Sain eilen kommenttiboksiin kommentin, jossa kysyttiin aionko äänestää - ja jos aion, mitä puoluetta? En ole puhunut politiikasta blogissani ennen. Yksi syy on ollut se, ettei politiikka ole kiinnostanut nuorempana näin rehellisesti sanottuna. Drinkit, shoppailut, pojat sun muut menivät politiikan ohi ja eikö tämä nyt ole ihan ymmärrettävää. Kuka nyt 16-kesäinen olisi pohtinut ystäväpiirissään politiikan kiemuroita juorujen sijaan. Niinpä.

Nyt vanhempana tai no vanhempana ja vanhempana politiikka on alkanut kiinnostamaan. Yhteiskunnan asiat ovat tulleet entistä ajankohtaisemmiksi. Myös tämän hetkinen maailman meno on laittanut miettimään asioita toden teolla. Yksi syy politiikan kiinnostavuudesta kumpuaa tietämyksestä. En sano, että olisin perillä aivan jokaisesta politiikan kiemurasta tai tietäisin ulkopolitiikan käännekohdat ensimmäisten joukossa. Ei. Pikkuhiljaa palasia sieltä sun täältä. Jos totta puhutaan Helsingin Sanomien tilaaminen vuosi sitten omalla nimelläni ja uutisten seuraaminen muuttivat oman näkemyksen mitä tulee nyt maailman asioihin. 

Eduskuntavaalit lähenevät. Kadut täyttyvät suomalaisten vaalilupauksista ja maailmanparannus -ehdotuksista. Kuka nyt on pelastamassa maailmaa, toisen jakaessa ämpäreitä Helsingin torilla. Jos totta puhutaan olen itse melko kypsä tulevien kansanedustajien mahdottomiin lupauksiin. Vaikka huoneeni on täynnä ilmaisia ruusuja aion itse kumminkin kantaa oman korteni kekoon ja äänestää. Miksi äänestän ja ketä?

Kansaneduskuntaehdokkaani on oltava nuorehko, kaupunkilainen ja tietäväinen. Nuori, joka on perillä maailmanmenosta ja ketä oikeasti kiinnostaa Suomen asiat isolla mittakaavalla. Nuori, joka on yrittäjien asialla. Totuushan on se, että yritysten avulla saamme uusia työpaikkoja tänne Suomeen. Työllistämällä ihmisiä taas saamme taloutemme nousuun. Ääneni saa kansanedustajaehdokas, joka lupaa toimia lainsäätäjänä sillä arvokkuudella, millä kansanedustajan on toimittava. Seiskan lööppi- ja juorusivujen täyttävät eivät todellakaa saa ääntäni. Mielestäni tämä yhteiskunta on jo liian täynnä näitä "pellejä", jotka eivät osaa tehdä työtään kunnolla. Toki pilke silmäkulmassa täytyy olla, sillä työtään on tehtävä ilolla. 

Ongelma kansanedustajaehdokkaiden keskuudessa on liian monen asian lupaaminen. Luvataan kuu taivaalta ja hups sinne meni niiden kaikkien asioiden eteenpäin vieminen. Tärkeämpää olisi muutamaan asiaan kunnolla paneutuminen ja niiden asioiden vieminen eteenpäin vaalikaudella. Ei luvata niitä asioita, joihin ei pystytä kajoamaan edes pikkusormella. Toivon, että tulevalla vaalikaudella joka ikinen kansanedustaja toimisi vastuullisesti ja pysyisi siellä omalla työmaallaan, eli istuntosalissa. Käsittelisi antaumuksella eduskunnassa annettavia asioita. Paneutuisi koko palkkansa edestä tärkeisiin asioihin, eikä vain painaisi "paikalla" nappia työpäivän "päätteeksi". 

Olen ollut koko elämäni kahden puolueen kannalla. Väliin putoaja. Puolueita ovat SDP ja Kokoomus. Kummatkin puolueet pitävät sisälleen sellaisia aatteita ja arvoja, joita itse kunnioitan. SDP arvot kumpuavat meidän suvun kaukaisista perinteistä. Kokoomus on taas tuoreiden aatteiden puolestapuhuja. Olen ehkä itse hieman "turmellut" meidän suvun perinteitä tuomalla Kokoomuksen arvoja esille päivällispöydässä. Erityisesti pidän Kokoomuksen ajatuksista joita ovat vapaus, vastuu ja demokratia. Itse arvostan todella paljon yksilöllisyyden ja yritteliäisyyden korostamista ja arvostamista. Työntekoa ja koulutusta ylipäätään. Vuosi sitten ymmärsin yrittäjyyden hienouden, vaikkakin tällä hetkellä Suomessa yrittäjyyttä ei arvosteta tai kunnioiteta niiin kuin pitäisi. Omasta mielestäni Suomi on tällä hetkellä liian kaukana muiden maiden kehityksestä. Vaikkakin globalisaatiosta puhutaan, ei Suomi uskalla ottaa rohkeita ja uusia askelia paremman tulevaisuuden eteen. Tuntuu, että olemme jääneet monia vuosikymmeniä taakse muiden maiden uudistuneista askeleista.  

Tällä hetkellä jokainen suomalainen pelaa omaa peliään. Yhteishenki on jossain ihan muualla. Toivon, että uuden vaalikauden aikana pelistrategiaa muutettaisiin ja korostettaisiin enemmän yhteishenkeä. Kohdistettaisiin ajatuksia oikeasti tärkeisiin asioihin - ei mm. Päivi Räsäsen negatiivisiin ajatuksiin uudesta avioliittolaista. 

Äänestänkö, kyllä! Toivon myös, että jokainen teistä myös äänestäisi sitä oikeaa ja kunnollista ehdokasta. Uskoisin, että yhteishengellä ja oikeisiin asioihin paneutumalla saisimme taloutemme nousuun ja kirisimme muiden maiden etulyöntiasemaa. Aika muuttaa pikkuhiljaa asenteita ja arvoja. - Täytyy varmaan patentoida nämä lauseet tuleviin vaalikampanjoihini. 

Nyt lähden hakemaan postista Louboutinin korkokenkiä. Ihanaa tiistaita! ! ❤

 

                                                                   Follow my Blog with Bloglovin

                                                                        Follow me on Facebook

                                                                         Instagram @natalievilen

   
 
                                                                                   With love,
                                                                                     Natalie
 

Kommentit (50)

Milla

Itse aion äänestää Nasima Razmyaria, joka on sdp:n ehdokas. kannattaa tutustua, voisi olla sullekin hyvä :)

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Nasima Razmyaria olisi yksi ehdokas ehdottomasti, mikäli Helsingin vaalipiiriin kuuluisin tällä hetkellä :)

elina

Minä äänestin jo ennakkoäänestyksessä ja Nazima Razmyaria SDP. Mutta sinähän et ole Helsingin vaalipiirissä, mutta varmasti kotipaikkakunnaltasi löytyy nuori yritteliäs demarinainen. Tutustu esitteisiin :)

Vierailija

Niin no, kokoomus siis; vapaus rikkaille, vastuu köyhille ja.. No kai siellä hiven demokratiaa on, mutta sekin vaan että saadaan paremmat meiningit yläkuokkaan.

Anna

Tuolla logiikalla voisi varmaan sanoa, että sdp kannattaa köyhille kattavia tukia, jotka revitään hyvin toimeentulevien selkänahasta, kun näillähän on "varaa maksaa", kun kerta töissäkin käyvät. Kannatan itse asiallista keskustelua, jossa asioista puhutaan oikeilla nimillä. Varmasti jokaista puoluetta voi mustamaalata lärjistämällä asioita aivan totuudenvastaiseksi.

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Olen samaa mieltä Annan kanssa.

Toinen asia mikä puistattaa on se, että HUOM. terveet ihmiset elävät erilaisilla tuilla. Tuet ja avut ovat silloin ok, kun et itse kykene työntekoon terveydellisistä syistä tai muista painavista asioista. Mutta se, että elät valtion ja muiden veronmaksajien rahoilla, kun et vaan viitsi käydä töissä puistattaa itseäni kovasti.

Sanni

Ei minua puistata, että opintotuella eletään vaikka on terve. Opiskelun ohessa ei välttämättä ole aikaa tehdä töitä, puhumattakaan tämän hetkisestä nuorten työllistymisestä. Eivät kaikki valtion tuet ja avut ole pahasta!

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Niin kuin Sanni sanoin, että myös muista painavista syistä :) Opintotuki kuuluu ehdottomasti tähän tukien kastiin ja on täysin hyväksyttävää! :)

Kuvottavaa

"Sanni" ja muut kokoomuslaisten boikotoijat - olette tyypillisiä vasemmistolaisia/demareita. Ei todellakaan ole muiden vastuulla huolehtia KAIKISTA kansalaisista, nimenomaan repimällä omasta selkänahasta viimeisetkin rahat sossupummien käyttöön. Kuten Natalie totesikin, sairaus ja muut painavat syyt on sitten asia erikseen. Kenellekään terveelle ja työhön kykenevälle ei tulisi tukia maksaa senttiäkään ilman, että he tekisivät ns yhteiskuntapalveluna edes pieniä hommia.

Loogiikallanne, eli sillä, että menestyviltä otetaan köyhille, ei saada mitään järkevää aikaiseksi. Mikä kannustaa ihmisiä opiskelemaan vuosia yliopistossa ja kehittämään itseään jatkuvasti, jos ainoa "palkinto", palkka ahkeroinnista siirretään verovaroin sellaisille, jotka eivät JAKSA tai halua töitä tehdä?

Minä ja miehemme opiskelemme kummatkin hyvää alaa yliopistossa. Olemme kuitenkin päättäneet, että valmistuttuamme muutamme ulkomaille töihin, sellaiseen paikkaan, jossa työtämme jopa arvostetaan ja missä saamme tienata omat rahamme. Ei tosiaan paljoa naurata opiskella viittä vuotta vaativaa alaa tietäen, että kotimaassa elämänkoululaiset täällä yrittävät viedä kaiken, mitä on aikaan saanut.

Lee

Oikeistolaiset opit tällaisina aikoina hyvinvointivaltiota ei nosta ojasta vaan ajaa sen allikkoon. Kokoomus muutenkin aivan liian oman ja "oman porukan" etuja ajava puolue.
Jossain olen kyllä kanssasi samaa mieltä, nuoria ja uusi sukupolvi sisään eduskuntaan!

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Tälläisinä aikoina tarvitsisimme oikeat ja tietävät ihmiset hoitamaan tehtäviä eduskuntaan. Tällä hetkellä siellä on liian monta ei tietävää ihmistä väärillä arvoilla ja aatteilla varustettuna.

Mielestäni Kokoomuslaisilla on oikeita ja terveitä aatteita, toteuttamistapa on ollut vain väärä. Ehdottomasti nuoria sukupolvia sisään eduskuntaan!

e l i s e

itse olen 16-vuotias,ja jos saisin äänestää äänestäisin takuuvarmasti.äänestämättä jättäminen ei olisi edes vaihtoehto,silloinhan en saisi valittaa päätöksistä :-D nyt kun käyn peruskoulun viimestä luokkaa,oon tehnyt omasta mielestäni huolestuttavan havainnon - yhä useampi jättäisi äänestämättä jos saisi.meillä on koulussa pieni lukupiiri (luetaan sun ja muutaman muun blogia välkillä) ja haha sain jo muutaman viestin whatsappissa,että politiikka alkoi kiinnostamaan sun ansiosta :-D
ei tässä vissiin ollut mitään pointtia,mutta sen haluaisin sanoo että toimit tosi hienona esimerkkinä muille mun ikäsille ja hyvä että puhut vähän syvällisemmistäkin asioista täällä ! hauskaa kevättä sulle!!!
ja ps.ihanaa kuulla että joku muukin on "tippunut" kahden puolueen välille,ja vielä samat puolueet kun mullakin!

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Kiitos todella paljon kommentistasi!<3 Äänestämättä jättäminen on tyhnmintä mitä politiikassa voi tehdä. Ihan mahtavaa kuulla mitä mieltä olet! Jos saisin jotain tehdä politiikassa toisin sen paaaaaljon lähemmäs "tavallisia" ihmisiä ja tekisisin siitä niin paljon ns. "käytännönläheisempää". Nyt tuntuu, että politiikka on tapahtuu jossain kaukana todellisuudesta ja ehkä sen takia se ei kiinnosta niin montaa - varsinkaan nuoria.

Ihanaa kevättä!<3 x

Laura

Mites vihreät arvot? Itse äänestän ehdottomasti heikommassa asemassa olevia vihreitä, sen sijaan kuin vaikkapa mahtipuolueita keskustaa ja kokoomusta.
Eläinten oikeudet, ihmisten välinen tasa-arvo ja suvaitsevaisuus. Ekologisuus ja luonnon säästäminen. Sitä tämä maa tarvitsee!
Oletko sinä Natalie harkinnut vihreitä vaihtoehtona? Sielläkin kun on todella fiksuja, avarakatseisia ehdokkaita :)

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Vihreillä on hyviä aatteita ja arvoja, oikeassa olet! :) Tällä hetkellä mielestäni on vain vaikea keskittyä ekologisuuteen ja luonnonsäästämiseen, kun muut asiat tässä yhteiskunnassa ovat täysin hukassa ja pielessä. Kun yhteiskunta voi hyvin ja talous on kasvussa, voi keskittyä muihin asioihin ja tekemällä tästä maailmasta paremman paikan :)

kaneli

Itse ainakin toivon, että seuraavaan hallitukseen tulisi vain 2-3 puoluetta. Se ei vaan ihan oikeasti toimi, että hallituksessa on monta puoluetta ja kaikki pitää tehdä konsensushakuisesti. Kompromissi ei todellakaan ole aina se paras vaihtoehto. Suomi on nyt siinä tilassa, että tarvitaan vahvaa näkemystä ja yhdenmukaista toimintaa. Ei keskinäistä kinastelua, keskittymistä epäolennaisuuksiin tai mahdottoman yhteisymmärryksen tavoittelua. Puolueiden pitäisi myös ymmärtää, ettei niiden tarjoamat keinot saa olla liikaa poliittisen ideologian värjäämiä, koska silloin helposti todellisuus hämärtyy. SDP:llä on se ongelma, että heidän ajattelunsa on jäänyt valitettavasti 50- ja 70-luvuille. Maailma ei enää toimi niin, eikä suomalainen yhteiskunta ole enää samanlainen kuin muutama vuosikymmen sitten. Muutenkin puolueella on tapana siirtää omat mokansa jonkun toisen puolueen (usein Kokoomuksen) syyksi. Lisäksi heidän olisi hyvä vihdoin jo ymmärtää, ettei veroja voi vaan nostaa loputtomasti, niin että verotulot kasvaisi samaan tahtiin. Jossain kohtaa tulee oikeasti raja vastaan, jolloin tulokset ovat katastrofaaliset talouden kannalta.

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Moikka! Kiitos kommentistasi! Olet kyllä oikeassa! Kirjoitin myös tuohon tekstiini, että tällä hetkellä ei vedetä yhteen hiileen ollenkaan ja koko Suomi on mielestäni hukassa. Ei keskitytä olennasiin aisoihin. Tuntuu, että tällä hetkellä tässä yhteiskunnassa yritään etsiä vain "kuka teki väärin ja miksi". Syyllistämällä toisia ei ainakaan saada mitään aikaiseksi.

Veroja ei todellakaan enää voida kiristää, se on nyt päivänselvää. Työpaikkojen luominen olisi ensimmäinen asia, johon pitäisi nyt keskittyä. Vain työllistämällä ihmisiä, saisimme niitä uusia verotuloja valtiolle. Suomi voisi ottaa mallia toisista valtioista esim. juuri Ruotsista. Ruotsissa osataan olla innovatiivisa ja kannustavia toisiaan kohtaan. Uskalletaan ottaa riskejä ja mennä uusia asioita kohti.

Heidi

Minua harmittaa kovasti kun et julkaissut täysin asiallista kommenttiani. Olisin mielelläni saanut pohtimiini asioihin vastauksen sinulta, ja oletin muutenkin, että tämän postauksen idea oli herätellä rakentavaa poliittista keskustelua ja ajatuksia. Tuskinpa yksikään bloggaaja muuten haluaisi jakaa poliittisia mielipiteitään blogiinsa. Saanko kysyä, miksi jätit kommenttini julkaisematta? :(

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Hei! Kaikki kommentit olen julkaissut mitä olen saanut tähän postaukseen! :0 Oletko varma, että se lähti? Sillä mitään en ole jättänyt julkaisematta! Voi ei! Olisin mielelläni lukenut kommenttisi ja mielipiteesi!!

Maria

Moi Natalie! Olen itsekin kallistunut oikealle poliittisessa ideologiassani - tuleva kauppislainen kun olen. Nuorta yrittäjyyttä ja siihen kannustamista tarvitaan ehdottomasti. Kuitenkin mielestäni tärkeimpiä asioita tällä hetkellä maailmassa on ehdottomasti tämän maapallon pelastaminen - markkinatalous ja rahajärjestelmä kun ovat kuitenkin kokonaan ihmisen luoma instituutio. Ei, maailma ei toimi ilman sitä järjestelmää, mutta vielä huonommin maailma toimii kun luonnonvarat loppuvat. Se on mielestäni kaiken perusta. Sen lisäksi vihreys on iso business - mielestäni Suomi voisi toimia edelläkävijänä cleantech -tyyppisissä yrityksissä, teknologiainnovatiivinen kansa kun ollaan. Maailman pelastaminen ensin, talous kuntoon heti hyvänä kakkosena sanon minä :) Toivoisin että tutustuisit vielä myös vihreisiin ehdokkaisiin, olet niin fiksu! xx

rv

Vihreät ja vassarit on sellaisa tuuliviirejä, ettei ne tiedä itsekkään mitä haluavat. Vihreiden hallitusvastuu tulee tosi kalliiksi meille veronmaksajille. Eikä vihreät vaikuta kuin Helsingin hiilikasoille asti. Vain sen osan mikä näkyy Kaivopuistosta, suurin osa vihreistä kun asuu siellä päin . Kyllä maailman pelastaminen pitää sopeuttaa rahaan jota veroista kertyy. Vassarit taas haluaa elää muiden kustannuksella , sahaamalla yhteistä oksaa. Olen oppinut työelämässä, ettei vassareita kiinnosta oikein se työnteko vaan yhteiskunnan pitäisi antaa kaikki mitä elämässä tarvitaan, kunhan itse ei tarvitse vaivautu. Mölytään ja otetaan toisilta. Eipä onnistunut neukuissakaan. Vastuuta ei tunneta. Mieti tarkasti,ketä äänestät, mutta pidä vaalisalaisuutena kenelle äänesi annat.

Alina

Itsekin tässä olen kahden vaiheilla ketä äänestän. Minuakin puistattaa ajatus, että ihmiset jotka kykenevät työntekoon eivät sitä tee. Tietenkin opiskelu yms pitää huomioida.Kuten opiskeluiden päätyttyä jotkut tarvitsevat tukea elämiseen ennen kuin eka palkka pamahtaa tilille. Mitä mieltä olet eutanasiasta? Itse näin hoitoalalla työskentelevänä kannatan sitä ehdottomasti.

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Näin juuri! Aivan samaa mieltä kanssasi. Eutanasia on hieman hankala, mutta kannatan sitä. Mikäli henkilöllä on hirveät kivut ja kärsimykset ja mikäli sairauteen ei ole hoitokeinoja eikä muita lievitettävissä olevia hoitokeinoja on silloin eutanasia mielestäni ok. Varsinkin jos henkilön vapaaehtoisesta, toistuvasta ja oikeustoimikelpoisesta omasta pyynnöstään hän sitä pyytää.

iris

SDP haluaa tasapäistää kansaa eikä kannusta opiskelemaan tai yrittämään. Perussuomalaiset tai Kokoomus, kaksi aika erilaista puoluetta, mutta arvot ovat samansuuntaiset. Pakko vielä heittää nimim. kuvottavaa, että hankit sitten kalliin yliopistotutkinnon suomalaisten verorahoilla ja muutat sitten ulkomaille, eikö sen jälkeen pitäisi kantaa kortensa kekoon ja alkaa maksamaan takaisin niitä saatuja opintotukia ja muita etuuksia?

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Olen tässä oman korteni kekoon kantanut jo 15-vuotiaasta maksamalla veroja tähän yhteiskuntaa. Niin ansiotyön veroilla, kuin myös muilla verorahoilla. Pyrin itse siihen, etten tarvitsisi opintotukia, kun lähden opiskelemaan. Sen takia teen tässä kahta eri työtä. Toki en voi tietää, missä tilanteessa työllisyyden kannalta olen, kun lähden opiskelemaan. Tarkoituksena olisi rakentaa sellainen pohja elämälle, ettei tukia tarvitsisi nostaa. Mielipiteeni on hyvin kärjistetty, mutta toivottavasti idea välittyy. Jos totta puhutaan ymmärrän täysin ihmisiä, jotka muuttavat pois Suomesta mm. perintöveron takia tai muuten ylipäätään korkeiden verojen vuoksi. Mikäli ikinä ikinä tienaisin vähäänkään enemmän lainaten edellistä anonyymiä: muutaisin sellaiseen paikkaan, jossa työnpanostustani arvostettaisiin ja saisi pitää tuon oman palkan. Ei niin, että sosiaalirahoilla elävät terveet kansalaiset veisivät tuosta omasta palkastani suurimman osan.

Tämä kommenttini saattaa suututtaa, mutta politiikastahan on turha kiistellä.

Kuvottaa edelleen

Voin kertoa, etten ole elämäni aikana koskaan nostanut opintotukea. Olen työskennellyt opintojeni ohella, työelämäni alkoi jo 14 -vuotiaana. Olen maksanut jo viime vuonna veroja enemmän kuin keskituloinen suomalainen tienaa vuoden aikana. Vanhempani ovat maksaneet pienen kaupunkin verran veroja vuosia. Perheemme ei ole koskaan nostanut mitään tukia, lääkärissäkin ollemme aina käyneet yksityisellä. Tietysti koulutus maksaa, mutta jos minä en sitä ole ilmaiseksi ansainnut, miten sosiaalipummit ansaitsevat heille ilmaiset tuet?

Uskoisin, että olen korteni kekoon kantanut ja ansainnut koulutuksen sekä muuton ulkomaille, jossa tosiaan työtäni ja panostustani arvostetaan? Vai mitä mieltä olet?

Hyvää asiaa muuten:)

"Seiskan lööppi- ja juorusivujen täyttävät eivät todellakaa saa ääntäni. Mielestäni tämä yhteiskunta on jo liian täynnä näitä "pellejä", jotka eivät osaa tehdä työtään kunnolla." Tämä vähän särähti korvaan. Pelkästään siksi, että ihmisellä on menneisyys viihdealalla tai ylipäätään julkisuudessa ei tarkoita sitä, etteikö hän voisi olla älykäs ja hyvä poliitikko.
Kuvitellaanpa tilanne, jossa itse olet kehittymässä urallasi ja haet asiantuntijatehtäviin, mutta homma tyssäisikin rekrytoijan ennakkoluuloihin. Miten hän voisi ottaa vakavasti sinua, sillä onhan sinulla tämä pinnallinen cosmopolitan-blogitausta?
Vielä kun tällaiset ennakkoluulot tuntuvat kohdistuvat naisiin. Naisen täytyisi olla ulkoisestikin kuin mies, jotta hänet otettaisiin vakavasti politiikassa. Voisin vaikka vannoa, että Jaana Pelkosella esimerkiksi olisi pari sanaa aiheesta sanottavana.

En minäkään antaisi ääntäni esim. Maisa Torpalle jos tuo sattuisi ehdolle asettumaan. En kuitenkaan myöskään sulkisi pois esimerkiksi Antero Vartiaa salkkaritaustan vuoksi. Älä työnnä ketään bussin alle, varsinkin kun näihin ihmisten näytöillä pyöriviin "pelleihin" kuulut myös sinä itse.

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Hei, koko teksti on kärjistettyä, toivoisin lukijoiden ymmärtävän sen mm. mediakriittisyyden kannalta. Tarkoitin tuolla lähinnä Teuvo Hakkaraisen tapaisia kansanedustajia, jotka mielestäni eivät ole tehneet työnsä eteen paljoakaan eduskunnassa. Mukavaa päivää sinne! :)

Sama

Kiitos selvennyksestä. Ymmärsin kyllä tekstin kärjistykseksi, mutta sain päähäni väärän henkilökuvan. Luin tuon Teuvo Hakkaraisen wikipediaa ja ymmärrän mitä hänen kohdallaan tarkoitat. Näin jälkikäteen ajateltuna, ehkä provosoiduinkin tästä myös omien negatiivisten kokemuksien takia.

sofi

Kun sanoit tossa esim "Ei niin, että sosiaalirahoilla elävät terveet kansalaiset veisivät tuosta omasta palkastani suurimman osan"
Kuvittelevatko tosiaan ihmiset että jos suomessa ei olisi työttömiä paljon, palkastasi jäisi enemmän käteen?

Tiedän myös monia jotka tekevät fyysisesti rankkaa työtä pienellä palkalla, ilman ylityökorvauksia ja ilman ruokataukoja.
Kärsivät sitten myöhemmi kaikista sairauksista.
Mielestäni ei riitä että löytää ainoastaan jonkun "työpaikan", sen pitää olla myös kannatavaa, eikä niin että käteen jää vain muutama hassu euro enemmän kuin työttömillä.

Ei näin

Tietääkseni eivät itse tienaamistaan rahoista? Se työtön nyt on pieru verrattuna esimerkiksi ihmiseen, joka tienaa 500 000e/vuosi. Mitä meinaat, kummalta menee enemmän veroja ja ketä ne hyödyttää?

Valoja päälle

sosiaalioikeus hallussa

jep, toimeentulotuesta, opintotuesta, asumistuesta yms toimeentulon parantamiseen kohdistetusta tulonsiirrosta menee veroja.

Valoja päälle

Sinä "sosiaalioikeus hallussa", väitätkö kirkkain silmin, että TYÖTÖN tosiaan maksaa ne verot? Mitä hän on tehnyt sen eteen että saa ne tuet joista menee järjettömän pieni osuus veroihin?

Me TYÖSSÄKÄYVÄT maksamme ITSE tienaamistamme rahoista veroja. Työttömät "maksavat" ilmaiseksi saamistaan tuista verot.

sosiaalioikeus todellakin hall...

lol luepa nyt uudestaan tuo kommentti, lukeeko siinä että työtön maksaa verot? noei. vaan että tuistakin MENEE VEROJA.

hyvää päivänjatkoa vaan sinnekin

Lotte

Itse en ole ihan vielä saavuttanut äänestysikää, koska olen syntynyt loppuvuodesta :( Olen näissä vaaleissa kuitenkin jonkin verran seurannut millaisia ehdokkaita on tarjolla.
Oletko tutustunut Heikki Vestmaniin? Itse äänestäisin häntä mahdollisesti, mikäli ikää olisi. Tosin ihanne ehdokas olisi kuitenkin nuori, korkeakoulutettu NAINEN, mutta "paremman" puutteessa Vestmanin arvo ovat lähellä omiani. Suosittelen sinuakin tutustumaan, mikäli et jo ole!

vihervassari

Mahtavaa nähdä keskustelua politiikasta muoti/lifestyleblogeissakin, propsit Natalie että nostat esille kuinka tärkeää on äänestää :)! Peräänkuuluttaisin kuitenkin enemmän niitä faktoja täälläkin kommentoivien mielipiteiden taustoilta, esim. rv ja kuvottavaa... Tiesittekö esim. että tuloverotaso ei edes ole Suomessa Euroopan korkeimpia, meidän edelle menee vain muutama mainitakseni Belgia, Saksa, Itävalta, Tanska yms. Joten se, ettei veroja ole varaa nostaa, ei kyllä oikein pidä paikkaansa.

Itse olen sitä mieltä että työtä tekeviä ei tuloverotusta enää nykyiseltään nostamalla pitäisi rangaista, mutta esim kiinteän omaisuuden, osakkeiden yms arvo-osuuksien verotuksessa on parantamisen varaa, varsinkin kun näillähän ei olisi sitä "kovan työn palkitsemis"-aspektia mitä oikeistolaiset jaksavat huudella ;). Sillä tosiasahan on se, että Suomen verotus on progressiivinen, ne joilla on enemmän varaa maksaa, maksavat suhteessa enemmän, koska nimenomaan heillä on siihen varaa. Itse ainakin aion opiskelujen jälkeen pysyä Suomessa ja maksaa ylpeänä takaisin verot, joista minä olen aikanani hyötynyt mm. erinomaisen peruskoulun, ilmaisen yliopistotutkinnon ja hyvän sairaanhoidon muodoissa. Ja ihan kuten Kuvottavaa, minäkin valmistun tiedekunnasta josta valmistuneet keikkuvat kovapalkkaisimpien listojen kärjessä, mutta toisin kuin Kuvottavaa juuri tämän takia haluan kantaa vastuuni suomalaisesta yhteiskunnasta.

Ne jotka kannattavat verojen pienentämistä ja julkisen sektorin leikkaamista, haluatteko tosiaankin että Suomi ajautuu samaan tilanteeseen kuin Yhdysvallat? Kodittomat kansoittavat kadut, sairastapauksen sattuessa saat maksaa itsesi kipeäksi tai kärsiä veloista vuosia jos et satu olemaan hyvässä ammatissa joka tarjoaa sairasvakuutuksen, yksi prosentti väestöstä omistaa 90% kansalaisten yhteenlasketusta varallisuudesta, ja köyhät senkun köyhtyvät vailla toivosta paremmasta sillä hyvä korkeakoulututkinto maksaa mansikoita?? Itseäni ainakin kuvottaa tällainen tulevaisuudenkuva.

Tottahan toki, pohjoismaisessa hyvinvointivaltiossakin on epäkohtansa, enkä itsekään kunnioita ketään joka täällä elelee tuilla koska ei jaksa nostaa persettään sohvalta pleikkarin edestä, mutta tilastollisesti "freeloaderit" ja tukien väärinkäyttäjät ovat kuitenkin pieni osuus tukien oikeista saajista. Näitä tarinoita media vaan jaksaa nostaa esille koska mistäs sen enemmän klikkejä ja somehuomiota saisi...

Itse ainakin haluan taistella kynsin ja hampain sen puolesta, että heikommista pidetään huolta, ja olen sitä mieltä, että väite siitä ettei hyvätuloisilla olisi varaa maksaa verojaan tai että heitä "rangaistaan" kovasta työstä kovalla verotuksella eikä saa "nauttia palkinnoista", on pelkkää puhdasta ahneutta. Raha ei tuo onnea.

Pahoittelut överipitkästä, epäselkeästä ja ehkä vähän kärkkäästä kommentista, pistän puol 8 asti luennoilla istumisen piikkiin ;)

H

Itse työskentelen hoitoalalla ja bruttopalkkani keikkuu kuukaudessa 1700 eurossa. Täällä hoidetaan vaikeasti vammaisia ihmisiä kahdeksan tuntia viitenä päivänä viikossa. Mielestäni teen ihan yhtä raskasta työtä kuin korkeasti koulutetut ihmiset. Tiettyjen puolueidein välittämä viesti, että vain yrittäjät ja yliopistotutkinnon suorittaneet tekisivät kunnolla töitä, ärsyttää. Käteen jäävä palkkani on jo nyt niin pieni, että mikäli progressiivinen verotus poistuisi en tietäisi millä elätän itseni. Mielelläni minäkin maksan oman osuuteni veroista, että saadaan vähempiosaisille tietty elämänlaatu. Ja mikäli tulotasoni nousisi, olisin valmis myös maksamaan enemmän niitä veroja. Loppujen lopuksi, yhteiskunnan arvo mitataan siinä kuinka se kohtelee heikoimpiaan. Kuitenkaan näitä "pummeja", jotka makaavat vain kotonaan edes yrittämättä, en hyväksy.

Ihmettelijä

Miksi on "päivän selvää, ettei veroja voi kiristää"??? Saanen kysyä natalie

janina

Vastaan kysymykseesi

Sinä "sosiaalioikeus hallussa", väitätkö kirkkain silmin, että TYÖTÖN tosiaan maksaa ne verot? Mitä hän on tehnyt sen eteen että saa ne tuet joista menee järjettömän pieni osuus veroihin?

Me TYÖSSÄKÄYVÄT maksamme ITSE tienaamistamme rahoista veroja. Työttömät "maksavat" ilmaiseksi saamistaan tuista verot. - See more at

KYLLÄ VÄITÄN, Tiesitkö että työttömyysrahaa verotetaan ankarammin kuin palkkoja? Kaikki työttömät eivät ole olleet koko elämänsä työttömänä joten hekin ovat maksaneet veronsa palkastaan! Jos jäisin nyt työttömäksi odotan kyllä vastinetta veroilleni!
Jos itse jäisit yllättäen työttömäksi nyt ja hakisit työttömyysrahaa ja minä tulisin sanomaa sinulle että elät minun rahoilla? ei se niin mene, olet itsekkin maksanut veroa palkastani!

Ymmärrän jos ei ole koskaan tehnyt töitä ja elää kokoajan tukirahoilla. Jos olet tehnyt vaikka 30 vuotta töitä ja maksanut veronsa. Menet hakemaan tukia niin ei se sinulle ole ilmaista = menet takaisin töihin niin maksat verona takaisin taas!

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Hei!

Käsitin, että tässä yhteydessä puhutaan sellaisista työttömistä, jotka ovat olleet lähes koko elämänsä työttöminä, eli henkilöistä, joita ei kiinnosta työnteko.

Itse mielelläni tuen työttömiä, jotka ovat jääneet esim. taloustilanteen vuoksi työttömäksi, mutta etsivät työtä - JA haluavat palata työelämään. Eri asia ovat sitten työttömät, jotka "lorvivat" päivästä toiseen tuilla.

Ei näin

Heh heh, taisi vasemmistosossulla mennä herne nenään.

Olen edelleen sitä mieltä, että SENTTIÄKÄÄN ei tulisi antaa sellaisille, jotka ovat työttömänä ilman sairautta, joka estää työnteon tai muuta painavaa syytä. Se ei ole syy, ettei "oman alan töitä tarjota" ja loisitaan yhteiskunnan varoilla. Edelleen itse olen 24 -vuotisen elämäni aikana tiennannut enemmän, kuin useammat tienaavat elämänsä aikana. Kyllä, minulla on ollut hyvät lähtökohdat avittamaan menestystäni, mutta ei, en ole mitään ilmaiseksi saanut. Yhtälailla olen opiskellut hikihatussa ja päntännyt kuten muut - ja erittäin hyvällä menestyksellä.

Naurattaa väitteesi, että tuilla elävät maksaisivat veroja enemmän, kuin työelämässä olevat. Ehkä heidän tuistaan otetaan veroja enemmän, kuin huonpalkkaisilta, mutta esimerkiksi minun tuloluokassani maksan veroja enemmän kuin sinä edes tienaat vuoden aikana.

Ja voin vannoa, että minä ja perheeni olemme tehneet enemmän voittoa yhteiskunnalle, kuin tappiota. Että terve vaan sinne vasemmistoon! :)

Työttömyys ei ole oma valinta

Ne ovat hyvin harvasaa, jotka "tahallaan" lorvivat kotona työttöminä. Suomessahan on erittäin huono työtilanne, niin mistäs sitä työtä yht' äkkiä sitten saisi? Jotkut eivät saa mistään ja tämähän ei ole heidän oma valintansa nimenomaan. Luuletko oikeasti, että työttömän elämä on jotenkin tosi kivaa "lorvimista"? No näinhän ei ole ja lisäksi he syrjäytyvät helpommin.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

OTA YHTEYTTÄ / CONTACT ME AT: NATALIE.VILEN@GMAIL.COM

ABOUT ME

Young woman from Helsinki, passionate about everything beautiful. Fashion & lifestyle blog including some beauty as well. I really enjoy fashion, spending quality time with my friends and family, designer handbags, high-heels, traveling, good wine and unforgettable nights out. I love blogging, and I hope that gets through to you in my posts.

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
Kesäkuu
2012

Kategoriat

Instagram