OUTFIT INSPIRATION

Mekko H&M // Kiilakorkokengät Migato // Laukku Chanel // Käsikoru Hermès

Dress from H&M // High heels from Migato // Bag from Chanel // Bracelet from Hermès

Ihanaa se olisi jälleen perjantai! Vaikka työskentelen läpi viikonlopun, tuntuu perjantai aina yhtä hyvältä. Tulin jakamaan teille nopeasti viime viikon asukuvat ja muutaman ajatuksen ulkomaille muutosta. Juttelimme viime viikolla pitkään poikaystäväni kanssa tulevaisuudesta. Jossain vaiheessa keskustelu kääntyi ulkomaille muuttoon. Ajatus on vielä aivan ajatuksen tasolla, mutta välillä on hyvä pysähtyä miettimään tulevaisuutta ja elämän tuomia mahdollisuuksia. Tällä hetkellä emme tietenkään voi lähteä mihinkään, sillä meillä kummallakin on täällä Helsingissä työpaikat. Mitä tulee tapahtumaan tulevaisuudessa kaiken suhteen, sitä emme voi vielä mistään tietää. Mistä ajatus muuttoon sitten oikein lähti?

Poikaystäväni kysyi muutama viikko sitten mielipidettäni ulkomailla asumisesta. Heitin homman vitsiksi aivan aluksi, sillä luulin poikaystäväni tehneen samoin. Kun naurua ei kuulunut, aloin pyörittelemään ajatusta toden teolla. Ulkomaille muutto? Minne? Milloin ja miten? Miten meidän kahden koiran, entä työn? Mitä vieraassa maassa tekisin, entä ystävät ja perhe? Heitettyä kysymykset ilmaan aloin kiinnostumaan muutosta yhä enemmän. Poikaystäväni heitti ilmaan Espanjan. Tuo maa olisi kuulemma ensimmäinen vaihtoehto johtuen hänen töistään. Espanja... Miksi ei? Olenhan kerran käynyt Madridissa ja tuolloin tykästyin kaupunkiin toden teolla. Kieltä en osaisi puhua, mutta eiköhän englannilla aluksi pärjäisi. Poikaystäväni toki puhuu ranskaa, siitähän on ainakin apua espanjan kielen opettelussa? Lennot maksaisi päälle satasen ja eläminen muualla Euroopassa olisi samaa hintaluokkaa kuin täällä Suomessa, jopa paljon halvempaa. 

Samana iltana otin selvää koirien kanssa matkustamisesta. Euroopan sisällä kahden pienen koiran kanssa matkustaminen olisi kuulemma helppoa. Eläinlääkärillä vain käynti ennen matkaa ja homma olisi hoidettu. Sirut, pentupassit sun muut löytyvät jo ennestään. Asunto olisi helppo hoitaa myös kuulemma verkkosivujen kautta. Lapsia meillä ei ole vielä, joten niistä ei tarvitsisi huolehtia. Opinnot pystyisin suorittamaan verkko-opintoina ja blogia pystyisin kirjoittamaan mistä vain.

Katselimme jo hieman asuntoja espanjasta ja voi miten kivoja sieltä löytyy! Täällä kun kaksion saa päälle tonnilla Helsingin keskustasta, Espanjasta samalla hinnalla saisi kolmion uima-altaalla. Ja se lämpö! Helmikuussa kun pakkaset vielä puree, Espanjassa pääsee nauttimaan jo trenssikeleistä. Mutta niin, mitään ei olla vielä löyty lukkoon minkään suhteen. Katsotaan miten hommat rullaa täällä Suomessa. Unelmoida saa aina ❤ Nyt olisi kiva kuulla teidän mahdollisia kokemuksia ulkomaille muutosta! Mikäli olet muuttanut ulkomaille tai olet ajatellut muuttoa, anna palaa! Olisi kiva jakaa fiiliksiä tai mitä parasta lukea teidän kokemuksista.

Nyt ihanaa viikonloppua! ❤

Kommentit (35)

Inkav

Kuulostaa mielenkiintoisilta sun mietteet! Itse muutin Tukholmaan opiskelujen perässä viime elokuussa :-)

Ellimari

Mä olin viime kevään vaihdossa Espanjan Alicantessa, ja se oli varmasti elämäni paras kokemus! Tottakai viihtymiseen oli osansa meidän mahtavalla vaihtariporukalla, sain tutustua niin ihaniin ihmisiin. Mutta Espanja on muutenkin ihan mun lempparimaa, oon käynyt siellä monessa paikassa ja voin suositella! :)

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Itse olen käynyt kerran Madridissa ja Mallorcalla ja tykästyin erityisesti kulttuuriin ja maisemiin, puhumattakaan lämpimästä säästä <3 Kuulostaa hyvältä vaihtosi! Itsekin haluan! ;)

Nelli

Olen itse asunut Madridissa kolme vuotta ja nautin kyllä! Palasin Suomeen noin vuosi sitten ja lähtö on taas mielessä :D Kielen oppii vajaassa puolessa vuodessa, englannin kanssa voi olla Espanjassa joskus hieman vaikeaa, sillä espanjalaiset puhuvat yleisesti melko huonoa englantia. Onneksi kuitenkin on elekieli! Kannattaa myös huomioida asuntoa hankkiessa, että monet ovat todella huonosti rakennettuja, homeisia jne. Mutta ihaniakin löytyy ja juurikin tuo hintataso on huippu! Espanjassa pääsee myös nauttimaan elämästä ihan eri tavalla; ravintoloissa syöminen on halpaa, säät hyviä, junat ja halvat lennot kuljettavat lomille ympäri Eurooppaa... Eikä Suomeenkaan ole kallista tulla lomalle :)

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Ihanaa! Kuulostaa super hyvältä! <3 Kävitkö samalla jonkinlaisen kielikurssin vai opitko ihan vain elämällä siellä? :)

Vierailija

Eläessä, olin nimittäin nuo vuodet siellä koulussa! Tunnen kyllä porukkaa joka on käynyt kielikurssilla, ovat kuulemma tosi hyviä. Siellä tutustuukin sitten myös uusiin ihmisiin, jotka ovat usein samassa tilanteessa :)

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Jos matkan päälle päästään jossain vaiheessa, voisi tuota kielikurssin ehdottomasti sitten miettiä! Muutenkin olisi hyvää osata paikallinen kieli töiden takia :) Jännää!

Vierailija

Kannattaa ehdottomasti lähteä mikäli mahdollisuus tulee! :) Itse asun mieheni yrityksen vuoksi Kaliforniassa suuren osan vuodesta mutta osan myös Suomen puolella niin saan pidettyä hyvät yhteydet Suomessa oleviin ihmisiin. Amerikkaan tosin on suht helppo kielen puolesta sopeutua, kun englannilla pärjää. Meillä on Kaliforniassa myös aivan ihana Suomi yhteisö niin saa viettää aikaa suomalaistenkin kanssa :) Espanjastakin varmasti löytyy myös näitä suomiyhteisöjä, niistä on hyötyä myös maahan sopeutumiseen.

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Hei kiitos kommentistasi! <3 Ah Kalifornia on kyllä niin ihana paikka.. Niin totta! Yhteisöt auttaisivat varmasti sopeutumaan paremmin maahan. Tässähän alkaa ihan matkakuume nousemaan! Tai itseasiassa muuttokuume ;)

Rosa

Kannatan lähtöä, jos siihen mahdollisuus tulee! Itse asunut 6 vuotta Espanjan Malagassa ja en voisi olla tyytyväisempi :) ei täälläkään mitään ruusuilla tanssimista ole, samanlaista arkea kuin missä vaan, mutta lisänä melkein jokapäiväinen auringonpaiste! Kielen oppii jos itse haluaa :) tsemppiä valintoihin!

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Hei mahtava kuulla! :) Mikä sai sinut vaihtamaan maata? Lähditkö opiskelemaan, töiden perässä vai ihan maan vaihdon vuoksi? :) Kiitos kovasti <3

Betti

Jos on mahdollista niin aina kannattaa lähteä! Nuorena on mahdollista lähteä, myöhemmin ei ehkä tule enää lähdettyä ja yhtä äkkiä huomaa että onkin ollut samassa oravanpyörässä jo vuosia. Olen itse asunut vuosia Italiassa ja vaikka kulttuurierot välillä ovat huomattavatkin, on aina suomessa käydessä jo takaisin "toiseen kotimaahani". Kielen oppiminen on mielestäni erityisesti etelä-euroopassa todella tärkeää sopeutumisen kannalta, siis jos haluaa myös paikallisia kavereita. ;) Jos teillä on lomaa tänä kesänä, kokeilkaa lähteä lomalle johonkin mahdollisimman autenttiseen paikkaan Espanjassa ja näin näette edes hieman millaista siellä asuminen voisi olla ja sopiiko se teille. :)

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Tuo on totta, että nuorena valintojen tekeminen ja vieraassa maassa eläminen saattaisi olla helpompaa kuin esimerkiksi hiukan vanhempia pienien lapsien kanssa. Puhuimmekin tässä, että jos saamme lomat yhteen niin lähtisimme vaikka viikoksi vähän tsekkailemaan paikkoja :) Totta! Kieli olisi kyllä hyvä osata. Eiköhän se siitä jos oikein kunnolla paneutuisi sitten kieleen paikan päällä :) <3

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Moikka! Kyllä ehdottomasti :) Tällä hetkellä suoritan avoimessa yliopistossa opintoja ja sitten kun koen ajan sopivaksi lähden! :) Xx

Vierailija

Hei Natalie! Olen pitkään jo lukenut blogiasi ja inspiroidun valtavasti teksteistäsi! Lähetän sinulle kommentin nyt tämän aiheen ulkopuolelta, mutta innolla seuraan hiusprojektiasi ja sen edistymistä!
Jos haaveilet oman värin kasvattamisesta, mutta kärsivällisyys ei riitä, ehdottaisin, että kokeilet hiuksiisi sähkövarausten avulla kiinnittyvää suoraväriä nimeltään ELUMEN. Sen kesto ja peittävyyskin on lähes kestovärien luokkaa, mutta aivan kuin hoidon tekisi hiuksille. Sävyjä on monia, unohtamatta ylivoimaista kiiltoa. Näin saisit kivuttomasti ja kauniisti luonnollisen väriset hiukset (: Terveisin intohimoinen parturi-kampaaja

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Moikka! Hei kiitos kovasti kommentistasi! <3 Oho en oletkaan ennen kuullut tuollaisesta menetelmästä mitään! Täytyykin ottaa selvää tuota enemmän!! :) Tämä on kyllä aikamoista kasvattamista, mutta toivottavasti lopussa kiitos seisoo :)

J

Moikka Natalie! Itse oon muuttanut Hollantiin n 4v sitten, koin Euroopan sisäisen muuton todella helpoksi kaikkien virallisten asioiden puolesta. Mitä kielen opiskeluun tulee,,, olen ollut vähän laiska sen suhteen kun tämä on niin kansainvälinen maa ja kaikki puhuvat englantia. Kannatan ehdottomasti edes lyhytaikaista ulkomailla asumista, se avaa niin paljon silmiä ja oppii paljon uusia juttuja itsestä, kielitaito kehittyy, tulee rohkeammaksi kun kaikki ei olekkaan enää sitä tuttua ja turvallista. Nyt olisi mielestäni juuri oikea aika lähteä kun ei ole lapsia tai mitään sen suurempaa sitomassa sinne. Tai on sulla työ mutta olen varma että pätevänä likkana onnistuisit löytämään jotakin myös Espanjasta :)

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Moikka! Oi näitä omakohtaisia kokemuksia on niin kiva lukea!! :) Nimenomaan! Uskoisin, että ulkomaille muutto tekisi vain hyvää. Pääsisi tutustumaan uusiin ihmisiin, kulttuuriin, saisi kokemuksia, kielitaidon... Lista voisi vain jatkua :) Kiitos kommentista ja ihanaa kesää sinne <3

J

Moikka Natalie! Itse oon muuttanut Hollantiin n 4v sitten, koin Euroopan sisäisen muuton todella helpoksi kaikkien virallisten asioiden puolesta. Mitä kielen opiskeluun tulee,,, olen ollut vähän laiska sen suhteen kun tämä on niin kansainvälinen maa ja kaikki puhuvat englantia. Kannatan ehdottomasti edes lyhytaikaista ulkomailla asumista, se avaa niin paljon silmiä ja oppii paljon uusia juttuja itsestä, kielitaito kehittyy, tulee rohkeammaksi kun kaikki ei olekkaan enää sitä tuttua ja turvallista. Nyt olisi mielestäni juuri oikea aika lähteä kun ei ole lapsia tai mitään sen suurempaa sitomassa sinne. Tai on sulla työ mutta olen varma että pätevänä likkana onnistuisit löytämään jotakin myös Espanjasta :)

Riia

Moi! Täältä myös vahvat kannustukset ja tsemppiä näiden haaveiden toteuttamiseen! Olen itse asunut kolme kertaa ulkomailla: Englannissa, Barcelonassa ja Luxemburgissa. Nämä kaikki tapahtuivat ikävuosina 19-26, aikaa ennen aviomiestä, asuntolainaa, vakituista työpaikkaa ja lemmikkiä. Olen huomannut, että mitä "vakiintuneemmaksi" ihminen tulee, sitä vaikeammalta koko elämän siirtäminen toiseen maahan tuntuu. Olemme puhuneet miehen kanssa, että lähtisimme vielä kerran asumaan ulkomaille yhdessä pariksi vuodeksi, mutta se vaatii vain paljon huolellista suunnittelua: vuokrataanko kämppä, mistä molemmat saa töitä, lähteekö vai jääkö lemmikki Suomeen, entäs jos haluaisimme lapsia, jne. Mutta haaveita siis on ja toivottavasti ne muuttuvat vielä todellisuudeksi lähiaikoina! Ulkomailla asumiset ovat olleet eräällä tavalla elämäni parhaita hetkiä - mikään ei ole kasvattanut ja avartanut näkemyksiä yhtä paljon kuin arjen rakentaminen omillaan vieraassa paikassa ja kulttuurissa. Go for it, girl! Ette tule varmasti katumaan sitä!

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Ah kuulostaa ihan täydelliseltä! Puhut täyttä asiaa! Sen takia juuri tämä ikä olisi ihan täydellinen muutolle tai juuri tuon takia, kun ei ole vielä pysyvää asuntoa, lapsia yms. Voikun voisi lähteä jo huomenna ;D Paljon tsemppiä sinne tulevaisuuden suunnitelmille <3

Camilla

Mä ehdottomasti liputan ulkomaille muuton puolesta! Nimittäin meikäläinen lähtee Englantiin kolmen viikon päästä, ja pienenä yllyttämisenä, mulla ei ainakaan oo paluulipusta tietoakaan! ;) Oon alle parikymppinen sinkkulikka ja tää ikä ja elämänvaihe ainakin mulle tuntuu tosi oikeelta. Sullakin on kuitenkin vaan mies ja koirat, niin ei pitäis iso 'työ' siinä mielessä olla, tosiaan kun niitä lapsia ei oo. Elämää on hyvä rakentaa paikallaan, kun on saanut itseään "rakentaa" ensin ihmisenä. Must tuntuu, et voisko parempaa ratkaisua siihen ollakaan, kun muuttaa ulkomaille? Mä muutan vielä yksin..ei ketään ystäviä, perhettä tai KETÄÄN oo lähimailla, mutta onneks on keksitty skype, ja lentokoneet niin pääsee läheisiäkin välillä näkymään. Ja mulle toi muutto ainakin on väliaikainen, mutta never can know what happend. ;) Toivottavasti teilläkin riittää, intoa, uskallusta ja rohkeutta! Hyvin kaikki menee, mitä ikinä päätättekään :)

Viivi

Ihanasti sanottu toi elämää on hyvä rakentaa paikallaan, kun on saanut itseään rakentaa ensin ihmisenä!

-

Kannattaa muistaa, että vaikka siellä elinkustannukset olisi vähän pienemmät kuin täällä, on siellä palkkataso HUIMASTI pienempi kuin täällä. Siksi siellä asutaankin vanhempien helmoissa yli kolmekymppiseksi - kun ei ole varaa asua yksin tai poikaystävän kanssakaan kun palkat on niin pienet.

Englannilla et tule pärjäämään, ja ranskastakaan ei suurta hyötyä ole kuin korkeintaan vähän kieliopin ymmärtämisessä kielen opettelussa. Espanjaa täytyy Espanjassa osata, sillä espanjalaisten koulutukseen ei kuulu englannin opiskelut pakollisena. 99% ihmisistä ei puhu englantia. Vanhemmat ihmiset eivät puhu sanaakaan englantia etkä varmasti kykene asioimaan englanniksi esimerkiksi virastoissa, pankissa, postissa ym. 

Tsemppiä muuttoon, mutta taitaa olla vähän hätiköityä...!

Eleanor

Mä muutin Australiaan, Sydneyyn neljä vuotta sitten. Se oli tosi spontaani idea enkä olisi uskonut, että jään tänne pysyvästi, mutta jokin tässä maassa vaan kolahti ja nyt täällä ollaan ihan pysyvästi.
Rakastan täällä asumista, mutta välillä se on todella vaikeaa kun voin nähdä perhettä vain kerran vuodessa ja lennot maksaa maltaita ja vie aikaa, mutta jos suunnittelet Euroopan sisällä muuttoa pääset käymään kotona useasti.
Itse muutuin ihmisenä, kun lähdin tänne yksin ja opin selviytymään uudessa maassa ilman kenenkään apua ja voin suositella aivan kaikille.
Tsemppiä jos päätät lähteä ja kaikkea hyvää sun kevääseen! x

nn

Espanjassa asuin viisi viikkoa nuorempana ja tein töitä, ja tällä hetkellä asun Portugalissa vaihto-opiskelijana. ihan parasta! 

Katariina

Minulla ja poikaystävälläni on ikuisena haaveena ulkomaille muuttaminen ja itselleni sopivimmalta paikalta vaikuttaisi juuri tuo Espanja heidän elämäntyylinsä takia. Myös tosiaan se lämpö houkuttelee ja se, että olen aina halunnut oppia puhumaan espanjaa. Toistaiseksi kuitenkaan emme tällaista pysty toteuttaa, sillä sekä minua, että poikaystävääni sitoo työt aika merkittävästi, mikä on varmaan kaikilla se suurin kompastuskivi. Olemme kuitenkin puhuneet asiasta usein ja jos asiat työrintamalla jossain kohtaa saadaan antamaan myöten, niin se voi olla menoa sitten. Kuten sanoit, aina saa unelmoida ♥ 

Ja mikäli ei pysty kokonaan ottaa ja lähtee, niin joissain tapauksissa voi olla helpompi järjestely asua puolet vuodesta (talven) ulkomailla ja tulla kesäkaudeksi takaisin Suomeen :) Kunhan ei niitä paukkupakkasia enää tarvitsisi kipristellä täällä niin sekin riittäisi :D

♥ Kata - http://lovekatariina.blogspot.fi/

Vierailija

Hei Natalie! Suosittelen Madridia lämpimästi! Asun täällä jo toista kertaa, ensin tutuistuin kaupunkiin yliopiston vaihdoin ja työharjoittelun kautta ja nyt valmistumisen jälkeen muutin takaisin löydettyäni työn täältä :)

Espanjaan :)

Hei,
Ihanaa lukea, kuinka muillakin on samanlaisia suunnitelmia. Mekin ollaan poikakaverini kanssa miettineet Espanjaan muuttoa. Samallalailla ollaan ihasteltu taloja :) ja Etsitään koko ajan sopivia työpaikkoja sieltä, jotta muutto olisi järkevää. Meillä myös on koira, joka muuttaisi sitten mukana. Mistä sivustoilta olette katsoneet työpaikkoja? Vinkkejä kaivataan?
Toivottavasti teidän ja meidän haaveet toteutuu!

mira

Kannattaa ehdottamasti muuttaa ulkomaille kun viela pystyy ;) Ite oon asunu kehdesti Espanjassa ja nyt Lontoossa kylla sita arvostaa Suomea ( ja lomia sinne ) paljon enemman kun nakee miten muualla toimii jutut. :D

Inaaya
Liittynyt24.11.2015

Kannattaa ehdottomasti muuttaa ulkomaille jos vaan mahdollisuus tulee! Itsekin muutin viime syksynä poikaystävän opiskelujen perässä ulkomaille enkä ole päivääkään katunut! Ja Suomeenhan pääsee aina takaisin halutessaan :)

KatjaEkaterina
Liittynyt24.11.2015

moi :) mä muutin ulkomaille yksin 16-vuotiaana.. ja se on ollu elämäni paras päätös :D ainoastaan mun vanhemmat oli ns "mun puolella", kaikki muut oli sitä mieltä, ettei kannata lähteä ja että en tuu viihtymään/pärjäämään. Nykyään mulla tietysti menee paljon paremmin kuin kaikilla niillä, jotka luuli, että tietävät mitä mun pitää tehdä paremmin kuin mä :D uskon, että tuutte onnistumaan ja viihtymään jos se on sitä mitä oikeasti haluatte... motivaatio on tärkeintä <3

Camilla on the fly

Hei, ehdottomasti kannattaa lähteä ulkomaille jos siihen on mahdollisuus! Ulkomailla asumiseen suhtautuu kuitenkin aivan eri tavalla riippuen siitä miksi muuttaa. Syyt muuttoon vaikuttavat myös omiin tunteisiin, missä on koti? Muutin poikaystäväni kanssa noin kaksi vuotta sitten Puolaan opiskelemaan ja tästä on tullut meille koti. Tietysti kaipaan ihmisiä ja asioita Suomesta, mutta tänne on kasvanut nykyinen todellisuutemme ja nykyinen elämämme. En tiedä mistä löydän itseni seuraavan viiden vuoden kuluttua ja se tuntuu yllättävän hyvältä. En tiedä tulenko koskaan palamaan Suomeen. Tunnesiteen muodostaminen uuteen maahan ja kulttuuriin on helpompaa kun tietää jäävänsä pidemmäksi aikaa. Asuminen ja eläminen ulkomailla ei ole yhtä biletystä ja yhtä juhlaa (vaihtovuosi voi sitä olla), todellisuus on normaalia arkea ja uusien asioiden oppimista, ihania kokemuksia ja uusia ihmisiä. Kannattaa olla kuitenkin varovainen, ettei päädy kansainväliseen kuplaan, jolloin paikallisten kanssa kontakteja ei synny. ;) Toivon, että löydätte teille sopivan ratkaisun :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

OTA YHTEYTTÄ / CONTACT ME AT: NATALIE.VILEN@GMAIL.COM

ABOUT ME

Young woman from Helsinki, passionate about everything beautiful. Fashion & lifestyle blog including some beauty as well. I really enjoy fashion, spending quality time with my friends and family, designer handbags, high-heels, traveling, good wine and unforgettable nights out. I love blogging, and I hope that gets through to you in my posts.

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
Kesäkuu
2012

Kategoriat

Instagram