YESTERDAY'S OUTFIT

Neule Cubus // Farkut Dr. Denim (tästä!)// Takki Mango // Laukku Louis Vuitton // Kengät Tamaris // Käsikoru Hermès

      Knit Cubus // Jeans Dr. Denim (here!) // Jacket Mango // Bag Louis Vuitton // Shoes Tamaris // Bracelet Hermès

Tulin todella nopeasti päivittämään blogini eilisen asulla. Eilen päälle valikoitui hyvin rento asu. Paksu valkoinen neule, korkeavyötäröiset mustat farkut ja talviset kiilakorkonilkkurit. Ranteeseen vain valkoinen käsikoru ja käteen arkilaukku. Koko eilinen päivä meni töissä. Töiden jälkeen kiiruhdin Akateemiseen ostamaan koulujuttuja. APUA elämäni ensimmäinen yliopiston tentti on nyt lauantaina! Täytyy kyllä sanoa, etten oikein tiedä mitä odottaa tentiltä tai kysymyksiltä. Alueena on kaksi paksua oppikirjaa. Viimeksi olen tehnyt yliopiston pääsykokeen ja sitä ennen lukion ylioppilaskirjoitukset... Olisiko teillä antaa jotain vinkkejä tenttiin valmistautumiseen? Huh onneksi tämän tentin voi uusia kuukauden päästä. Sitten ainakin tiedän mitä odottaa tuolta päivältä ja kysymyksiltä.

Nyt on pakko kiiruhtaa, muuten myöhästyn töistä. Illallla olisikin sitten BALMAINxH&M VIP-ilta. Ah vihdoin nämä vaatteet saapuvat Suomeen. Katsotaan, lunastaako mallisto lupauksensa. Ps. Kuvasin teille tänään videon arkimeikistäni. Yritän editoida sen mahdollisimman pian!

Ihanaa keskiviikkoa sinne 

 

                                                     FACEBOOK // BLOGLOVIN // INSTAGRAM // YOUTUBE

 

                                                                                            With love,
                                                                                              Natalie 
 
 

Kommentit (12)

L

Voin yrittää antaa jotain vinkkejä kun olen pari vuotta yliopistossa opiskellut:) En tosin tiedä mitä ainetta luet, joten se voi vaikuttaa vähän lukutyyliin. Näillä mä oon ainakin saanut hyviä numeroita. Eka tentti on tosin aina eka, eikä kannata säikähtää jos sieltä ei heti 4 tai 5 tule :D Kaks kirjaa on käytännössä vielä melko "helppo" omaksua lyhyemmässäkin ajassa.

Aloita ensin sisällysluettelosta. Lue se pari kertaan läpi ja hahmottele sitä kirjaa sen kautta mitä se käsittelee. Tämän jälkeen jaa kirja pienempiin osiin, esimerkiksi luvuttain. Laita jokin merkki tai käännä sivun yläreunaa aina luvun loppuun. Silmäile ensin nopeasti ensimmäisen luvun teksti läpi. Lue vähän sieltä täältä, että saat selville mikä on aiheena. Tämän jälkeen lue teksti ajatuksen kanssa. Tähän panosta huolella. Tämän jälkeen kertaa teksti uudestaan siten, että otat lapulle tärkeitä asioita ylös. Sen jälkeen luet muistiinpanot, mitä kirjotit ja sen jälkeen siirry seuraavan lukuun, minkä olet merkannut ja toista sama rumba sen kanssa.

Jos aika käy vähiin, voit yrittää karsia omasta mielestä turhia kappaleita, joskus voi olla "turhia" lukujakin. Tämä "turhien" karsimisen taito paranee kun on opiskellut pidempään ja alussa voi olla aika katastrofaalista. :D Sitten kun koko kirja on käyty läpi, palaa takaisin sisällysluetteloon ja muistiinpanoihin ja kato kuinka hyvin asiat on mielessä. Mikäli on tarvetta kerrata joku kappale niin kertaa:) Toivottavasti tästä on jotain apua!

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

JES kiiitos todella paljon kommentistasi!<3 Siitä oli todell suuri apu. Kokeilen tekniikkaasi :) Apua tosiaan katsotaan miten tuo ensimmäinen tentti menee. Luultavasti käyn "testaamassa" ja katsomassa minkälainen se on tai minkälainen ylipäätään ensimmäinen tenttikokemus on :) X

AnnikaN

Musta ekat tentit on niitä, joista tulee helpoiten 4 tai 5 koska asia niissä on yleensä yleismaailmallisempaa. Kun on opiskellut pitempään, alkaa tentit vaikeutua koska kaikki asia on uutta.

Mutta erinomaiset ohjeet sait jo kirjan lukemiseen! Tosi aikaavievä tapa, mutta ainakin tulee tehtyä huolellista työtä. Jos on vähän aikaa ja paljon sivuja, kannattaa katsoa kuvia, kuvaajia, otsikoita ja väliotiskoita ja etsiä kappaleen punainen lanka. Usein yliopistokirjat on kirjoitettu todella teoreettisesti eikä lukijan mukanapysymistä ole juuri ajateltu.

Netistä löytyy myös suosituimpiin kirjoihin tiivistelmiä ja keskusteluja.

Oletko katsonut onko kyseiseen tenttiin olemassa jossain arkisto, jossa on vanhoja tenttikysymyksiä? Oulun yliopistossa niitä ainakin löytyy pilvin pimein kunhan osaa etsiä! Kannattaa aloittaa etsiminen esim. ainejärjestön/killan kotisivuilta (jokaisella tieteenalalla/oppiaineella on omassa yliopistossaan oma ainejärjestö/kilta, esim. Oulussa biologian ainejärjestö on Syntaksis, maantieteen Atlas, matemaattisten alojen opiskelijoiden järjestö on Sigma jne).

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Aina puhun laukuistani sijoituksina? I do not think so :) Olen sanonut, että saisin Chaneleistani nyt hyvän hinnan, mikäli ne myisin. Tarkoittaen uusimpia :) X

Elle

Itsellänikin oli kuukausi sitten ensimmäinen yliopistotentti ja oli kyllä aivan samanlaiset fiilikset kuin sulla nyt. Tsemppiä paljon, Natalie! :)

K

Ei mitään tähän postaukseen liittyvää, mutta teit aikaisemmin Prom- postauksen, aiotko tehdä muitakin postauksia missä kertoisit vaihtarivuodestasi? Olis kiva! :)

Jenni

Hei! Tenttiin kannattaa yrittää omaksua suuria kokonaisuuksia, ei niin paljoa pikkutarkkaa tietoa. Kysymykset koskevat myös todennäköisesti tärkeimpiä aiheita, kuten julkisuutta tai medioitumista. Näin voi siis hieman taktikoida, lukemalla enemmän näitä "tärkeämpiä" asioita kuin pikkutarkkoja faktoja ja vuosilukuja. Merkittävimmät asiat tulevat kyllä kirjassa esiin, sillä niitä käydään monelta kantilta useassa kohdassa! Kirjoja ei tarvitse osata siis sanasta sanaan ulkoa, toisin kuin pääsykokeissa :) Tsemppiä tenttiin!

T. Myös viestintää avoimessa lukenut

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

OTA YHTEYTTÄ / CONTACT ME AT: NATALIE.VILEN@GMAIL.COM

ABOUT ME

Young woman from Helsinki, passionate about everything beautiful. Fashion & lifestyle blog including some beauty as well. I really enjoy fashion, spending quality time with my friends and family, designer handbags, high-heels, traveling, good wine and unforgettable nights out. I love blogging, and I hope that gets through to you in my posts.

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
Kesäkuu
2012

Kategoriat

Instagram