ASK ME ANYTHING

Mitä teille kuuluu?! Täällä viikko on aloitettu kiireisissä tunnelmissa. Maanantaina töiden jälkeen suuntasin suoraan tenttiin. Tentti meni mielestäni ihan hyvin ottaen huomioon kuinka vähän siihen loppupeleissä kerkesin lukemaan. Sain muuten takaisin muutama päivä sitten ensimmäiset tenttitulokset. Ensimmäisistä yliopiston tenteistä sain kaksi nelosta ja toisesta kolmosen! Vitsi miten hyvä fiilis tuli! Pelkäsin vähän, että mitkä tulokset sieltä oikein tulisi. Tentteihin en kerennyt niin lukemaan, tein vain muistiinpanot tunneilta ja that's it. Näköjään se riitti ihan hyvin. Voisin vielä käydä korottamassa näitä arvosanoja uusintatenteissä, saa nähdä riittääkö aika siihen. Vielä odotan loppuarvosanaa reportaasista.

Menestyminen näissä muutamassa tentissä antoi paljon voimia opiskeluun. Uskon siihen, että pärjäisin ihan hyvin yliopistossa, kunhan vain pystyisin pitämään itseni kasassa pääsykokeessa. Tahtoa ja intoa nimittäin riittää. Voikun tulisi joku muutos näihin yliopiston pääsykokeisiin. Tietenkin joku tasotesti pitää olla, mutta entä ne ihmiset jotka eivät vain millään onnistu pääsykokeissa vaikka kunnianhimoa ja halukkuutta olisi opiskella? Tiedän monta ihmistä, joilla on todella hyvä koulumenestys. He ovat myös todella päämäärätietoisia ihmisiä, mutta jokin vain tökkii pääsykokeessa. Jännittää, hermostuttaa ja aivot lyövät vain tyhjää... Jos saisin päättää kouluihin olisi tasotesti ja haastattelu. Mutta niin... En päätä sitä, joten täytyy mennä vain eteenpäin näillä säännöillä. Someday!

Huomenna olisi vapaapäivä töistä. Tämän vapaapäivän käytänkin blogiin! Laitoin tänään Snapchattiin videota, jossa pyysin teitä lähettämään kysymyksiä huomista videota varten. Eli nyt voit kysyä mitä vain minulta videon, kuvan tai pelkän tekstin muodossa Snapchatissa. Avaan nuo kysymykset huomenna ensimmäistä kertaa kameran edessä, joten tästä tulee jännittävää! Saa kysyä MITÄ VAIN! Toivottavasti kaikenlaisia kysymyksiä tulisi, jotta saisin tehtyä teille mielenkiintoisen videon. Aikaa lähettää kysymyksiä on vielä tänään ja huomenna kello 13 saakka. Löydät minut Snapchatista nimellä @natalievilen ylläri, ylläri haha! Nyt vain rohkeasti kysymään ❤

Tänään olenkin sitten syönyt koko purkillisen Ben & Jerry's jäätelöä ja löhönnyt sohvalla koko illan. Selannut uusimman Voguen läpi ja vastannut sähköposteihin. Toimii!

How are you guys? I have been extremely busy this week. On Monday straight after work I headed to uni to take an exam. I was quite happy with the exam, even though I only had very little time to revise for it. I also got back a few of my exam grades from last semester. And wow, I was surprised, in a good way. I got quite good results, even though I was afraid I wouldn’t succeed.

It gives me such confidence to have received these results, this gives me so much motivation for studying. I can go to university, I don’t suck at this. What I suck at, is the entry exam that we are required to take in Finland. You can attend the “open” university like I am doing at the moment, but that doesn’t mean you are officially accepted. You are only officially a university student if you have passed the entry exam in the spring, or if you have completed enough courses with good grades in the “open” university.

Exams aren’t for everyone. I know so many people who are very smart, have had excellent grades in school, but when it comes to the exam situation itself, they just freeze out completely. I wish there was another way of getting into university in Finland, but there’s not. Even if there was an interview in addition to the exam, I would do so much better, I know that. But I gotta accept the current rules and regulations and continue studying in the open university.

I am doing a different Q&A post, this time you can send me a snapchat, (video, text, picture whatever) and I will open the snap directly on the video and answer. I will film this, and post the video on my blog asap. Shoot me on snapchat, @natalievilen.

Can’t wait to answer all your questions!

Nyt katsomaan muutama jakso Beverly Hillsin täydellisiä naisia ja sitten nukkumaan. Ps. tuo sarja on ihan paras, kun haluat laittaa aivosi narikkaan ja vain rentoutua haha. Puss.

                                      FACEBOOK // BLOGLOVIN // INSTAGRAM // YOUTUBE

                                                                              With love,
                                                                                Natalie  

Kommentit (15)

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Teen myös kysymyspostauksen tänne blogin puolelle pian! Silloin täällä voi kysyä mitä vain <3 Kokeilen miten tämä Snapchat Kysymyspostaus toimii :* Ps. Kannattaa ihmeessä ladata tuo sovellus, siihen jää koukkuun Xx

Annnna

Oon kyllä sitä mieltä, että niin kauan kun meillä on ilmainen koulutus, ovat pääsykokeet todella hyvä asia. Koska se, että jaksaa nähdä vaivaa pääsykokeen eteen kertoo usein myös opiskelumotivaatiosta. Jos ei edes pääsykokeeseen jaksa panostaa, niin ei varmaan sitten muihinkaan opintoihin. Plus että pääsykoehan on ihan samanlainen kuin yliopiston normaalit tentit, eli jos ei pääsykokeesta selviä niin ei kyllä varmaan sitten selviä ihan perusopinnoistakaan. Tottakai pääsykokeen haastavaksi tekee se, että pitää olla muita parempi, mutta näin se menee kun opiskelupaikkoja on rajallinen määrä

Anna

Mikset hae kauppikseen avoimen kautta? :D sinne on niin helppo nykyään päästä sitä tietä ja saat hyväksiluetuksi avoimen opinnot. Itse tein aikoinaan näin juuri siksi etten pysynyt kasassa pääsykokeissa.. :)

Vierailija

No ei ainakaan Helsinkiin kolmosilla ja nelosilla kuule päästä :D sinne hakee OIKEASTI viisasta porukkaa, monet on suorittaneet yli vuoden opintopisteet huippumenestyksellä.

Vierailija

... Ja pitipä vielä sanoa, että Helsinki (ja ehkä Turku) on ainoita arvostettuja kauppiksia. Mitä järkeä opiskella jossain Vaasan yliopistossa kauppatieteitä :D ei se työllistyminen sillä alalla nyt niin hyvää ole. Jos pääsee nipin napin johonkin Vaasaan, niin tuskinpa se ura kovin hohdokas on.

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Hei! En ole hakemassa kauppikseen :) Kävin muutaman kurssin, mutta totesin ettei se ehkä välttämättä ole se minun juttuni :) Mutta tuo väylä on kyllä hyvä juttu! :) Xx

miina

voisitko tehda postauksen kauniista naisista, niinkuin sun kauneusihanteista? Kuvia siis adriana limoista sun muista, kenesta nyt tykkaatkaan.

Oot ihana tytto <3

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Voin tehdä! <3 Todella hyvä idea :) Olen yhden sellaisen postauksen tehnyt, mutta ne ovat vähän muuttuneet viimeisestä ja uusia kauniita naisia ja kauneusihanteita on tullut tälle "listalle" :) Xx

Nörtti

Yliopistoon pääsee muutakin kautta kuin vain pääsykokeilla useimpiin paikkoihin(avoimen väylä) mitä ehdottomasti kannattaa harkita ehdottomasti jos tentit pysyy samalla tasolla!

Jos keväällä riittää aika valmennuskurssille, kannattaa mennä, sieltä kun saa paljon hyvää lisämatskua ja tukea prosessiin kevään mittaan! (kurssista riippuen ofc)

Ja pääsykokeissa ei auta muu kun pitää pää kylmänä, omallakin kohdalla paksu kirje putosi postiluukusta vasta kolmannella yrittämällä. Pääsykokeessa ei mitata älykkyyttä, eikä välttämättä edes järkevää osaamista, vaan sinnikkyyttä, istumalihasten kestävyyttä ja mielenhallintaa. Eikä yliopiston tentit ole lähelläkään saman tasosia koettelemuksia. 

Saako kysyä tarkemmin minne haet? 

Vierailija

Pääsykokeiden yksi tarkoitus on myös mitata paineensietokykyä. Ensimmäisellä hakukerralla en ollut valmistautunut tarpeeksi hyvin ja pääsykoe menikin aikalailla panikoidessa. Toisena vuotena olin valmistautunut paljon paremmin ja tiesin tehneeni kevään aikana kaikkeni, joten itsevarmuus oli ihan toista luokkaa. Uskon, että kun oikeasti osaa hyvin niin kyllä ne tarvittavat tiedot sieltä pääkopasta löytyy vaikka jännittääkin.

mariaa

Hei Natalie! Tiedan tasmalleen milta sinusta tuntuu... itseasias meidan kokemukset yliopiston kanssa ovat aika samanlaiset. Yritin paasta helsingin yliopistoon lukemaan viestintaa, en paassy, tokana vuotena halusin yrittaa taas mutta oli niin kiireista etta en ees kehdany menna kokeeseen kun tiesin etta olin lukenut liian vahan.. nyt tas on kolmas yritys viestintaan... toivoisin et olisi joku haastattelu meininki, aidinkielini on englanti joten tama prosessi on ollut erityisen vaikeeta! Tiedan etta olen ahkera ja tekisin mita vaan paasta sinne opiskelemaan.. mutta en vaa millaan ole yhta hyva kuin kaikki muut kun kyseessa on paasykoe. :( Tsemppia kevaaseen!!!

Vierailija

Koska sun ja Ellan yhteinen videoprojekti jatkuu? :) Vähän taas jo vierähtäny aikaa hehe :D

Vierailija

Hei kiinnostaisi tietää, että onko tatuoinnin poistosi edistynyt? Onko kuva vaalentunut, oletko ollut tyytyväinen tämän hetkiseen ja voitko suositella käyttämääsi paikkaa? Onko iho käsitelty kuinka monta kertaa ja onko oletettavissa, että kuinka monta kertaa hoito pitää toistaa?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

OTA YHTEYTTÄ / CONTACT ME AT: NATALIE.VILEN@GMAIL.COM

ABOUT ME

Young woman from Helsinki, passionate about everything beautiful. Fashion & lifestyle blog including some beauty as well. I really enjoy fashion, spending quality time with my friends and family, designer handbags, high-heels, traveling, good wine and unforgettable nights out. I love blogging, and I hope that gets through to you in my posts.

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
Kesäkuu
2012

Kategoriat

Instagram