people think of weaknesses in a negative way. Weaknesses are things that are meant to be left in the shadows. Just to be forgotten. Right now I feel like I urgently need to talk about this. I have been really sad and stressed at time, ant it’s because of the pain that I am feeling. Yesterday I noticed that my ankles are swollen and bruised, again. I had a total breakdown for half an hour, I was crying and screaming on the floor. Panicking, and just feeling exhausted. WHY, WHY AND WHY? Why am I feeling this pain again?

I have written about these pains before, they are mainly located on the bottom of my foot, and no one knows where it is coming from. I have been to a number of doctors, eaten tons of medicine, tried almost everything, and yet no-one has been able to tell me what the hell is wrong with my feet and the fact that they get bruised and start hurting. I would give anything, literally anything, all of my material away, if someone told me the right treatment and would be able to give me the right analysis. For four years now I haven’t been able to do sports, and just as I got excited about training at the gym, the pain comes back. I miss running; I miss doing sports in a way that when I get home, my feet are not dead from the pain.

Some mornings I wake up to the fact that I cannot stand on my feet, next day I wake up like nothing happened and I can walk completely normally. When I am in pain, it feels like someone is stabbing me with a knife on the back of my foot, constantly, or as if I am getting electrocuted on my feet. During Christmas, when I was feeling the worse pain ever, I couldn’t feel my toes and my feet were completely bruised. I know that the more I put strain on my feet, the more it will hurt me the next day. I also believe that stress has a lot to do with the pain, because as soon as I stress out, I feel more pain than without stressing. . I got a phone call couple of days ago from a doctor, where he told me the results of my blood tests. Thankfully, I found out that I do not have arthritis or some other incurable disease.

I don’t know what to do to be honest. I don’t know whether I can even do my day job anymore, or more normally. I am currently on sick leave, waiting for my physiotherapist appointment that is next week. I have changed my doctor a million times, because one stopped working, and the other one wasn’t good enough, and then one of them started the wrong treatment and so on. One of the doctors suspected that my pain might be caused from my years of figure skating, because the skates really press on your feet, and they might have damaged my nervous system in my feet. Next week I am starting with a new physiotherapist, and I will explain everything to her from the beginning, my history of four years of pain etc. I really hope to get things going, and get some answers to my questions.

If you are healthy, or have feet that are healthy, that you can move and run with, be happy.

If I could choose one thing in this life, I would choose to be healthy.

Toivottavasti teillä on ollut parempi päivä tänään ❤

 

                                                                                         With love,
                                                                                           Natalie

 

 

Kommentit (68)

A

tsemppiä! jos vaikka ekaks heität kaikki korkkarit kaappiin ja käytät vaan kenkiä jotka sopii hyvin jalkaan + liikuntamuotoja löytyy kyllä paaaaljon sellasiaki joissa ei tarvi rasittaa jalkapohjia. välissä pitää vaan lysähtää lattialle ja itkeä omaa kurjuutta mutta sitten ku se hetki menee ohi ni pää pystyyn ja kohdataan asiat sellasena ku ne on

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Kiitos <3 Tällä hetkellä käytän todella harvoin korkkareita, vain tilaisuuksissa joihin ei voi laittaa lenkkareita. Korkokengät myös joskus helpottavat kipuja kun paino jakautuu päkiöille, ei kantapäille. Se on totta, että liikuntamuotoja onneksi löytyy. Harmittaa vaan kun en pääse salille treenaamaan sitä ohjelmaa josta olin niin innoissani... Juokseminen ja painojennosto ovat ihan no no listalla. Saa nähdä mitä liikuntaa sitä keksii :) Näin juuri... Eilen iski vain niin epätoivo kun kävelin kotiin ihan hirveissä kivuissa...

Salla / Salla's Life

Suosittelen, että käyt Kampin Terveystalolla Harri Hakkaraisen juttusilla, jos et ole jo käynyt. Mä oon itse monesti saanut avun häneltä ja on oikeasti kuunteleva sekä osaava lääkäri. Harri on myös jääkiekon miesten maajoukkueen lekuri, että kokemusta rasitus- ja urheiluvammoista on tosi paljon. Mulla loppui jatkuva polvivammakierre, joka oli kestänyt vuosia, kun Harri totes mikä jalassa on ja siihen löydettiin oikea hoito. Tsemppiä! :)

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Hei! Kiitos vinkistä <3 Menisin heti yksityiselle puolelle, mikäli vain pystyisin kustantamaan kaikki maksut tuosta noin vaan. Yksityinen kun helposti maksaa sen yli 100 euroa plus siihen muut hoidot ja tosiaan yli 3000 tonnia mennyt jo näihin olemattomiin hoitoihin... Tällä hetkellä juuri hoito on niin hidasta ja varmaankin parantuminen, kun kunnallisella puolella todella pitkät jonot :/ Mutta kiitos vielä, pidän nimen ehdottomasti mielessä!<3

Pia

Hei! Todella kurja juttu! Itse elin yhden taudin takia neljä vuotta kivuissa. Mutta hei tuosta yksityisestä ja sen hintavuudesta... Sanoit että maksaa tonneja etkä halua upottaa siihen niin paljon rahaa eli siis terveydenhoitoon. Miksi käytät kuitenkin tonneja esim. chanel laukkuun ja tatuoinninpoistoon? Eikö terveyteen satsaaminen olis se kaikista yärkein asia!

V

Ootko koittanut olla käyttämättä korkkareita esim kuukauden? Sillonkin jalat on puristuksessa ja päkiä ylhäällä Ja vielä etenkin jos teet seisomatyötä :o

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Tällä hetkellä olen käyttänyt korkkareita ihan silloin tällöin vain ja varakengät ovat aina olleet mukana... Joskus vain nuo korkokengät helpottavat kiputiloja, kun paino jakautuu päkiöille kantapään sijasta... 40 seisomatyö ja siihen päälle muut menemiset kyllä rasittavat jalkoja paljon...

kivuton

Tätä tilannetta jonkin verran seuranneena tuli mieleen, voisiko kyseessä olla CRPS eli monimuotoinen kipuoireyhtymä? Itselläni oli lapsena ja varhaisteininä lähes 7 vuotta jalka jatkuvasti todella kipeä, pariin vuoteen en pystynyt varaamaan sillä lainkaan, mutta fysioterapian ja lääkehoidon avulla kipu katosi (enää ajoittaisia tuntemuksia pari kertaa vuodessa). Kaikki alkoi tavalliselta vaikuttaneesta hiusmurtumasta ja lääkäreillä kesti kauan antaa diagnoosi ja oikeat lääkkeet. Muistan kuitenkin saaneeni apua ainakin Neurontin-nimisestä valmisteesta ja minulle tehtiin myös Ismelin-puudutuksia muutamaan otteeseen (joilla tosin ei ollut erityistä vaikutusta). Toivottavasti tästä on edes jotain apua. Tiedän, miten rankkaa on elää jatkuvan tai lähes päivittäisen kiputilan kanssa. Toivon todella, että kipusi lievittyvät! Minäkin pelkäsin, etteivät kivut koskaan tulisi loppumaan. Tsemppiä kovasti ja toivottavasti saat apua! Kaikkea hyvää.

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Moikka! Tuota CRPS tautia epäiltiin jossain vaiheessa, mutta se kumottiin pian eri testien avulla.. Sain jo siihen lääkkeetkin, jotka vaikuttivat mielialaan melko kovasti.. Voi ei kuulostaa todella ikävältä! Lääkäri silloin myös puhui tuosta oireyhtymystä ja muistan vain helpottuneeni kun se diagnoosi kumottiin.. Toivottavasti kivut ovat hellittäneet nyt siellä, eivätkä vaikuta enää päivittäin? :) Kiitos todella paljon kommentistasi ja kaikkea hyvää myös sinne <3 x

annika

Et ole yksin kipujesi kanssa, vaikka toi ikävää onkin. Itselläni polvessa parantumaton rasitusvamman tyyppinen sairaus, joka oireilee varsinkin kävellessä ja juostessa. Joinain aikoina ei tunnu lainkaan, toiset päivät kävelen kipulääkkeiden voimalla. Tuttavapiirissäni on crohnin tautia, kovaa migreeniä, mielenterveysongelmia jne. Kaikki tällaiset vaikuttavat elämään, mutta kuuluvat siihen. Haluan vain sanoa, että et ole yksin ja iloitse siitä, ettei mitään sen vakavampaa ole löytynyt :)

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Hei! Mahtava kuulla, etten ole yksin näiden kipujen kanssa :) Kiva kuulla myös teidän tarinoita. Toki kaikki asiat kuuluvat elämään, mutta joskus vain tälläiset asiat vaikuttavat liian paljon elämänlaatuun.. Varsinkin kun alat miettimään mitä voit tehdä ja mitä et... Kaikkein ikävintä on ollut, että kivuille ei löydetä syytä ja ns. diagnoosia ei tule... Siitä täytyy iloota, ettei mitään vakavaa ole löytynyt :) Kiitos kommentista ja kivaa kesää <3

Jgfi

Ilkeä en halua olla, mutta aika dramatisoitu tämä kertomus on. Salilla voi tehdä vaikka mitä rasittamatta jalkoja! Ihmiset joilla ei ole jalkoja käyvät salilla myös ja itsekin olen jalka paketissa keppien kanssa ollut salilla treenaamassa. Joten tuommoiset "ikävöin tunnin treenejä ja sykettä rinnassa" jutut kuulostaa vaan marttyyrineiningiltä. Mutta tsemppiä toipumiseen!

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Hei! Kun neljän vuoden ajan kipu on lähes päivittäistä alkaa pikkuhiljaa usko mennä. Tämä on oma tarinani, omilla ajatuksilla kirjoitettuna. Toki salilla voi tehdä vaikka ja mitä, mutta kirjoitinkin tämän postauksen omista tuntemuksistani mitä tulee kipuun.. Kiitos <3

anonyymi

Et tiedä enää kuinka kauan jaksat? Kuulosti pahaenteiseltä, mutta toivottavasti et tarkoittanut sitä sillä tavalla :(.

Näin ulkopuolisen näkökulmasta kiputilasi kuulostavat ainakin osittain psyykkisistä syistä johtuvilta, mikä ei tietenkään vähennä niiden todellisuutta ja piinaavuutta. Onko fibromyalgian mahdollisuus suljettu jo pois? Se selittäisi oireet sekä niiden pahenemisen stressin ja rasituksen johdosta.

M

En ole mikään varsinainen asiantuntija, mutta epäilen edellisen kirjoittajan tavoin että kyse on ainakin osittain psykosomaattisesta oireilusta. Toki vaivalle voi löytyä selitys jostain ruumiillisesta sairaudestakin, mutta se että mitään ei lukuisista tutkimuksista huolimatta ole löydetty, viittaa siihen että syy olisi psyykkisella puolella. Itse olen kärsinyt vuosien varrella lukuisista fyysisistä oireista, huimausta, voimakkaita vatsakipuja, sydänoireita, pahoinvointia, palelua, selkäkipuja jne. Mitään syytä oireiluille ei ole koskaan löydetty.

stella

minä myös ehdottaisin psyykkisiä kipuja osittain, kannattaa kokeilla triptyl-nimistä lääkettä, jota käytetään myös mielialalääkkeenä, mutta myös kipukynnyksen korottamisessa :-)

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Hei!

Toivottavasti ei johdu mistään psyykkisistä syistä? Epäilen ainakin... Tai toki mistä sitä ikinä tietää, ehkä näillä oireilla on jokin yhteys? Muistaakseni joku lääkäri sitä jossain vaiheessa yritti sanoa kun mitään ns. konkreettista syytä kivulle ei löytynyt, mutta hmm en osaa sanoa.. Tuota triptyl- nimistä lääkettä söin noin. viikon kunnes huomasin sen vaikuttavan liikaa mieleen ja seuraava lääkäri kielsi jyrkästi sen käytön. Tosiaan ensimmäinen lääkäri määräsi juuri tuota lääkettä hän epäili CRPS oireyhtymää. Tuolla kaapissa se nyt lojuu lähes käyttämättömänä... Kiitos teille kommenteista täytyy pitää mielessä <3

Oona

Voi Natalie! Mulla on ollut samanlaisia kipuja jo vuosikausia, välillä ei mitään ja välillä tuntuu että joku työntää puukkoa läpi kantapäästä eikä pysty kävelemään. Seisomatyö raskailla turvakengillä ei auta asiaa.. Fysiterapeutti totesi sen olevan luultavasti plantaarifaskiitti, jolle ei voi oikein muuta tehdä kun syödä tulehduskipulääkkeitä ja tarvittaesaa kinesioteippaus. Sun kivut kuulostaa vain paljon pahemmalle, joten en pysty kuin kuvittelemaan miten kamalaa se voi pahimmillaan olla:/ totta kyllä tuo että korkkarit monesti helpottaa kun kantapää saa "levätä". toivottavasti kerrot täällä blogin puolella jos kipuihin joskus selviää syy, jaksamisia!<3

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Eikä tosi ikävä kuulla!! :( Tuota plantaarifaskiittia epäiltiin jossain vaiheessa täälläkin, mutta uusi fysioterapeutti silloin joskus aikoinaan kumosi sen diagnoosin... Onneksi sain nyt hoitajalta akuutin fysioterapia-ajan ens viikolle, joten toivotaan että sieltä löytyy joku vastaus.. Kiitos todella paljon ja jaksamisia myös sinne!<3 Kerron heti jos tulee ilmi jotain uutta! :)

Petrina

Voi ei Natalie! Hirmuisen paljon voimia vaivan kanssa ja toivotaan, että sille löytyy vielä joku päivä parantava hoitokeino :( ♥ Taitoluistelu on kyllä rankka laji jaloille. Mun jaloissani tulee olemaan siitä aina muistona useita rasitusvammapatteja, joiden takia jouduin aikoinaan lajin lopettamaan.

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Voi kiitos Petrina!<3 Toivotaan, sillä nää kivut muuttuu vaan koko ajan pahemmaksi... Niin on! Itsekin jouduin aikoinaan lopettamaan urheiluvamman takia :(

Linnea

Moi! Mulla on nivel- sekä skleroderma (ihoreuma). Ennen sairastumista mulla oli aika pitkälti samanlaisia tuntemuksia samassa paikassa, jotka sitten lähtikin leviämään koko kroppaa. Oletko käynyt isotooppikuvauksissa?

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Muutama viikko sitten otettiiin laajat verikokeet, jossa mitattiin mm. erilaiset tulehdukset ja poissuljettiin nivelreumat. Verikokeissa ei löydetty mitään, mikä viittaisi sairauksiin... Sen takia tämä onkin niin sanottu mystinen sairaus, sillä mitään konkreettista ei löydy vaikka iho ja jalat oireileekin paljon... Olenkin ottanut kuvia kantapäistäni, joita sitten aina näyttelen eri lääkäreille, jotta kipu jotenkin konkretisoituisi :D Voi ei olen tosi pahoillani :( <3 Toivottavasti kivut ovat siellä helpottuneet! En itseasiassa ole käynyt! Täytyy tutkia tuota, kiitos vinkistä! x

Evelina

Hei! Minullakaan nuo reumatekijät eivät verikokeissä näkyneet, mutta nivelreumahan mulla oli loppujenlopuksi. Joten niihin ei kannata sokeana luottaa.. Suosittelen vaatimaan tarkempia tutkimuksia. Tsemppiä ja jaksamista!

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Hei! Apua! Todettiinko tuo verikokeilla vai millä testeillä? Itsellä otettiin Peijaksessa todella laajat näytteet olisikohan niitä ollut 15 eri? Täytyy kysyä vielä tuota asiaa kun palaan lääkäriin.. Olisi huippua kuulla miten olet asian kanssa elänyt / onko se vaikuttanut jokapäiväiseen elämään? Hurjan paljon tsemppiä myös sinne<3

reumaaticco

Harmittaa, että lääkärit ovat poissulkeneet sulta monia sairauksia, jättäen kivun tilalle. Varmaan sulle olisi erittäin kova helpotus tietää mikä jalkoja vaivaa ja saisit oikeat lääkkeet. Joten tosi paljon tsemppiä jaksamiseesi!

Mutta alkavassa reumassa - tulehdukseton tai vähän koholla - olevat arvot voivat olla minimaaliset ja ne luetaan normaaliksi, vaikka olisikin joku reumaperäinen sairaus. Suomessa reuma on erittäin yleinen sairaus. Minäkin siis kannatan isotooppikuvausta, vaikka harva lääkäri siihen suostuu lähetteen tekemään. Pidä siis pintasi!

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Tässä vain toivoisin, että saisin vain yhden oikean diagnoosin jonka kanssa voisin sitten elää... Edottomasti pyydän tuota vaikka pelottavalta se kuulostaakin, kiitos kommentista<3

Anne

Voi että miten ikävä kuulla, voin vain kuvitella miltä tuntuu kun mielessä ei pyöri muu kuin kipu ja jalat ovat arat jopa kävellä. Itse työskentelen kenkämyyjänä ja nään niin paljon ihmisiä vääränlaisissa kengissä. Millaisissa kengissä sä työskentelet? Seisomatyössä se on niin tärkeä juttu, ettei monet uskokaan ennen kuin jalat/selkä/lonkat kipeytyvät. Mutta varmasti sun kivut juontavat juurensa jo jostain muusta, mutta oikeanlaiset kengät ainakin auttaisivat asiaan. Voin suositella todella lämpimästi Arcopedico merkkiä työkenkien suhteen. Me käytämme töissä kaikki sitä ja en ole koskaan kokeillut mitään niin hyviä kenkiä. :) Toivottavasti saat pian apua kipujesi suhteen Natalie <3

http://justsayinghianne.blogspot.fi/

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Kipu pyörii lähes päivittäin päässä... Joka aamu herättyäni... Tällä hetkellä käytän lenkkareita vain töissä. Ennen kävelin hyvillä korkokengillä, mutta talvella oireiden pahentuessa otin käyttöön vain lenkkarit. :/ Hei kiitos vinkistä noita kenkiä kohaa, käyn ehdottomasti tsekkaamassa ne! :) Toinen vaihtoehto olisi teettää jotkin hyvät pohjalliset? Huh olen valmis kokeilemaan vaikka mitä, jotta nämä kivut saataisiin kuriin :D Kiitos kovasti Anne <3 x

Vierailija

Ennen saatoin työssäni seisoa koko päivän converset tms. jalassa. Jalat olivat niin kipeät aina työpäivän jälkeen. Vaikkakin mun kivut ei läheskään ole olleet sun tasolla. Reisiin tuli sellasia ihmeellisiä "kipukohtauksia" ja esim. kauppareissulla pysähtyä paikoilleen joksikin aikaa ja myös jalkapohjissa tuntui epämiellyttävältä. Nämä kaikki hävisi kunnon työkenkien myötä, joten ehdottomasti sellaiset kannattaa hankkia. Suosittelen myös yksityiselle menemistä. Jos asiantunteva lääkäri on kyseessä, niin hänelle mahdollisesti riittää jo se tieto mitä susta löytyy tähän mennessä. Muistaakseni siinä täytyy vaan olla sun antama lupa, että se tieto siirtyy sähköisesti kunnalliselta yksityiselle. Tähän liittyen tuli myös mieleen tapaus, kun äitini nyrjätti nilkan ulkomaan reissulla. Äiti onneksi pystyi komminikoimaan paikallisen lääkärin kanssa, kun osaa kielen ja selvisi, että jalassa oli myös ollut hoitamaton murtuma, yli 20 vuotta! Voisi sun kohdalla hyvinkin kuvitella jotain tuohon taitoluisteluun liittyvää. Mutta toivottavasti saat kunnon apua ja nyt kenkäostoksille ;)

Vierailija

Ja piti vielä mainita, että aloin myös käymään osteopaatilla ja luulen sen vaikuttaneen vielä lisää asiaan, sillä pystyin jatkamaan juoksuharrastustani :) alunperin menin sinne selän takia, mutta kyllä jaloistakin aika mojovat rusaukset kuului :D

I

Moi Natalie!

Kiitos tästä blogipostauksestasi! Musta on jotenkin helpottavaa kuulla, jos jollain muulla eteenpäin elämässä menevällä, menestyvällä ihmisellä on terveydellisiä ongelmia, jotka haittaavat tavallista elämää. Tällaisista asioista tosiaan ollaan yleensä hiljaa.

Olen suunnilleen ikäisesi ja olen itse vuosikausia kärsinyt kovasta päänsärystä, minkä takia olen käynyt mm. kolmella neurologilla yksityisellä puolella. Rahaa on kulunut todella paljon, eikä mistään ole lyödetty pysyvää apua. Esim. Triptyliä olen kokeillut myös, mutta se auttoi pari viikkoa, jonka jälkeen annosmäärää olisi pitänyt nostaa, jotta olisin saanut siitä apua. Kortisonipiikeistäkään ei ollut mitään apua.

Tuntuu, että päänsärkyäni vähätellään usein. Ehkä se onkin psyykkistä, mutta ajoittain rajuakin fyysisesti tuntuvaa kipua se silti on. Kaikkein ahdistavinta on se, että koen, että pääsisin elämässäni paljon pitemmälle ilman kipua. Toisaalta joskus joku mulle sanoi rohkaisevasti, että ilman kipua voisin olla jo "yli-ihminen", joten kipu tavallaan pitää minut inhimillisenä. :D

Tuo kuvaamasi romahduskin on tullut itselleni vuosien saatossa tutuksi. Melkein joka päivä minussa kytee toivo siitä, että kivut olisivat vielä joskus vain osa entistä elämää. Niinä päivinä, kun toivo on poissa, itken turtana maassa.

Hurjan paljon voimia! <3

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Hei! Kiitos itsellesi ihanasta ja tsemppaavasta kommentista!<3 Todella helpottavaa kuulla täällä myös, etten ole yksin kipujen kanssa. Niin kuin totesit rahaa on kulunut todella paljon, mutta kaikkein pahin on juuri tuo tietämättömyys... Kortisonipiikkejä joku ehdotti, mutta niistä kuultuani huonoa en halunnut niitä ottaa..

Itsekin olen saanut kuulla usein, että kivut olisivat kuviteltuja, joku lääkäri määräsi myös masennuslääkkeitä, toisen kumoessa heti nuo luulot pois. Olen itsekin palloillut näiden oireiden kanssa laidasta laitaan toivoen vain ihmeparannusta...Kiitos kommentistasi ja tarinastasi. Se antoi oikeasti rohkeutta ja toivoa, että jotain hyvää on vielä tulossa :) Paljon paljon voimia myös sinne ja tule välillä kertomaan kuulumisiasi!<3 xx

Jasmin

Hei! En tiedä onko aikaisemmissa kommenteissa mainittu tätä mutta kuulostaa siltä että vaivasi voisi olla psykosomaattinen. Netistä löytyy lisää tietoa. Itselläni oli psykosomaattista häntäluu kipua minkä takia en pystynyt istumaan yhtää. Kun sain tietää sen johtuvan siitä mieleni rauhottui ja kivut loppuivat. Tsemppiä sinne! :)

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Hei! Joku itseasiassa mainitsi tuon täällä. Itse en ollutkaan kuullut tuollaisesta ennen tai osannut sitä yhdistää tähän mahdolliseen kipuun. Täytyy kysäistä tuosta seuraavan kerran kun tapaan lääkärin! Osaatko sanoa mistä tuo tuli sinulle? ;0 Entä mitä hoitoa sait siihen? Paljon tsemppiä myös sinne ja kiitos kommentistasi <3

Lisa

Ikävä kuulla että joudut taistelemaan tuollaisten kipujen kanssa =( Mutta tiedätkö mitä :), Ihan varmasti pääset vielä eroon noista kivuista (tai löydät menetelmän millä sivutat ne). Tsemppiä!

Sannii

Samaan kivuista kärsivään porukkaan kuulutaan täälläkin.. Nilkan hiusmurtumisen jälkeen kolme vuotta sitten alkanut kierre ei anna loppuakseen. Ärsyttävintä se että nyt kipu on lähtenyt leviämään nilkasta ja nyt jatkuva kipu on polvessa ja vielä kun juuri aloitti itsekkin säännöllisen salilla käymisen! Magneettikuvauksetkaan ei ole mitään vastausta antanut ja lääkärit eivät osaa sanoa yhtään mitään ja antavat juuri vain tulehduskipulääkkeitä ja jotain rasvoja.. Kai se pitää vain nilkkuttaen eteenpäin mennä vaikka täälläkin itkukurkussa pitää välillä kävellä.

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Mitää eikä! Kai itseltäsi on suljettu pois tuo CRPS -kipuoireyhtymyä? Itselläni silloin pidettiin mahdollisena tuota, sillä tulin hypystä väärin alas, silloin kun vielä harrastin taitoluistelua.. Yleensä tuo kipuoireyhtymä lähtee juuri murtumasta tai revähdyksestä. Hei hurjan paljon tsemppiä! Toivottavasti jonain päivänä nuo kivut lähtevät myös pois.. :(

koi

Itselläni alkoi noin neljä vuotta sitten älytön oksentaminen jolle ei saatu mitään syytä.. Minut on kuvattu, tähystetty, otettu verikokeet, ultrattu ja kaikki mahdolliset kokeet tehty ja siltikään syytä ei löytynyt! Laihduin noin 30kiloa parissa kuukaudessa ja elämänhalu oli totaalisesti hukassa. Lääkärit sanoivat että nyt on vaan kestettävä ja jaksettava vaikka apua ei olekaan saatavilla. Tutkittiin psyykkinen puoli, ja voin sanoa että siitä oli hieman apua! Sitä alkaa pelkäämään sinunkin tilanteessa sitä kipua ja silloin reagoit siihen myös psyykkisesti vaikka ongelma voi olla myös osittain fyysinen. Nyt oksentaminen on onneksi helpottanut osittain ja painoakin olen saanut takaisin. Toivottavasti sinulle löytyy jonkunlaista apua! :) meni vähä ohi aineen kun puhuin itsestäni, ei tarvitse julkaista, halusin vain sanoa! :D

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

He! Herranjumala :o Toivottavasti todellakin kaikki on nyt paremmin! ? Tuosta olen juuri kuullut melkoisesti, en vain tiedä miten sen voisi todeta tai mitä asialle voisi tehdä? Tällä hetkellä olen vain todella epätoivoinen tämän asian kanssa, enkä tiedä mitä tehdä.. Olen valmis kokeilemaan vaikka mitä, jotta kivuille saataisiin joku syy. On hassua, että kipu on nyt siirtnyt myös toiseenkin jalkaan.... Kiitos että kerroit tarinasi, on kiva huomata ettei yksin olla näiden ihme sairauksien kanssa :) <3

mery

Voi ei! :( <3 Oletko kokeillut akupunktiota? Itselläni kokemuksia "ihmeparantumisista" sen avulla. Jos taitava, vuosia opiskellut tekijä. Joskus nää asiat on psyykkisiä/henkisiä. Mieli ja keho on yllättävän paljon yhtä. Bless you, girl. Rakkautta ja voimaa. <3

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Hei! Itseasiassa akupunktiota en ole vielä kokeillut! Sitä pitäisi ehdottomasti kokeilla vielä! :) Kiitos paljon Mery <3!

Laura

Kuinka laajalti kehosi on tutkittu? Meillä suomessa on tapana hoitaa vain oireita ja varsinainen vika jää huomaamatta. Jaloissakin usein vika on ihan muualla kuin siellä missä oire.. Onhan salilla paljon vaihtoehtoja liikkeissä! Varmasti yläkropan reenaaminen onnistuu, ja jalkojakin koukistus/ojennus laitteissa? Tsemppiä hirmuisesti! Vaikka olet myöntänyt että kipu ottaa vallan kehosta, älä anna sen latistaa mieltä aina löytyy jotain kun oikein katsoo :)

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Kaksi kertaa otettu magneettikuvaus, röntgenkuvaus, laajat verkokeet, aivan alussa hermoratatutkimukset tehty, olen ollut jäsenkorjaajalla, muutamalla eri urheilulääkärillä, fysioterapeuteilla sekä käynyt eri lääkäreillä. Jäljelle jää vielä muutamat hoitokeinot, joita täytyy kokeilla.. Kiitos todella paljon Laura <3

Lukija

Täällä tarjotaan nyt paljon , että kipu jaloissa olisi psykosomaattista, mutta ei kai henkinen kipu tee mustelmia jalkapohjiisi? Kyllä silloin on jokin todellinen syy jos kantapäässä ja päkiässä on laajat mustelmat. Itse suosittelisin urheilulääkäriä, koska kipu on alkanut jo taitoluistelukaudellasi.Se maksaa enemmän, mutta on varmasti oikeaan mennyt raha, jos syy kipuun löytyy. Ei kukaan kestä vuosien lääkkeiden syöntiä, eikä kipuja. Tsemppiä sinulle Natalie

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Niinpä :( Olen käynyt kahdella eri urheilulääkärillä aivan silloin aluksi, kun epäiltiin tuota urheiluvammaa.. Käynneistä ei oikein ollut mitään hyötyä, sillä rakenteellisia vikoja ei löytynyt.. Näin ohjattiin Mehiläiseen fysioterapeutille, jonka kanssa aloitimme aivan väärin kuntoutuksen. Häneltä sitten ohjattiin toiselle fysioterapeutille, jonka kanssa sain hieman jalkojani kuntoon. Tämän jälkeen aloitin seisomätyön, jonka jouduin lopettamaan parin kk jälkeen kun kiput yltyivät todella suuriksi... Kiitos hurjasti <3

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Ei niin, sen takia olenkin laittanut ne kaappiin ja käytän vain silloin tällöin. Varakengät kulkevat aina mukana :)

Pink

Voi että kuulostaa kylkä ikävältä! Toivottavasti saat apua! Itse en vaan ymmärrä, että shoppaillaan aiva hulluna kenkiä, vaatteita, laukkuja, koruja ym mutta ei ole valmis satsaamaan rahallisesti terveyteen. Tässä kohtaa paljastuu ihmisten pinnallisuus.

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Hei! Oikeassa olet. Olen vain tullut niin epätoivoiseksi näiden jalkojen takia, sillä rahaa on palanut aivan älyttömästi ja vastauksia ei ole tullut, ei sitten mihinkään. Mikäli tietäisin keinot, joilla nämä parantuisi käyttäisin siihen juuri koko omaisuuden - niin kuin postauksessa sanoin. Nyt se on vain ollut lääkäriltä lääkärille, fysioterapeutilta fysioterapeutille. Kukaan ei osaa antaa vastauksia ja se vasta hermostuttaakin ja tonneja palanut... Tuntuu aivan siltä kuin raahaa olisi vain heittänyt kaivoon..

21v nainen

Hei!
Haluan vain sanoa ettei se reuma ole kauhea sairaus. Oikealla lääkityksellä elelen ihan normaalia elämää vaikka välillä saankin kipulääkkeitä napsia. Reuma mulla todettiin kun olin 6v ja silloin lääkäri totesi, että parannun varmaan aikuisikään mennessä. Ei se ihan niin mennyt, mutta en ole katkera. Koen että reuma on vähän niinkuin allergia, astma tms. Sen kanssa vaan eletään eikä turhia märehditä :) Hurjasti voimia sulle ja toivottavasti syy oireiluusi löytyy mahdollisimman pian!

21v nainen

Lisäisin vielä etten koe reumaa sairaudeksi vaan pikemminkin ominaisuudeksi. Näin ainakin omalla kohdallani :) en osaa kauhistella jos joku kertoo sairastavansa reumaa...

Liina-Maija

Kannattaa varata aika vyöhyketerapiaan. Osaava terapeutti pystyy heijastepisteiden kautta näkemään, missä vika on. Jos vika on siis vaikka muualla kuin siinä kantapäässä. Minulta esim löydettiin vyöhyketerapiassa kilpirauhassairaus sekä lantion alueen jännitetilat, jotka aiheuttivat ongelmia munanjohtimiin. Kaikkea hyvää ja voimia kipujen kestämiseen <3

kui

Jos oireet ovat psykosomaattisia on paras apu käydä psykologilla juttelemassa tai terapiassa! :)

A

Hei, en oo sulle koskaan kommentoinut vaikka vuosia oon jo blogiasi lukenut. Nyt on kuitenkin sellainen aihe, johon on pakko vastata. Eräällä läheiselläni oli vuosia kestävä kipu kädessä, kättä vihloi kovasti ja sen tuskan seuraaminen vierestä oli kamalaa. Mitään vikaa kädestä ei muka löytynyt. Varsinkin stressitilanteessa käteen sattui kamalasti. En muista miten, mutta jotenkin saatiin kuitenkin selville että kipu johtuu jollain tavalla vaurioituneesta hermosta. Läheiseni söi lääkkeitä vuosia, mutta ne olivat kuitenkin liian vahvoja hänelle ja hän päätti lopettaa ne. Pian selvisi, että hermon leikkaus (tai hermopään polttaminen? tms), on mahdollinen apukeino. Nyt hermo on leikattu, ja käsi ei voi olla sen takia jossain tietyssä asennossa, mutta se ei haittaa elämää millään tavalla. Tämä leikkaus poisti kaiken sen tuskan ja kivun mitä tämä minulle rakas ihminen joutui kärsimään liian monien vuosien ajan.

E

Pakko tulla kertomaan myös oma jokapäiväinen ongelma tänne joukkoon. Minulla on tässä parin vuoden aikana aina ruokaa syötyäni pahimmillaan kauhea vatsakipu. Lääkärit ovat ottaneet verikokeita ja kaikkki mahdolliset muutkin missä katsottu olisiko jtn allergiota esim. vehnälle tuon mahakivun takia. Ensiksi sanoivat että vaihdettava laktoosittomaan ruokaan ja sitä syön nyttekkin mutta ei tunnu auttavan. On päiviä jolloin mahaan sattuu ja en voi luultavasti enää koskaan käyttää farkkuja tämän takia. Minuuttikin farkut jalassa ja joudun koko päivän makaamaan sängyssä tuskissani. Purukumia en voi myöskään syödä. Stressi lisää myös näitä oireita todella paljon. Loppujen lopuksi minulle todettiin ärtyneen suolen oireyhtymä, johon ei tiedetä syytä tai apukeinoja. Joten täällä ollaan myös aika kysymysmerkin alla.

Jenna

En lukenut kaikkia kommentteja läpi joten joku on saattanut tämän jo sanoa, mutta onko sulle tai lääkäreille tullut mieleen että noi kivut voisi johtua siitä kun oot käyttänyt pitkään (vaikket käyttäisi enää) suht säännöllisesti korkokenkiä ja jalan asento on vääristynyt? Siihen viittaisi ainakin tuo kun sanoit korkkarien välillä helpottavan kipuja. Tuli mieleen koska mun yhdellä ystävällä on käynyt niin :/

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Joku siihen viittava! Taitoluistimiakin käytin lähes päivittäin 12-vuoden ajan, joten joku on pahasti vialla... Voi olla, että jalan epäluonnollinen asento on yksi syy :(

elisa

Moikka! Voisivatkohan nuo olla hermokipuja? Onko se puoli jo tutkittu? Hermokipuihin on saatavilla erilaisia lääkkeitä, jotka voivat parhaimmillaan poistaa kivut täysin. Tsemppiä sinne!

elisa

Huomasin että olit kokeillut tuota Triptyliä (joka on siis hermokipulääke), se ei tosiaan sovi kaikille ja voi nostaa paljon painoa. Muitakin lääkkeitä on olemassa esim. Lyrica ja Lamictal.
Itselläni myös hermokipuja ja olin aluksi TODELLA lääkevastainen, koska noissa voi olla kauheita sivuvaikutuksia, mutta lopuksi päätin kokeilla koska kivut niin pahat. Minulle sopii tuo Lyrica.

E

Kaverillani oli ihan samanlaisia oireita muutama vuosi sitten! Hän sai jalkaansa kipsistä tehdyn muotin, jota piti niin paljon kuin mahdollista, esim aina kotona ja nukkuessa. Jalka pysyi muotin avulla tietyssä asennossa, ja kivut hävisivät! Voisikohan siitä olla apua mahdollisesti :)

J

Voi että kuinka kurjaa! Tuli ihan paha olo itsellekin..
Ootko ajatellut että kävisit ulkomailla lääkärissä, siellä kun voivat olla kehittyneempiä entä täällä Suomessa. Ainakin joitain syöpähoitojakin joudutaan käymään ulkomailla, jos suomessa tehdyt keinot ei riitä.
Tsemppiä kipujen kanssa! :)

Cee

Tsemppiä, älä luovuta. Kun psyykkaa itseään, niin kipu ei ota niin yli. Tuli mieleen, että onko sinun selkää tutkittu? Lannerangan välilevyprolapsi / pinnetila? Voisi aiheuttaa myös nuo oireet jalkojen turpoamista lukuunottamatta.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

OTA YHTEYTTÄ / CONTACT ME AT: NATALIE.VILEN@GMAIL.COM

ABOUT ME

Young woman from Helsinki, passionate about everything beautiful. Fashion & lifestyle blog including some beauty as well. I really enjoy fashion, spending quality time with my friends and family, designer handbags, high-heels, traveling, good wine and unforgettable nights out. I love blogging, and I hope that gets through to you in my posts.

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
Kesäkuu
2012

Kategoriat

Instagram