Näin alkuun haluan sanoa, että ihanaa naistenpäivää kaikki ihanat naiset! ❤ Pohdin tänään aamulla, että mitä naiseus on ja mitä se tuo elämääni. Ihan aluksi haluan kertoa sen kuinka ihanaa on olla nainen! Vaikka toki heikkoja hetkiä löytyy ja aina elämä ei ole ruusuilla tanssimista, en vaihtaisi naisena olemista mihinkään. Naiseus, mikä ihana sana. Mikäli tuota sanaa pitäisi kuvailla muutamilla asioilla ja sanoilla tulisi ensimmäisenä mieleen naisellisuus, rohkeus, korkokengät, kauneus ja menestys. Naisellisuutta on monenlaista. Erilaisuus ja omaperäisyys tekeekin tästä asiasta niin hienon. Voisin kirjoittaa vaikka kuinka pitkän tekstin juuri näistä kahdesta sanasta, mutta tällä kertaa keskityn vain omaan näkökulmaani. Mitä naiseus tuo itselleni.

Aamulla keittiönpöydällä odotti kimppu kukkia. Viestissä luki: Hyvää huomenta ja kivaa naisten päivää rakkaaniKukat ovat pöydällä" Mikä ihana ele! Mitä itse pidän naisena olemisesta on esimerkiksi miesten ja naisten roolit parisuhteessa. Kyllä kannatan edelleen tasavertaista suhdetta ja tasa-arvoa suhteessa, mutta näin vuoden kuluessa olen kumminkin huomannut sen, kuinka ainakin meidän perheessä roolit ovat jakautuneet selvästi - ja aivan omasta tahdosta. Vielä vuosi sitten ajattelin minä, minä ja minä. Pärjään yksin elämässä, enkä tarvitse ketään vierelleni. En halua myöskään keneltäkään apua, vaan haluan tehdä kaiken yksin. Haluan maksaa omat menemiseni, omat asiani ja juttuni. Haluan selvittää myös omat "ongelmani" ja elää vain itselleni. Näihin aikoihin olin hyvin itsekäs ja kylmä. Kaikki johtuen entisestä parisuhteestani. Näihin aikoihin pelkäsin, enkä ollut oma itseni. Nykyään pystyn viettäää ystäväni synttäreitä huoletta ja pukemaan päälle juuri mitä itse haluan. Olen edelleen vahva ja määrätietoinen nainen, mutta näiden kahden vahvan sanan rinnalle on tullut myös lempeä ja rakastava nainen. Nyt ymmärrän myös sen mitä Didem tarkoitti vuosi sitten kun hän kertoi olevansa alistuva nainen miehensä rinnalla. Näiden kuukausien aikana olen huomannut itsessäni myös samanlaisia piirteitä, mutta kaikki vain sen rakkauden takia. 

Uusi parisuhde on opettanut itselleni paljon. Pystyn olemaan täysin oma itseni ja näyttämään tunteeni. Uuden parisuhteen myötä olen löytänyt itsestäni sellaisia puolia, joiden olemassaoloa en edes tiennyt olevan. Nykyään haluan huolehtia kodista. Nautin myös ruuan tekemisestä ja siivoamisesta. Meillä kotona kotityöt jaetaankin niin, että minä siivoan ja hoidan kodin. Mies vie roskat ulos. Toki aina välillä sunnuntaisin teemme yhteistyötä, mutta se onkin vain mukavaa, sellaista yhteistä tekemistä. Kun suhteesta löytyy kunnioitus ja arvostus, haluaa tehdä toiselle vain hyvää. Olla mahdollisimman hyvä. Siinä missä ennen kaikki ruokakuitit ja menot jaettiin tasan, teemme nykyään kaiken yhtenä tiiminä uudessa parisuhteessani. Kyllä, poikaystäväni useimmiten ostaa ruuan kotiin, mutta ihan myös senkin takia, kun hän syö paljon enemmän kuin minä.

Vaikka edelleen kannatan ja kunnioitan vanhoillisia periaatteita ja perinteitä, haluan myös itse tuoda rahan kotiin ja olla itsenäinen. En haluaisi olla kokonaan vain miehen armoilla. Pidän siitä, että itse tienaan ja käyn töissä. Pidän myös hurjasti opiskelemisesta ja erilaisten haasteiden kohtaamisesta. Tiedän kumminkin sen, että kun saan joskus lapsia haluan jäädä kotiin. Haluan huolehtia kotitaloudesta, että perheestä. Tämä ei tietenkään pois sulje, sitä etteikö kotona voisi tehdä myös töitä. 

Nykyään parisuhteeni toimii loistavasti, sillä tiedämme kummatkin omat paikkamme suhteessa. Sellaista päivää ei tule eteen, että kävelisin mieheni yli tai nousisin häntä vastaan. Toki väittelemme asioista aina silloin tällöin, mutten koskaan voisi huutaa hänelle tai aloittaa riitaa turhanpäiväisistä asioista. Mikäli välillä pyykkien pesu ärsyttää, nostan hymyn huulille ja teen sen. Riitoja meillä ei ole tullut, sillä luotamme toisiimme 100%. Mikäli poikaystäväni haluaa mennä ystävien kanssa viettämään iltaa, toivotan hyvät illat viestillä ja kerron ruuan odottavan kotona. Olen huomannut kuinka antamalla vapautta, rakkautta ja huolenpitoa suhde voi hyvin. Teille naiset, olkaa rakastavaisia ja naisellisia. Kunnioittakaa ja arvostakaa miehiänne kuin myös muita ihmisiä. Muistakaa olla myös kunnianhimoisia ja määrätietoisia naisia, niin työelämässä kuin myös kotona. Olkaa rohkeita!

Vielä kerran, loistavaa naistenpäivää ❤
       

                                  FACEBOOK // BLOGLOVIN // INSTAGRAM // YOUTUBE

 

                                                                    With love,
                                                                      Natalie 

Kommentit (33)

enni

Sulla on aika epätavallinen käsitys naiseudesta, siis jos puhutaan suomalaisista naisista. Pidän tavallista suomalaista naista juurikin itsenäisenä, joka tarpeen tullen nimenomaan nousee miestään vastaan ja voi olla joskus menestyneempi kuin miehensä. Mun mielestä se, että luotatte toisiinne täysin ei estä riitojen syntyä. Jos kaksi ihmistä elää yhdessä saman katon alla, niin erimielisyydet on väistämättömiä. Tarkoitatko, että annat miehesi viime kädessä päättää, vaikka olisitkin eri mieltä hänen kanssaan jostain asiasta? (viittaan siis siihen kun sanoit ettet voisi nousta miestäsi vastaan tai kävellä hänen ylitseen). Ja mun mielestä ei kuulosta kovin tasavertaiselta työnjaolta, jos mies vie roskat ja sinä teet kaiken muun :D Mielestäni on käsittämätöntä, että nautit miehelle kokkaamisesta ja siivoamisesta. Osoitatko kunnioitusta sillä tavoin tai saatko mielihyvää siitä, että koet olevasi hyvä nainen? Tää on tosi mielenkiintoista, koska oma ajattelutapa on ihan eri. Mun hermot ei kestäisi toisen palvelemista, tosi outoa että osoitat rakkautta noin!

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Hei! Kiitos kommentistasi! :) Miten määrittelet tavallisen suomalaisen naisen? Tietenkin parisuhteessa tulee erimielisyyksiä, mutta meillä ne selvitetään keskustelemalla. Useimmiten meillä on vain niin, että toinen osapuoli on oikeassa, jos näin rehellisiä ollaan :D Olemme seurustelleet nyt päälle vuoden ja käyneet yhden riidan läpi. Tuolloin ei kumminkaan heitelty tavaroita tai huudettu toisillemme - sellaista en sietäisi omalta puolelta ollenkaan myöskään. Siivoan ja pidän kodista huolta, sillä pidän siitä. Poikaystäväni taasen hoitaa muut asiat esim. sellaiset joita en itse osaisi tehdä / pystyisi tekemään. Kuulostaako se siis käsittämättömältä, että nautin miehelle kokkaamisesta ja siivoamisesta? :) Kyllä nautin siitä, itse taas pidän siitä kun mies kantaa kauppakassit kotiin tai asentaa kotona kodinkoneet kuntoon. Osoitan arvostusta, että kunnioitusta toista kohtaan olemalla ystävällinen. Mielenkiintoista lukea myös muiden mielipiteitä tästä asiasta! :)

enni

Aa, no se on tervettä että teillä on kuitenkin ollut erimielisyyksiä! Kun kirjoitit tekstissä että "riitoja meillä ei ole tullut" niin ajattelin siitä että sinä olet se hiljainen osapuoli, jolla kyllä on mielipiteitä, mutta et vaan tuo niitä julki ja annat miehesi päättää vaan koska hän on mies ja "päättäjä". Ja siis tarkoitin, että harva nainen toimii noin perinteisien arvojen mukaan! jos mietin näin yleisesti itseäni ja muuta lähipiiriäni. Ja joo, kuulostaa! Sinänsä hyvä, että nautit siitä ja haluat tehdä sen omasta tahdostasi, koska olen törmännyt aika moneen pariskuntaan jossa työnjako on vain ajautunut siihen että nainen hoitaa yksin kodin ja on tilanteeseen tyytymätön, mutta joutuu silti vaan pinnistelemään. 

Janette Tiki Ylikomi

Sama homma meillä! Ennen rakastumista, olin kylmän viileä ja kapinoin perinteisiä sukupuolirooleja vastaan. Muutettuani yhteen rakastamani miehen kanssa, jonka kanssa olemme olleet yhdessä neljä vuotta, yhtäkkiä huomasin uusia piirteitä itsessäni. Minähän olenkin melko perinteinen nainen. Rakastan hoitaa/siivota/sisustaa kotiamme ja laittaa hyvän ruoan pöytään ja hemmotella miestäni, koska näen kuinka hyvä olo hänelle tulee ja hän myös ilmaisee kiitollisuutensa. Yhtälailla miehelläni on ollut "totuttelemista". Esim. Se, että minä loppupeleissä päätän sen, että tuodaanko se kamala,vihreä risa 30v vanha pelituoli meidän kauniiseen olohuoneeseen ja vastaus on ei. Tällä korostan sitä, että nainen naisen roolissa tällä vuosikymmenellä ei todellakaan ole se joka vaikenee ja pitää mielipiteet sisällään vaan myötäilläkseen miestään. Tällainen asettelu vain tapahtui, ja tuntui luonnolliselta meidän suhteessa. Ja meillä myös mieheni vie roskat, kantaa ruoka kassit, avaa viemärin, asentaa sen uuden tietokoneen yms. Teemme kummatkin niitä asioita joista tahdomme (huom. Tahdomme!!!) olla vastuussa.💋 Enkä tätä tuputa kenellekkään, tuon vain esille sen, että tehkää niinkuin teistä tuntuu parhaalta, ihmiset ja parit ovat erilaisia ja se on ok, tuskin on yhtä oikeaa tapaa tehdä asiat! 💕 -Janette Tiki Ylikomi

Sofi

Nyt kyllä särähti korvaani tää kohta: "Sellaista päivää ei tule eteen, että kävelisin mieheni yli tai nousisin häntä vastaan. Mikäli välillä pyykkien pesu ärsyttää, nostan hymyn huulille ja teen sen"
Siis mitä ihmettä, toihan tarkoittaa että hyväksyt kaiken mitä miehesi sanoo/tekee, jos et koskaan "nouse häntä vastaan"?

Mun mielestä kahden aikuisen ihmisen välisessä parisuhteessa on ihan olennaista, että pitää omia puoliaan eikä elä miellyttäen miestä. Muutenkin ällöttää noi "omat paikat" suhteessa. Jos mä olen väsynyt enkä jaksa pyykätä, mies ei todellakaan oleta mun hymyillen niitä pesevän. Joko hän hoitaa tai sitten siivotaan toiste yhdessä. Me ollaan tiimi, jossa kummankaan ei tarvitse hammasta purren suorittaa asioita, vaan hoidetaan ne yhdessä ja autetaan toisiamme.

Jos joku asia häiritsee, voin todellakin sanoa siitä miehelleni ja samoin hän mulle. Mä en ole mieheni äiti vaan tasavertainen kumppani. Tottakai ilahdutetaan toisiamme tekemällä toiselle ruokaa ja siivoamalla, mutta kumpikaan ei oleta toisen palvelevan toista väkisin. Mulla on oikeus olla väsynyt ja jättää siivoaminen, vaikka olenki nainen ja se on "naisen hommia" (hyi).

Kuulostaa kuin suoraan keskiajalta toi teidän parisuhde.

Vierailija

Komppaan ihan täysin. Kylläpä särähtikin moni asia korvaan. Kukin tyylillään.

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Hei ja kiitos kommentista! :) Tällä hetkellä suhteemme toimii hyvin näin. Tietenkin meillä on myös omat rajamme, joita kummatkin kunnioitamme. Olemme myös kaksi eri ihmistä, joilla on omat mielipiteet. En sitä ole sanonut missään vaiheessa :) Huomaa, että tässä tekstissä puhun vain omasta puolestani ja omista asioistani. En lähde sen kummemmin avaamaan minkälainen poikaystäväni on, mistä hän pitää yms. Olemme myös tiimi täällä, niin kuin sen sanoinkin tuossa tekstissä. Autamme tarpeen tullen toisiamme, mutta huolehdimme myös omista asioistamme. Itse en ole myöskään miehelleni äiti, vaan kumppani :) Olen tämänlainen, sillä nautin siitä. Kukaan ei ole pakottanut minua tähän tai "tekemään" näin. Onneksi maailma on iso ja siihen mahtuu monta erilaista naista ;) Nautitaan siis siitä! <3

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Tosi kiva kuulla, että teksti herättää ajatuksia :) Olemme kummatkin tyytyväisiä suhteeseemme ja suhteemme voi todella hyvin. Olen onnellinen ja hän on onnellinen. Mitä muuta voisi toivoa? :) Xx

Vierailija

Hieno kirjoitus. Tasa-arvoa on se, että voi olla juuri sellainen nainen kuin haluaa. Sinä haluat olla nainen, joka tekee kotitöitä ja kunnioittaa miehensä päätöksiä, ja se on hyvä juttu. Itsekin haluan olla parisuhteessa nainen, joka tekee valtaosan kotitöistä ja kokkaa. Mies korjaa auton, asentaa kodinkoneet ja tekee muutenkin sen, mitä minä en osaa. Työnjako on ok sekä minulle että hänelle. Mies tienaa kolme kertaa minua enemmän ja maksaa koko vuokran - minä korvaan osuuteni pitämällä huolta kodistamme ja ruokkimalla hänet. Sellainen nainen minä haluan olla!

I

Olen ihan samaa mieltä siitä, että tasa-arvoa on se, että saa olla sellainen kuin haluaa. Mäkin tykkään pitää huolta kodista ja antaa miehen tehdä kaikki tekniset ja fyysistä voimaa vaativat asiat. Tykkään myös laittautua ja pukeutua mekkoihin yms. "naisellisiksi" mielletyistä jutuista.

Silti en voi olla ajattelematta sitä, että onko tämä oikeasti minun aito tahtoni (samoin mieheni osalta) vai lähinnä opittua, totuttua ja turvallista toimintaa. Meidät kasvatetaan pienestä saakka tiettyihin rooleihin. Poikalapsia kannustetaan rohkeuteen siinä, missä tyttöjä kehutaan sieviksi prinsessoiksi. Kun ympäristö koko lapsuuden opettaa kasvamaan "naisen muottiin", niin minun logiikallani siihen muottiin oppii ja sitä alkaa pitää tuttuna ja turvallisena.

Siispä on oikeasti aika vaikeaa sanoa, mikä on se minun oma, syvä tahtoni.

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Kiitos <3 Juuri näin! Kun kummatkin ovat tyytyväisiä suhteeseen ja tilanteeseen, mielestäni silloin ollaan oikeilla raiteilla. Minusta on ihanaa olla nainen, joka käy töissä, pitää kodista ja miehestä huolta. Nautin ja pidän siitä :) On myös ihana pukeutua mekkoihin ja korkokenkiin. Ottaa kaikki ilo irti naiseudesta. Tuo ympäristön vaikutus kasvatukseen ja opittuihin rooleihin on mielenkiintoinen. Olisi kiva syventyä siihen.. Ihanaa iltaa teille ja kiitos kommenteista! :) Xx

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Moi! <3 Kiitos kommentista ja linkistä! Katson ehdottomasti sen kun pääsen kunnolla koneen ääreen :) Ihanaa illan jatkoa myös sinne! <3 Xx

KatjaEkaterina
Liittynyt24.11.2015

moi :) ihana postaus.. olen sun kaa ihan samaa mieltä.. venäläisenä naisena se on mulle itsestään selvyys, et mä esim siivoan ja teen ruokaa ja pesen mieheni likaisia vaatteita yms :D koska mä olen nainen... ja hän taas puolestaan pitää huolta esim autoista (koska mä en tiiä niistä yhtään mitään), korjaa tavarat jos ne menee rikki, kantaa painavat kassit, kasaa ikeasta ostettuja kalusteita :D mulle se on parasta ikinä ja nautin siitä, että voin rakkaalle laittaa ruokaa kun hän väsyneenä tulee töistä kotiin.

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Kiitos todella paljon <3 Teksti tuli suoraan sydämestä ja sen kirjoitin puolessa tunnissa lounastauolla ollessani :) Olen täysin samaa mieltä kanssasi! <3 Parasta on juuri se kun saa toisen hymyilemään ja on samalla itsekin myös onnellinen :) Kivaa tiistaita sinne! :)

Vierailija

Hyvä teksti :) Itse opiskelen ja mieheni käy töissä. Olen hyvässä asemassa mielestäni kun voin keskittyä pelkästään opiskelemiseen ja mieheni kanssa matkustelemiseen koska monelle se ei ole mahdollista. Nautin myös kotitöiden tekemisestä, ruuanlaitosta sekä siitä että laitan miehelleni joka aamu puvun ja kauluspaidan valmiiksi työpäivää varten. Kukaan ei ole minua tähän pakottanut enkä tee kotitöitä yms. Sen vuoksi että "naisen kuuluu tehdä" tai että olisin jotenkin vasta palveluksen velkaa miehelleni elättämisestä vaan puhtaasti siksi että rakastan tehdä näitä asioita! Suhteemme voi erittäin hyvin; päätämme asioista yhdessä, kuuntelemme toistemme mielipiteitä, tuemme toisiamme kaikessa ja jaamme elämän yhdessä. Silti saan jatkuvasti muilta ihmisiltä (lähes aina täysin ulkopuolisilta) kommentteja parisuhteestamme ja se on inhottavaa koska olemme hyvin onnellisia näin!

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Hei näitä kommentteja niin puolesta, että vastaan on hyvin mielenkiintoista lukea! Kiitos siis kovasti kommentista <3 Olen monelle myös sanonut samaa, ettei kukaan pakota tähän tai mitään, pidän vain itse siitä! :) Meillä suhteessa myös tuotetaan ja kuunnellaan. Autetaan ja rakastetaan. Tällä hetkellä teen itse töitä noin 80 tuntia viikossa, mutta on ollut helpottava kuulla, että jos joskus lähtisin opiskelemaan voisin vähentää töitäni ja keskittyä tuolloin opiskeluun :) Tällä hetkellä teen töitä paljon, koska nautin työnteosta. Pääasia, että on elämässä onnellinen. If it makes you happy, go for it! <3 Kivaa viikkoa sinne! :)

M

Mielenkiintoisia ajatuksia :) Ollaan lähes samanikäisiä, mutta muuten aika erilaisia ja oikeastaan siksi tykkäänkin lukea blogiasi. Meilläkin minä siivoan hieman enemmän, koska se vaan tulee luonnostaan, mutta kyllä poikakaveri pesee vaatteensa, imuroi, tiskaa jne. ihan yhtä lailla. Sukupuolestani huolimatta minut on jo pienestä pitäen kasvatettu siihen, että teen lumityöt, osaan huoltaa polkupyörän, vaihtaa autoon renkaat ja voin lähteä vaikka kalaan, enkä tarvitse siihen ketään viereen vahtimaan. Oon kasvanut pienellä paikkakunnalla ja uskallan kävellä metikössä ja suolla ja kerätä ne sienet, mustikat ja lakat sieltä ihan yksiksenikin. Minulle naiseus on sitä, että yhtenä päivänä voin laittautua ja tehdä hyvää ruokaa kotona, kun taas toisena voin lähteä hiukset sotkuisena mökille ja juoda laavulla nokipannukahvit omasta kuksasta. Jälkiviisaana voinkin todeta, että minut on kasvatettu aika "sukupuolineutraalisti", inhoamaani muotisanaa käyttäen ja oon kiitollinen siitä. Silti usein annan poikakaverin esim. sytyttää nuotion tai hakata halkoja, koska tiedän että hän tekee ne mieluummin kuin laittaa ruokaa. En osaa korjata teknisiä laitteita tai ymmärrä kauheasti autoista, joten ne jää myös suosiolla poikakaverin hoidettaviksi. Summa summarum, jokainen olkoon nainen haluamallaan tavalla ja unohdetaan yleistäminen "naisten tai miesten hommista", koska ei kuitenkaan tykätä kaikki samoista asioista. :)

MariaP

Hienosti kirjoitettu Sofi, palautteesi oli kuin omasta suustani.

Liittyykö tämä naisten halu palvella miestään, heikompaan taloudelliseen asemaa parisuhteessa, en tiedä?

"En voisi koskaan nousta miestäni vastaan" ja väännetään tekohymy naamalle ja pestään pyykit, kuulostaa todella surulliselta, ei vahvalta tasavertaiselta parisuhteelta.

Milla

Ihana kirjoitus! Olen asiasta samaa mieltä kanssasi :) Ihmettelen, miksi nykypäivänä yritetään laittaa miehet ja naiset samaan muottiin. Nainenhan oikeasti tykkää olla se alistuva osapuoli suhteessa, ja kaikkihan toimii paremmin, kuin nainen tekee naisten hommat ja mies miesten hommat. Töitäkin riitti ennen paremmin kuin vain miehet kävi töissä, ja liikenne ei ollut niin ruuhkainen kuin vain miehet ajoi autoa. Eikä naiset todellakaan kotona laiskotelleet, vaan hoitivat kotia, siivosivat, laittoivat ruokaa ja hoiti lapsia. Tietysti voihan nainenkin käydä töissä, mutta kyllä mun mielestä sitten kun hommaa lapsia kannattaa niiden kanssa jäädä kotiin :) Kerrankin joillan muillakin on tälläinen suhde, sä olet upea ja erittäin naisellinen nainen! :)

juuh

...siis onko jollain kommentoijalla oikeasti niin paljon ikää plakkarissa että muistaa "vanhat hyvät ajat" jolloin naiset eivät käyneet töissä tai ajaneet autoa? Olivat kotona, hoitivat lapsia ja kuolivat kypsässä 30 vuoden iässä synnytyspetiin. Hyviä aikoja!

No, jos ikää on tosiaan niin paljon, voi kommentin urpouden laittaa vanhuudenhöperöyden piikkiin, koska muuten tää on todiste 1) trollauksesta 2) siitä et naiset ja miehet käykää pls niitä kouluja. 

Milla

Arvasin, että feministit suuttuvat kommentistani :D Olen 21-v, enkä tarvitse mitään ikää sanoakseni näin. Siis koko maailmahan kaipaa vanhaa aikaa, kai sä olet sen huomannut? Jos et tiedä asioista mitään, kannattaisko vaikka vähän lukea ja sivistää itseäsi. Onko sitten tää nykyaika niin ihanaa sun mielestä? Minkähän takia nykyään on lama: naiset laitettiin töihin. Siitä se huono aika työelämässä alkoi. Ei montaa vuoskymmentä kestänyt kun työelämä oli jo pilalla.

Huoh

''Nainenhan oikeasti tykkää olla se alistuva osapuoli suhteessa'' anteeks mitä? :DDDd Ja liikenne ei ollut niin ruuhkainen kun VAIN MIEHET ajoivat autoa? Voi saatana.  Naisten vikahan ne liikenneruuhkat onkin. Tää koko kommentti oli jotain aivan järkyttävää ja toivon todella että se oli vaan trollia.

Milla

No kyllä yleensä nainen tykkää olla se alistuva osapuoli. Eikä alistuva tarkoita sitä, että mies saa tehdä naiselle mitä huvittaa, ei tietenkään. Kyllä nainenkin saa sanoa mielipiteensä, mutta mies on aina se, joka sanoo viimeisen sanan. Ehkä itse tykkäät määräillä ja pompottaa miestä, mutta pidätkö tälläistä miestä seksikkäänä ja miehekkäänä? Taidat olla katkera sinkku tai sitten miehesi on homo. Ja kyllä, naiset ne aiheuttaa. Mietippä asiaa pidemmälle: Naiset eivät tiedä autoista mitään (ja jos tietääkin, niin hyi mikä lesbo), joten tällöin he eivät oel yhtä hyviä kuskeja kuin miehet, naiset ei keskity ajamiseen (kolarit), miehiä ärsyttää kuin naiset köröttelee siellä tiellä (miehet alkaa kaahaamaan ja syntyy taas lisää kolareita) ja ennen kuin naiset istuivat ratissa, liikenteessä oli puolet vähemmän autoja, koska siellä olivat vain miehet, eli liikenne on ruuhkaisempi. Lisäksi naisten reaktiokyky on tutkitusti miehiä hitaampi, joten he ovat hitaampia siellä liikenteessä. Eli eikös ole parempi että miesten jutut jätetään miehille. Nykyajan naisissa on vikana juuri se, että he haluavat kaiken.

Eve

Itse ainakin tykkäsin tästä kirjoituksesta! :) On ihailtavaa että toisilla löytyy niin paljon kunnioitusta toista kohtaan. Mutta ainakin omasta mielestä riiteleminen ja toista vastaan nouseminen/yli käveleminen on ihan eri asioita. Ja itsekin omassa parisuhteessa huomaa että kun kumpikin kunnioittaa toisiaan, niin vaikka aina ei huvita niitä kotitöitä tehdä niin tekee kuitenki toisen iloksi koska tulee siitä itsekin hyvälle tuulelle, eikä vain miellyttääkseen toista. :)

Hyvää myöhäistä naistenpäivää! :)

N

Kannattaa myös muistaa, että suhde muuttuu vuosien kuluessa, ja ne asiat mitä et koskaan uskonut tekeväsi tai olevasi suhteessa, niin saattaa muuttua niin, että sellainen sinusta juuri tuli. Pyykit ei ehkä ärsytä sinua vuoden seurustelun jälkeen, mutta kymmenen vuoden päästä asia on täysin eri. Parisuhteessa moni asia on eri tavalla esimerkiksi lasten saannin jälkeen. Enkä tarkoita sitä, että aina parisuhteen muuttuminen olisi pahasta. Puolisosta voi tulla laiska ja sokea kotitöille, mutta vastaavasti hän voi taas olla loistava isä lapselleen tai ihminen, joka ei juokse muiden naisten perässä ja huomioi oman naisensa täydellisesti. Siitä syystä minusta on hieman naiivia sanoa, että "en koskaan voisi kuvitella, että teen sitä tai tätä suhteessa..." Mutta onneksi teillä keskuteluyhteys pelaa, se on nimittäin tärkeä taito, vaikka parisuhde kohtaisi mitä vain.

pinja*

Naistenpäivä meni jo, mutta kommentoin silti vielä kirjoitustasi. Naistenpäivän tietämillä Yle uutisoi, että Suomessa joka kolmannessa perheessä on nainen ensisijaisena elättäjänä!!! Näen kirjoituksessasi ja muutaman kommentoijan kommenteissa kaipuutta utopistiseen 50-luvun yhteiskuntaan. Nainen puuhailee, hoitaa ja sisustaa kotona ja mies tienaa leivän pöytään.

Olemme varmasti molemmat samaa mieltä, että on mahtavaa, että Suomessa naiset voivat kouluttautua ja vapaasti kehittää kykyjään. Koulutus ja työmarkkinoille osallistuminen tuo naisille valinnanvapauden ja liikkumatilaa. Naiset saavat omaa rahaa ja keskusteluvaltaa perheen raha-asioista. Tarkoitan keskusteluvallalla tilannetta, jossa naisella ei ole tuoja tai tulot ovat vähäisiä. On maita, joissa naisten työmarkkinoille pääsy on mahdotonta tai hankalaa. Näissä maissa perheen rahanköytöstä päättävät miehet. Kun ei tuo rahaa talouteen, niin ei ole valtaa päättää rahasta. Ei ole yllätys, että nämä maat ovat heikoilla inhimillisenkehityksen-mittareilla.

Suonessa on toki sosiaaliturvaa heikko-osaisille. Ilman koulutusta tai pitkä katko työurassa lisää riskiä syrjäytyä työmarkkinoilta ja yhteiskunnasta. Minusta on tärkeää, että naiset varautuvat tulevaisuuteen, eivätkä rakenna tulevaisuutta puolison varaan. On kivempi pyörittää arkea (esim. yh:n tai puolison sairastuttua) vakassa asemassa kuin heikolla pohjalla. En näe, että koulutus, ura tai kotitöitä tekevä mies heikentää kenenkään naisellisuutta. Eri asia on olla huolehtimatta ulokenäöstä, kodista tai perheestä – koskee naisia ja miehiä. Suomessa palkkaeroa selittää osaltaan naisten vähempi panostus työuraan. Hoitovapaata ja segregaatio, eivät selkiä palkkaeroa kokonaisuudessaan.

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Kyllä JUURI NÄIN! :) En missään vaiheessa itse puhunut kirjoituksessani päinvastaisesta asioista. Se, että tykkään huolehtia kodista, perheestä yms ei tarkoita sitä, että eläisin jonkun elätettävänä! PÄINVASTOIN. Käyn itse töissä (teen kahta työtä) ja näiden lisäksi myös opiskelen. Maksan omat laskuni, omat ruokani työpaikalla, menemiseni jne jne - lista voisi sen kun jatkua. En kannusta ketään siihen, että eläisi vain jonkun elätettävänä, eikä itse tekisi mitään työtä / toisa rahaa perheeseen, ei. Puhuin tekstissäni, että joskus kun saan lapsia, jään silloin kotiin niitä hoitamaan - samalla tehden myös töitä kotoa käsin. Toivottavasti kirjoitukseni ei antanut väärää kuvaa kellekään. Olen todella ahkera, määrätietoinen ja teen kovasti työtä. Haluan tienata omat rahani ja oman menestykseni niin työelämässä, kuin opintojen parissa ETTÄ kotona :) Kiitos kovasti hyvin fiksusta kommentista, olen täysin samaa mieltä kanssasi :) <3

Heidi

Mulle itselleni tää postaus anto uutta näkemystä! Olen tavannut yhden aivan ihanan pojan, mutta jostain syystä olen epävarma tässä suhteessa ja mietin kokoajan (perustuen vanhoihin suhteisiin) että hän löytää uuden ja ainoastaan tämä epävarmuus aiheuttaa meille riitaa, vaikka kyseinen poika on aivan ihana ja empaattisin henkilö jonka olen koskaan tavannut. On hieno piirre osata arvostaa toista ja miettiä toisen parasta, mutta silti olla vahva ja itsenäinen nainen! :) <3 Kivaa kevättä Natalie

Jo täti-ikäinen

Haluaisin kommentoida tällaisen vähän bloggaajaa ja lukijoita vanhemman naisen näkökulmasta, kun nykyään tällainen ns. perinteinen naisenmalli sekä asenteineen että ulkonäöllisine puolineen on aika näkyvästi muodissa, ainakin täällä Cosmossa :)

Kannattaa aina muistaa, että se mikä itselleen naisena sopii, ei ole sukupuolen määräämä fakta vaan opittua käytöstä. Naiselle ei mitenkään "luonnollisesti" kuulu pyykinpesu, tiskaaminen ja ruuanlaitto, vaan se on ikään kuin voimassa oleva käytäntö. Moni kommentoi, ettei "tiedä mitään" autoista tai kodinkoneista, mutteivät miehetkään niistä saa tietoa syntymässään. Lisäksi kodinkoneiden asentamiseen ja autoihin liittyviä tehtäviä on määrällisesti paljon vähemmän ja harvemmin kuin arkisia kotitöitä, vaikkei osaisi edes tankata autoa :)

Parisuhteissa on tietysti tärkeää, että löytyy yhteinen toimintapa, johon molemmat ovat tyytyväisiä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että tällaiset Natalien esittelemät sukupuoliroolit ovat paitsi patavanhoilliset, ne ovat myös lähes kaikista kapeimmat mahdolliset tavat elää naisina ja miehinä, ja sopivat hyvin harvoille.

Asiaa Pohtinut

Hei Natalie! Minusta postauksesi on mielenkiintoinen, sillä käsittelet aihetta joka on tällähetkellä melko kyseenalaistettu. Sinä selkeästi kannatat hieman vanhoillista jakoa parisuhteessa. Neuvoisin sinua kuitenkin lukemaan tämän kirjoittamasi postauksen vielä kerran läpi. Et ole onnistunut ihan nappiin sanavalinnoissa, sillä niissä paistaa läpi ehdottomuus, uskoisin että tämä ei ollut tarkoituksenasi.

 Jokin postauksessasi sai sisäiseni feministin liekkeihin. En laita tätä viestiä ärsyttääkseni tai pahoittaakseni mieltäsi, tahtoisin vain että näkisit asian edes hetken verran samalla tavalla kuin minä. Lainaan tässä osan postauksestasi:

 ” Vielä vuosi sitten ajattelin minä, minä ja minä. Pärjään yksin elämässä, enkä tarvitse ketään vierelleni. En halua myöskään keneltäkään apua, vaan haluan tehdä kaiken yksin. Haluan maksaa omat menemiseni, omat asiani ja juttuni. Haluan selvittää myös omat "ongelmani" ja elää vain itselleni. Näihin aikoihin olin hyvin itsekäs ja kylmä.”.

Arvostat itsenäistä naista, mutta tästä pätkästä tulee lähinnä fiilis että itsenäisyys on mielestäsi kylmyyttä ja itsekkyyttä. Se että naiset ovat siirtyneet miehen kanssa samalle viivalle on kaikkea muuta kuin itsekästä. Olemalla itsenäinen nainen joka haluaa hoitaa omat asiansa itse, luot itsellesi vakuutuksen. Tämä vakuutus ei ole vain sinua varten, vaan tulevia lapsiasi. Yksi isoimmista muutoksista jonka naisten tasavertaistaminen on tuonut tullessaan on se että itse pärjäävällä naisella on mahdollisuus lähteä huonosta suhteesta. Näyttämällä itsenäisen ja osaavan puolesi, luot oikean arvostuksen toistenne välille. 

Hyvässä parisuhteessa molemmat tukevat toisiansa, juurikin kuten ajattelet, mutta hyvän parisuhteen tukemista on myös itsensä arvostaminen. On tärkeää oppia pyytämään apua, mutta kuitenkin olemaan riippumatta täysin toisesta. Joissakin asioissa on vain täydyttävä nousta toista vastaan. Et ehkä ole joutunut tällaiseen tilanteeseen vielä, mutta älä pelkää tai luule sen olevat itsekästä. Olet erittäin onnekas jos olet löytänyt miehen jonka kanssa sinulla on tismalleen samanlaiset arvot, mutta ymmärrä se että näin ei ole suurimmalla osalla.

” Sellaista päivää ei tule eteen, että kävelisin mieheni yli tai nousisin häntä vastaan.”

Veikkaan että tämänkin lauseen kohdalla sanavalinnat eivät ole ihan osuneet kohdilleen. Lauseesta paistaa ehdottomuus, ja veikkaan että sinä ymmärrät toisen vastaan nousemisen eri tavalla kuin monet muut. Asiayhteyden vuoksi siitä kuitenkin nousee tunnelma siitä että miehesi saa aina sanoa viimeisen sanan ja lopullinen päätös on hänen eikä sinun. Kaikki tasa-arvoon liittyvät kamppailut ovat aikojen saatossa voitettu vain ja ainoastaan niin että on noustu toista vastaan.  Toista vastaan nouseminen on sitä kun tiedät olevasi oikeassa, ja nouset kiivaaseen vastarintaan sinulle tärkeän aiheen tiimoilta. Se ei ole toisen yli kävelemistä.

Toisen vastaan nouseminen ei myöskään tarkoita sitä että huudetaan ja heitellään tavaroita. Sen tulisi olla keskustelua aukottomin perusteluin. Joskus keskustelu kiivastuu, mutta se  ei tee parisuhdetta huonoksi tai epäkunnioittavaksi. Epäkunnioittavaksi se muuttuu vasta siinä vaiheessa jos toinen ei ota perusteltuja vastauksia kuuleviin korviinsa, tai meno käy uhkaavaksi.

Toisen yli kävellään silloin kun ei anneta toiselle mahdollisuutta nousta itseään vastaan. Tästä asemasta me naiset olemme nousseet, ja tähän emme saisi koskaan palata. Tämän vuoksi on totutettava kaikki miehet siihen että naisilla on tasavertainen oikeus puolustaa itseään. On helppo erehtyä ajattelemaan että tasa-arvon väkisin tuputtaminen on toisten mielipiteitten yli kävelemistä, mutta se ei ole. Jokainen askel tasa-arvoa kohti on oikeutettua ja perusteltua.

” Mikäli välillä pyykkien pesu ärsyttää, nostan hymyn huulille ja teen sen.”

Välillä postauksesi kuulostaa siltä kuin kirjoittaisit itsellesi säännöt kuinka sinun tulisi käyttäytyä parisuhteessa. Ei ole realistista luoda mielikuvaa että väkisin hymyilet tehdessäsi ainaista pyykinpesua. Ihan sama mitä ihminen tekee, oli se rakkain harrastus tai pidetty työ, jossain vaiheessa se puuduttaa ja ärsyttää. Pakollista hymyä ei tarvitse eikä pidä kasvoilleen vääntää, muutamia poikkeustilanteita tietenkin tässäkin asiassa on. Parisuhteessa jossa kunnioitetaan toisiaan, annetaan toiselle myös lupa olla huonolla tuulella tai ärsyyntynyt.

” Riitoja meillä ei ole tullut, sillä luotamme toisiimme 100%.”

Riitely ja luottamus kävelevät käsi kädessä, mutta tähänkään kohtaan ehdottomuus ei sovi. Riitoja aiheuttaa mm. myös näkemyserot, väsymys ja laiskuus. Jokaisella on huonoja hetkiä elämässä, ja riidat ovat ihmisluonnolle ominaisia. Enemmän kannattaa kiinnittää huomiota millaisia riitanne ovat, kuin siihen että niitä ei ole. Riitelyä on juurikin sanaharkka jota kuvailit teillä olleen joskus. Voit olla tämän asian suhteen ylpeä parisuhteestasi; ideaalia olisi että riidat ovat niin hyviä ettei niitä edes koe riidoiksi.

Vaikka tästä viestistä saattaa tulla fiilis että en tykännyt kirjoituksestasi tai että olisin eri mieltä kanssasi kaikesta, ei näin kuitenkaan ole. Olen samaa mieltä että naiset saavat olla juuri sellaisia kuin haluavat. Ulkonäöltään saa olla niin naisellinen kuin vain itsestä tuntuu, ja kotityöt saa jakaa juuri niin kuin itse haluaa. Jotkut ihmiset vain ovat ahkerampia kuin toiset, tai sattuvat vain tykkäämään joistain töistä enemmän. Vaikutat blogisi kautta todella ahkeralta, kuten myös itse olet tässä postauksessa kuvannutkin luonnettasi. Voin siis kuvitella sinut tekemässä kotityöt ihan hyvissä mielin.

Pidin postauksessa myös siitä kuinka kerroit muuttuneesi sen suhteen että pystyt nykyisin luottamaan enemmän miehesi apuun ja turvaan. Se on avain onneen. On myös tasa-arvon kannalta tärkeää että julkisuudessa on vahvoja, älykkäitä ja ahkeria naisia. Juuri sellaisia kuin sinä.

Toivon että ymmärrät pointtini, tässä vielä tiivistettynä sanomani:

Yksin pärjääminen ei ole kylmää tai itsekästä. Se on vahvuutta ja turvaa sinua ja tulevaa perhettäsi kohtaan.

Toista vastaan nousemisessa ei ole mitään väärää ja tasa-arvoisen tulevaisuuden kannalta se on välttämätöntä.

Hyvässä parisuhteessa hyväksytään myös huonot päivät. Aina ei tarvitse hymyissä suin tehdä töitä, riittää että ne vain hoitaa.

Kiinnitä ennemmin huomiota riitojen laatuun kuin määrään. Riitely ei ole huono asia.

Toivottavasti vastaisit kommenttiini, sillä olen erittäin kiinnostunut mitä mieltä olet mielipiteestäni. 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

OTA YHTEYTTÄ / CONTACT ME AT: NATALIE.VILEN@GMAIL.COM

ABOUT ME

Young woman from Helsinki, passionate about everything beautiful. Fashion & lifestyle blog including some beauty as well. I really enjoy fashion, spending quality time with my friends and family, designer handbags, high-heels, traveling, good wine and unforgettable nights out. I love blogging, and I hope that gets through to you in my posts.

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
Kesäkuu
2012

Kategoriat

Instagram