Hey sweets, mitä teille kuuluu? :) Täällä viikko on ollut yhtä juoksemista ja palavereissa pyörimistä, mutta muuten tänne kuuluu todella hyvää. Viime keskiviikkona pääsin pitkästä aikaa urheilemaan kunnolla. Tein kolmen kilometrin juoksulenkin ulkona ja siihen lisäksi omalla painolla treenin jaloille. Tällä hetkellä kivut ovat jaloissa lähes olemattomat, ihanaa! Pelkään vain joka päivä, että nuo kivut tulevat takaisin. Melkein viisi vuotta kestämätöntä kipua jaloissa ja selässä... Nyt olenkin saanut elää lähes kaksi kuukautta ilman mitään negatiivisia tuntemuksia kehossa. On tuntunut kieltämättä aika kivalta. Onko täällä muita, joilla on todettu välilevyn pullistumat sellkänikamissa? Miten olette eläneet tuon asian kanssa / miten olette treenanneet? Haluaisin niin kovasti aloittaa säännöllisen treenaamisen, mutta aina kun olen käynyt salilla, luistelemassa tai juoksemassa ovat nuo kivut tulleet takaisin. En vaan voi käsittää sitä kuinka kauan lääkäreillä kesti ymmärtää mistä on oikein kysymys. Vasta fysioterapeuttini kysyi selästäni viiden vuoden kipujen jälkeen. On myös uskomatonta kuinka helposti lääkärit määräävät lääkkeitä... Olen nimittäin syönyt hermolääkkeitä, masennuslääkkeitä, mielialalääkkeitä... Vasta kuudennen lääkekierroksen jälkeen tajusin itse lopettaa. Ei, en halua enää syödä mitään lääkkeitä. Kipu ei ole pääni sisällä. Onneksi loppu hyvin, kaikki hyvin ❤

Tuli tässä eilen muuten mieleen, että olisiko siellä ruudun toisella puolella innokkaita kuvaajia / toisia bloggaajia? Tällä hetkellä niin monta ideaa mielessä mitä tulee kuviin ja erilaisiin projekteihin. Uskon siellä ruudun toisella puolella olevan myös innokkaita bloggaajia / kuvaajia vai olenko aivan väärässä? Olisi kiva tutustua myös uusiin ihmisiin ja tavata vaikka ensin kahvin merkeissä! Mikäli asut pääkaupunkiseudulle niin laita ihmeessä kommenttia tai sähköpostia suoraan natalie.vilen@gmail.com. Olisi kiva esimerkiksi kuvata kerran / pari kertaa viikossa täällä Helsingissä, etsiä makeita kuvauspaikkoja ja kiertää erilaisissa tapahtumissa jne. Pääasia olisi, että osaisit jotenkin pitää kameraa kädessä ja olisit hyvä tyyppi. Kaikkea saa ehdottaa! Kuvien lisäksi myös erilaiset videot kiinnostaisivat. 

Asiasta kolmanteen tänään vietän koko päivän töissä. Harmittaa kyllä olla neljän seinän sisällä kun ulkona on niin kaunis ilma... Toivottavasti huomenna olisi samanlainen päivä, niin pääsisi nauttimaan auringosta edes vähän. Nyt täytyy mennä, sillä työt kutsuvat. Oikein ihanaa lauantaina kaikille ja ottakaa rohkeasti yhteyttä mikäli haluaisitte mennä joku päivä esimerkiksi yhdessä kuvaamaan! ❤

 

                                                                    With love,
                                                                      Natalie 

Kommentit (11)

Melissa

Moi Natalie! Ihanaa että kipusi ovat poissa. Mulla todettiin 4 vuotta sitten, 19-vuotiaana kaksi välilevynpullistumaa ja selkänikaman rasitusmurtuma. Olen aina tanssinut ja aloittanut yhtäkkiä voimistelun, ja ylivenyvä kroppani ei kestänyt nopeasti alkanutta jatkuvaa tärähtelyitä ja rankkaa salitreeniä. Hyvä lääkäri, magneettikuvaus (omakustanteinen) ja pari kertaa sähköhoitoa selkään. Mulle sanottiin vaan että about puoli vuotta piti välttää tärähtelyä selkään, mutta muuten liikunta on tärkeää. Koko loppuelämäni olen sidottu salitreeniin korsetin kunnossa pitämiseksi :) vaikka sattuu, älä lopeta liikkumista. Se on pahin mitä voit tilallesi tehdä. Treenaa vahva keskivartalo, kiinnitä huomio ryhtiin ja työskentelyasioihin. Koita olla ajattelematta kipua. I know, pirun vaikeeta mutta mitä enemmän sitä ajattelee sitä enemmän sattuu. Selkäkipu on myös usein psyykkistä. Itekin huomasin tän, kun elämässä menee huonommin alan tuntemaan taas selän kipuilun. Kuitenkin pullistumat kuihtuu itsestään, harvoin nuorilla tarviin leikkausta. Onko sulla otettu magneettikuvaus ? Älä jää voivottelemaan kipua, paina eteenpäin vaan. Se auttoi itteäni ja nykyään sattuu vain korkkareilla tanssitun baari-illan jälkeen :D (painavat välilevyjä "kasaan") Eli treeniä ilman tärähdyksiä ja ei korkokenkiä!!! Tsemppiä :) kukaan muu kuin itse ei voi selkäänsä hoitaa kuntoon.

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Moikka! Kiitos kovasti kommentistasi! :) Täällä kävi aikalailla sama juttu... Oon koko ikäni harrastanut taitoluistelua. Lopetin sen 16-vuotiaana ja jälleen 18-vuotiaana aloitin luistelun liian tehokkaasti. Kroppani ei myöskään kestänyt liian nopeasti alkavaa treeniä ja etenkin hyppimistä... Ainoa ongelma tässä oli se, että vasta viiden vuoden jälkeen vaadin itse tuota magneettikuvausta selkään, jolloin nuo välilevynpullistumat ja rasitusmurtumat sieltä huomattiin.. Olin siis treenannut väärin kaikki nämä vuodet. Osittain kipuni onkin jo kroonistunut.. Olen huomannut, että tuo tärähtely pahentaa kipuja, eli ei juoksua tai muuta. Kiitos kommentistasi paljon, siitä oli apua!! :) Ja paljon myös tsemppiä sinne <3 Xx

Vierailija

Alota joogaaminen! Se auttaa selkä ja jalkavaivoihin huomattamasti! Parantaa ryhtiä ja syviä vatsalihaksia. Kehotan kokeilemaan:)

Milli

Heippa! Täällä olis yks 31.wee tyttö joka jää työttömäksi kohta ja en siis omasta tahdostani. Olisi tarkoitus myös aloittaa blogi jälleen ja kuvaajakin olis plussaa. Eniten tykkään kuvata muita! En ole ammattilainen, mutta  visuaalistasilmää löytyy. Olis kiva treffata! -Milli-

SK

Moi! Tosi hienoa, että kipusi ovat viimein poissa. Jatkuva kipu on kyllä invalidisoivaa. Syömäsi lääkkeet on todennäköisesti aloitettu neuropaattiseen (hermoperäiseen) kipuun, jonka hoitoon käytetään pääasiassa pregabaliinia, gabapentiiniä, tramadolia, SSRI/SNRI-lääkkeitä (myös masennuksen hoidossa laajalti käytettyjä) ja amitriptyliiniä (trisyklinen masennuslääke). Vika on siis hermoissa itsessään. Hermojärjestelmä "oppii" ja tottuu kipuun herkästi ja kipu pääsee näin kroonistumaan. Siitä ei siis liene kyse, että lääkärit ovat ajatelleet kivun olleen ns. korviesi välissä! Tämä on yleinen "ajatusvirhe", joka pitäisi lääkärin vastaanotolla tietysti oikaista ja tuoda lääkärin toimesta esille, kun määrätään mielialalääkkeitä kroonisen kivun hoitoon. Hullu sä et ole jne... 50%:n väheneminen kivuissa on neuropaattisen kivun kohdallakin jo tosi hyvä saavutus, puhumattakaan siitä että kivut ovat kokonaan poistuneet. Tosi harmi, ettei kipuusi otettu kokonaisvaltaisempaa näkökulmaa, sillä jalkoihin heijastuva kipu on kivun tyypistä riippuen vihje siitä, että selän alueella on jotakin pielessä. 

SK

Lisäksi edelliseen kommenttiini viitaten yleistä pohdintaa lääkärintyöstä; usein lääkäreitä syytetään salaliitosta lääketehtaiden kanssa jne, mutta kyllä se on valitettavasti se talous, mikä säätelee hyvin paljon lääkärin työtötapoja ja määräyksiä julkisella puolella. Jokaisen potilaan kohdalla tulee miettiä myös raha-asioita, vaikka lääkärin tekisi mieli ottaa kaikki mahdolliset labrat ja kuvat. Muutoin tulee sanomista, oikeasti. Erikoislääkäri tekee lähetteet MRI- ja CT-kuviin. Terveyskeskuslääkäri ei voi kuviin suoraan ketään lähettää ilman että potilas käy erikoislääkärin vastaanotolla. Jos esimerkiksi jokainen selkäkipuinen potilas lähetettäisiin kuvauksiin, ei sillä koneella muita kuvia sitten otettaisikaan :) Natalie, sinun kohdallasi erikoispoli/MRI olisi varmasti tullut kyseeseen ihan vaan kipujen pitkittymisen, nuoren iän ja invalidisoivan kivun yhdistelmän puolesta jo paljon aiemmin, joten ihmettelen ettei lähetettä tehty. Mutta potilaskertomustasi sen paremmin tuntematta en voi ottaa kantaa sen enempiä.

Vierailija

Hei,

väliilevynpullistumaan yms. selkäkipuihin liittyen. Itse sain avun syömällä tulehduskipulääkkeitä ja uimisella! Oikeasti tuo uiminen on se juttu, vahvistaa selkälihaksia ja samalla antaa selän levätä kun paino on vedessä pois selältä ja olo siis suht painoton = selkä lepää. Kannattaa kokeilla!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

OTA YHTEYTTÄ / CONTACT ME AT: NATALIE.VILEN@GMAIL.COM

ABOUT ME

Young woman from Helsinki, passionate about everything beautiful. Fashion & lifestyle blog including some beauty as well. I really enjoy fashion, spending quality time with my friends and family, designer handbags, high-heels, traveling, good wine and unforgettable nights out. I love blogging, and I hope that gets through to you in my posts.

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
Kesäkuu
2012

Kategoriat

Instagram