Blogini on pysynyt kiinni tarkoituksella nyt muutaman päivän. Olin ajastanut teille muutaman kivan postauksen perjantaille ja lauantaille, mutta kaikki muuttui kun perjantaina herättyäni avasin uutiset. "Mitä matkalaukkuni sisältää ja opiskeluni Nizzassa" -postaukset päätyivät roskakoriin. Kyllä, meidän oli tarkoitus lentää tänä viikonloppuna Ranskaan, Nizzaan ja Pariisiin. Matka, jota olimme odottaneet. Ensimmäinen yhteinen matka, joka olisi viimein toteutunut. Tällä hetkellä mielen on valtanut suru ja ahdistus. Ahdistus ei johdu matkan perumisesta... Vaikka matka tälläkin kertaa peruuntui meidän osalta, liittyy ahdistus terrorismiin ja kuolemaan. Viikko sitten kun perheeni lensi Lontooseen, oli Heathrown lentokentälle tehty terroriuhkaus. Nyt kun meidän piti lentää Nizzaan tänä viikonloppuna, tapahtui tämä kamala veriteko samalla viikolla aivan keskustan ytimessä. Kuulin myös samana päivänä äidiltäni kuinka perhetuttumme olivat olleet viereisessä ravintolassa kun tämä hirmuteko tapahtui. Onneksi he ovat turvassa nyt. 

Tein marraskuussa tänne blogiini kirjoituksen Pariisin terrori-iskuista. Tuolloin kirjoitin kuinka pelolle ei saa antaa valtaa, sillä pelkohan on juuri sitä mitä nämä terroristit haluavat toiminnallaan aiheuttaa. Sekasortoa, pelkoa, sotia ja viattomien ihmisten kuolemia. Tälläkin kertaa yritän jatkaa elämääni normaaliin tapaan, mutta ahdistus on ollut näinä päivinä jotain sellaista mitä en ole ennen kokenut. Iloisen kesäloman sijasta olen ollut vain kotona kääriytyneenä peittoihin ja nukkunut. Suorittanut vain velvoitteet, mutta muuten kulkenut samoissa yövaatteissa. Harvoin kirjoitan näin henkilökohtaista postausta blogiini, mutta nyt haluan teidän tietävän missä oikein mennään. Olin odottanut tätä kesälomaa innolla. Ensimmäistä kertaa ikinä viettäisin lomani putkeen. Neljä viikkoa rentoutumista, ystäviä ja loputonta aurinkoa ulkomailla. Tämä oli juuri sitä mitä tarvitsisin raskaan ja työtäyteisen kevään jälkeen. Laskin päiviä kesälomaan ja suunnittelin jokaisen päivän etukäteen. Loppuloma olisi huipentunut Ranskaan. Viikot olisimme viettäneet Nizzassa ja Pariisissa. Loma ei olisi ollut mikään aivan tavallinen aurinkoloma, vaan reissuun olisi mahtunut koulua. Olisin opiskellut ranskan kieltä viitenä päivänä viikossa koulussa. Olen aina haaveillut ranskan kielen osaamisesta ja vihdoin ja viimein tämä pitkäaikainen haave olisi toteutunut. Toki koko kieltä en olisi oppinut kahdessa viikossa, mutta lauseita sieltä sun täältä. Kurssia olisin jatkanut sitten Suomeen palattuamme. 

Ilmoitettuani matkan peruuntumisesta, moni tuttavani ihmetteli miksen vain lähtenyt. "Eihän siellä nyt enää räjähtele ja mitään pahaa tuskin tapahtuu", kuului monelta. Tällä kertaa kysymys ei olekaan pelkästään mistään sellaisesta. Juttelin pitkään reissun järjestäjän kanssa ja kerroin kuinka en koe sopivaksi lähteä Ranskaan heilumaan kamera kädessä ja tekemään "iloisia" postauksia sinne, kun koko maassa on tällä hetkellä suruaika - puhumattakaan Nizzasta. Olisinko edes pystynyt siihen? En... Puoli tuntia juteltuamme puhelimessa, päädyimme samaan lopputulokseen, matkaa luultavasti tultaisiin siirtämään ensi vuoteen.  

Nyt istun olohuonen sohvalla yksin ja katson ulos. Ulkona sataa vettä (taas) ja mietin loppulomaani. Olisin halunnut lähteä reissuun vielä näin kahden viikon sisään. Saada ajatukset hetkeksi muualle ja tehdä jotain, mutta voi luoja kuinka lennot ovat kalliita näin pienellä varoitusajalla. Yksi vaihtoehto olisi mennä huomenna töihin, lopettaa tämä "loma" tähän ja säästää nuo kaksi viikkoa tulevaisuuteen. Mieli on todella tyhjä ja ajatukset harhailevat jossain aivan muualla.

Kai tämä olo menee jossain vaiheessa pois?

PELKO TULEVASTA // #PRAYFORPARIS

Kommentit (6)

Lukija 2

Ihan oikein toimit, kun et lähtenyt matkaan. Ei todellakaan voi kirjoitella iloisin, hauskoja juttuja tämän hetkisestä Nizzasta. Kyllä sinä ehdit vielä sinne, tekemään juttuja opiskeluelämästä ja hauskoista hetkistä.
Yksi vaihtoehto on todella, että menet töihin ja siirrät loppulomasi. Tietysti se pitää sopia työnantajasi kanssa. Suomen kesä oli ilmeisesti jo toukuussa, näin tänä vuonna. Nyt lähdet kotoa ulos ja nauttimaan loppulomastasi.

katri koskinen

Tiedän kyseisen tunteen, sillä itse asun Belgiassa, vaikka oonkin ny kesällä pian muuttamassa Suomeen. Silloin kuin Belgiassa tapahtui se metro räjähdys kyseinen metro asema on lähellä omaa metro asemaani eli Schumania. Kyseisen terroristi iskun takia silloin oma matkani peruuntui, mutta päästiin loppujen lopuksi menemään sinne. Belgia on aina jotenkin ollut kotini, sillä en ole ikinä asunut Suomessa ja isomman osan elämästäni ja lapsuudestani olen viettänyt Belgiassa. 

Vaikka valintasi matkan peruuntumisesta tuntuu hankalalta, se oli ehkä paras valinta katsoen tätä rankkaa tilannetta. 

Layla

Huh, mikä sattuma... :O Minusta teit täysin oikean ratkaisun. Minun piti lähteä New Yorkiin luokkaretkelle syyskuussa vuonna 2001. Olin maksanut jo ennakkomaksun ja kaikki oli valmiina. Kuitenkin silloin tuli juuri nuo kaikkien tietämät WTC-iskut. Mä peruin matkan, kaikki muut taisi lähteä. Itse en uskaltanut enkä halunnut. Niin kuin sanoit, olisi todella kornia mennä "lomailemaan" ja turistina töllistelemään jotain terrori-iskujen jäljiltä toipuvaa paikkaa. Se on epäitsekkyyttä ja kunnioitusta, että peruit matkan.

Mulla on myös ollut olo, että tämä kesä on ollut kamalin kesä ikinä. Yleensä kesiin on mahtunut seikkailua, ystäviä, iloa. Nyt tänä kesänä taas on mahtunut mummoni kuolema, kollegan kuolema sekä lähisuhdeväkivaltaa. Joskus tuntuu, että mitä enemmän pinnistää saada väkisin kaikkea lisää, sitä enemmän mönkään asiat menee. Natalie uskon että tällä kaikella on joku merkitys, mitä emme vielä näe. Uskon, että jotain elämä yrittää Sinullekin sanoa, jotain hyvää. Mitä se sitten onkaan, sen näkee myöhemmin. Usein tulee joku tapahtumaketju, jossa on paljon pahoja asioita, mutta joiden se ihan viimeinen lenkki johtaakin sitten johonkin ihanaan ja hyvään niiden kaikkien muiden pahojen tapahtumien "kautta". Ehkä oli onni onnettomuudessa, ettemme päässyt tänä kesänä ulkomaille. Ehkä oli onni, että unohdin ostaa kaupasta jotain ja harmissani piti lähteä uudestaan ostamaan, mutta tapasinkin vanhan tutun, joka pyysi minut laivalleen istumaan iltaa- näin kävi eilen. Elämä järjestää. Kiitos blogistasi ja ajatuksistasi, ukenut jo muutaman vuoden. <3  Sulla on hyvä sydän ja luonne. Bless !!

Vierailija

Hieno päätös, vaikka varmasti vaikea. Olisi ehkä osoittanut huonoa makua mennä kyseiseen paikkaan kuvaamaan iloisia blogi-kuvia juuri nyt.

souphie

Ymmärrän päätöksesi! Etkö olisi halukas lähtemään vaikka jonnekin pohjoismaahan reissuun?:) Lähde edes mökille niin pääset vähän eroon tutuista kuvioista:) Varmasti saat upean loman vietettyä vaikka suunnitelmat muuttuvatkin!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

OTA YHTEYTTÄ / CONTACT ME AT: NATALIE.VILEN@GMAIL.COM

ABOUT ME

Young woman from Helsinki, passionate about everything beautiful. Fashion & lifestyle blog including some beauty as well. I really enjoy fashion, spending quality time with my friends and family, designer handbags, high-heels, traveling, good wine and unforgettable nights out. I love blogging, and I hope that gets through to you in my posts.

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
Kesäkuu
2012

Kategoriat

Instagram