Muutama vuosi sitten sunnuntaina selailin netti-ilmoituksia netissä huvikseen. Hetken selattuani silmäni osuivat myynti-ilmoitukseen, jossa pientä koiraa kaupiteltiin. En voinut jättää avaamatta linkkiä, sillä jokin tuossa kuvassa kolahti ja kovaa. Luin vauhdilla ilmoituksen alusta loppuun ja jäin ihmettelemään myynti-ilmoitusta. Onko ilmoitus aito? Miksi joku haluaisi luopua näin pienestä koirasta? Mitä on tapahtunut? Kului vain muutama sekunti ja tartuin puhelimeen. Sydän hakkasi ja pää täyttyi kysymysmerkeistä. Mitä jos kukaan ei vastaisikaan? Mitä ihmettä oikein teen? Kului vain hetki ja toisessa päässä tyttö jo vastasi puhelimeen. 

Hetken juteltuamme puhelimessa ja sadat kysymykset kysyttyäni vaihdoin kotivaatteet pois ja suuntasin ulos. En vieläkään tiennyt mitä olin oikein tekemässä tai mitä tulisi oikein tapahtumaan. Pian hyppäsinkin jo bussiin ja suuntasin kohti Haagaa. Haagassa etsin puhelimen navigattorilla kyseisen tytön kotiosoitteen ja pimpotin ovikelloa. Sydän hakkasi ja kylmänväreet kulkeutuivat läpi kehon. Tässä sitä nyt oltaisiin. Sisään päästyäni riisuin kengät ja ihmettelin vain kuinka likaista kodissa oli. Vaatteita siellä sun täällä, ruuantähteitä lattioilla, likaa ja pölyä. Koko asunto oli ihan järkyttävässä kunnossa. Mietin vain mielessäni kuka voi oikein asua täällä? Pian tyttö kertoikin asunnon olevan soluasunto, jossa asuu hänen lisäkseen kolme muuta opiskelijaa. Olin ihan hiljaa, sillä en löytänyt sanoja enää. Pian olimmekin hänen huoneensa luona hengitys salpaantui. Mitä nyt?

Oven avuttuaan näin pienen koiran peloissaan sängyn päällä. Koira oli niin peloissaan, ettei se uskaltanut edes liikkua mihinkään. Kysyin tytöltä samat kysymykset kuin puhelimessa. Miksi myyt koiran, mistä koira on alunperin ostettu? Missä kunnossa koira on? Ikä? Onko papereita, pentupassia? Rokotukset, eläinlääkärikäynnit? Mielessäni oli sata muuta kysymystä, mutta halusin saada ensimmäiseksi vastaukset näihin kysymyksiin. Tyttö istui sängylle ja alkoi kaivamaan laaatikkoa. Laatikosta hän otti koiran rekisteröintitodistuksen ja pentupassin. Passi oli venäjänkielinen, mutta onneksi tekstit olivat myös englanniksi. Aloin tutkailemaan todistuksia ja passia. Rokotukset olivat kunnossa, samoiten myös muut eläinlääkärikäynnit. Otin kaikista papareista kuvat ja lähetin ne eteenpäin tarkistettavaksi. Hetken päästä sain vastauksen. Aitoja olivat. Pieni koira oli rekisteröity Venäjälle ja se oli 4kk ikäinen. Pennun vanhemmat olivat valioluokkaa ja myös rekisteröityneenä Venäjälle.

 

 A few years ago I was going through different posts online where people sell different things. I couldn’t believe it when I saw that a small dog was on sale, I just had to open the link. I was wondering why anyone would want to get rid of such a small and cute dog. What was the story behind this? I took my phone and called the number that I had found on the ad. It only took a few minutes for me to reach the owner of the dog and now you will be able to read the rest of Ladys story.

We talked on the phone for a few minutes and I had so many questions in my head. I changed my clothes and ran out of the door. I didn’t really know what I was doing but soon I found myself sitting on the bus, on my way to this girls place where Lady was staying. The place was a real mess, clothes everywhere, leftover food, dust and dirt. It was absolutely horrifying to see the living conditions. The girl told me that it was a shared apartment and that three other students lived there as well. I was left without words; I didn’t know what to say. Next thing I saw was Lady sitting on top of her bed.

When I saw Lady for the first time, she was so scared that she wouldn’t even move. I asked the girl the same questions as before. Why are you selling the dog? Where did you get her? What condition is she in? Does she have all the necessary injections? Has she been to the vet? The girl showed me Ladys passport and all the rest of her documents. Everything seemed to be fine; I took pictures of all the papers and forwarded them to a vet who confirmed that all the documents were real and legit. What a relief.

Katsoin koiraa ja kysyin uudestaan tytöltä, miksi haluat luopua siitä. Vastaus tuli nopeasti. "En vain kerkeä huolehtimaan siitä. Sain sen lahjaksi äidiltä ja opiskeluiden takia, ei ole aikaa koiralle" Katsoin koiraa uudestaan ja näin sen ylikasvaneet kynnet ja likaisen turkin. Lattialla oli puolityhjä vesikippo ja kupissa kuivia nappeja. Koira oli kuulemma syönyt vain kuivia nappeja koko ikänsä. En ole väkivaltainen ollenkaan, mutta huh... Lähellä oli. Onneksi sain lopulta pidettyä tunteenpurkaukset sisällä. Katse siirtyi koirasta tyttöön ja kysyin häneltä mitä hän haluaa tehdä. Vastaus tuli jälleen nopeasti. "Päästä eroon koirasta. En vaan voi pitää sitä täällä soluasunnossa" Koira ei ollut kuulemma ulkoillut kertaakaan, sillä se ei "pitänyt" ulkoilusta. Leikkikään ei ollut kuulemma koiralle maistunut. Yritin jälleen hillitä mielen ja pysyä rauhallisena. Katsoin koiraa ja yritin ottaa sen varovaisesti syliin. Koira ei laittanut vastaan ollenkaan, joten tarkistin sen nopeasti. Tarkistin vielä kertalleen kaikki paperit ja katsoin kaiken olevan kunnossa. Varmistin, ettei koira tullut pentutehtaasta tai muusta epäilyttävästä toiminnasta. Kaikki viittasi olevan ok ja sovin kaupat. Nyt tämä pieni koira lähtisi mukaani. Soitin taksin ja lähdin kotia kohti. 

The girl told me that she simply didn’t have time to take care of the dog and she had gotten it as a gift from her mother. I took a good look at Lady, she was dirty, her nails had overgrown and the owner told me she had been eating dry dog food since she got her. It made me really mad, that someone was able to treat their own pet like that, but I kept my thoughts to myself. I asked her one more time why she wants to get rid of her dog and she rapidly answered: “ I simply have no time to take care of her and she can’t live in a shared apartment”. She also told me that Lady doesn’t like going out, and hadn’t been on a walk for a while. I ran through all the papers one more time and decided that this dog is coming home with me, now.

Kotona kaikki sujui paremminkin kuin hyvin. Kävin ostamassa kunnon penturuokaa pienelle ja pesin hänet. Tein peitoista pedin lattialle ja katsoin kaiken olevan ok. Samana iltana Lady sai myös kasan uusia leluja ja vanha rikkinäinen naru sai lähteä roskiin. Seuraavana päivänä soitin eläinlääkärille ajan, sillä halusin tarkistuttaa kaiken kunnolla. Niin koiran kuin myös hänen paperit. Lääkärissä meni kaikki hyvin ja pentu katsottiin terveeksi. Araksi ja hieman aliravituksi, mutta muuten tilanteen nähden ihan hyvinvoivaksi. Paperit, rekisteröintitodistukset, sirut ja pentupassit osoittautuivat myös kunnollisiksi. Huokaisin helpotuksesta. Nyt voisin vain keskittyä Ladyyn ja antaa kaiken rakkauden ja huolenpidon. 

 

When we got home, everything went really smoothly, better than I thought it would. I went to buy food for her, I washed her and I made her a small bed. Lady also got new toys on her first day and the next morning I called the vet and went to get everything double-checked. The vet told me that everything was good, she was a tiny bit malnourished and shy, but that would change as long as I would take care of her, which I obviously did and I’m still doing.

En ole ennen kertonut meidän koiran tarinaa täällä blogissa. Olemme pitäneet sen vain itsellämme ja kertonut tarinasta vain onnellisen puolen. Nyt haluan jakaa sen, sillä toivon todellakin, että jokainen harkitsee muutamaan otteeseen ennen kuin ottaa koiran itselleen. Onneksi Ladylle kävi loppupeleissä hyvin ja hän on nyt onnellisessa, rakastavassa ja huolehtivassa perheessä. Tiedän kumminkin sen, että tälläkin hetkellä joku ei pysty huolehtimaan kunnolla omasta lemmikistään ja se laittaa surettamaan...

Olemme katselleet jonkun aikaa jo toista koiraa Ladylle ystäväksi. Olen miettinyt nyt moneen otteeseen, että mistä lähtisimme toista pikkukoiraa katsomaan. Olen miettinyt ihan kennelistä ostamista, mutta toisaalta olisi ihana antaa myös jollekin toiselle pikkukoiralle hyvä koti muualta. Mikäli jollakin teistä on kokemuksia löytöeläinkodeista yms, niin kuulisin enemmän kuin mielelläni teidän kokemuksista. Tällä hetkellä Lady voi todella hyvin. Rakastaa leikkimistä ja ulkona lenkkeilyä. Syö hyvin ja on vain yksinkertaisesti meille hurjan tärkeä meille. En kadu päivääkään sitä, että tartuin luuriin ja aloin selvittelemään ilmoitusta. Tekisin samaisen jutun heti uudestaan, mikäli tarve olisi.

 Ihanaa lauantaita kaikille ❤

I haven’t told Ladys story here on the blog before, but I want to share it with you now, because I think it is important that whenever someone takes a pet, to go through the whole process before hand and not after. Thankfully Lady has a good and loving home, but I know that there are plenty of pets out there that people are unable to take of, and that makes me extremely sad.

      We have been thinking of getting a friend for Lady for a while now. We are still wondering where we should get another dog. If you guys          have any experience of shelter dogs or anything similar to that I would love to hear your stories. Lady is currently doing extremely well,            she is healthy, loves walking, eats well and she brightens our days so much. I haven’t doubted my actions once, when I took the phone                                                    and started questioning the ad. I would do it all over again, any day.

SHARM LADY ❤

MEIDÄN VAUVA

MITEN MEILLÄ MENEE? // SHARM LADY

THE BIGGEST PRESENT COMES IN THE SMALLEST BOX

Kommentit (26)

R

Lady on siis vissii sharm sofi kennelistä Pietarista alunperin? :) todella ajattelematonta vanhemmalta ostaa koira tai ylipäätään lemmikki lapselle lahjaksi, varsinkin jos muksu on lähdössä opiskelemaan? Hohhoh, äly hoi älä jätä. Tytön tapa myös pitää koiraa kertoo aika hyvin ettei omaa aivotoimintaa tai maalaisjärkeä juurikaan näytä olleen.. Uskomattomia vatipäitä maa päällään kantaa.

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Siis en tajua mikä älynväläys oikein tämän tytön vanhemmalla on oikein tullut? Antaa koira lahjaksi ihmiselle, joka asuu soluasunnossa pienessä huoneessa ja on lähes koko ajan poissa kotoolta? Hän kertoi silloin, että koira vietti aikaa vain tuossa hänen huoneessaan... Alle 10 neliöisestä huoneessa?! Sairasta.. Ilman ulkoilua ja kunnon ruokaa... Onneksi loppu hyvin kaikki hyvin <3 Kiitos kommentistasi! :) Xx

Vierailija

Apua :'( Onneksi tyttö ymmärsi kuintekin luopua koirasta ja Lady sai hyvän kodin <3 

Late

Hienoa, että jaoit tämän tarinan blogin puolelle ja lady on saanut hyvän kodin! <3 tuli tippa linssiin kuin luin tätä.., olen ite eläinrakas, joten on kauheeta ajatella, että jotkut eläimet saavat huonon paikan missä olla. Vuosi sitten tarkoitus oli. Että naapuri oli ottamassa chihun, mutta ei ottanukkaan sitä ja sano siitä mulle jos olisin kiinnostunut! Heti soitin koiran omistajalle ja odotin poikaystävääni kotiin. Kerroin uutisen, että nyt mennään katsomaan chihuahua kääpiötä. Ei menny kuin 20 min kun oltiin perillä. Samat kysymykset kysyttiin omistajalta mitä olit tossa tekstissä sanonnut. Selitys oli vain, että protestoi kun vauva tuli. Koira tärisi ja oli aliravittu... Tuli heti mun syliin vaikka oli säikky. Nyt onnellisesti Teemo on hyvästä kodissa meidän luona, jolla on hyvä turva. Osaa kävellä jo hihnassa ja uskaltaa leikkiä :)! Tulee hyvin toimeen meidän tyttö koiran kanssa! Onnellinen tarina sen pituinen se.

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Näitä onnellisia tarinoita on niin ihana lukea!! <3 En todellakaan tajua miten ihmiset voivat kohdella kaikkia eläimiä huonosti... :( Luulisi, että vähintään huono omatunto alkaisi kolkuttamaan... Onneksi teidän pikkuisella on nyt kaikki hyvin <3 Toivittavasti mekin voimme tarjota jollekin toiselle koiralle hyvän kodin täältä :)

Vierailija

Koira adoptio! Eli siis kodittomia koiria jotka etsivät kotia :) yleensä on vaan sekarotuisia jos se ei ole ongelma niin se olisi ainakin hyvä teko.

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Katsoimmekin eilen puoli kahteen yöllä näitä erilaisia sivustoja. Olisimme heti laittaneet viestiä, mikäli sopiva koira olisi tullut eteen. Haemme pientä koiraa ja koiraa joka tulee toisen koiran kanssa hyvin toimeen, sillä meillä on jo Lady :) Sekarotuinen se saa olla, mikäli on vain pieni / pienehkö :) Jatkamme siis etsimistä! <3

Vierailija

Koirat voivat syödä läpi elämänsä kuiva nappeja...mikä tässä sinua vihastutti? Mitä itse syötät pennulle?

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Aivan pienelle pennulle ei voi syöttää vain pelkkiä isoja kuivanappeja, sillä useimmiten nuo pienet pennut eivät pysty syömään näitä. Ladylle oli annettu myös todella huonoja nappeja pentuja, joissa ravintoaineet eivät olleet kohdillaan. Koirannappejakin on monenlaisia, niitä hyviä ja myös todella huonoja, joissa ravintoaineet ja laatu ovat aivan puppua. Myös teollisuusruoka ei ole sieltä parhaimmasta päästä, sillä useimmiten nämä teollisuusruuat sisältävät paljon erilaisia säilöntäaineita yms, jotka eivät ole hyviä koiralle. Meillä Lady soi pentuna nappeja, jotka oltiin turvotettu. Välillä näiden nappien joukkoon lisättiin pieni määrä piimää. Näin napit pehmenivät. Ruokimme myös häntä pentuna jauhelihalla, raejuustolla, kananmunalla, riisillä, puuromössöllä keitetyillä vihanneksilla. Välillä sai myös hieman paistettua lohta. Tietenkin nämä kaikki suhteutettuina. Itse en kannata siihen, että läpi elämän syödään vain kuivanappeja, mutta mielipiteitä on monia, samoin myös koiria. Mielestäni on tärkeää kuunnella omaa koiraa ja katsoa mikä hänelle on parasta :)

Vierailija

Ei 4 kk:n ikäiselle koiralle tarvitse enää liottaa kuivaruokaa. Kovien nappuloiden pureskelu pitää hampaat hyvänä.

Ymmärrän kyllä jos kuivaruoka oli huonolaatuista, mutta koira voi elää oikein hyvin pelkällä laadukkaalla kuivaruoalla.

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Moikka! Ladylla oli hieman toisenlainen tilanne. Ladylta poistettiin yli 7 hammasta kun hän tuli minulle. Jouduin pehmentämään ruokaa eläinlääkärin sääntöjen mukaisesti :) Kovempaan ruokaa siirryttiin pikkuhiljaa.

Vierailija

Ano, söisitkö itse yhtä samaa ruokaa koko elämäsi, vaikka se kattaisikin kaikki tarvitsemasi ravintoarvot? 

Vierailija

Ihanaa että tarjosit kunnon kodin ja elämän haukulle! :) niin paljon eläimiä kohdellaan kaltoin eikä jakseta lenkittää yms :( niin sääliks käy sellasia jotka kaltoin kohtelee eläimiä.. Eine ymmärrä miks ne ei pääse lenkille/mitä pahaa ne on tehny ettei ne pääse lenkille ja saa kunnon ruokaa jne.. Pidän omista koirista enemmän kun hyvää huolta ja ne on etusijalla kaikessa lenkityksessä yms :)

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Samoja kysymyksiä pohdin myös omassa päässäni :( Mitä pahaa juuri nämä viettomat eläimet ovat tehneet :( Sama juttu täällä tuon pikkuisen suhteen! Täällä Lady on myös etusijalla kaiken suhteen :) <3 Xx

Mira/Blinger Shimmer -blogi

Vaikka alku ei ollutkaan ruusuinen niin onneksi tosiaan sattui rakastavan kodin saamaan <3 Joskus olen miettinyt, että ennen koiran tai muunkaan lemmikin hankkimista voisi olla hyvä käydä joku "lemmikkiajokortti" ettei sitä lemmikkiä tulisi otettua väärin perustein ja ymmärtämättä mitä kaikkea hoitaminen vaatii (niin ajallisesti kuin rahallisestikin)..

Vierailija

Me otettiin pentu Pelastetaan koirat ry:n kautta, joka siis tuo koiria Romaniasta. Siellä koirien olot on todella surkeat. Yhdistys hoitaa paperiasiat kuntoon ja niille tehdään testit useiden eri sairauksien varalta ennen kun ne lähetetään tänne. Siellä on myös paljon pieniä koiria.

Vierailija

Kannattaa katsoa sellainen järjestö kuin nobody's dog :) meidän perheesen on sieltä pari koiraa hankittu :)

Nora

Mullekin tuli tippa linssiin tarinaa lukiessa. Ihanaa, että Lady on saanut hyvän kodin ja uutta iloa elämäänsä. Outo valinta tytön vanhemmilta hankkia koira tuollaisessa elämän vaiheessa olevalle nuorelle. Onneksi mimmi kuitenkin ymmärsi koiran parhaan ja tarjosi sille mahdollisuuden päästä teidän rakastavaan kotiin. :) 

Terkuin Nora / http://dreamerachiever.com

Oili-Maria

Ihana onnellinen loppu <3

Kaiken pahan alku ja juurihan tuossa on se äiti. Ikinä koskaan milloinkaan ei pidä ostaa mitään elävää lahjaksi kellekään, niitä juttuja on tullut siellä täällä vastaan niin paljon... 

Oma nyt jo edesmennyt entinen koira oli koditon. Sen pentuajasta ei tiedetä mitään, parivuotiaana oli mennyt jollekin perheelle joka oli pitänyt sitä pihan perällä yksin kiinni, ainoastaan ruokittu oli vain. 2 vuotta tuollaista elämää... Se oli 4, kun sen kävin tarhalta hakemassa kotiin. Ihmisrakas, syliin tunkeva iso koira, yksin ilman huolenpitoa ja rakkautta... Edelleen sattuu kun vaan ajattelee. Meillä tuo koira sitten eleli onnellisen koiran elämää melkein 11-vuotiaaksi asti, jolloin se piti päästää pois kun takapää alkoi pettää alta :( 

Mutta onneksi kaikki päättyi tosiaan hyvin, ja pikku-Ladyllä on ansaitsemansa oikea, rakastava ja huolehtiva koti <3

R

Itse otin meidän hauvan Auringonkoirat-järjestön kautta Espanjasta. Kolmisen viikkoa on meillä vasta ollut, mutta nyt jo selvillä, että kyseessä todellinen kultakimpale ja mielettömän fiksukin tämä kaveri on! Meidän hauva on jo noin pari vuotias, mutta virtaa riittää kuin pikkupennulla. Tuolla ainakin oli paljon pienikokoisia koiria ja jonkun verran pentujakin. Kyllä se ainakin itselle tuntuu todella tärkeältä antaa koti ns. sitä oikeasti, kipeästi tarvitsevalle ja tosi upea fiilis joka päivä nähdä kuinka paljon hauva nauttii esimerkiksi silittelyistä ja lenkeistä (joita se ei välttämättä ole juurikaan elämänsä aikana aiemmin saanut) :)

Vierailija

Minulle ovat tuttuja esim Reccu Rescue :) sekä espanjan koirat fb sivu kannattaa myös tsekata! :)

Vierailija

Ihana tarina, ja kiva että jaoit sen meille muillekin. Mulla itselläni on 3v koira joka on mulle kaikki kaikessa, ja tää tarina sai kyllä silmät kostumaan. Sulla kävi todella hyvä tuuri, että Ladyn suhteen kaikki meni lopulta hyvin. Itse suosin rekisteröityjä pentuja luotettavista kenneleistä, sillä niistä tietää mitä pennun perimässä on, millaisia vanhemmat ovat ja pennun voi olettaa olevan terve ja hyväluontoinen. Liian paljon teetetään pentuja vain rahasta terveystutkimattomilla koirilla, ja se valitettavasti usein näkyy pennuissa kun ne kasvavat. Voisitte ottaa jo aikuisen koiran, joka on tutkitusti terve ja fiksu mutta omistaja joutuu siitä syystä tai toisesta luopumaan? Myös HESY:llä on toisinaan koiria jotka etsii kotia, ja nettihän niitä on pullollaan. Tsemppiä ja terveisiä Ladylle! <3

Moona

En oo yhtään eläinrakas eikä eläimet herätä itsessäni minkäänlaisia tuntemuksia (:D) mutta tämä tarina sai tämänkin akan sydämen sulamaan<3 miten joku voi tehdä pienelle viattomalle koiralle pahaa :/ onneksi sentään halusi koirasta eroon, paljon on niitäkin eläimiä jotka ei onnellista loppua näe :(

Eläinrakas

Kodittomia koiria ja kissoja on Suomessa (ja varsinkin ulkomailla) niin paljon, että toivoisin eläintä hankkivan ottavan huomioon vain löytökodit/pelastusjärjestöt. Kalliille tietyn rodun kasvattajien koirille/pentueille on mielestäni turhan iso kysyntä, ja niistä kilpailee moni hyvä uusi koti, kun taas kodittomia koiria on pilvin pimein, ja niiden kohtalo tiedetään, kun uusia koteja ei ole tarpeeksi.
Erittäin hienoa, että sait Ladyn pelastettua! Toivottavasti löydätte sopivan kaverin Ladylle :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

OTA YHTEYTTÄ / CONTACT ME AT: NATALIE.VILEN@GMAIL.COM

ABOUT ME

Young woman from Helsinki, passionate about everything beautiful. Fashion & lifestyle blog including some beauty as well. I really enjoy fashion, spending quality time with my friends and family, designer handbags, high-heels, traveling, good wine and unforgettable nights out. I love blogging, and I hope that gets through to you in my posts.

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
Kesäkuu
2012

Kategoriat

Instagram