Kuten tiedätte taistelen tällä hetkellä jalkojeni kanssa aikalailla. Tällä hetkellä kaikki tekemiset täytyy aikatauluttaa ja katsoa jaksamisen mukaan. Liikunnat valita hyvin tarkasti ja salille mennä vain mikäli auto on käytössä - näin varmistan sen ettei jalkani ylirasitu liikaa. Ystävien kanssa treffaamisia pitää siirtää, sillä töissä seisoessa kahdeksan tuntia ainoa vaihtoehto töiden jälkeen on kotisohva tai sänky. Ulkona heilumiset sopii unohtaa, samoiten pitkät aamulenkit koiran kanssa. Jalkoihinkin sopii laittaa vain lenkkarit.

Tällä hetkellä jalat ovat pahemmassa kunnossa kuin koskaan, tai no jos ei oteta joulun ajan liikuntakyvyttämyyttä mukaan. Silloin varpaista lähti tunto ja koko jalkaa oli vaikea liikuttaa. Silloin syynä oli liikunta. Salilla nostetut painot, pitkät juoksulenkit ja aerobiset tunnit. Silloin jo painon pitäminen hartioilla puudutti koko vasemman käden. Laittoi sormet myös tunnottomaksi. Mitä tein? Jatkoin tunnilla painojen nostamista, kyykkäämistä ja kehon äärirajoille laittamista. Vasta puolentoista kuukauden jälkeen aloin huomaamaan kuinka kroppa alkoi laittamaan vastaan. Seuraavana päivänä istuin päivystyksessä lääkärien ihmeteltävänä. Kahden viikon sairasloma ja kipulääkkeet kipuun. Jälleen samassa pisteessä kuin vuosi sitten.

Kuten kerroin tällä hetkellä jalkani ovat pahassa kunnossa. Jalkapohjiin tulee sähkömaisia pistoksia, tunnottomuutta ja turvotusta. Maanantaina olin verikokeissa jälleen kerran. Kokeita otettaessa mielessäni pyöri vain ajatuksia pahoista sairauksista. Itkukin siinä pääsi. Tiistaina vierailin Peijaksen fysioterapeutilla. Hän oli kahdeksas fysioterapeutti, jonka vastaanotolle menin. Samat kysymykset, samat kokeet kunnes tuli se sana. Onko selkääsi koskaan tutkittu? Selkääni? Ei? Ikinä koko sanaa mainittukaan, vaikka neljä vuotta eri kokeissa ja lääkäreillä käyneenä. Muutamat testit ja sieltä se mahdollinen vastaus tuli. Alaselässä kireyttä ja alaselän nikamissa arkuutta. Täten jaloissani, etenkin reisissä ja pohkeissa on järkyttävää kireyttä. Pienet painallukset pohkeeseeni ja koko pohje mustui. Hermot mahdollisesti puristuksissa lihaksiston kalvostojen välissä. Näin hermokipu säteilee jalkapohjiin ja aiheuttaa kipua. 

Pöydällä maatessani selkä sana jäi pyörimään mieleeni. Voisiko tuo todella olla vastaus kaikkeen. Järjellä ajateltuna voi. Kehohan on kokonaisuus, kaikki vaikuttaa kaikkeen. 12-vuotta taitoluistelua harrastaneena ja tuhansia hyppyjä jäällä hypänneenä selkä on ollut aika kovalla. Neljä, viisi vuotta sitten harrastukseni päättyikin yhteen hyppyyn. Tulin väärin alas, jolloin koko kroppa sai kovan täräytyksen. Mitä alettiin tutkimaan? Jalkoja joissa kipu oli. Jalkoja, erityisesti jalkapohjia. Niistä on otettu lukuisia kuvia, testejä. Koko muu kroppa jäänyt testaamatta. Kuinka tämä voi olla mahdollista?

Fysioterapiassa venytykset tehtyäni fysioterapeuttini sanoi, että hän konsultoi maanantaina lääkäriä selän kuvauksien toivossa. Voisiko tässä olla sitten vastaus kaikkeen? Toivon todellakin, että on. Muut haaveilee paremmasta ja timmimmästä kropasta, itse haaveilen tällä hetkellä vain terveestä kehosta. Jaloista, joilla voi juosta aamulenkit tietäen vain lihaksiston kipeytyneen seuraavana aamuna. Haaveilen tällä hetkellä vain terveydestä. Joten mikäli olet terve, voit juosta, hengästyä ja olla vain ilman kipuja ole ylpeä ja armollinen vastalollesi. Se on täydellinen sellaisenaan. Muutamat ylimääräiset kilot siellä sun täällä eivät ole mitään verrattuna kipuihin, jonka kanssa monet taistelevat päivittäin. Mikäli saisin terveyden takaisin, ottaisin vaikka muutaman ylimääräisen kilon kroppaani. 

Haluan vain tällä sanoa sen, että koko ajan saa kuulla valituksia täysin turhista ja mitättömistä asioista. Koko ajan vain halutaan enemmän ja enemmän. Parempia tuloksia, kovempia saavutuksia. Milloin voitaisiin olla vain tyytyväisiä siihen, mitä on tällä hetkellä? Itse voin rehellisesti sanoa sen, että vasta sitten kun on menettänyt jotain sellaista jolla on väliä, osaa vasta arvostaa sitä. Mutta ei se mitään, kaikki asiat opettavat. Sen voin kertoa, kun saan terveyteni takaisin en ikinä enää valita rankoista treeneistä tai muutamasta ylimääräisestä kilosta. Lupaan, että silloin nautin vain askelista, jotka voin ottaa ilman kipuja.

Täällä jatketaan tällä hetkellä selän ja jalkojen venytyksiä :) Kivaa päivää kaikille, kaksi päivää ja loma alkaa ❤ Tätä on odotettu, vaikka työtäni rakastankin.

                                                                                        With love,
                                                                                           Natalie

Kommentit (35)

Petra

Natalie, on IHANA kuulla että tulet saamaan selvyyttä kipuihisi. Toivotaan parasta! <3

Fyssariopiskelija

Hassua miten lääkärit ovat tutkineet vain jalkaa. Lähes aina kun kropassa on kipua niin oikea syy löytyy kivun vierestä eikä itse kipukohdasta. Itselläni on ollut myös pahaa hermosärkyä jaloissa mutta onneksi tajusin heti että vika on alaselässä :) Suosittelen myös venyttelemään kaikkien ihmisten eniten jumissa olevia paikkoja eli lonkkia! Mun joogaopeki sano et jos olis yks venytys minkä sais valita loppuelämäks niin ehdottomasti lonkat!! Ne on ihmisillä eniten jumissa ja niihin kiinnitetään yleensä vähiten huomiota. Toinen mitä on hyvä tehdä niin pyörittelee golfpalloa jalkapohjan alla. Avaa hyvin jalkapohjat ja takareidet ;) Kannattaa kyl varmaan nyt aluks totella oman fyssarin ohjeita ku se on nähny sun tilanteen mut toivon hyvää terveyttä sulle :)

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Ajattelin, että postauksesta olisi tullut ehkä liian pitkävetinen ilman mitään kuvia, joten kaivoin arkistojen kätköistä kuvat :p Kerro toki jos olen väärässä ;D X

Ammattivalittaja

Nyt kun fitnessbuumi on pinnalla, tuntuu monelta menevän pää aivan sekaisin. Ihan jos selaa instagramia, niin melkein kaikkien salimuijien feedistä löytyy jotain supermotivoivia lausahduksia, kuten "If it hurts, you know it is working." Kroppaa pitää rääkätä äärirajoille asti, ja joku kevyt liikuntamuoto esimerkiksi kävely tai tanssi on pelkkä vitsi vain. Ei, ainoa oikea vaihtoehto on salilla raudan pumppaaminen. Pahinta on, että liian monet eivät tiedä yhtään mitä siellä tekevät. Vedetään takakyykkyä viidenkymmenen kilon lisäpainolla väärällä liikeradalla ja pian on selkä paskana. Ja kun selkä on murjottu, se todellakin vetää koko kropan kieroon.

Voi kun ihmiset löytäisivät uudelleen sen liikkumisen ilon eikä se kuntosalin pukuhuoneessa hikisten selfieiden ottaminen olisi enää se ainoa oikea vaihtoehto.

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Jep näin juuri! Ja sitten yritetään matkia fitness ammattilaisia ja tehdään väärin asioita ja kohta huomataankin, että kroppa on hajalla... Tosiaan jos salilla ei osata tehdä oikein painoilla, koituu se pian ongelmaksi... Olen aivan samaa mieltä!Välillä tuntuu Instagramista ainakin katsottuna, että salilla käydään kuvien takia - toki tämä on vain jokunen osa oikeesti niistä urheilijoista...

Lukija

Voimia Natalie sinulle. Toivottavasti jalkojesi kipuilu johtuu selästä ja , että saat selkäsi kuntoon. Nyt olisi tärkeintä löytää syy kipuihisi. En oikein usko, että se kipu johtuisi "päästäsi" , eihän silloin voi tulla mustelmia jalkapohjiisi. Tuskin kukaan saa ajatuksen voimalla mustelmia itselleen ?? Toivon koko sydämestäni, että löytyy syy ja sitten kivun poistamiseksi hoito. <3

Sn

Toivon täällä että saat kroppasi kuntoon! Tiedän miltä tuntuu, kun terveys pettää ja heittelee. Ja se, kun syytä ei meinata löytää mistään ja alkaa jo itsekin epäilemään, että onko nämä kivut vain oman pään sisällä... Oppii kyllä laittamaan asioita taas uuteen arvojärjestykseen :D! Tsemppiä Natalie ja ihanaa lomaa!

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

JOO juuri näin!!! Jossain vaiheessa itsekin söin lääkkeitä, koska joku lääkäri antoi diagnoosin, että pää heittelee näin kirjaimellisesti sanottuna :D Toinen lääkäri sitten lopetti nämä lääkkeet 1,5 viikon jälkeen.. Todellakin!! Kiitos ihana ja kesän jatkoja sinne! <3

sanna

Ootko käynyt kiropraktikolla? Mulla oli 2 vuotta kova hammassärky ja tilanne oli sama kun sulla että töiden jälkeen ei voinut tehdä mitään ja 2 vuotta menikin elämästä ohi. Jouduin syömään hermokipulääkkeitäkin puol vuotta ja leuka meinattiin leikata. No, syy löytyi niskasta eikä hampaista, niskan nikama puristuksessa ja hermo siellä välissä. Kiropraktikko sen löysi ja korjasi. Kiropraktikot tsekkaa onko nikamat paikoillaan ettei siellä oo hermoja puristuksissa, jos on se vaikuttaa koko kehoon. Oon ollut terve jo puol vuotta ja niin kiitollinen kun voin elää normaalia elämää. Asiat vois olla paljon huonommin.se on hakaniemessä se kiropraktikko jolla oon käynyt. Kallista mutta terveydellä ei ole hintaa.

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Itseasiassa en! Se onkin seuraava etappi, tai kun juuri työkaveri suositteli siellä käymistä. Täälltä kommenttiboksista luinkin itseasiassa ensimmäistä kertaa tuon kaltaisesta hoidosta ja kiinnostuin ehdottomasti! Olen nimittäin valmis kokeilemaan mitä vain, jotta nämä ongelmat saataisiin kukistettua :) Mikäli jollakin on suositeltavana hyvää hoitajaa, otan suositukset ilomielin vastaan! Oikeassa olet, terveys menee kaiken edelle :) x

Selkävaivainen

Ruoholahden Kiropraktikkoaseman Max paransi oman selkäni, suosittelen! :)

Senja

Tosi ikävä tuo sun tilanne mutta ikävää on myös miten negatiivisesti usein puhut lääkäreistä :/ Tai et suoraan, mutta useamman kipu-postauksen kun on lukenut niin saat sua hoitaneet lääkärit kuulostaa ammattitaidottomilta vaikka ihan varmasti parhaansa yrittävät ja osaavat asiansa :D tsemppiä!

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Hei! En missään nimessä ole puhunut negatiivisesti heistä. Olen ollut vain pettynyt siihen, että vääriä diagnooseja on tullut todella paljon ja lääkkeitä on määrätty aivan turhaan. Näiden neljän vuoden aikana olen toki käynyt todella hyvillä lääkäreillä ja saanut hyvää hoitoa, mutta valitettavasti näihin vuosiin on mahtunut myös hunoja käyntejä jolloin on määrätty vain buranaa kipuihin ja sanottu, että kyllä se siitä levolla. Olen myös pettynyt siihen, että aivan alussa alettiin hoitamaan tätä jalkaa väärin. Tehtiin jotain astumisharjoituksia, vaikka kyse ei ollut mistään sellaisesta. Kokonaiskuvaa ei osattu katsoa. Uskon siihen, että jokaine ihminen turhautuisi siihen, että neljän vuoden aikana on mennyt monta tuhatta hukkaan, kun vääriä hoitomenetelmiä on seurattu. Kiitos <3

l

Terve!

Itsellä meni kävelykyky pari vuotta sitten kokonaa 2kuukaudeksi.. oikea jalka tunnottomana osittain ja kävely pahensi kipua. Lääkärit epäilivät välilevyn pullistumaa, mutta fysioterapeutti sanoi alaselän lihasteni olevan niin jumissa että veri ei kierrä jalkoihin ja hermosärky tulee sitä kautta. Ei muuta kuin armoton venyttely ja kipuili lähti yllättävänkin nopeaa :) Nykyään jos tuntuu, että oireet palaavat, aloitan venyttelyn ja johan helpottaa! Kyllä nuo jumissa olevat lihakset voivat tehdä ihmeitä!!

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Moikka! Hei kiitos todella paljon kommentista! <3 Täällä fysioterapeuttini sanoi samaa, että alaselkä olisi niin jumissa ja sieltä sitten tuo heijastuisi jalkoihini. Täälläkin nyt venytellään ankarasti! :D Paljon tsemppiä sinne! x

mery

<3 jaksamista!! Melkein itku tuli kun luin.. PS. Moni lääkäri tosiaan ei osaa asiaansa, hekin ovat vain ihmisiä..eikä kehon kokonaisvaltaista hoitoa oikein ymmärretä Suomessa.

Hilkka

Hienoa, että löytyi uusi tapa katsoa vaivojasi! Se on niin totta, ihmisen kropassa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Olen itse oppinut ja huomannut sen ihan lähiaikoina työskennellessäni vaikeasti vammaisten kanssa.

Hilkka

Hienoa, että löytyi uusi tapa katsoa vaivojasi! Se on niin totta, ihmisen kropassa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Olen itse oppinut ja huomannut sen ihan lähiaikoina työskennellessäni vaikeasti vammaisten kanssa.

Aino

Isälläni oli samoja oireita, lisäksi kovaa kipua toisessa lonkassa ja pakarassa. Selästä todettiin hyvälaatuinen kasvain, ja nyt kun se on poistettu leikkauksessa, kivut ovat täysin hävinneet! Toivottavasti sunkin tapauksessa ratkaisu olisi noinkin helppo! :) Paljon tsemppiä Natalie! ❤

Vierailija

Moikka Natalie!
En ole lääkäri, mutta mielestäni kipusi voivat hyvin johtua selästäsi. Mulla

sanna

Voin suositella kiropraktikko sami liukkonen, hakaniemessä en muista tarkkaa firman nimeä mutta nimen googlettamalla varmaan löytyy.

Vierailija

Kuulostaa kyllä siltä, että kivut voisi hyvinkin johtua selästä. Toivottavasti saat pian oikean diagnoosin :) Paljon tsemppiä Natalie!

L

Joillakin ihmisillä voi olla vakavempiakin kuolemaan johtavia sairauksia kuten syöpää, joten ole onnellinen ettet todennäköisesti kuole jalkakipuihisi.

!!

mitä ihmettä.. kuinka huonoilla lääkäreillä sä oot käynyt jos ne ei oo tollasta ennen tajunnut?! herranjumala. Ja miten sä et ole itse googlettanut? Mulla alkoi muutama vuosi sitten samanlaiset oireet ja tajusin itse että ne johtuu selästä, mulla kuvattiin kans polvia yms jotka puutuu sillontällön mutta tiesin kokoajan lääkärin olevan väärässä ja vaihdoin toiseen. Mulla ei varmaan oo niin paha kun sulla, mulla selän alimpien nikamien välistä on lähtenyt se neste mikä vetreyttää niitä ja sen takia selkä on jäykkä ja jalat(reidet ja pohkeet) menee ihan hirveeseen jumiin. Hermo on pienessä puristuksessa alaselässä jonkatakia tunto on lähtenyt kokonaan paitsi kivut! Hoito ohjeena tietynlainen treenaus ja ruokavalio jne =) uskon että sulle suunnilleen samat ohjeet kuhan ne tajuaa ensin tilanteen, kyllä se siitä =)!

mimmi

Kannattaa varata aika nikaman niksauttelijalle eli nikamien käsittelijälle.Jaloista huomaa jos selässä on jokin vialla.

R

Moikka,
Toivottavasti kipujen syy selviäisi ja saat oikeanlaista hoitoa. Itse teen seisomatyötä ja työssä on myös raskaita nostoja, mitkä rasittavat selkää. Olen huomannut omien selkäkipujen heijastuvan jalkoihin ja nimenomaan jalkapohjien tiettyihin pisteihin. Välillä myös varpaissa esiintyy hieman puutumista. Itselläni auttaa vaivoihin säännölliset hierojalla käynnit, päivittäinen venyttely (aamuisin ja iltaisin, tämä unohtuu hyvin usein) sekä myös lihaskunnosta huolehtiminen liikunnan avulla. :)

Jennik

Hei, olisi kiva kuulla millaisia venytyksia ja ohjeita olet saanut selkäsi hoitamiseen. Itsellä on myös ongelmia selän (lannerangan) kanssa ja se tuottaa kireyttä jalkoihin. Joskus pohkeet ja nivuset ovat niin kipeenä, että kävely on pelkkää tuskaa. Tsemppiä toipumiseen!

Katri

Hei Natalie! Jos olisit tyttäreni, siskoni tai joku muu läheiseni veisin sinut vaikka väkisellä kalevalaiselle jäsenkorjaajalle! Itselläni oudot liikkumista haittaavat kivut jaloissa ja selässä helpottivat heti ekan hoidon jälkeen. Mutta aurinkoa sinulle kaunotar! :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

OTA YHTEYTTÄ / CONTACT ME AT: NATALIE.VILEN@GMAIL.COM

ABOUT ME

Young woman from Helsinki, passionate about everything beautiful. Fashion & lifestyle blog including some beauty as well. I really enjoy fashion, spending quality time with my friends and family, designer handbags, high-heels, traveling, good wine and unforgettable nights out. I love blogging, and I hope that gets through to you in my posts.

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
Kesäkuu
2012

Kategoriat

Instagram