Näin yöllä todella outoa unta. Olin myymässä ala-asteella mustia Louboutin kenkiä nuorelle miehelle. Kyllä miehelle. Yht'äkkiä nuo kengät vaihtuivat mekoksi ja mustat korkokengät katosivat jäljettömiin. Aluksi olin todella hämmentynyt ja pelokas koko tilanteesta, mutta loppujen lopuksi olin jollain kieroutuneella tavalla onnellinen. Heräsin ja uni päättyi siihen. Avattuani silmät aloin leikittelemään ajatuksella. Mitä jos oikeasti myisin lähes kaiken pois? 

Jäin tuijottamaan vaaterekkiäni ja kenkähyllyäni. Raaskisinko oikeasti luopua kaikesta? Mitä ihmettä oikein sitten pukisin päälleni? Tulisiko tavaroita ja vaatteita ikävä? Katselin laukkujani, kunnes sain idean! Mitä jos tekisin koko prosessista itselleni pelin? Saisin pitää itselläni vain 40-50 kappaletta vaatteita, enintään 10 paria kenkiä, 5 kappaletta koruja... Näihin vaatteisiin lukeutuisi niin alusvaatteet kuin myös toppatakit. Skaala olisi siis suuri. Kenkiin lukeutuisi niin talvi, kesä kuin myös työkengät. Mukaan tähän peliin voisin ottaa myös kosmetiikan. Miltä kuulostaisi, jos saisin pitää vain osan kosmetiikastani? 20 kappaletta? 

Pyörittelin uudestaan myynti ajatusta päässäni ja aloin ihastumaan ideaan yhä enemmän. Rakastan haasteita, joten miksi en lähtisi tähän projektiin mukaan? Haluan päästä myös eroon kaikesta ylimääräisestä, joten miksi ei? Vaatteita on kertynyt tässä vuosien saatossa ihan liikaa. Osaa en ole edes ikinä käyttänytkään. Osasta en ole ikinä edes pitänytkään. Kuinka puhdistavaa olisi siis päästä eroon kaikesta turhasta? Ostaa jatkossa vain oikeasti niitä haluttuja ja tarvittavia vaatteita ja tuotteita. Rakastua jokaiseen vaatekappaleeseen täysillä.

Kotiin päästessäni aloitan tämän projektin. En malta odottaa, että pääsen heittämään vaatteita myyntikassiin. En tiedä vielä mitä tulen oikein säästämään, mutta uskon tämän selkenevän piakoin. Sen tiedän, että laukkujen suhteen tulen olemaan varovaisempi. Niistä en luovu helpolla, mutta kaikki muut tulevat läpäisemään testin helposti. Ainakin toivon niin! Ja niin en ole sekaisin, otan tämän haasteena haha. Loppujen lopuksi, ne ovat vain vaatteita ja tavaroita.

Ihanaa alkanutta viikkoa  ❤

Kommentit (30)

I

Mulla on varmaan suunnilleen tuon verran kenkiä ja koruja, vaatteitakin ehkä 40-50, jos alusvaatteita ei lasketa! Pärjään ihan hyvin; välillä tarvii luovuutta, kun ei ole kerennyt pestä pyykkiä tarpeeksi usein tai vaikka jossain juhlissa pitäisi pukeutua teeman mukaan.

Oon tosi tarkka siinä, mitä ostan. Shoppailijana oon myös järki-ihminen tunteen sijaan, joten shoppailu ei ole mitään erityisen hauskaa. Tutkin ja vertailen materiaalia, pesu-ohjeita, mallia, eettisyyttä jne. siltä kantilta, että vaatetta voisi käyttää mahdollisimman pitkään hyvillä mielin.

Tällä tavoin pystyn opiskelijabudjetillakin ostamaan pelkästään laatukenkiä, -koruja ja vaatteita! Luonto kiittää. :)

Tsemppiä projektiisi ja aurinkoisia kevätpäiviä! :)

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Oi itsekin toivoisin, että shoppailussa olisin enemmän järki kuin tunneihminen... :D Nykyään onneksi järki on tullut enemmän mukaan ja olen paljon tarkempi siinä mitä ostan, mitä materiaalia vaate on yms. Nyt odotan innolla tätä projektia ja sen tuomaa haastetta ;) Kun olen saanut projektin päätökseen ja vietyä ylimääräiset tuotteet pois aloitan täydellisen vaatekaapin keräämisen. Ostan vain niitä tuotteita joita toivon ja tarvitsen. Tietenkin jatkan shoppailua yms tulevaiuudessa, mutta tosiaan olen paljon tarkempi siinä mitä ostan :) Katsotaan mihin projekti vie! Kiitos kovasti ja ihanaa kevättä myös sinne <3

Vierailija

Sanoisinko että ehkä hieman hullu, mutta ihan super hyvä idea! :-D tekee varmasti mielellekkin hyvää, on varmaan ns. puhdistavaa :-)

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Tää on kyllä niin hullu idea, että huh huh ;D Se jo, että tyhjensin yhden hyllyn toi todella hyvän fiiliksen! Vapauttavan jos näin voi sanoa :D Innolla odotan tätä <3

Vierailija

Miten se sun painon nostamisprojekti etenee? :) Olisin kiinnostunut kuulemaan. Mulla vaihtui ruokavalio ja sen seurauksena paino tippui ja muodot katos peppua lukuunottamatta.. Toivoisin vinkkejä painon nostamiseen uudelleen.

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Se etenee ihan hyvin! <3 Nyt ottanut vähän takapakkia. Tulen kirjoittamaan tästä. Minkälainen ruokavalio sivulla on nyt?

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Sitä en osaa sanoa vielä, kun tavaraa on tosiaan paljon! :D Luultavasti jotain täällä ja sitten jossain :) Xx

Vierailija

Oho oli vähän tullu kirjoitusvirheitä.. :D tosiaan kirjoitin kommentin aamulla ja tekstinkorjaus päällä nii on silmät tainnut olla vielä vähän ristissä :D tiedätkö jo miten ajattelit sen myydä? :)

iida

Laita sitten ehdottomasti noita vaatteita ainakin (suurin)osa tänne blogin puolelle myyntiin! *sydänsilmäemoji*

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Yritän parhaani mukaan <3 Viikonloppuna aloin kuvaamaan, mutta 45 vaatteen kohdalla iski epätoivo :D Ajattelin joitakin vaatepaketteja, mutta sitten taas en tiedä onnistuisiko niiden myyminen... Yhden vaatteen postittaminen satojen vaatteiden joukossa olisi vain aikamoinen työ :D siihen luultavasti menisi kaksi vuotta...

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Meinasin sen myyntiä, mutta se on mennyt jo siihen kuntoon etten sitä oikein kehtaa myydä :( Joten pidän sen luultavasti vain työ/räntäsade laukkuna :D HEI muuten tämä on muuten hyvä idea! Jos näette jotain täällä blogissa vilkkuvaa vaatetta / yms tavaraa niin laittakaa ihmeessä kommenttia. Voin miettiä niiden myymistä / katsoa onko se jo tuolla myyntilaukussa ;) Laukuista en osaa sanoa vielä mitään, mutta vaatteista ja muista jutuista :) Hérmes korua ja laukkuja en ole myymässä (Chanel beige, musta Chanel, Pradan lompakko, Eva ja Pradan musta laukku, mutta muista voi kysellä!! :) Xx

:)

Kannattaa miettiä jos tekisit niinkuin muutama muu bloggaaja, järjestää oma blogikirppis jossain Helsingissä. Tietty lukijoita on muualtakin, mutta tuollaisessa "tilaisuudessa" säästyy postittamiselta :) ylijäävän tavaran voi sitten laittaa tänne myyntiin sen jälkeen.
Myös mungoannan viime syksyn instakirppis oli kiva! Fabebookissa omilla sivuilla nuo pysyy myös kasassa, kun kommenteista näkee kuka on ensimmäisenä varannut.
Postittamisen tuska säilyy niissä tietysti.

S

Ja sen Karen Millenin mustan pitkähihaisen mekon voisin ostaa vaikka heti ja sit se lila mekko mistä aikasemmassa kommentissa mainitsinkin :) voin vaikka laittaa facebook viestiä tai s-postia jos oot halukas myymään? :)

KatjaEkaterina
Liittynyt24.11.2015

moi, hauska idea! mä olen se, joka ostaa aina ihan todella paljon vaatteita. joten mulla on ollu jo muutaman vuoden sellainen systeemi käytössä, että kesän jälkeen myyn melkein KAIKKI kesätuotteet niin sit ens keväänä saan taas ostella ihania uutuuksia hyvällä mielellä, koska kaapin kesähyllyt on tyhjiä. Ja näin käy jokaisen vuoden ajan kohdalla.. tietenki jotkut mega lempparit on pysyny vuosia kaapissani, mutta sellaiset perus vaatteet menevät myyntiin heti, kun sää vaihtuu :) <3 suosittelen kokeilemaan.

K

Voisitko laittaa tavaroita myyntiin tänne blogin puolellekin? Itselläni ei nimittäin ole mahdollisuutta lähteä ostamaan mitään helsingin suunnilta:/

Vierailija

Hei jos olet myymämässä noita ruskeita korko nilkkureita mistä tässä postauksessa kuvia niin olisin tosi kiinnostunut ostamaan ne!!! :) mitä kokoa kengät ovat? Oon pitkään jo halunnut mutta suomesta ei kyllä löydy samanlaisia. :/

Ama

Onko sinulla vielä tuo tässä postauksessa näkyvä musta laukku? Olisin kiinnostunut siitä. Laita vaikka sähköpostia :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

OTA YHTEYTTÄ / CONTACT ME AT: NATALIE.VILEN@GMAIL.COM

ABOUT ME

Young woman from Helsinki, passionate about everything beautiful. Fashion & lifestyle blog including some beauty as well. I really enjoy fashion, spending quality time with my friends and family, designer handbags, high-heels, traveling, good wine and unforgettable nights out. I love blogging, and I hope that gets through to you in my posts.

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
Kesäkuu
2012

Kategoriat

Instagram