Tänään aamulla havahduin siihen, etten ollut taaskaan käyttänyt salikorttiani yli kolmeen kuukauteen. Aloin pohtimaan syitä sille miksei salille meno vain jaksa kiinnostaa. Pienen pohdinnan jälkeen löysin hyvin yksinkertaisen syyn: tavoitteet. Tarvitsen tavoitteita! Entisenä kilpaurheilijana tarvitsen uusia haasteita ja tavoitteita urheilussa. 12-vuotta taitoluistelua harrastaneena voin kertoa, että kaipaan kurinalaisuutta ja kilpailemista. Oikeastaan kaipaan ihan sairaasti kilpailemista urheilun parissa. Rakastan liikuntaa yli kaiken, mutta tällä hetkellä en saa salitreeneistä mitään irti. Menen salille ja teen siellä tunnin treenin. Treenin jälkeen suihkuun ja kotiin syömään. Sama treeni ja samat musiikit joka päivä. Miksi edes nostelen painoja? Tavoitteenani ei ole pyykkilautavatsa, ei edes metri kertaa metri takamus. Suoraan sanottuna mitä ihmettä teen edes salilla? Miksi tarvitsen lisää voimaa tai edes lihaksia. Olen todella tyytyväinen painooni, joten miksi juoksen juoksumatolla ihan hikisenä? Tällä hetkellä peruskuntoni on hyvä ja painoakaan ei tarvitse tiputtaa yhtään. Kyllä liikunnasta tulee hyvä mieli, mutta niin tulee myös koirien kanssa ulkona kävelemisestä. Mitä ihmettä teen? En haluaisi maksaa turhaa salikortista, mutta kroppa huutaa kovaa liikuntaa.

Lopetettuani kuusi vuotta sitten kilpaurheilun jäin tyhjän päälle. Jouduin nimittäin lopettamaan taitoluistelun urheiluvamman takia. Viisi vuotta myöhemmin selvisi vammojen ja kipujen syy. Nyt vihdoin saisin urheilla ja liikkua, mutta motivaatiota ei ole. Tai no olisi sitä hurjasti, mutta kiinnostus tällä hetkellä urheiluun on nolla. Pohdin aamulla mitä tälle asialla voisi oikein tehdä. Tulin siihen tulokseen, että tarvitsen jotain mielekästä liikuntaa. Jotain sellaista mistä saisin irti mahdollisimman paljon. Rakastaisin kilpailemista ja tavoitteiden saavuttamista, mutta mikä olisi itselleni se oikea urheilulaji? Missä lajissa pääsisin toteuttamaan, haastamaan ja "rääkkäämään" itseäni? Rääkillä tarkoitan kovaa ja kurinalaista treenaamista. Aikoina jolloin harrastin taitoluistelua totuin monen tunnin treeneihin. Treenit koostuivat tuolloin tunnin - puolentoista tunnin jäätreeneistä ja oheisharjoituksista. Näiden lisäksi oli balettia, fysioterapiaa ja salitreenailua. Joka päivä oppi myös jotain uutta. Oli se sitten täydellinen kaksoishyppy jäällä tai kovempi juoksuaika urheilukentällä. Tietenkään jäälle en voi enää suunnata, joten jotain muuta pitäisi keksiä. Baletti voisi olla yksi hyvä vaihtoehto, mutta kilpaileminen tällä saralla on hiukan heikkoa. Ajattelin tässä kesän aikana pohtia erilaisia vaihtoehtoja ja katsoa mistä löytäisi sen oman lajin. 

Kysymys kuuluu vain, että olenko liian vanha? Olenko liian vanha aloittamaan urheilun uudestaan? Entä kilpailun, uuden lajin? Kunto ei enää ole sama, puhumattakaan lihasvoimasta tai muistista. Nyt olisi kiva kuulla teidän mietteitä urheilusta ja kilpailemisesta. Mitä te harrastatte ja miksi? Minkälaiset tavoitteet teillä on urheilun suhteen ja oletteko te löytäneet sen oman rakkaan lajin? 

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille ❤

Kommentit (40)

-M-

Olen ollut kaikki tai ei mitään -tyyppiä. Tanssin monta vuotta jazzia, lopulta 6 päivänä viikossa puolentoista tunnin treeneissä ja sen ohessa kävin jujutsussa. Meni lonkankoukistaja paskaksi enkä pystynyt kävelemään kunnolla. Niissä kivuissa meni yli vuosi. Sen jälkeen aloin käydä salilla, sekin meni lopulta siihen että kävin kuutena aamuna viikossa. Lisäksi juoksin ja kävin astangajoogassa. Muutin toiselle paikkakunnalle, jatkoin juoksemista melkein joka päivä ja pian aloitin krav magan, joka oli todellinen bootcamp naiselle. Naisia aloitti peruskurssilla 16 ja kurssin sai kunnialla päätökseen vain 3, minä mukaan lukien. Olin elämäni kunnossa. Krav maga on rankka laji, käsivarret oli koko pituudelta mustana torjuntaharjoituksista. Treeneissä kävi myös paljon vapaaottelijoita, ne miehet ei paljoa himmanneet vaikka vastassa oli nainen. Se veti harjoittelun tosi rankaksi. Elimistö kävi äärirajoilla kun koko ajan oli pieni tulehdustila päällä ja niin lopulta kävi, että lattiapainin aikana mulla meni polvi. Järjettömät kivut ja köpötin kävelykepin kanssa terveyskeskuksen ja kodin väliä, sairaslomalla olin yli 3 kk putkeen kun kivut oli levossakin sietämättömät. Aika paransi ja minä vannoin, että nyt kun olen kolmikymppinen minun täytyy ymmärtää että liikuntaa se on kevyempikin liikunta. Nooooh...kun vointini parani aloin juosta. Se on laji, jossa kehittyy koko ajan ja voi harrastaa milloin ja missä vaan. Sydän ei kestänyt, tosin syy ei ollut urheilun vaan stressin. Paahdoin oikeustieteellisen pääsykokeisiin (ja pääsin ensimmäisellä haulla!) ja mieheni sai vähän ennen pääsykokeitani aivoinfarktin vasta 32 vuotiaana. (Onneksi toipui täysin.) Tein kolmivuorotyönä viranomaishommia aiemmassa ammatissani ja samalla tein normaalitahtiin oikeustieteellisen opintoja. Kaiken tämän stressin tuloksena syön nyt beetasalpaajia sydänvaivoihin. Kesken juoksulenkin oli pakko pysähtyä, koska tuntui että kuolen siihen paikkaan. Sydän hakkasi levossakin yli 100 kertaa minuutissa. En enää urheile, vaikka luonteelleni sopii itseni voittaminen niin henkisesti kuin fyysisestikin. Äärirajoille meneminen opettaa niin paljon omasta itsestä. Nyt keskityn henkiseen itseni voittamiseen kuten mm. oikeustieteellisen opintoihin (enää puolitoista vuotta matkaa maisteriin!) ja urheilun hoidan niin, että kävelen joka paikkaan ja joskus käyn jossain sauvakävelemässä. Olen kohta nelikymppinen joten oma terveys menee aina urheilun edelle. 

Parikymppinen ei ole liian vanha aloittamaan rankkaa urheiluharrastusta ja kokonaan uutta lajia. Eikä ole moni viisikymppinenkään. Kaikki riippuu omasta fysiikasta, ei iästä. Vanhat urheiluvammat tuppaa muistuttamaan olemassaolostaan, joten se kannattaa lajivalintaa valitessa ottaa vakavasti huomioon. Suosittelen lämpimästi taistelulajeja, esim. thaiboxing. Niistä on jotain lady boxing versioitakin olemassa. Jos on liian rankkaa, niin astangajoogassa pari vuotta käyneenä (joskus muinoin) voin ko. joogamuotoa suositella. Kehitysmahdollisuudet on melkein rajattomat ja taatusti tulee hiki.

Kiitos blogistasi, luen tätä usein! :)

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Itse on kanssa sellainen tyyppi, että kaikki tai ei mitään. Sama koskee juuri urheilua. Tiedän pitäisi vähän höllätä, mutta mutta :D Hui kuulostaa kyllä hurjalta nuo urheiluvammat :( Toivottavasti kaikki on nyt paremmin siellä ja olet löytänyt tasapainon asioiden kesken <3 Sitä samaa yritän myös täällä päin :) Hurjat tsempit sinne ja oikein ihanaa kesää <3 Xx

tiiaeveliina

Miten olisi vaikka yleisurheilu? Jossain juoksussa tai ponnistusvoimaa vaativassa lajissa voisit pärjätä tuon taustas ansiosta todella hyvin! Ja aikuisillehan järjestetään nykyään aivan hirveästi noita 'yleisurheilukouluja' ja kaiken maailman kilpailuja!

Vierailija

Sm tasolla yleisurheilleena on sanottava tähän, että huipulle ei pääse enää tässä ikäluokassa kovinkaan helposti. Varsinkaan jos taustaa tästä lajista ei löydy.

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Harrastin track and fieldia Amerikassa ollessani lajeina oli juoksu ja esteet. Tykkäsin todella paljon kyllä tuosta! Olen miettinyt tuota juoksemista uudelleen, mutten tiedä kuinka paljon selkäni kestää jatkuvaa hyppimistä yms :/ 

Tiuuu

Aivan varmasti pääset vielä kilpailemaan jossain lajissa jos vain tahdot. :) Nykyään on onneksi aikuisena aloittavillekin monissa lajeissa omia kisoja tai sarjoja. Tietenkään kaikissa lajeissa ei minnekään huipulle voi enää nousta, mutta uskon että kilpailemaan voi hyvinkin vielä päästä. Sun luistelutaustasta on varmasti hyötyä monissa lajeissa! Baletti on kyllä upea laji, mutta siinä tosiaan niitä kilpailuja ei oikein ole muuta kuin ammattilaisille. Oletko miettinyt jotain muuta tanssilajia? :) Jotain showtanssia, jazzia, nykytanssia tms. Niissä on kuitenkin kilpailuja ja vaikka taso onkin Suomessa aika kova siellä kärkipäässä, voi sitä hakea kilpailuista ihan kokemustakin vaan ja nauttia kisatunnelmasta. Tulevaisuutta ajatellenkin (vaikka ei tosiaan ole vielä ihan ajankohtaista sunkaan ikäiselle :D) siellä on sarjoja yli 31-vuotiaillekin, mikä lohduttaa ainakin itseäni että tuossa lajissa voi kilpailla oikeasti vielä melkein eläkepäiville asti jos innostuu kisaamisesta. :D Itse aion todennäköisesti kisata ensimmäisen kerran näin 25-vuotiaana tanssissa, vaikka olenkin kyllä yhteensä 12 vuotta sitä harrastanut ja välissä oli muutaman vuoden tauko. Palasin tanssin pariin 1,5 vuotta sitten ja aika nopeasti se kroppa alkaa muistaa niitä vanhoja juttuja. Aion ottaa kisaamisen ihan kokemuksen hakemisena sekä itseni ylittämisenä. :) Tietysti jos innostuu niin varmasti ne tavoitteetkin kasvavat matkan varrella. Olen lapsesta asti halunnut kilpailla, mutta aiemmin ei tanssissa ollut juuri mitään kilpailuja ja silloinen tanssikouluni ei meitä minnekään ikinä päästänyt. :D Päätin kuitenkin, että jonain päivänä kilpailen, vaikka se olis se yksi kerta elämässä. Ja voihan olla että siihen kisaamiseen syttyy ihan kunnon kipinä, kun vauhtiin pääsee.

Varmaan tärkein juttu on se, että se laji on niin tärkeä ja mieluinen itselle, että sitä tekisi muutenkin kuin vaan sen kisaamisen vuoksi. Ei oikeastaan varmaan muuten jaksaisi treenatakaan, koska ne kisat on kuitenkin vaan se kirsikka kakun päällä ainakin jos miettii sellaista kevyellä asenteella kilpailemista eikä huippu-urheilua. :) Onko sulla siis kokonaan luistelukielto? Todella harmi, kun siinä lajissa kuitenkin vois näin aikuisempanakin kilpailla ja varmasti rakas laji muutenkin. :(
Toivottavasti löydät sen oman lajin ja pääset takaisin kiinni tavoitteisiin, uskon kyllä täysin siihen! :) Ja hei jos kaipaat juttuseuraa aiheen tiimoilta niin mulle saa vapaasti laittaa mailia, on tullut sen verran itsekin vuosien aikana pohdittua samoja juttuja!

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Olet kyllä oikeassa! :) Olen miettinyt monestikin erilaisia tanssivaihtoehtoja. 6-vuotta tanssin nykytanssia, joten se voisi olla myös yksi vaihtoehto baletin lisäksi. Myös erilaiset kilpatanssit yms kiinnostaisivat, täytyy ottaa paremmin selvää! :) Olen vähän huonosti juuri seuraillut näitä tanssikisoja yms, mutta kai niitä sitten ihan hyvin järjestetään?! :) Varo vain, kilpailemiseen jää koukkuun! ;) <3 Joo luistelu on tällä hetkellä oikeastaan kokonaan kiellettyä.. Tai no hyppiminen. Selkäni ei kestä jatkuvaa hyppimistä kovalle.. Tästä syystä aika pahat välilevynpullistumat selässä... Tämä pitää ottaa huomioon lajeja valitessa :/ Hei olisi kyllä huippua! Voisin ottaa yhteyttä sinuun tässä lähipäivinä!! :) XX

Vierailija

Juoksemisesta on tullut minun liikuntalajini. Myös reippaat kävelyt ovat joka päivästä liikuntaa minulle. Juoksemisesta minulla on tavoite voittaa isoveljeni keskinopeus. Voitan hänet kyllä juoksumatkan pituudessa. Tanssimista minulla on ikävä, mutta en ole saanut itsestäni irti edes sen verran, että heiluisin kotona :)

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Tykkäsin ennen myös juoksemisesta kovasti, kunnes selkäni ei kestänyt enää kovaa tärähtelyä :( Kiitos kommentistasi <3

Vierailija

Mun mielestä ei oo koskaan liian vanha aloittamaan uudestaan (kilpa)urheilua! Itse oon harrastanut vähän kaikenlaista liikuntaa, suurimpana kuitenkin kilpacheerleading, joka tosin on jäänyt kuvioista jo pari kolme vuotta sitten. Tällä hetkellä treenailen itse, noh suht tavoitteellisesti ja kovasti kuntosalin puolella, se on tuntunut siltä 'mun jutulta'. Lajeja on kyllä ihan joka lähtöön, kannattaa vaan rohkeesti käydä kokeilemassa! Ihanaa kesää sulle Natalie <3

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Olet kyllä aivan oikeassa! <3 Tietenkään enää huippu huippu tasolle ei voi enää päästä tässä "iässä" taiii no sehän jää nähtäväksi ;) Oikein ihanaa kesää myös sinne <3 X

Janina

Mä oon kanssa samoja asioita pohtinut! Harrastin itsekin taitoluistelua yli 10-vuotta ja jouduin lopettamaan kun paikat eivät vaan enää kestäneet. Nyt on kuitenkin hirveän vaikeaa löytää lajia joka oikeasti kiinnostaisi ja jota jaksaisi tehdä, luistelu kun kuitenkin on edelleen se ainoa jota haluaisi ja jaksaisi tehdä päivästä toiseen :-D Niin vaikea tuollaisen sydäntä lähellä olevan lajin jälkeen aloittaa jotain uutta ja löytää sitä paloa, kun veri vetää jäälle edelleen...

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Ihan mahtavaa jakaa täällä fiiliksiä! <3 I FEEEEEL YOUUU!! No toivotaan, että jonain päivänä se the harrastus tulisi jälleen eteen... Sitä odotellessa!! :)

Vierailija

Kilpaurheilijaksi et varmastikaan enää yllä (mutta tietty aikuisille järjestetään epävirallisempia kisoja). Ootko miettiny esim jotain pallopelejä? Helsingissä jalkapalloseura, koripalloseura jne. Aikuisille :)

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Pallopelit ja sitten erilaiset nyrkkeilylajit ovat sellaisia, johon en ole ikinä päässyt oikein sisälle :( Tennis on ehkä ainoa näistä pallopeleistä, jota itse tykkään pelata. Mutta ehkä kaikki aikanaan! ;)

Liina

Mä oon ihan samanlaisessa tilanteessa! Harrastin luistelua 15 vuotta ja sen jälkeen olen käynyt vaan salilla ryhmäliikunnassa. Olis niin kiva alottaa joku uus harrastus, jota olisi säännöllisesti. Joukkuelaji olis kiva kun on ollut niin ikävä sitä yhdessä treenaamista. Oon vähän miettinyt akrobatia-kurssia. Ainakin Pole4Fit tarjoaa sellasia 10 kerran kursseja ja oon miettinyt uskaltaisinko ilmottautua sinne syksyllä. Luistelutaustasta huolimatta oon kyllä aika kankeassa kunnossa :D Toivottavasti löydät jonkun kivan lajin!

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Eikä!! Hei jos aiot mennä tuolle kurssille niin laita viestiä!! Olen miettinyt heidän kurssejaan useasti. Olen kanssa aika kankeassa kunnossa, kun viiteen vuoteen ei ole pahemmin tullut tehtyä mitään, mutta step by step vai mitä!! ;D <3

Olivia B

Itse harrastan ratsastusta, mutta en ole kovinkaan paljon kilpaillut. En ole kovin kilpailuhenkinen.. :) Siinä kuitenkin on upeaa se, kun kehitysaskeleet usein tapahtuvat harppauksina. Saattaa tuntua ettet moneen kuukauteen kehity lähestulkoon ollenkaan, kunnes yhtäkkiä otat järkyttävän suuren edistysaskeleen.

Ratsastuksessa järjestetään paljon harrastetason kilpailuja. Siinä voi myös edetä hyvinkin isoihin kilpailuihin iästä huolimatta. Miinuksena tietysti, että parhaiten se onnistuu omalla hevosella, mikä on pirun kallista. :D Mutta ratsastuskouluissakin saa usein lainata opetushevosia. :)

Mielestäni ikinä ei ole liian myöhäistä aloittaa uutta lajia. Monet lajit usein vaativat kuitenkin nuorena aloittamisen, jos haluaa kilpailuissa menestyä. Mutta koskaan ei pidä jättää jotain kokeilematta vain sen takia, että olisi "liian vanha". :)

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Ratsastus olisi ehdottomasti ihanaa! <3 Ainoa miinus on tuo, että olisi hyvä olla oma hevonen yms :( Ehkä joskus tämä unelma ratsastuksesta voisi toteutua! :) Niinpä näin juuri! :)

Lukija 2

Hei Natalie, keilaus on kiva harrastus ja sen voi aloittaa ns. aikuisenakin. Vaatii kehon hallintaa, silmän ja käsen koordonointia sekä hyvää tasapainoa. Siis, jos harrastamisesi ei tarvitse olla pelkkää "hikirääkkiä".

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Keilaus on kyllä todella hauskaa esim. kavereiden kesken, mutta kyllä kaipaan tuota "hikirääkkiä" paljon :/ XX

Vierailija

Kuvailit tuossa postauksessa TÄYSIN CrossFittiä! Itse harrastan ja kilpailen lajissa, ihan huikeeta kun ylittää itsensä lähes joka treenissä ja kokoajan voi olla parempi. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! Sun urheilutaustalla todennäköisesti sussa on tosi paljon ainesta eikä iällä oo merkityksen häivää :) ite alotin ylipäätään minkään sortin urheilun 21-vuotiaana ja nyt 25-vuotiaana kilpailen rakastamassani lajissa :)

Teresa Martikkala

Mulla löytyy taustaa eri tanssilajeista 15 vuoden ajalta, klassisesta baletista showjazziin ja hiphoppiin. Toiselle paikkakunnalle muuton jälkeen tanssiharrastus jäi ja aloin käymään kuntosalilla sekä ryhmäliikunnassa, mutta kaipasin myös jotain selkeämpiä tavoitteita ja omaa uutta lajia, joten tiedän fiiliksen! Kävin testimielessä kilpailemassa salini voimanostokilpailuissa ja arvaa mitä: innostuin ihan kympillä tästä uudesta lajista! :D Päätinkin sitten lähteä kilpailemaan ihan tosissani, sillä voimanostosta sain juuri sitä kaivattua tavoitteellisuutta treeniin. Laji vaatii kärsivällisyyttä ja pitkäjänteistä treeniä, mutta on erittäin motivoivaa ja antoisaa, sillä kehittymistä pystyy seurata suoraan "numeroina", kun tulokset paranevat. Lajin voi myös hyvin aloittaa ja siinä on mahdollista pärjätäkin (kilpailuissa), vaikka aloittaisi myöhemmällä iällä. ;) Varsinkin kun on muuta harrastustaustaa takana. Jos yhtään herättää kiinnostusta niin käy lukaisemassa blogistani lajiin/kisoihin liittyviä postauksia! :) <a href="http://healthisamatterofchoice.blogspot.fi/2016/05/kansalliset-voimanost...">Ensimmäiset voimanostokilpailuni</a>, <a href="http://healthisamatterofchoice.blogspot.fi/2016/04/3-hyvaa-syyta-harrast...">3 hyvää syytä harrastaa voimanostoa</a>, <a href="http://healthisamatterofchoice.blogspot.fi/2016/04/ipf-ja-voimanoston-ki...">Voimanoston kilpailumuodot</a>, <a href="http://healthisamatterofchoice.blogspot.fi/2016/03/millaista-on-maksimiv...">millaista on maksimivoimaharjoittelu</a>, <a href="http://healthisamatterofchoice.blogspot.fi/2016/02/matkani-balettitanssi...">Matkani balettitanssijasta voimanostajaksi</a> --> Tuossa muutamia, lisää löytyy blogista! Kannattaa tsekata ainakin tuo viimeinen. :)

Ps. Sulla on tosi kiva blogi, luen harvemmin muoti/kauneusblogeja, mutta sun blogia oon tykännyt seurailla! Ihanaa viikkoa sulle ja tsemppiä lajin löytämiseen! :)

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Moikka! Hei kiitos todella paljon kommentistasi! <3 On niin ilo lukea teidän mietteitä tästä asiasta ja teidän omakohtaisia kokemuksia urheilusta :) Nyt jo niin hyviä lajeja tullut vastaan! Ehdottomasti tsekkaan blogisi! Kiitos paljon linkeistä! :) Oi kiitos vielä kommentistasi ja oikein ihanaa kesää sinne <3 XX

Anna

Täällä myös ollaan samassa tilanteessa! Harrastin 10 vuotta muodostelmaluistelua SM-tasolla ja sen jälkeen olen käynyt lähinnä vain salilla. Innostus siihen kuitekin lopahti juuri samasta syystä kuin sulla. Itseänikin kiinnostaisi aloittaa joku uusi laji ja mahdollisesti päästä vielä kilpailemaan.. Toivottavasti löydetään molemmat joku uusi kiva harrastus :)

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Se on kun kilpaileminen ja kovatreeni jäänyt luuytimiin saakka! :D Toivotaan todellakin niin!! <3 Tule ihmeessä kertomaan, jos löydät sen oikean lajin ;)

Vierailija

Crossfit on oikeestaan ainut jolla olen päässyt oikeasti haastamaan itseäni näin aikuisiällä, kun aktiivinen kilpaurheilu tuli teini-iässä lopetettua. Tuntuu, että kaikessa muussa jää ihan höntsätasolle tai sit on liian helppoa. Esimerkiksi ryhmäliikuntatunnit tuntuvat liian helpoilta mut sit toisaalta esim yleisurheiluun, jääkiekkoon tms ei enää rahkeet riitä.

Suosittelen kokeilemaan crossfit-salia, tosin vaatii eka sen aloituskurssin ja muutenkin harrastus vaatii paljon ruokapuolelta yms, mutta muuten kyllä tosi haasteellista ja kivaa! x

Aliisa

Minullakin oli tausta taitoluistelijana, tosin vain harrastelijatasolla kun aloitin liian myöhään. 15 vuoden tauon jälkeen kolmekymppisenä aloitin uudelleen, ja itse asiassa kehityin paremmin teininä. Tankotanssia on myös testattu, ja siinä voi kotosallakin harjoitella jos oman tangon hankkii. Taitoluistelussa (ja muodostelmassa) on myös mahdollisuus kilpailla aikuisena, ja sarja määräytyy tason mukaan. Korkeimmalla tasolla ei todellakaan ole ihan helppoa! Kun jäähallit kesällä menivät kiinni, innostuin viimeinkin hommammaan taitorullaluistimet (taitoluistinkenkä+ "terä"). Itse käytän inline -mallia, mutta rivimalliakin on saatavilla. Se laji sopii loistavasti erityisesti jos haluaa ulkoilla, mutta myös liikuntasalissa voi harjoitella. Taitorullikset ovat teknisesti haasteellisemmat, mutta harjoittelu on hauskaa! Koska taitorullaluistimet painavat enemmän kuin tavalliset, hyppyihin tarvitsee enemmän voimaa. Jos raaskit hoommata varusteet, suosittelen testaamaan. Suomessa harrastajia on vähän, eli pro -tasolla ei vielä ole liikaa haastajia :D

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Tuo luistelu on kanssa käynyt mielessäni monesti, mutta valitettavasti selkäni ei kestä enää sitä... :/ Vau taitorullikset! Apua pysyykö niillä edes pystyssä tai voiko edes hyppiä!!? Todella mielenkiintoista! Pitääkin alkaa tutkimaan tätä asiaa paremmin ;) Kiitos kommentista <3

Aliisa

Kyllä niillä pysyy, mutta pari ekaa kertaa menee ihan perusluistelun harjoittelemiseen. Kaarien ja piruettien kanssa joutuu tekemään töitä enemmän, mutta hyppiminen menee aika hyvin. Rullikset painavat hieman enemmän kuin tavalliset luistimet, eli voimaa tarvitaan enemmän. Itse olen päässyt harjoittelemaan vähän kuluneelle, muttei ihan rosoiselle asfaltille, mutta sileä betoni on varmasti loistava alusta! Myös liikuntasaleissa voi harjoitella, mutta sisäpelipyörät ovat silloin hyvä ratkaisu. Yuotubesta löytyy videoita hakusanoilla "inline figure roller skating". FB:stä löytyy myös yhteisö, johon hiljakseen tulee lisää porukkaa (Finnish Adult Figure Roller Skaters). Siksi tuo "adult", että saataisiin aikuisia houkuteltua mukaan :)

Tennismimmi

Suosittelen tennistä! Tennistä on aluksi vaikea oppia, mutta kun pääsee jyvälle, se on todella hauskaa ja todella hyvää (ja rankkaa, jos niin haluaa) liikuntaa. Helsingissä on monia seuroja, joissa harrastuksen voi aloittaa. Tenniksessä voi kilpailla, vaikka alottaakin vasta vanhempana, sillä seurat järjestävät erilaisia harrastekisoja ja sitten on esim. alimman luokan eli C-luokan naisten kisoja, joista voi sitten nousta ylempiin luokkiin. Tennistä voi myös harrastaa minkä ikäisenä tahansa ja sitä on kiva pelata kesät talvet kavereitteinkin kanssa. Varsinkin kesällä on ihanaa, kun pääseen pelaamaan ulos lämpimään auringonpasteeseen. :)

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Tennistä olen monesti miettinytkin! Okei eka kerta oli ihan floppi.... :DDDD Mutta ehkä siihen ajan ja treenailun kanssa pääsisi sisälle ;) :D Kiitos kommentistasi <3

Miina

Mulla on melko samat fiilikset täällä! Harrastin ratsastusta joka päiväisesti ja kilpailinkin, mutta jouduin luopumaan onasta hevosestani ja sen jälkeen tuo laji ei ole enää kiinnostanut niin paljoa, kun ei ole enää sitä vanhaa kilpakumppania.. Nyt olenkin myös haaveillut uudesta harrastuksesta koska koirien lenkkeily ei tunnu mitenkään erikoiselta ja olenkin haaveillut tankotanssista. Tuntuu kuitenkin, et oonko liian vanha kun olen käynyt kyseisillä tunneilla vaan ehkä kolme kertaa mutta tuo laji kiehtoisi kylläkin! Ja toinen mikä hankaloittaa tuota harrastamista, on se että lähin tankopaikka olisi 70km päässä :/ muita harrastuksia en ole sitten miettinytkään mutta olisi kiva saada jotain tuon heppailun tilalle!

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Se on kun rakkaasta harrastuksesta joutuu luopumaan :( Kävin itse kokeilemassa tankotanssia noin pari vuotta sitten ja tykästyin kyllä todella paljon!! Jäi oikein mietityttämään voisiko tämä olla seuraava se THE laji... Yhdistyisi kova treenaaminen, tanssi, taiteellisuus yms... Paljon tsemppiä sinne uuden lajin löytämiseen, tule ehdottomasti jakamaan tänne aina välillä ajatuksia ja fiiliksiä tästä asiasta! :) Toivottavasti löytäisimme sen uuden ihanan lajin! :)

Vierailija

Hassua että vaikka toi sun "hakkeriasia" on selvitetty niin silti sulla on ne samat ostetut seuraajat siellä xD tästä on puhuttu jo Didemin blogin kommenttiboxissakin

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Moikka! Joo olen selvitellyt tätä asiaa ja kaiken pitäisi olla ok :) Käyttäjätunnuksen pystyin vaihtamaan takaisin, mutta tuo tuhat seuraajaa on siellä. Olen niitä poistellut päivittäin, mutta se on hidasta kun yksitellen niitä poistelee sieltä. Nyt käyttäjätunnukseni ei enää lisäile seuraajia sinne tai spämmää toisia käyttäjätunnuksia / seuraa outoja käyttäjätunnuksia ja estele ihmisiä. Mikäli on jotain kysymyksiä tai puhumista tästä asiasta, niin tänne voi ihmeessä tulla keskustelemaan tästä asiasta! Vastaan mielelläni kysymyksiin täällä blogissani, kun asia minua koskee :) Mukavaa kesää sinne <3

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

OTA YHTEYTTÄ / CONTACT ME AT: NATALIE.VILEN@GMAIL.COM

ABOUT ME

Young woman from Helsinki, passionate about everything beautiful. Fashion & lifestyle blog including some beauty as well. I really enjoy fashion, spending quality time with my friends and family, designer handbags, high-heels, traveling, good wine and unforgettable nights out. I love blogging, and I hope that gets through to you in my posts.

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
Kesäkuu
2012

Kategoriat

Instagram